HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 18:56

Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 16:12

ADSL3G

Most hívtam a Tvnet és elutasították a kérelmünket műszaki okok miatt. Február elején rendeltem meg mint első ütemes, emailban azt igérték, hogy március elején betelepülnek az itten központba(ebből lett a valóságban április közepe). A megrendelés után egy hónappal a kezemben tudhattam szerződést amit áprilisban 4.-én el is küldtem nekik. Azóta képtelenek voltak megemelni a telefont és azt mondani, hogy bocs de nem fog menni, pedig bőven túl járnak már a 30 napon. A műszaki okora is kiváncsi lennék hiszen fél kilóméterre vagyok a központtól működő 3mbites adsl-el(ráadásúl az is Tvnetes). Inkább tömöm a T-Com zsebét mint egy ilyen inkomptens bandáét.

Hát arra én is kiváncsi lennék,hogy milyen műszaki ok miatt utasitották el a 3G bekötését, már azért is mivel élő 3Mbites adsl-ed van közeli központtal  :think:  Lehet,hogy a T-com nem engedte be a TVnetteseket a központba részleges hurokátengedés céljából.Vagy esetleg hytasos területen laksz?

#522 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 18:59

Szerintem az lesz a műszaki kizáró ok hogy már van rajta aktív ADSL csatlakozás. :) Tipikus töketlenkedés és nemtörődömségből eredő hiba. Műszaki magyarázat szerintem aligha lehet erre, inkább adminisztrációs összeférhetetlenség lehet a háttérben.

#523 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:54

Idézet: shabba - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:59

Szerintem az lesz a műszaki kizáró ok hogy már van rajta aktív ADSL csatlakozás. :) Tipikus töketlenkedés és nemtörődömségből eredő hiba. Műszaki magyarázat szerintem aligha lehet erre, inkább adminisztrációs összeférhetetlenség lehet a háttérben.

Ha ADSL van a vonalon akkor azt a hurokátengedéssel egyidőben megszüntetik. A szolgáltató mindig tudja, hogy kérelme miért kerül elutasításra, amit aztán vagy közöl a saját ügyfelével, vagy nem.

#524 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 21:07

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 19:54

............A szolgáltató mindig tudja, hogy kérelme miért kerül elutasításra, amit aztán vagy közöl a saját ügyfelével, vagy nem.

Hmm....és ha a szolgáltató tudja  vagy esetleg valószinűsiti,hogy nincs múszaki ok az elutasitásra miért nem lép ez ügyben?,shabba szavaival élve itt tényleg töketlenkedés adminisztrációs összeférhetetlenség jöhet szóba a szolgáltató részéről, nem törödve avval,hogy igy egy jó pár usert elveszít  ;)

#525 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 21:20

Idézet: ohej - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 22:07

Hmm....és ha a szolgáltató tudja  vagy esetleg valószinűsiti,hogy nincs múszaki ok az elutasitásra miért nem lép ez ügyben?,shabba szavaival élve itt tényleg töketlenkedés adminisztrációs összeférhetetlenség jöhet szóba a szolgáltató részéről, nem törödve avval,hogy igy egy jó pár usert elveszít  ;)

Egyre jobban úgy tűnik, hogy azért, mert leginkább az arc volt nagy TVNETnél... Már idén bevezette az ADSL2+t -eddig egy hozzászólást találtam asszem, akinek 2+-os nete van már- meg majd hogy majd jól felfutnak és újdonságokat vezetnek be. MUHAHA. Szerintem ilyen tempóval pont elérték, hogy nem tudnak tömegesen 2+-os ügyfelekre szert tenni, és pár hét múlva T-Com már +2-t is fog adni. Nem azt akarom mondani, hogy T-Com ebben esetleg egy picit sem ludas de úgy tűnik TVNET is enyhén szólva "nem tesz meg mindent" azért, hogy jól teljesítsen...

#526 Felhasználó inaktív   androom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:00

Idézet: ohej - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 21:07

Lép a szolgáltató.
A kompetens emberek a cégnél már régóta küzdenek a magentával.
Szeretnék miharabb arról tudósítani, hogy sikerült is...

#527 Felhasználó inaktív   Szabó Attila 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:04

Nektek küdtek már májusi számlát? 13.-a szokott lenni a befizetési határidő,de még nem jött számla. Reménykedek, hátha a nagy fejetlenségben kimarad ez a hónap :)

#528 Felhasználó inaktív   dying_sun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 08:15

azon gondolkodom, hogy megrendelném ezt az adsl3g-t. tudom, hogy a tvnet csúszkál a határidőkkel, de a hozzászólások alapján úgy tűnt, hogy azért senki sem maradt internet nélkül az isp váltás miatt. legfeljebb kezdetben kicsit lassabb. nekem mondjuk még az átmeneti időszakban is megérné, mert most 1024/128-ért fizetek 11e Ft-ot a tonlánynál. az viszont szomorú, hogy a jól bevált dialcom modememmel nem fog működni, és újat kell venni, ami ráadásul melegszik, megbízhatatlan kínai bóvli.

kérdésem: lehet venni valahol másfajta (jobb, megbízhatóbb) adsl2+ modemet, amivel működni fog a 3g? nekem megérné pár ezer forinttal több indulóköltség, hogy ne kelljen 3 havonta cserélgetni a modemet... hova menjek? mire keressek? a számtechboltok árlistájában nem láttam adsl modemeket.

#529 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 08:20

Idézet: dying_sun - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 7:15

azon gondolkodom, hogy megrendelném ezt az adsl3g-t. tudom, hogy a tvnet csúszkál a határidőkkel, de a hozzászólások alapján úgy tűnt, hogy azért senki sem maradt internet nélkül az isp váltás miatt. legfeljebb kezdetben kicsit lassabb. nekem mondjuk még az átmeneti időszakban is megérné, mert most 1024/128-ért fizetek 11e Ft-ot a tonlánynál. az viszont szomorú, hogy a jól bevált dialcom modememmel nem fog működni, és újat kell venni, ami ráadásul melegszik, megbízhatatlan kínai bóvli.

kérdésem: lehet venni valahol másfajta (jobb, megbízhatóbb) adsl2+ modemet, amivel működni fog a 3g? nekem megérné pár ezer forinttal több indulóköltség, hogy ne kelljen 3 havonta cserélgetni a modemet... hova menjek? mire keressek? a számtechboltok árlistájában nem láttam adsl modemeket.

Szia!

SZerintem várd meg a jun.1-jét , mivel ekkor indul az iptv a tré-online-nál, és oda már adnak home gateway-t, amiben van wlan router, adsl2+modem is egyben.
Majd az árra leszek kiváncsi.. :confused:
Bár, én szívem szerint lépnék le a tré-online-tól, de a tvnet sem jár előrébb adsl2+ bevezetésben.

Gyuri

#530 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 09:24

Idézet: gyuri - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 7:20

Szia!

SZerintem várd meg a jun.1-jét , mivel ekkor indul az iptv a tré-online-nál, és oda már adnak home gateway-t, amiben van wlan router, adsl2+modem is egyben.
Majd az árra leszek kiváncsi.. :confused:
Bár, én szívem szerint lépnék le a tré-online-tól, de a tvnet sem jár előrébb adsl2+ bevezetésben.

Gyuri

Bocsi nem az iptv indul jun. 1-től, hanem az adsl2+.
Ha minden igaz  dlink 360R adsl modemet adnak majd hozzá..

Gyuri

#531 Felhasználó inaktív   androom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:26

Idézet: dying_sun - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 8:15

Nemtudom melyik ütembe tartozol, de amíg a backup szolgáltatást veszed igénybe addig tudod használni a meglévő T-com tulajdonú modemedet.

Jelenleg D-Link 360R modemeket árulunk, nekem jók a tapasztalataim vele :-)
4000 Ft + ÁFA áron kapható nálunk.

#532 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 00:18

Idézet: androom - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 9:26

Nemtudom melyik ütembe tartozol, de amíg a backup szolgáltatást veszed igénybe addig tudod használni a meglévő T-com tulajdonú modemedet.

Jelenleg D-Link 360R modemeket árulunk, nekem jók a tapasztalataim vele :-)
4000 Ft + ÁFA áron kapható nálunk.

Ha az Askey elpatkol akkor javitjatok vagy erre cserelitek? :think:
Joeapi

#533 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 07:59

Én csütörtökön írtam alá a szerződést az ADSL 3G szolgáltatásra. Elég érdekes volt, mert a lefedettségi térkép alapján az I. ütembe tartozom, a számkereső alapján pedig a II. ütembe :D Szal ezt az anomáliát tisztázandó bementem személyesen az ügyfélszolgálatra és ott kötöttem meg a szerződést. Az ügyintéző csaj gépe is II. ütemet írt ki, de felhívott egy szakit, aki azt mondta, hogy I. ütem, így megint 1:1 az állás :D Mindenesetre I. ütemre kötöttük meg a szerződést, és azt ígérték, hogy 30 napon belül bekötik, remélem így is lesz. Eddig nem volt ADSL szolgáltatásom, ez lassító vagy gyorsító tényező? :)
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#534 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 10:30

Idézet: GAI - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 8:59

Eddig nem volt ADSL szolgáltatásom, ez lassító vagy gyorsító tényező? :)

Elméletileg gyorsító. Mármint eddig T-Comon keresztül lehetett csak, ott gyorsító tényező volt.

#535 Felhasználó inaktív   androom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 22:04

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 0:18

Ha az Askey elpatkol akkor javitjatok vagy erre cserelitek? :think:

Utána fogok nézni, sajnos ezt nemtudom.

#536 Felhasználó inaktív   androom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 08:57

Idézet: androom - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 22:04

Utána fogok nézni, sajnos ezt nemtudom.

A csere is D-linkre történik a megszerzett információk alapján :-)
Nem javítunk modemet  :cool:

#537 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:54

Idézet: androom - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 8:57

A csere is D-linkre történik a megszerzett információk alapján :-)
Nem javítunk modemet  :cool:

Teljesen mas teszta lesz egy ZyXEL Prestige 2602HWL-63C ADSL+ Router telepitve ennek nem kell ADSL modem ez müködik a hálózatotokon nekem mar ADSL2+ csatlakozasom van belvaros.
Az informatika atok de jo hogy van.

#538 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:42

Idézet: szaki - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 11:54

Teljesen mas teszta lesz egy ZyXEL Prestige 2602HWL-63C ADSL+ Router telepitve ennek nem kell ADSL modem ez müködik a hálózatotokon nekem mar ADSL2+ csatlakozasom van belvaros.

szaki:

Gugli a barátod vagy a Zyxel weboldala. :) A szerint pedig ez egy Annex B-s ADSL2+os media gateway. Szerintem menni fog.

http://www.zyxel.hu/...p?cid=16&id=127

dying_sun:

Korábban kérdezted lehet-e kapni külön ADSL modemet. Nos lehet csak nem pár ezerrel lesz drágább hanem sokkal, pont ezért nem vesz TvNet sem saját maga modemet hanem a Tíkomét adja mert ők nagyobb tétel mellett olcsóbban szerzik be. Az egy darabos tétel melletti vásárlások igen drágák.

Egy brand ADSL2+os bridge/modem úgy 15-20 rongy, egy modem/router/switch combo 20-25 rongy, egy modem/router/wireless combo 35-40 rongy, egy media gateway combo pedig 60-80 rongy körüli árszinten mozog.

A Tíkom nagytételben, százezres darabszámmal vásárol így igen nagy kedvezményt kap, ráadásul az olcsóbb kínai nem brand termékekből építkezik. Így ők akár 3 rongyból is ki tudnak hozni egy modemet és mivel szinte önköltségi áron adják tovább a kiskereskedelmi partnereinek ezt a lehetőséged meglovagolva a TvNet is olcsón tudja adni a modemet a saját szolgáltatásához.

#539 Felhasználó inaktív   androom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 12:23

Idézet: szaki - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 10:54

ha nem menne, írj :)

#540 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 18:26

Idézet: shabba - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 11:42

szaki:

Gugli a barátod vagy a Zyxel weboldala. :) A szerint pedig ez egy Annex B-s ADSL2+os media gateway. Szerintem menni fog.

http://www.zyxel.hu/...p?cid=16&id=127

Khm... ne nez lamanak itt van kezemben ket darab amit telepitettem is ket ceghez T-Com os rendszerre mivel van telefon portja igy mar hasznaljak a VoIP ot is es nem egyet raktam ki. De azok sima ADSL rendszerek T-Com profillal semmi esztra beallitas. Szemben az ADSL2+ rendszerrel ami vagy standard szabvanyos vagy nem inkabb erre lettem volna kivancsi. Igaz fogalmazhattam volna konkretabban is.

Magyarul radugom a szuro vegere beirom a nevet/jelszot es mukodik csontnelkul vagy sem, mert akkor marad a draytek cumoja.
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.