HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:27

Idézet: sydoka - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 12:09

nem tudom, mi tévő legyek..
elmondom a történetet: bejelentettem adsl hibát párszor, mire nagynehezen sziveskedett a fatáv kijavítani. 2mbitről levettek 1mbitre, igy stabil, gyors lett a kapcsolat. jött is a vezetékes sms, hogy kijavitották. a probléma csak az, hogy 2 megáért fizetek, úgyhogy irtam is az ügyfélszolgálatnak, hogy ha lehetne módosítsák a csomagomat. jött a válasz, h mérjek tesztservert. mértem, hajszál 1mbit, elküldöm, jön a válasz, hogy továbbitották a t-comnak, várjak a hiba kijavitásáig... természetesen az előző levelezést is beidéztem + hibakód, de úgy látszik nem vágják mi van, el se olvassák amit ir az ember. najó, gondoltam majd telefonon. felhivom, elmondom a problémám, h. nincs semmiféle hiba csak a csomagomat szeretném ha átállitanák. rendben, továbbitják a t-comhoz. mondom, nincs semmi hiba már, elmondom ujra a sztorit. rendben, várjak a hiba kijavitásáig, továbbitják a t-comhoz. nakössz, viszhall. :D
most ilyenkor mit csináljak? :D menjek be személyesen? :D remélem a t-com már nem nyúl a vonalamhoz, igy most jó nagyon :}
gondolom (sőt biztos) a tcom nem szólt a tvnetnek, h vissza raktak 1megára, úgyhogy ezt nekem kéne intézni. nehéz menet lesz..

Én úgy tudom, hogy a korlátokat a T-com állítja be neked a szolgáltatótól kapott utasítás alapján.

#442 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:31

Én meg ma is jót beszélgettem az üfsz-el. A szokásos ismét...küldte a hibát a szerelőknek, ha van valami felhívnak...
SOHA nem hívtak, pedig már több, mint 1 hete jeleztem a hibát mindennap. Ma rákérdeztem, hogy szerintük lesz-e ebből még valami...kezdek beleunni. Nekem csak egy gyors, stabil, megbízható net kellene.

#443 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:37

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 14:27

Én úgy tudom, hogy a korlátokat a T-com állítja be neked a szolgáltatótól kapott utasítás alapján.

ez igy van, de én a tvnetnél akarom, hogy lejjebb vegyék a csomagom, hogy ne 2 megáról kapjak már számlát, mikor t-com levitt 1megára, valszeg mert ennyit bir a vonalam..:/

#444 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:46

Gyökééééééééér T-Com :respect:

#445 Felhasználó inaktív   jimny 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:07

Azoknak a tapasztalatára vagyok kiváncsi, akik TVnet-es ADSL back-up-ra váltottak szolgáltatóváltással.
Mennyi ideig tartott ? Tényleg kiesésmentes volt ?

#446 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:56

Idézet: sydoka - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 14:37

ez igy van, de én a tvnetnél akarom, hogy lejjebb vegyék a csomagom, hogy ne 2 megáról kapjak már számlát, mikor t-com levitt 1megára, valszeg mert ennyit bir a vonalam..:/

Amit te szeretnél az kimeríti a csomagmódosítást, aminek komoly következményei vannak ha megnézed a szerződésed hűségidő alatti változásokra vonatkozó pontjait. Majd ha lejárt a hűségidőszakod akkor válts kisebb csomagra a szolgáltatódnál. Reklamálni nem igazán lehet mert a garantált minimum követelményt teljesíti a szolgáltató és majd erre fog hivatkozni.

Amit még lehet tenni hogy méltányossági alapon kérvényezel valami kompenzációt azért mert nem alkalmas a vonalad a 2 Mbps-re. Hogy ezzel mit kezd a szolgáltatód az csak rajta múlik. Lehet nem is fog foglalkozni vele és kukába dobja. Ha igen akkor sem saját zsebből fog havidíjat kompenzálni hanem ő is ír egy hasonló levet a Tíkomnak, hogy a nagykereskedelmi díjból ő is adjon neki hasonló kompenzációt. Ha sikerrel jár akkor lehet tesz valamit a szolgáltató az érdekedben, de az is lehet elveszik az egész kérvényezés a bürökrácia útvesztőiben és akkor soha nem látsz belőle semmi eredményt.

Megpróbálhatod de elég kicsi esélyt adok a sikerre. Tíonlánynál működik ez a gyakorlat de csak akkor ha te kezdeményezed, csak úgy maguktól nem fogják neked felajánlani.

Ha nem jársz sikerrel akkor hűségidő után amint teheted válts kisebb csomagra.

#447 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:06

Idézet: shabba - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 17:56

Amit te szeretnél az kimeríti a csomagmódosítást, aminek komoly következményei vannak ha megnézed a szerződésed hűségidő alatti változásokra vonatkozó pontjait. Majd ha lejárt a hűségidőszakod akkor válts kisebb csomagra a szolgáltatódnál. Reklamálni nem igazán lehet mert a garantált minimum követelményt teljesíti a szolgáltató és majd erre fog hivatkozni.

Amit még lehet tenni hogy méltányossági alapon kérvényezel valami kompenzációt azért mert nem alkalmas a vonalad a 2 Mbps-re. Hogy ezzel mit kezd a szolgáltatód az csak rajta múlik. Lehet nem is fog foglalkozni vele és kukába dobja. Ha igen akkor sem saját zsebből fog havidíjat kompenzálni hanem ő is ír egy hasonló levet a Tíkomnak, hogy a nagykereskedelmi díjból ő is adjon neki hasonló kompenzációt. Ha sikerrel jár akkor lehet tesz valamit a szolgáltató az érdekedben, de az is lehet elveszik az egész kérvényezés a bürökrácia útvesztőiben és akkor soha nem látsz belőle semmi eredményt.

Megpróbálhatod de elég kicsi esélyt adok a sikerre. Tíonlánynál működik ez a gyakorlat de csak akkor ha te kezdeményezed, csak úgy maguktól nem fogják neked felajánlani.

Ha nem jársz sikerrel akkor hűségidő után amint teheted válts kisebb csomagra.

Ez igaz, ha azonban a T-com valóban "levitte" 1megára (tehát nem másfelet bír, vagy hasonló, hanem csont 1mega), akkor szerintem jogtalan lenne 2megás árat számlázni.

Lugi

#448 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:24

Idézet: Lugi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 19:06

Ez igaz, ha azonban a T-com valóban "levitte" 1megára (tehát nem másfelet bír, vagy hasonló, hanem csont 1mega), akkor szerintem jogtalan lenne 2megás árat számlázni.

Lugi

Szerintem arra nincs protokol Tíkom rendszerében hogy mondjuk 32kbps-es lépésközzel végig próbálgassák hogy jó még a vonal és ott megállnak. Ráadásul azért ez nem egy olyan fix érték hogy ilyen pontosan be lehessen lőni, a környezeti hatások erősen befolyásolják épp mi a maximum. Épp ezért ők az adott szolgáltatás csomagok között ugrálhatnak, és a 2Mbps-es alatt egy lépcsőfokkal az 1Mbps-es van.

#449 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:32

Idézet: shabba - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 19:24

Szerintem arra nincs protokol Tíkom rendszerében hogy mondjuk 32kbps-es lépésközzel végig próbálgassák hogy jó még a vonal és ott megállnak. Ráadásul azért ez nem egy olyan fix érték hogy ilyen pontosan be lehessen lőni, a környezeti hatások erősen befolyásolják épp mi a maximum. Épp ezért ők az adott szolgáltatás csomagok között ugrálhatnak, és a 2Mbps-es alatt egy lépcsőfokkal az 1Mbps-es van.

Én azt mondom, ha a Tcom 1megád AD, akkor ne fizettessen kettőt. (tehát ha 1 megás csomagot állítottak be a központjukban). Azt meg senki nem fogja nekem megmagyarázni, hogy akkor is 2 megát kell számlázniuk...

Lugi

#450 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:48

Idézet: Lugi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 19:32

Én azt mondom, ha a Tcom 1megád AD, akkor ne fizettessen kettőt. (tehát ha 1 megás csomagot állítottak be a központjukban). Azt meg senki nem fogja nekem megmagyarázni, hogy akkor is 2 megát kell számlázniuk...

Lugi

Szerintem ezek a dolgok messze elvesznek a tcom rendszerében, szóval hiába adnak ők neked 1 megát a valóságban, a tvnet-es szerződésed a tcomnál 2 megáról van dokumentálva, és ők eszerint számláznak a tvnet-nek. A tvnet meg érthetően nem fog téged saját olcsóbb csomagjába átrakni, és lenyelni a veszteséget rajtad. És miven él a hűséged, a tcomnál sem fogják ezt megmódosítani a rendszerükben, mivel ott az van hogy 2 megára vállaltál hűséget, az meg hogy a vonalad nem bírja, hát, ez személyes pech. Itt a tvnet sem tud sokat lépni, ők esetleg kérhetik a tcom-tól hogy álljon át mindenki 1mbit-re, de ez szerintem valószínűtlen hogy megtörténik. Én is hadakoztam sokat szolgáltatókkal meg a matávval anno számlázás és ezzel együtt nem megfelelő sávszél miatt, és egy évembe telt mire elhitték hogy csak a felét kapom annak, mint amit kellene, és hajlandóak voltak lépni valamit.  :down:

#451 Felhasználó inaktív   skoal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hi

Ujabb hir hogy at lettek allitva a portok a brutto sebessegekre.
Pl: 1024 es csomagnal
Max Downstream Rate 1216 kbit/s
Max Upstream Rate 224 kbit/s

Orvendjetek baratim  :cool:

#452 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Idézet: Lugi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 19:32

Lugi

A szerződés számít hogy az milyen csomagra kötetett és az alapján mennyit kell fizetni, milyen időtartamú hűségben, milyen minőségi paraméterek mellett, stb(lásd szerződés és ÁSZF együttese). A Tíkom csak azért fogta vissza a vonalat hogy megszűnjön az istabil működés amit a vonali jellemzők okoztak, ettől még a szeződésben semmi változás nem állt be. A reklamáció meg ott fog elbukni hogy a garantált minimum értéket teljesíti a szolgáltató.

Ezért ebben a faramuci helyzetben csak a szolgáltató hozzáállásán és jószándékán múlik ad e árbeli kompenzációt vagy sem. Esetleg egy rendkívüli elbírálás során fatávval sikerül e megegyezni a szolgáltatónak a hűségidő előtti csomagmódosításról. Ez automatikus nem fog magától megtörténni és jogi eszközzel sem lehet igazán kikényszeríteni, abszolút a szolgáltatók jószándékán egy megegyezési hajlandóságán múlik a dolog.

#453 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 06:34

köszi a válaszokat!
nos, azt hiszem, megoldódott a helyzet :}
pár telefon után vissza raktak 2mbit-re, szóval gondolom, csak véletlenül tettek át kisebb sebességre. (lan port csere volt egyébként, az okozta a hibajelenséget)
a matáv hibabejelentővel nagyon meg vagyok elégedve. ajánlani tudom mindenkinek, ha egyértelműen t-com oldalon van a hiba, próbálja őket hivni. (elvileg 143 lenne, ami nem él nálam, 1212 menürendszerben el tudtam érni) nekem ez volt a 2. bejelentésem náluk, először másnap reggelre javítottak, most pedig pár órával a bejelentés után :}
szóval tegnap óta zsír a net, csak a line occupation értékem magas kicsit (80-90% körül), most tesztelem, 12 órája még nem volt szakadás. érdekes, a lan port csere előtt 60% volt, ugyanígy 2mbiten. shabba, nem tudod ez mitől lehet? kicsit aggódok emiatt, majd kicserélem az itthoni kábelezést, hátha.

Szerkesztette: sydoka 2006. 04. 20. 06:35 -kor

#454 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:20

Idézet: sydoka - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 7:34

köszi a válaszokat!
nos, azt hiszem, megoldódott a helyzet :}
pár telefon után vissza raktak 2mbit-re, szóval gondolom, csak véletlenül tettek át kisebb sebességre. (lan port csere volt egyébként, az okozta a hibajelenséget)
a matáv hibabejelentővel nagyon meg vagyok elégedve. ajánlani tudom mindenkinek, ha egyértelműen t-com oldalon van a hiba, próbálja őket hivni. (elvileg 143 lenne, ami nem él nálam, 1212 menürendszerben el tudtam érni) nekem ez volt a 2. bejelentésem náluk, először másnap reggelre javítottak, most pedig pár órával a bejelentés után :}
szóval tegnap óta zsír a net, csak a line occupation értékem magas kicsit (80-90% körül), most tesztelem, 12 órája még nem volt szakadás. érdekes, a lan port csere előtt 60% volt, ugyanígy 2mbiten. shabba, nem tudod ez mitől lehet? kicsit aggódok emiatt, majd kicserélem az itthoni kábelezést, hátha.

Vagyis a szolgáltató elvárja, hogy te focizd le az alvállalkozójával a helyes beállítást?  :think: Haláli jó. Én, mint ügyfél nem a t-commal szerződtem, hanem a tvnettel. Miért nem ő megy utána?

Számomra külön érdekes, mert nekem is lement a váltás után 1 mbitre a sebesség (nem volt műszaki problémám, korábban gond nélkül ment a 2 megabit. Egyelőre ott tartok, hogy írtam egy emailt, de lesz itt még haddelhadd, ha nem reagálnak normálisan.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#455 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:26

Nálam volt ma kint egy szerelő. Megállapította, hogy nem működik. Kicserélt mindent és úgysem volt jó(wááááá). Továbbítja a t-com felé, talán 1-2 nap múlva lesz net.
Ez borzasztó, ezért kár volt neki kijönni, telefonon is elmondtam, hogy nem működik a net, de a modem és a szűrő jó.
Most mit tegyek? Semmit.... Esetleg 1258 és mondjam el, hogy itt volt. Ezt a szerelő tanácsolta....

#456 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:38

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:20

Vagyis a szolgáltató elvárja, hogy te focizd le az alvállalkozójával a helyes beállítást?  :think: Haláli jó. Én, mint ügyfél nem a t-commal szerződtem, hanem a tvnettel. Miért nem ő megy utána?

Számomra külön érdekes, mert nekem is lement a váltás után 1 mbitre a sebesség (nem volt műszaki problémám, korábban gond nélkül ment a 2 megabit. Egyelőre ott tartok, hogy írtam egy emailt, de lesz itt még haddelhadd, ha nem reagálnak normálisan.

sajnos ez a helyzet. sokkal egyszerűbb lenne, ha közvetlenül a t-commal szerződnénk. ezért is kell jól megválasztani a szolgáltatót. ha most köttetnék, valszeg nem tvnetet vennék. máshol maguk járnak utána a dolgoknak, visszahivnak stb..

ha levittek 1 megára, sztm jelentsd be tcom hibabejelentőn! ha úgy lesz mint nálam, estére már 2 megán leszel :}

#457 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 12:08

Idézet: sydoka - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:38

sajnos ez a helyzet. sokkal egyszerűbb lenne, ha közvetlenül a t-commal szerződnénk. ezért is kell jól megválasztani a szolgáltatót. ha most köttetnék, valszeg nem tvnetet vennék. máshol maguk járnak utána a dolgoknak, visszahivnak stb..

ha levittek 1 megára, sztm jelentsd be tcom hibabejelentőn! ha úgy lesz mint nálam, estére már 2 megán leszel :}

És a tcom hibabejelentőn mi a túróra hivatkozzak? A tvnet szerződésszámra?  :think: Vagy a két szép szememért majd szépen átkötik? Akkor mondhatnék három megát is ezzel az erővel...
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#458 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 12:13

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:08

És a tcom hibabejelentőn mi a túróra hivatkozzak? A tvnet szerződésszámra?  :think: Vagy a két szép szememért majd szépen átkötik? Akkor mondhatnék három megát is ezzel az erővel...

így van. T-comnak akármit mondhatsz leszarják.  :reklamacio:

#459 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:06

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 13:08

telefonszámra
gondolom megvan nekik, hova mekkora sáv van kötve
én ezt nem most találtam ki, mint mondtam tegnap igy rakattam vissza magam. bemondtam a telefonszámot meg h mi a bajom, az ügyfélszolgálatos elirta magának. persze az is lehet, hogy teljesen maguktól javitották meg, bár ezt nem hiszem.

#460 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:10

Most hivott az ugyfelszolg. hogy atvehetem a modemet.

Nade mirefel? Ujpesten megtortent volna a betelepülés?
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.