TVNET ADSL
Elküldve: 2005. 05. 07. 21:35
Elküldve: 2005. 05. 08. 03:25
Node akinek jol szolgaltat az oruljon, volt, hogy nekem is jo volt, az emelesig kulfold-belfold egyarant 1 mbit volt. Amugy, hogy a vonalam mennyit bir, ez nyilvan a matav sara, ezzel tokeletesen tisztaban vagyok, mint ahogy azzal is, hogy en a tvnettel szerzodtem, kulon a matavval nem kerulhetek adsl ugyben kapcsolatba, ergo johogy a tvnethez fordulok, mivel toluk veszem a matav szolgaltatasat is.
Amugy valoban a matav, hiszen a sajat tesztszerveruk is megerosit ebben, joggal varhatom el, hogy a dragalatos tvnet ennyit irjon: felvettuk hibajagyre, matav fele tovabbitottuk.
Ehelyett pokhendi szoveg jott, a pokhendiseget kifogasolo levelemre (melyben kertem konkret technikai informaciokat is) se valaszt, se ticket szamot nem kaptam, a dolog vilagos: mivel a valaszom targyaban ott a ticket# es tudjak, hogy nekik kinos ---> mentem is banned ticketre, mint a szel. Ez torvenyellenes, ugyebar, hiszen a bejelentest (ha e-mailen erkezik is) kotelesek teljes egeszeben megvalaszolni, kivizsgalni, stb...
Jelzem az _emelesig_ nem is volt sem support, sem ceg gondom veluk, bizom bennuk, adok (szokasom szerint) 1 honapot a dolgot normalizalasara nekik, utana termeszetes konnyedseggel elek a piacgazdasag adta elonyokkel, es ugy migralok, mint a kispinty, elvegre lehet, hogy tan meg webtarhelyet is hasznalnek, ami minden mas ISP-nel evidens.
Elküldve: 2005. 05. 08. 03:27
Idézet: Marczeeee - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 21:35
Igen, europa nagyjabol rendben van, dehat meg a magamfajta userekkel is megeshet a XXI. szazadban, hogy esetleg amerikaig, sot mi tobb kanadaig, japanig, taiwanig, stb... is szeretnem elvezni az ___elofizetett___ 1 mbitemet, ami a duplazaskor azonnal a felere zsugorodott nem europai iranyokban... Igen, ez nem nagy keres, ez az alap az internet elofizetesknel.
Elküldve: 2005. 05. 08. 08:37
mellesleg nekem legfelhasznalobaratabbnak a tvnet tunik
azt nemtudom hogy helpdesk milyen nemszoktam veluk beszelni, mer azok ucse tudnak sehol semmit, az meg hogy pokhendi dolgozotol fugg, mindenhol talaltok ilyeneket, sot pl.: egyik legnagyobb szolgaltato (nemmondom nevet) regebben par nap hiba utan felhivtam anyit mondot hogy nem o dolguk ez es lerakta telefont... es igy vegulis nemtudtam meg hogy kie is, mer velem a matav nemal szoba de nem o dolguk, de szerencsere sikerult megtudni helyi matav szerelok telszamat, es nagyon rendesek voltak, nekik koszonhetoen mar dslamot is lattam az eletbe (nah de ez mar nem a tema)
en tudom ajanlani a tvnetet, a kulfoldi sav most szinte minden szolgaltatonal szukos, szoval ne az legyen a donto ok
Elküldve: 2005. 05. 09. 04:49
Idézet: Adi - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 21:35
Mert nem probalsz nem europabol letolteni nagy allomanyokat 1 szalon, ill. nem megy az elofizetesed kezdete ota _folyamatosan_ a kapcsolatot fenntarto eszkozod, es nem nezed at alaposan a logokat, es nem vagy igenyes. Tudod mashol meg weblapot is elhelyezhetsz, itt nem. Ezt altalaban ugy hivjak a vilagon mindenutt: fapados szolgaltato, amivel nincs is baj, csak legyen jelezve elore
Termeszetesen nem kell elojonni a szoveggl, hogy hu de annyi ingyenes tarhely van, mert az nem bannermentes, barmikor barki letorolheti, nincs semmi garancia, stb... Na szal mondom: en sem vagyok borzasztoan elegedetlen, de hogy az emeles elotti onmagukhoz kepest nagysagrendi romlas tapasztalhato az tutifix.
Eh, jojo, nem duhongok, jogomban all valtani ISP-t, elhetek is vele, jojo
Elküldve: 2005. 05. 09. 09:53
Én is TVNETES vagyok és a belföldi vonallal 100%osan elégedett vagyok, gyorsabb, mint bármilyen Axeleros ismerősnek, DE külföld tényleg katasztrófa!
Ezért kérek mindne tvnetest, hogy írjanak csak a support@tvnet.hu címre!! Minél több bejelentés érkezik, annál nagyobb esély van, hogy bővítik a külföldi vonalat, vagy csinálnak valamit!
naBYE
Elküldve: 2005. 05. 09. 18:39
Idézet
Mikor aláírtad a szerződést, ez is vállaltad, ugye?
Én axe-s voltam sok-sok évig, volt is tárhely (ami megjegyzem szinte fabatkát sem ért számomra, se PHP, se SQL se semmi gyakorlatilag), meg volt mail is (ami olyan lassú volt hogy a postagalamb is gyorsabb megoldás lett volna helyette), egyiket sem sírom vissza.
Elküldve: 2005. 05. 09. 23:14
Idézet: Harder - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 18:39
Nem irtam ala olyan szerzodest, amiben: "kijelentem, hogy tarhelyre igenyt nem tartok", ill. a "tarhely a szolgaltatashoz nem jar" formula benne lett volna, ketertelmu volt a webjukon a tajekoztatas, siman irtak, hogy a tarhely eleresi modja, stb...
Rakerdeztem, es akkor derult, hogy mi van. De nem zavar nagyon, csakhat fapad alapot ad
Szoval mivel hatarozottan nem volt kozolve, hogy nincs, ezert teljes joggal felteteleztem, hogy van. Persze nem varok php-t, cgi-t, csak annyit, mint masnal.
btw: a kulfold nyavajat jelentettem tobbszor is a supportnak, egyelore nem vallottak be, hogy naluk a dugulas, de nem is probaltak bemagyarazni, hogy a hiba az en keszulekemben van
Elküldve: 2005. 05. 10. 08:28
Abban viszont egyetértek, hogy a lapjukon ez a rész megtévesztő, azon érdemes lenne javítaniuk.
Elküldve: 2005. 05. 11. 00:38
Elküldve: 2005. 05. 12. 23:03
Idézet: Nezelodo - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 4:49
Hát, a linuxos ISO-imat valóban nem a világ túloldaláról szedem, hanem lehetőleg közelről.
Amúgy adaléknak annyit, hogy a melóhelyemen akadémiai, 100 Mbps sebességű kapcsolat van és sokszor bizony messze jobban döglődnek külföldi oldalak, mint itthon, a TVNET-es ADSL-lel.
Webtárhelyre meg nincs szükségem, valóban. Van saját szerverünk co-locationben.
Elküldve: 2005. 05. 14. 03:01
Idézet: Adi - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 23:03
[...]
Webtárhelyre meg nincs szükségem, valóban. Van saját szerverünk co-locationben.
Ahogy mondtam, eltero igenyek es elvarasok :>
Nalam ugyebar 2002 ota van nonstop online, logolt kabelt, iw-t es tvnetet is. Eddig kabel es tvnet a veszteske az iw-hez kepest (ugyanaz a vonal, ugyanaz a bridge, ugyanaz a gep, ugyanaz a kornyezet). Ja a cucc ofkosz linux.
En meg nem fizetek kulon webszerverert, mert elvarom, hogy az ISP-m olyan legyen, mint az orszag osszes tobbi isp-je. Nezegettem csak ugy bloffre 3-4 tetszoleges adsl providert, es horukk, 20 meganal kevesebb webtarhelyet senki nem reklamozott, ugyertem reklamoztak, hogy __termeszetesen__ jar az elofizeteshez.
Es hat nalam tobb az europan kivuli letoltes, mint nalad. Szoval: neked jo, nekem kevesbe.
Egyebirant a kulfoldjuk nincs 150 mbit, igy tehat ugy fogyott el, mint annak a rendje, ezt lathajuk mi t. userek
Szoval helyzetek es igenyek tisztazva, elegedettsegi ok es szint is ennek megfeleloen alakult
Elküldve: 2005. 05. 14. 08:17
Elküldve: 2005. 05. 14. 19:42
Idézet: nonam3 - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 10:53
En meg kernek mindenki hogy ne farasszatok ezzel a supportot.
A kulfoldi savszel emelese mar egy honappal ezelott kezdemenyezve lett ( +40M Matav ) de
a matav eddig nem volt valami furge.
Legyetek turelemmel hamarosan javulni fog a dolog.Thx
Elküldve: 2005. 05. 18. 12:55
Idézet: skoal - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 20:42
A kulfoldi savszel emelese mar egy honappal ezelott kezdemenyezve lett ( +40M Matav ) de
Hát remélem tényleg hamarosan javul, mert néha már elég karcsú sajnos a külföld. De türelmesen várok, mert minden probléma ellenére TVNet rulez!
Elküldve: 2005. 05. 18. 23:06
Idézet: skoal - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 19:42
Jaja, csakhogy nalam annyi kellene, hogy __elerje__ mindossze a bovites __elotti__ allapotot, messze nem bizom en abban, hogy valaha is elerem a belfoldi savszelem naluk kulfoldi vonatkozasban...
Viszont a +40 az a jelenlegi 100-hoz jon, tehat lesz 140 mbit kulfoldjuk. 140 mbit durvan 5-6000 db. min. 2 mbites userre... Ugye ezt nem csak en erzem elkepesztoen sovanykanak?
Na mindegy, meglatjuk, tolem mindig kapnak 1 honap turelmi idot, errol mindig biztositom is oket...
btw: hallott valaki olyat, hogy 1,3-1,4 mbitnel nem megy feljebb a savszele tesztszerver szerint? Letezik, hogy ennyire szar a vonalam, amit 1998-ban huztak ki frissiben? :o Tvnetnel folyton rinyalok, hogy adjak ki a matavnak, de lehet mar rossz tapasztalatuk, mert azt mondjak: zsigerbol dobna vissza a matav....
Szoval ki mit tud errol, letezik ez gond mashol is?
Elküldve: 2005. 05. 19. 10:23
A 140mbps lehet elégséges, ismerni kellene hozzá a felhasználóik netezési szokásait. Egy bix-en megtalálható MRTG statból jól lehetne látni csapott-e a sávszél diagramm vagy elférnek a userek. Pl. fatávnak igen sok 2mbps-nél nagyobb kapacitást használó bérelt vonali ügyfele van, ott vannak adatparkban hostolt 100mbps-es ügyfelek azokból is van rengeteg, tíonlánynak meg van úgy ~120ezer broadband ügyfele és legalább ugyanennyi betárcsázós. És erre van egy gigás Telia meg egy 622mbps-es DT meg egy 34mbps-es VIX-es peering. És úgy tűnik elégséges. A Telia csak tavaly év vége óta van addig szólóban állta a sarat a DT-s peering nem túl sok sikerrel mivel ott is jól fél éven át gondok voltak a szűkös külföldi kapacitással.
Elküldve: 2005. 05. 20. 15:29
Idézet: Nezelodo - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 0:06
Szerintem meg az a tulzas hogy minden ugyfelre max savszellel szamolsz 24/7-ben
Amugy jelenleg 70M van a GTS-tol 40M az AH-tol es a mai naptol 30M (20 helyett) az E-Teltol,de az AH jelenleg is maximalisan van terhelve

Súgó
A téma zárva.