TVNET ADSL
Elküldve: 2004. 11. 25. 21:46
Elküldve: 2004. 11. 25. 23:05
Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:33
Fogadni tok emilt, de küldeni nem
pop.tvnet.hu
smtp.tvnet.hu
Megoldódott..... lehet én voltam a béna.
Elküldve: 2004. 11. 26. 00:00
Idézet: sinya - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 22:46
A pingnek és a sávszélességnek nincs közvetlen kapcsolata egymással. A lassú a net alatt azt érted hogy a névleges sebességek sem elérhetők? Nem lehet hogy valami féreg vagy adware cucc van a gépeden és azt eltömíti a sávszéled? fatáv féle sebesség teszt oldal milyen eredményt produkál? pingre meg csinálj egy tracert-et mondjuk bix.hu-ra, esetleg ha valami nemzetközi szerverrel játszol akkor oda. Lehet hogy kevés tvnet külföldi sávja és bedugult ha egy nemzetközi szerverre lassú(ez suxinál is jellemző probléma hosszú ideje).
Elküldve: 2004. 11. 26. 21:34
Elküldve: 2004. 12. 02. 04:31
(vigyazat: irdatlan hosszu, 10 lepeses instant kaland kovetkezik!)
A tvnet adsl elofizetese egyszeru, az eleres aktivalasa maga a gyotrelem, mai kalandom:
2004.12.01-tol el a szerzodesem. Elozo isp-met ejfelkor elbontom, tventre probalok atallni: remek, ip van (gyanus tartomany), gateway van, hurra. Jokora csalodas: nem latni tul a gatwayen, csak az pingelheto: hoppa, valami gaz, gyanithato deaktivalt allapot.
Lepesek (csak eros idegzetueknek):
1) telefon supportnak, kiderul: igen, aktivalni kell, o nem tudja megtenni, reggel 9.30 utan valamikor majd az ugyfelszolgalat. Mondom en akkor nemigazan tudok szolni nekik, supportost megkertem, hogy szoljon nekik reggel vagyhat hagyjon valami cetlit nekik. Keszseges, udvarias fiatalember megigeri. Remek, vissza elozo isp, es varakozas.
2) Delutan 15.30 korul proba: deaktivalva meg mindig. Ugyfelszolgalat felhiv, ejszakai kaland eloadasa, ok errol nem is hallottak. Ja, hogy kuldtem nekik kulon e-mailt is, reggel 7-kor? Ja azt nem olvastak, de kapcsol egy kolleganojehez, az majd aktival. Rengeteg varakozas (10-15 perc, 0640-es szam, csucsido). Kollegano nem veszi fel, ujrahivas. Ember megint felvveszi, mondja, hogy nahat nem vette fel a kollegano. Mondom ez faj nekem legkevesbe, talan egy ugyfelszolgalat tegye a dolgat, ha mar egyszer szerzodve vagyunk. Igeretet tesz, meglesz. Elmegyek vasarolni, delutani dolgok.
3) Hazaerek, meg mindig deaktivalasi tunetek: gatewayen kivul net nuku. Hurra telefon, rengeteg varakozas, support felvesz. Panasz eload, szerzodesszam, supportos gepben megnez: huh, ez mar aktivalva van. All megkereses padlon, kiugro szemek visszatolasa, idegzet lenyugtatasa, higgadt kerdes: akkor miert nincs net?
4) Hoho, uj informacio: az alairt szerzodeses, kozpontilag aktivalt, ip kiosztott, jelszohelyes netet a usernek is aktivalnia kell webes, javascriptes feluleten. Aham, mondom ez remek, vegulis sima konzolos linuxom van links-el, ilyesmikkel. Mondom neki: ide az IP-vel (NS sincs, semmisincs deaktiv modban). valasz: hoho, az nem ugy megy! Mertazugyvan, hogy ha vindozon barmit beirok a brozerba, hat tuti, hogy megkapom az o useradmin oldalukat, merazugyvan.
5) links akarmi. Semmi nem tapasztalhato. Sok-sok proba: links fiktiv ip, maris latok egy randa valamit, forrasbol kiderul, hogy egy javascript (huh, na ezt figyeljetek) atiranyit egy useradmin.*.* oldalra. Ezt megadom manualisan, persze neverever, elvegre a linux szeret sajat, konfigolt ns-ekkel ugykodni, amiknek ez a cim semmit nem mond. Mondom supportosnak: oke, nemtom feloldani a hivatkozott cimet, mondja meg a kozvetlen, elerheto IP-t, amit beirhatok, hisz vegulis miert ne? Hoho, o azt nem tudja, de tegyuk le, o felhivja a support supportot (olyanjuk is van!) visszahiv az IP-vel. Varok, duhongok. telefon: o az, de neki sem mondjak meg a kozvetlen IP-t. Osszeestem.
6) Linux shutdown (200 napos uptime /csak ezert ennyi, mert anno unokaocsem kikacsolta csakugy/ szevasz), modem lehuz, atvanszorgas win98-hoz, ami lan-ban van.
7) Eloiras-szerint minden halozati protokol es eszkoz leirt, mertugye a pppoe for win igy szereti. Modem beizzit, tesz-vesz, csak nem megy a cucc. Hosszu orak idegrangato probalkozasaval kiderul, hogy egy nem aktiv netmonitor ott lapul valahol, ezt uninstall (merthat miert ne, ha mar moka, legyen teljes), aztan ujra minden protokol es eszkoz installja.
9) Win98 ppoe eltavolitas, regi eszkozok, protokolok vissza, netmonitor vissza, shutdown.
10) kivanszorog, linuxra modem visszadug, 5 perc varakozas utan (addig auth error) vegre elindul a net.
NO kerem, ez nagyon-nagyon hosszu igy leirva, 6+ ora veghezvive, de nagyjabol ez var arra a nyomorult feregre, aki mereszel nem windows xp-vel elofizetni tvnet adsl-re!!!!
Igy vegulis 00.00-22.10 ig a 22 oras es 10 perces internet elofizetesemet 22 oraig es 10 percig nem tudtam hasznalni
Elküldve: 2004. 12. 02. 13:09
Eccer, volt, hogy nem ment mail, azóta teljesen tökéletes a szolgáltatás.
Nekem semmi gondom nincs velük....
Elküldve: 2004. 12. 03. 05:47
Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 13:09
Eccer, volt, hogy nem ment mail, azóta teljesen tökéletes a szolgáltatás.
Nekem semmi gondom nincs velük....
Naja, xp alol nem ordongosseg tenyleg. Amugy nekem sincs sok gondom veluk, bar hianyzik par dolog, ami mashol termeszetes: webtarhely (elozo isp-mnel 100 mega) es proxy perpill
De hat ha megszokom oket (tul magasak az igenyeim, tudom), nyilvan megtetszenek. teny, hogy a kapcsolat es a sebesseg (egyelore meg eggyel lejjebb vagyok -> matav adminisztracios balhe) eddig megfelelo, es ami nagy valtozas: itt a telefont nehez elerni, de viszonylag udvariasak, viszont e-mailre valaszolnak, es egesz korrekten, higgadtan. Ez +.
Szal sok sikert nekik es nekem is, mint elofizetojuknek a jovoben
ui: allitolag kerhettem volna kozpont useroldali aktivalast is, de en pl. hiaba kertem a supportot, nem tudtak ilyen lehetosegrol. Hatha megtudjak ma
Elküldve: 2004. 12. 18. 01:03
Elküldve: 2004. 12. 19. 13:36
Idézet: Nezelodo - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 1:03
Nem csak ADSL volt gond. Mindenhol.
Amugy neked mindig mukodik minden ugye
Nem vedek senkit de a negyeves elofizetesem alatt ha evente ketszer nem volt egy ket napig elerhetoseg sokat modok. Lehet szerencses vagyok.
Elküldve: 2004. 12. 20. 06:35
Idézet: szaki - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 13:36
Amugy neked mindig mukodik minden ugye
Nem vedek senkit de a negyeves elofizetesem alatt ha evente ketszer nem volt egy ket napig elerhetoseg sokat modok. Lehet szerencses vagyok.
iw-nel nalam 12 honap alatt volt 12*20 perc allasom. Ez a max, tehat havi max 20 perc, pedig ott 24 oras bontas is volt... Tudod, az ember minoseget kovetel, neked nem kell azt kovetelned, elegedj meg barmivel, amit az orrod ala tolnak. En - ha megengeded - igenyes maradok.
Elküldve: 2005. 05. 06. 14:47
Nekem már egy jóideje TVNET-es ADSL -em van. Semmi gond nincs vele. A support tökéletes! Már csak azért is, mert már személyesen is voltam bent az operatoroknal, egy jobaratom ott dolgozik és bármilyen hiba van, mindig a legrövidebb idő alatt próbálják megoldani. Azt is kibírták, amikor fél órán át **szogattam őket, hogy nem megy a net, mikor kötötték:) Aztán kiderült, hogy én voltam a barom és meghalt a hálókártyám. Egyébként 5 darab 5 megás mailacc-ot adnak, de igény esetén egyberakják az 5 accot:) 75 mega:)) ja és ami még jó, hogy nincs 24h-s bontás és megoszthatod nem érdekli őket:)
Jah, és angolul is beszélnek az operátorok!
A webtárhely meg... hát kérem lehet venni tőlük, meg vannak sokkal többet adó free cuccok is ISP megbízható netet adjon! Én így vagyok vele.
Elküldve: 2005. 05. 06. 14:48
Idézet: Xboxman - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 9:21
Igazából nem tudom hogy a vonaluk telített, vagy a túloldal lassú, de kedvenc svájci szerveremről nem nagyon tudok 80-90k-nál gyorsabban húzni, hiába a 2mbit. Illetve ami furcsa még, hogy egyetemi hálón lógó gépről sem jön sokszor még csak full közelében sem az adat. Amúgy nekem nem sok bajom van a sebességekkel, lehet itt is csak túloldali dugó van...
Elküldve: 2005. 05. 07. 03:39
Idézet: Marczeeee - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 14:48
BiZtos, hogy tvnet baltazott MAR MEGINT el valamit. Erdekes: ahany duplazas (amit tudnak elore legalabb 1,5-2 honappal) annyit szeteses, lassulas, csomosodas, reverse dns vesztes, magyarazkodas, stb... Szanalmas.
Nalam egyreszt a duplazasbol lett a hihetetlen 1 mbit -> 1,3 mbit, a kulfoldi 1 mbit -> 0,2-0,5 mbit... Na ennyit a tvnetrol.
Elküldve: 2005. 05. 07. 08:22
Idézet: Nezelodo - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 2:39
Nalam egyreszt a duplazasbol lett a hihetetlen 1 mbit -> 1,3 mbit, a kulfoldi 1 mbit -> 0,2-0,5 mbit... Na ennyit a tvnetrol.
Hát, ebben csak az az érdekes, hogy nálam a duplázásnál 1mbit > 2mbit, és meg is van szépen. Az hogy nálad 1,3 lett, közel sem biztos hogy a TVNet hibája. Sőt, nagyon valószínűnek tartom hogy sokkal inkább a vonalad hibája lesz, hogy csak ennyit bír. Ez pedig már a matáv (sorry, t-netommelyik) sara ha a vonal fizikailag nem tud többet, ezzel a TVNet sem tud mit csinálni, ők nem jöhetnek ki vonalat bővíteni. Amint meglesz a hivatalos emelés vége, jelentsd be hogy nálad 2 helyett csak 1,3 van. A küldföldről meg csak annyit, hogy bár én is keveselem talán a sávszélt, de azért ez a max 0,5mbit nekem hihetetlen. Miért lehet az hogy mindketten ugyanannál a szolgáltatónál vagyunk, mindkettőnknek 2mbit-es adsl-e van, és szerinted minden szar a sávszélekkel, nálam meg ok?
Amúgy a legutóbbi duplázásról nem tudhattak 1,5-2 hónappal előre, pont ez volt a poén a dologban, hogy nem szóltak előre, csak kitalálták a matávnál és nekiálltak emelgetni...
Szerkesztette: Marczeeee 2005. 05. 07. 08:24 -kor
Elküldve: 2005. 05. 07. 08:30
Elküldve: 2005. 05. 07. 15:20
Szerkesztette: Xboxman 2005. 05. 07. 15:31 -kor
Elküldve: 2005. 05. 07. 15:31
Your download speed : 383174 bps, or 374 kbps.
A 46.7 KB/sec transfer rate.
Your upload speed : 353575 bps, or 345 kbps
chello speedtest
Übertragungsdauer: 9 sec.
Bandbreite: ~888 Kbit/s
speedtest.nl
859 kbps
ilyenkor örülök igazán a 3mbitnek:D
Elküldve: 2005. 05. 07. 16:10

Súgó
A téma zárva.