HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:34

Idézet: skoal - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 16:29

Szerintem meg az a tulzas hogy minden ugyfelre max savszellel szamolsz 24/7-ben
Amugy jelenleg 70M van a GTS-tol 40M az AH-tol es a mai naptol 30M (20 helyett) az E-Teltol,de az AH jelenleg is maximalisan van terhelve

Hát lassan akkor javulni fog a helyzet. :) A matáv/t-valamelyik helyzetbe hozta a szolgáltatókat ezzel az emelősdivel, bővíteni kell a sávszéleket, miközben a bevételek kvázi stagnálnak. Legfeljebb az új belépők "tömege" kompenzálja ezeket a plusz kiadásokat...  :D
Ami meg a külföldi használatot illeti, szerintem a userek igen nagy százalékben a belföldi vonalat használják, szerintem ez az arány legalább 60-70% az összes forgalomból, de lehet még ennél is nagyobb. Szóval bőven elég a belföldihez képest sokkal kevesebb külföld, pl én sem sok külföldi sávszélt használok. Amit letöltök annak a jórészét le tudom szedni itthonról, néha szoktam kintről húzni ezt-azt, de azt sem 24/7.  :)

#62 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 20:05

Történhetne már valami

#63 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 02:36

Idézet: Xboxman - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:05

Történhetne már valami

Na ami szamomra sok levelezesbol kiderult az az, hogy a t-rehany csapat csontra szivatja a tvnetet. Eloszoris marhara bekavarnak nekik a kulfoldjuk bovitesevel, amiota itt eloszor felroppent, azota hatraltatjak oket mindenfel adminisztralasi istennyilaval.

A masik az, hogy nekem van egy csont kaka dolgom: 2,5-os profil ellenere effektiv 1,3-al netezek (tesztszerver szerint is) nagy nehezen felveszi a t-etu a tvnettol a hibajegyet, erre visszaloknek egy olyan valaszt a gyenge savszel kerdesre, hogy na marpedig szakadozas nincs a profil meg ennyi-annyi, eshogy mertek a vonalam rendben van... Aham, egy t-betus sem jart soha nalam mostanaban, nemhogy merni jottek volna. Hajtjak el a tvnetet a szar dumaval... Klasszikus matav filing, hogy azert ne felejtsuk el: hol is elunk... Ehhh....  :smoker:

Nnnnapersze, ha t-elivan-a-tokom isp-juk egyik usere panaszkodik, akkor kivonul 8 t-egyenruhas alak 9 muszerrel meg gondolom rezfuvosokkal is, es ugy cserelik a modemet meg a madzagolast, mint a kisangyal... Igazan szep es piacbarat magatartas.... :omg:

De en JUSZTSEM fogom a vonal fenntartason kivul meg az isp-juknek is a penzem adni, nincs az a hatalom...  :reklamacio:
Udv: Nezelodo

#64 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 09:15

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 3:36

Na ami szamomra sok levelezesbol kiderult az az, hogy a t-rehany csapat csontra szivatja a tvnetet. Eloszoris marhara bekavarnak nekik a kulfoldjuk bovitesevel, amiota itt eloszor felroppent, azota hatraltatjak oket mindenfel adminisztralasi istennyilaval.

A masik az, hogy nekem van egy csont kaka dolgom: 2,5-os profil ellenere effektiv 1,3-al netezek (tesztszerver szerint is) nagy nehezen felveszi a t-etu a tvnettol a hibajegyet, erre visszaloknek egy olyan valaszt a gyenge savszel kerdesre, hogy na marpedig szakadozas nincs a profil meg ennyi-annyi, eshogy mertek a vonalam rendben van... Aham, egy t-betus sem jart soha nalam mostanaban, nemhogy merni jottek volna. Hajtjak el a tvnetet a szar dumaval... Klasszikus matav filing, hogy azert ne felejtsuk el: hol is elunk... Ehhh....  :smoker:

Nnnnapersze, ha t-elivan-a-tokom isp-juk egyik usere panaszkodik, akkor kivonul 8 t-egyenruhas alak 9 muszerrel meg gondolom rezfuvosokkal is, es ugy cserelik a modemet meg a madzagolast, mint a kisangyal... Igazan szep es piacbarat magatartas.... :omg:

De en JUSZTSEM fogom a vonal fenntartason kivul meg az isp-juknek is a penzem adni, nincs az a hatalom...  :reklamacio: 

Nem tudom, szerintem a ex-matávnál ez szerencse kérdése hogy éppen az ügyintézőjüknek milyen a kedve... Mikor nekem meghalt a modemem, reggel 9kor hívtam a tvnet-et, (még aznap!) délelőtt 11kor már kint volt 2 matávos szaki és cserélte is. Viszont mikor meg panaszkodtam hogy csak 384-em van 512 helyett, de 512-t fizetek (ez még alba internet és axelero-s időkben), akkor 1 teljes év alatt sem tudtam elrendezni velük hogy megnézzék... Szóval az axelero/t-online tagság sem feltétlenül jelenti, hogy érdekli őket a problémád...  :mad:  :reklamacio:

#65 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 11:52

Nah, kiváncsi leszk milyen lesz a TVnet...
T-cable röl váltok ADSL re.
(ezúttal a jó topicba írva :) )

#66 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 18:39

bocs, igy vegigfutottam a topicon, Nezelodonek irnek...
Nemtom te mit kepzelsz egyebkent :D olvasom itt a majusi kirohanasaidat meg az az elottieket...
Eloszor is az a 2mbit amit te elvben kapsz (most eltekintek attol hogy ez 1.3) csak a kozpontig MAXIMALISAN 2mbit. A szerzodesben ez benne is van, nyugodtan nezd meg, ok egy minimum savszelt biztositanak neked. Az, hogy AMERIKABOL vagy SVAJCBOL nem tudsz teljes 2mbit-tel tolteni ezen meg ne haborodjal fel mert egyaltalan nem evidens :D az hogy sokszor elofordul hogy tud jonni az anyag maxon az nem csak a TE internetszolgaltatodon mulik hanem a kulfoldi serverek, routerek, switchek terheltsegetol is.
Te nem berelt vonalra fizetsz elo amerikaba hogy allandoan 2mbited legyen, hanem egy dsl-ed van.
Jobb ha fentieket figyelembe veszed mielott nagyarcu levelet irnal esetleg az ugyfelszolgalatodnak...

#67 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 05:28

Idézet: Freddy - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 18:39

Te nem berelt vonalra fizetsz elo amerikaba hogy allandoan 2mbited legyen, hanem egy dsl-ed van.
Jobb ha fentieket figyelembe veszed mielott nagyarcu levelet irnal esetleg az ugyfelszolgalatodnak...

Na orulok, hogy vegre irtal, alig vartam :)
Ne adj tanacsot, idegentol olyat nem fogadok el :> Az arcom merete szintugy csak az en ugyem, mint a fogyasztoi magatartasom is. Tenykent irtam mi mennyivel megy, sluszpasz, terheltsegrol meg akkor beszelnek, ha altalam _nem_ismert_ helyrol volna szo. Szoval kosz, de tanacsot nem kertem es nem is adok neked ;)

Legy jo, es atlag fogyaszto, amig anyu-apu fizeti a neted :>
Udv: Nezelodo

#68 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 09:33

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 5:28

Na orulok, hogy vegre irtal, alig vartam :)
Ne adj tanacsot, idegentol olyat nem fogadok el :> Az arcom merete szintugy csak az en ugyem, mint a fogyasztoi magatartasom is. Tenykent irtam mi mennyivel megy, sluszpasz, terheltsegrol meg akkor beszelnek, ha altalam _nem_ismert_ helyrol volna szo. Szoval kosz, de tanacsot nem kertem es nem is adok neked ;)

Legy jo, es atlag fogyaszto, amig anyu-apu fizeti a neted :>

nemvagyok hive ezeknek a forumos szovaltasoknak, de tevhitben elsz.
Eloszor is kicsit mar idosebb vagyok annal hogy akarki is fizessen nekem valamit :D
Masodszor, csak olvasd el a szerzodesed abban nem tanacsol neked senki semmit le van benne irva hogy minimum mennyit garantalnak es kesz.
A stilusod meg tipikus... nem csoda hogy szarnak rad az igyfelszolgalaton, remelem ez igy is marad :D:D:D:D

#69 Felhasználó inaktív   nyihaha 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 03. 10:08

Kedves Nezelodo!

Bocsass meg, de az elolvasott hozzaszolasaid utan csak arra a kovetkeztetesre kellett jutnom, hogy te olyan hulye vagy, hogy gorbited a teret. Azonkivul meg egy fellengzos, mindenben igazam van, mindenbe belekotok, amolyan ISP-k es ugyfelszolgalatosok reme vagy. Ertem ez alatt, hogy mi van beleirva egy szerzodesbe es mi nincs, hogy te a TVNET-el kotottel szerzodest nem pedig a matavval stb. (holott nagyon jol tudhatnad hogy megy egy szolgaltatas, foleg az adsl, ha mar dolgoztal internet szolgaltatonal ahogy azt allitod.) Gondolom ott is nagyon utalhattak. Szerintem tudod mi lenne a legjobb? Ha felmondanad a szerzodesed a picsaba es nem farasztanad az ugyfelszolgalatosokat. Ha nagyon kegyes akarsz lenni, akkor pedig mashova se szerzodsz le, megkimelve ezaltal sok masik ISP supportjat is a hulyesegeidtol. Neked meg marad penzed, amit elkurvazhatsz, meg szerzodest se kell kotnod, es tuti nincs a hatterben egy t-rehany nagytestver aki mindenbe belekavar.

Uff,

#70 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 10:45

Szerintem most kellene még abbahagyni ezt a fajta "beszélgetést", ez a topic nem erről szól. Ez a topic a TVNet szolgáltatásáról szól (elvileg), és nem pedig arról hogy ki és milyen stílusban adja elő a problémáit, illetve hogy ez kit és hogyan érint. Nezelodo lehet hogy nem mindenkinek tetsző stílusban írta le a problémáját, de ha ez valakinek nem tetszik, a véleményét írja meg pm vagy email formájában, de ne nyilvánosan. Esetleg lehet nyitni egy fórumot ennek Társalgóban vagy a Pocsék áruk forumán, de ne itt tessék egymást anyázni...  :reklamacio:

#71 Felhasználó inaktív   nyihaha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:29

nem anyazas volt, hanem velemeny :)

#72 Felhasználó inaktív   AsTuReL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 20:08

udv, nemtudjatok smtp servernel miert tiltottak le a relay accesst?
mivel mail cimet alapbol nem kaptam, telefonalni azert nincs kedvem, es szeretnek mas mail cimrol is irni, ugyhogy az isp smtp serveret hasznalom, nem pedig kulon 500at
spammelest szerintem nem igazan igy kene megfekezni, inkab tennek authossa az smtp servert

#73 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 09:25

Idézet: AsTuReL - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 21:08

udv, nemtudjatok smtp servernel miert tiltottak le a relay accesst?
mivel mail cimet alapbol nem kaptam, telefonalni azert nincs kedvem, es szeretnek mas mail cimrol is irni, ugyhogy az isp smtp serveret hasznalom, nem pedig kulon 500at
spammelest szerintem nem igazan igy kene megfekezni, inkab tennek authossa az smtp servert

A relay access csak a saját hálózatukból megy, másik szolgáltató hálójáról logikus hogy nem tudsz küldeni. Én jópár mail címet használok a tvnet-es smtp-n keresztül, szóval tuti megy a relay rendesen.

#74 Felhasználó inaktív   AsTuReL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 21:49

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 8:25

A relay access csak a saját hálózatukból megy, másik szolgáltató hálójáról logikus hogy nem tudsz küldeni. Én jópár mail címet használok a tvnet-es smtp-n keresztül, szóval tuti megy a relay rendesen.

eddig a mail.tvnet.hu volt az smtp serverem, most atirtam smtp.tvnet.hu-ra igy mar frankon megy a relay :p
amugy tvnet halorol probaltam
webproxy nincs ?

#75 Felhasználó inaktív   Iz1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:55

Hi

Szeretnem ha egy tvnet-es es minimum 2mbit-es kapcsolattal rendelkezo de ha nincs akkor jolesz 1 is:)  csinalna nekem 1 ( tracert ) az alabbi cimre: ( tiscali.de ) csak is 17oo-23oo ora kozott ha lehet.Koszonom.

#76 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 16:18

Idézet: Iz1 - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 16:55

Hi

Szeretnem ha egy tvnet-es es minimum 2mbit-es kapcsolattal rendelkezo de ha nincs akkor jolesz 1 is:)  csinalna nekem 1 ( tracert ) az alabbi cimre: ( tiscali.de ) csak is 17oo-23oo ora kozott ha lehet.Koszonom.

Mivel ők is GTS nemzetközijét használják így ugyanazt az utat járják be mint te vagy én. Ők is áthaladnak a túlterhelt GTSCE DE-CIX porton hasonlóan magas pinget generálva.

#77 Felhasználó inaktív   Iz1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 16:43

Idézet: shabba - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 17:18

Mivel ők is GTS nemzetközijét használják így ugyanazt az utat járják be mint te vagy én. Ők is áthaladnak a túlterhelt GTSCE DE-CIX porton hasonlóan magas pinget generálva.

Siraly :reklamacio:

#78 Felhasználó inaktív   Nevenincs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 10:25

Hali,

Egy hete vagyok TVnet előfizető, de eddig semmi jót nem tudok elmondani, tudniillik nem műxik a netem, nincs a modemen link kapcsolat. Tény, hogy szivatja a matáv őket, mert állítólag 72 órán belül kell reagálniuk. Fel is hívtak 70 órán belül  :mad:

A gond nem is az, hanem minden nap telefonáltam, és csak azt tudták mondani, hogy "majd holnap jó lesz" meg "dolgoznak rajta". Aha. Csak a végén nyögték ki, hogy ők nem tesznek semmit a tonlány feladata ez. Mondák volna, hogy kedves új felhasználó, módosítjuk a szerződését, így amikor fog menni, az lesz a szerződés dátuma. Esetleg a tört hóna maradék részét ajándékba kapja...

Egy port aktiválás (sztem ilyenről van szó) remote megy kb. 10 másodperc alatt. Nem kell kiszállás. Vagy legalább ránézne, hogy náluk villog-e a link és a DSL modem a gáz... mittudomén. Én meg fizessem ki a net-telenül töltött napokat is.

Szóval  :down: egyenlőre

#79 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 11:56

Nevenincs:

Ez most egy vadiúj szereld magad kapcsolódás? Mert az esetben nem épp 10mp-es remote feladat a port aktiválás. Hacsak ki nem találsz arra valami módszert miként másszon önmagától a kábelvéged a splitterbe szerver oldalon és kapcsolódjon egy szabad DSLAM portra. Ha pedig nincs szabad port akkor a DSLAM önmagától kártyát szereljen be és konfigurálja magát. Ezen kívül vannak olyan területek ahol az ADSL nem megoldható, vagy mert Hytas vagy mert túl nagy a távolság.

#80 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 16:21

Idézet: shabba - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 15:18

Nem feltételnűl!Tiscali felé pont ALTER.NET megy;)

1    45 ms    15 ms    15 ms  loopback-0.Apollo.gw.tvnet.hu [195.38.98.66]
2    15 ms    15 ms    15 ms  gigabit-0-0-6.szupersztrada-1.gw.tvnet.hu [195.3
.98.46]
3    15 ms    15 ms    15 ms  f0-14.hugo.ahrt.hu [82.150.45.73]
4    46 ms    46 ms    46 ms  POS3-1.GW8.FFT3.ALTER.NET [146.188.34.197]
5    46 ms    46 ms    46 ms  328.at-1-1-0.CR1.FFT3.ALTER.NET [149.227.16.129]

6    46 ms    46 ms    46 ms  so-0-0-0.XR2.FFT4.ALTER.NET [149.227.31.161]
7    46 ms    46 ms    46 ms  so-1-1-0.TR2.FFT1.ALTER.NET [146.188.8.146]
8    46 ms    46 ms    46 ms  POS2-0.BR2.FFT1.ALTER.NET [146.188.6.114]
9    46 ms    46 ms    46 ms  so-1-1-0.fra40.ip.tiscali.net [146.188.50.74]
10    46 ms    46 ms    46 ms  so-0-0-3.fra10.ip.tiscali.net [213.200.82.166]
11    46 ms    46 ms    46 ms  so-3-0-0.core3f.tiscali.de [213.200.65.18]