HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 07. 21:35

Hát igaz ami igaz, amerika felé nem mindig a legfényesebb a vonal. De európába részemről nincs panasz, a 2mbit ha kell, nagyjából megvan. És legalább nem amerikán át routeolnak németországba...  :D

#42 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 03:25

Nos, az internet nem Magyarorszagot jelenti, ezt lassan a TvNet is tudomasul vehetne. Termeszetesen az emelesrol pont annyit tudtak, mint en, pont 1,5-2 honappal elotte, pl. errol a forumrol is, avagy a pholy vagy melyiken volt matav megerosites is akkoriban, szoval hazudni lehet, tenyekkel utkozni is, csakhat szanalmas tudatlansag es ostobasag otvozete lesz a vege, ugyertem a tvnet supportosok fele.

Node akinek jol szolgaltat az oruljon, volt, hogy nekem is jo volt, az emelesig kulfold-belfold egyarant 1 mbit volt. Amugy, hogy a vonalam mennyit bir, ez nyilvan a matav sara, ezzel tokeletesen tisztaban vagyok, mint ahogy azzal is, hogy en a tvnettel szerzodtem, kulon a matavval nem kerulhetek adsl ugyben kapcsolatba, ergo johogy a tvnethez fordulok, mivel toluk veszem a matav szolgaltatasat is.

Amugy valoban a matav, hiszen a sajat tesztszerveruk is megerosit ebben, joggal varhatom el, hogy a dragalatos tvnet ennyit irjon: felvettuk hibajagyre, matav fele tovabbitottuk.

Ehelyett pokhendi szoveg jott, a pokhendiseget kifogasolo levelemre (melyben kertem konkret technikai informaciokat is) se valaszt, se ticket szamot nem kaptam, a dolog vilagos: mivel a valaszom targyaban ott a ticket# es tudjak, hogy nekik kinos ---> mentem is banned ticketre, mint a szel. Ez torvenyellenes, ugyebar, hiszen a bejelentest (ha e-mailen erkezik is) kotelesek teljes egeszeben megvalaszolni, kivizsgalni, stb...

Jelzem az _emelesig_ nem is volt sem support, sem ceg gondom veluk, bizom bennuk, adok (szokasom szerint) 1 honapot a dolgot normalizalasara nekik, utana termeszetes konnyedseggel elek a piacgazdasag adta elonyokkel, es ugy migralok, mint a kispinty, elvegre lehet, hogy tan meg webtarhelyet is hasznalnek, ami minden mas ISP-nel evidens.  :omg:
Udv: Nezelodo

#43 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 03:27

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 21:35

Hát igaz ami igaz, amerika felé nem mindig a legfényesebb a vonal. De európába részemről nincs panasz, a 2mbit ha kell, nagyjából megvan. És legalább nem amerikán át routeolnak németországba...  :D

Igen, europa nagyjabol rendben van, dehat meg a magamfajta userekkel is megeshet a XXI. szazadban, hogy esetleg amerikaig, sot mi tobb kanadaig, japanig, taiwanig, stb... is szeretnem elvezni az ___elofizetett___ 1 mbitemet, ami a duplazaskor azonnal a felere zsugorodott nem europai iranyokban... Igen, ez nem nagy keres, ez az alap az internet elofizetesknel.

#44 Felhasználó inaktív   ixc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 08:37

nem ertem miert haborogtok, a belfoldi savon latszik hogy nagyon megemelkedet, egyertelmu hogy ilyen igenyu kliensek mellet nem birjak tartani a kulfoldi savot, es ilyenkor mint szokas az isp-knel bovitenek, kb 1hete megy ugy eroteljesen az emelgetes es maris haborogtok, felesleges...

mellesleg nekem legfelhasznalobaratabbnak a tvnet tunik
azt nemtudom hogy helpdesk milyen nemszoktam veluk beszelni, mer azok ucse tudnak sehol semmit, az meg hogy pokhendi dolgozotol fugg, mindenhol talaltok ilyeneket, sot pl.: egyik legnagyobb szolgaltato (nemmondom nevet) regebben par nap hiba utan felhivtam anyit mondot hogy nem o dolguk ez es lerakta telefont... es igy vegulis nemtudtam meg hogy kie is, mer velem a matav nemal szoba de nem o dolguk, de szerencsere sikerult megtudni helyi matav szerelok telszamat, es nagyon rendesek voltak, nekik koszonhetoen mar dslamot is lattam az eletbe (nah de ez mar nem a tema)

en tudom ajanlani a tvnetet, a kulfoldi sav most szinte minden szolgaltatonal szukos, szoval ne az legyen a donto ok

#45 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 21:35

Nekem eddig csak jó tapasztalatom van velük. Igaz, amikor emelt a MATÁV pár napja, akkor voltak gondok, belassult egy időre, de másnap már hasított a 2 megabit másodpercenként. :)
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#46 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 04:49

Idézet: Adi - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 21:35

Nekem eddig csak jó tapasztalatom van velük. Igaz, amikor emelt a MATÁV pár napja, akkor voltak gondok, belassult egy időre, de másnap már hasított a 2 megabit másodpercenként. :)

Mert nem probalsz nem europabol letolteni nagy allomanyokat 1 szalon, ill. nem megy az elofizetesed kezdete ota _folyamatosan_ a kapcsolatot fenntarto eszkozod, es nem nezed at alaposan a logokat, es nem vagy igenyes. Tudod mashol meg weblapot is elhelyezhetsz, itt nem. Ezt altalaban ugy hivjak a vilagon mindenutt: fapados szolgaltato, amivel nincs is baj, csak legyen jelezve elore :)
Termeszetesen nem kell elojonni a szoveggl, hogy hu de annyi ingyenes tarhely van, mert az nem bannermentes, barmikor barki letorolheti, nincs semmi garancia, stb... Na szal mondom: en sem vagyok borzasztoan elegedetlen, de hogy az emeles elotti onmagukhoz kepest nagysagrendi romlas tapasztalhato az tutifix.

Eh, jojo, nem duhongok, jogomban all valtani ISP-t, elhetek is vele, jojo :)

#47 Felhasználó inaktív   nonam3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 09. 09:53

HI!

Én is TVNETES vagyok és a belföldi vonallal 100%osan elégedett vagyok, gyorsabb, mint bármilyen Axeleros ismerősnek, DE külföld tényleg katasztrófa!

Ezért kérek mindne tvnetest, hogy írjanak csak a support@tvnet.hu címre!! Minél több bejelentés érkezik, annál nagyobb esély van, hogy bővítik a külföldi vonalat, vagy csinálnak valamit!

naBYE

#48 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:39

Idézet

Tudod mashol meg weblapot is elhelyezhetsz, itt nem. Ezt altalaban ugy hivjak a vilagon mindenutt: fapados szolgaltato, amivel nincs is baj, csak legyen jelezve elore smile2.gif

Mikor aláírtad a szerződést, ez is vállaltad, ugye? :) Akkor viszont nincs miért felhánytorgatni most.
Én axe-s voltam sok-sok évig, volt is tárhely (ami megjegyzem szinte fabatkát sem ért számomra, se PHP, se SQL se semmi gyakorlatilag), meg volt mail is (ami olyan lassú volt hogy a postagalamb is gyorsabb megoldás lett volna helyette), egyiket sem sírom vissza.
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#49 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 19:14

Yours «181 down

Ez már egy kicsit gáz, és hol van még 15-e?!

#50 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 23:14

Idézet: Harder - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 18:39

Mikor aláírtad a szerződést, ez is vállaltad, ugye? :) Akkor viszont nincs miért felhánytorgatni most.

Nem irtam ala olyan szerzodest, amiben: "kijelentem, hogy tarhelyre igenyt nem tartok", ill. a "tarhely a szolgaltatashoz nem jar" formula benne lett volna, ketertelmu volt a webjukon a tajekoztatas, siman irtak, hogy a tarhely eleresi modja, stb...

Rakerdeztem, es akkor derult, hogy mi van. De nem zavar nagyon, csakhat fapad alapot ad :)

Szoval mivel hatarozottan nem volt kozolve, hogy nincs, ezert teljes joggal felteteleztem, hogy van. Persze nem varok php-t, cgi-t, csak annyit, mint masnal.

btw: a kulfold nyavajat jelentettem tobbszor is a supportnak, egyelore nem vallottak be, hogy naluk a dugulas, de nem is probaltak bemagyarazni, hogy a hiba az en keszulekemben van :)

#51 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 08:28

Szerintem az ilyen jellegű szerződésekben inkább azt írják le, hogy mit kapsz, és nem fordítva :D
Abban viszont egyetértek, hogy a lapjukon ez a rész megtévesztő, azon érdemes lenne javítaniuk.

#52 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 00:38

Így hajnali fél kettő felé egész jól ki lehet hajtani a 3mbitet EU irányba.Amerika még most is gázos :down:

#53 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:03

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 4:49

Mert nem probalsz nem europabol letolteni nagy allomanyokat 1 szalon, ill. nem megy az elofizetesed kezdete ota _folyamatosan_ a kapcsolatot fenntarto eszkozod, es nem nezed at alaposan a logokat, es nem vagy igenyes. Tudod mashol meg weblapot is elhelyezhetsz, itt nem.

Hát, a linuxos ISO-imat valóban nem a világ túloldaláról szedem, hanem lehetőleg közelről. :D Mást tényleg nem szoktam letölteni, az USÁ-ból pláne nem. A kapcsolatfenntartó eszköz viszont nálam egy linuxos gép, ami 2004 májusa óta (akkor jöttem át a TVNET-hez a Datanettől) gyakorlatilag 24 órában megy és nem nagyon jellemző, hogy a vonal szakadozna.

Amúgy adaléknak annyit, hogy a melóhelyemen akadémiai, 100 Mbps sebességű kapcsolat van és sokszor bizony messze jobban döglődnek külföldi oldalak, mint itthon, a TVNET-es ADSL-lel.

Webtárhelyre meg nincs szükségem, valóban. Van saját szerverünk co-locationben. :D
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#54 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 03:01

Idézet: Adi - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 23:03

Hát, a linuxos ISO-imat valóban nem a világ túloldaláról szedem, hanem lehetőleg közelről. :D Mást tényleg nem szoktam letölteni, az USÁ-ból pláne nem.

[...]

Webtárhelyre meg nincs szükségem, valóban. Van saját szerverünk co-locationben. :D

Ahogy mondtam, eltero igenyek es elvarasok :>

Nalam ugyebar 2002 ota van nonstop online, logolt kabelt, iw-t es tvnetet is. Eddig kabel es tvnet a veszteske az iw-hez kepest (ugyanaz a vonal, ugyanaz a bridge, ugyanaz a gep, ugyanaz a kornyezet). Ja a cucc ofkosz linux.

En meg nem fizetek kulon webszerverert, mert elvarom, hogy az ISP-m olyan legyen, mint az orszag osszes tobbi isp-je. Nezegettem csak ugy bloffre 3-4 tetszoleges adsl providert, es horukk, 20 meganal kevesebb webtarhelyet senki nem reklamozott, ugyertem reklamoztak, hogy __termeszetesen__ jar az elofizeteshez.

Es hat nalam tobb az europan kivuli letoltes, mint nalad. Szoval: neked jo, nekem kevesbe.

Egyebirant a kulfoldjuk nincs 150 mbit, igy tehat ugy fogyott el, mint annak a rendje, ezt lathajuk mi t. userek :)

Szoval helyzetek es igenyek tisztazva, elegedettsegi ok es szint is ennek megfeleloen alakult ;)

#55 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 08:17

A külföld tényleg be szokott lassulni (inkább estefele veszem észre én is), viszont abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy tulajdonképpen a külföldi lapok nézegetésén kívül semmi nagyobb adatforgalmam nincs onnan, így különösebben nem zavar a dolog. Amúgy tényleg elég idegesítő lehet.

#56 Felhasználó inaktív   skoal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 19:42

Idézet: nonam3 - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 10:53

Ezért kérek mindne tvnetest, hogy írjanak csak a support@tvnet.hu címre!! Minél több bejelentés érkezik, annál nagyobb esély van, hogy bővítik a külföldi vonalat, vagy csinálnak valamit!

En meg kernek mindenki hogy ne farasszatok ezzel a supportot.
A kulfoldi savszel emelese mar egy honappal ezelott kezdemenyezve lett ( +40M Matav ) de
a matav eddig nem volt valami furge.
Legyetek turelemmel hamarosan javulni fog a dolog.Thx

#57 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 12:55

Idézet: skoal - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 20:42

A kulfoldi savszel emelese mar egy honappal ezelott kezdemenyezve lett ( +40M Matav ) de

Hát remélem tényleg hamarosan javul, mert néha már elég karcsú sajnos a külföld. De türelmesen várok, mert minden probléma ellenére TVNet rulez!  :D

#58 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 23:06

Idézet: skoal - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 19:42

Jaja, csakhogy nalam annyi kellene, hogy __elerje__ mindossze a bovites __elotti__ allapotot, messze nem bizom en abban, hogy valaha is elerem a belfoldi savszelem naluk kulfoldi vonatkozasban...

Viszont a +40 az a jelenlegi 100-hoz jon, tehat lesz 140 mbit kulfoldjuk. 140 mbit durvan 5-6000 db. min. 2 mbites userre... Ugye ezt nem csak en erzem elkepesztoen sovanykanak? :( (alkalmasint en a helyukben datanettol vennek kulfoldi savszelt, mar amikor 1997-ben datanetnel meloztam, akkor volt berelt muholdas kulfoldjuk a sprintnethez... Ugyertem akkor, amikor a matav meg azt sem igen tudta: mi az az internet szolgaltatas)

Na mindegy, meglatjuk, tolem mindig kapnak 1 honap turelmi idot, errol mindig biztositom is oket...

btw: hallott valaki olyat, hogy 1,3-1,4 mbitnel nem megy feljebb a savszele tesztszerver szerint? Letezik, hogy ennyire szar a vonalam, amit 1998-ban huztak ki frissiben? :o Tvnetnel folyton rinyalok, hogy adjak ki a matavnak, de lehet mar rossz tapasztalatuk, mert azt mondjak: zsigerbol dobna vissza a matav....
Szoval ki mit tud errol, letezik ez gond mashol is? :)

#59 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:23

Nem biztos hogy a vonal minőségével van a gond, szimplán csak a központttól mért távolság nagy és azért bír ennyit. Ilyen a DSL technológia, a távolság függvényében egyre korlátozottabb képességeket mutat.

A 140mbps lehet elégséges, ismerni kellene hozzá a felhasználóik netezési szokásait. Egy bix-en megtalálható MRTG statból jól lehetne látni csapott-e a sávszél diagramm vagy elférnek a userek. Pl. fatávnak igen sok 2mbps-nél nagyobb kapacitást használó bérelt vonali ügyfele van, ott vannak adatparkban hostolt 100mbps-es ügyfelek azokból is van rengeteg, tíonlánynak meg van úgy ~120ezer broadband ügyfele és legalább ugyanennyi betárcsázós. És erre van egy gigás Telia meg egy 622mbps-es DT meg egy 34mbps-es VIX-es peering. És úgy tűnik elégséges. A Telia csak tavaly év vége óta van addig szólóban állta a sarat a DT-s peering nem túl sok sikerrel mivel ott is jól fél éven át gondok voltak a szűkös külföldi kapacitással.

#60 Felhasználó inaktív   skoal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 15:29

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 0:06

Viszont a +40 az a jelenlegi 100-hoz jon, tehat lesz 140 mbit kulfoldjuk. 140 mbit durvan 5-6000 db. min. 2 mbites userre... Ugye ezt nem csak en erzem elkepesztoen sovanykanak? :( (alkalmasint en a helyukben datanettol vennek kulfoldi savszelt, mar amikor 1997-ben datanetnel meloztam, akkor volt berelt muholdas kulfoldjuk a sprintnethez... Ugyertem akkor, amikor a matav meg azt sem igen tudta: mi az az internet szolgaltatas)

Szerintem meg az a tulzas hogy minden ugyfelre max savszellel szamolsz 24/7-ben
Amugy jelenleg 70M van a GTS-tol 40M az AH-tol es a mai naptol 30M (20 helyett) az E-Teltol,de az AH jelenleg is maximalisan van terhelve

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.