HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   xcsanna 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 20. 17:56

Idézet: ohej - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 16:52

Elméletileg 24 órás műszaki segitségnyújtás van a részükről,ami gondom a hétvégére is szól  ;)

Hivtam oket, van elvileg ugyeletes rendszergazda, viszont az ugyfelszolgalatos nem tudta, hogy adsl 3g-vel foglalkozik-e. Ha mazlim van, ranez meg hetvegen, bar nem nagyon remenykedem benne, abbol itelve, amilyen utemben idag mukodtek.... :(
Masnak is volt detto ilyen problemaja, ott dslam kartya csere volt a megoldas, tobb, mint egy het......

#562 Felhasználó inaktív   Kaleb222 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 19:05

Már megy is a net, csak fel kellett csatlakozni.
A letöltéssi sebesség többnyire rendben van, de a ping valami rettenetes.
A IX.kerületben vagyunk a szolgáltatás legszélén.
A www.bix.hu pingje legjobb esetben sem ment eddig 500ms alá,
de az átlag oldalerélés olyan 1500 és 2500 (!!) körüli, gyakran megy e fölé is.
Szóval az oldalak hihetetlenül lassan jönnek be, a képek
lassan töltődnek, stb.
1024-es minimál csomagra fizettünk elő.

#563 Felhasználó inaktív   debianhost 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 21:50

Idézet: Kaleb222 - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 19:05

Már megy is a net, csak fel kellett csatlakozni.
A letöltéssi sebesség többnyire rendben van, de a ping valami rettenetes.
A IX.kerületben vagyunk a szolgáltatás legszélén.
A www.bix.hu pingje legjobb esetben sem ment eddig 500ms alá,
de az átlag oldalerélés olyan 1500 és 2500 (!!) körüli, gyakran megy e fölé is.
Szóval az oldalak hihetetlenül lassan jönnek be, a képek
lassan töltődnek, stb.
1024-es minimál csomagra fizettünk elő.

Akkor én ne is szóljak?
3008-al ugyan ez a helyzet.

#564 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 08:28

Idézet: Kaleb222 - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 8:39

Sziasztok,

tegnap kaptam egy SMSt a TVNET-től ...
Jobb későn mint soha... a netes szerződést március 27-én kötöttem,
tegnap létesítették (május 18).

Milyen mázlista vagy. Én már februárban leadtam a megrendelést, márciusban 2-án már aláírt szerződésem volt és még mindig semmi. Sőt ma a régi 2 megás vonalam is 1 megásra degradálódott. Mindezt úgy, hogy 3 éve üzleti TVNET előfizető vagyok, és Zuglóban, az elvileg első körös területen vagyok. Most hívtam az ügyfélszolgát, aki azt mondta, hogy létesítés alatt van az új vonalam. 2 hete, 3 hete, 4 hete is ugyan ezt mondták  :mad: Az, hogy 1 megás lettem, meg valószinüleg műszaki hiba miatt van. A hab a tortán, hogy erre a hónapra azt igérték, hogy kapok egy felezett számlát, kompenzáció képpen, de most is csak a régi, drágább 2 megás díját küldék ki. Azt hiszem ez nem fog befizetésre kerülni, kiváncsi leszek mikor kapcsolnak le  :reklamacio: Most kezdem nézegetni a UPC ajánlatát, akik most kötötték be a kábelt hozzám, csak az a fránya korlát ne lenne benne. Bár lehet, hogy még azt is benyelem ezek után...
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#565 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 09:49

Idézet: Sparks - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 9:28

Milyen mázlista vagy. Én már februárban leadtam a megrendelést, márciusban 2-án már aláírt szerződésem volt és még mindig semmi. Sőt ma a régi 2 megás vonalam is 1 megásra degradálódott. Mindezt úgy, hogy 3 éve üzleti TVNET előfizető vagyok, és Zuglóban, az elvileg első körös területen vagyok. Most hívtam az ügyfélszolgát, aki azt mondta, hogy létesítés alatt van az új vonalam. 2 hete, 3 hete, 4 hete is ugyan ezt mondták  :mad: Az, hogy 1 megás lettem, meg valószinüleg műszaki hiba miatt van. A hab a tortán, hogy erre a hónapra azt igérték, hogy kapok egy felezett számlát, kompenzáció képpen, de most is csak a régi, drágább 2 megás díját küldék ki. Azt hiszem ez nem fog befizetésre kerülni, kiváncsi leszek mikor kapcsolnak le  :reklamacio: Most kezdem nézegetni a UPC ajánlatát, akik most kötötték be a kábelt hozzám, csak az a fránya korlát ne lenne benne. Bár lehet, hogy még azt is benyelem ezek után...

Azért én belenéznék a UPC-s topicba, mielőtt velük szerződnék. Mondjuk pont zuglói ismerőseim tapasztalatára építve abban a kerületben viszonylag jó minőségű a szolgáltatásuk.

#566 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:15

Idézet: addictive - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 8:49

Azért én belenéznék a UPC-s topicba, mielőtt velük szerződnék. Mondjuk pont zuglói ismerőseim tapasztalatára építve abban a kerületben viszonylag jó minőségű a szolgáltatásuk.

Ez a legrosszabb az egészben, hogy árban majdnem 5eFt-al jobban járnék a UPC-vel, de nem igazán szeretem őket. Viszont, amit a tvnet az utóbbi hetekben művel, az minősíthetetlen számomra. Adok még 1 hetet nekik, hogy rendezzék a soraikat, aztán ha nincs változás, akkor marad a szerződésbontás. Sajnálni fogom, elégedett ügyfél voltam. :(
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#567 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:44

Nah mátol nálam is megy a dolog. A pingek jók(stabil 15), a letöltés viszont az 124 helyett 109, szóval overheades.

#568 Felhasználó inaktív   bociusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 21:01

Hoppá, ma frissült a lefedettségi térképük:
- Békásmegyert átsorolták a műszakilag nem létesíthető területek közé (ahogy azt Shabba is írja már egy jó ideje  :) )
- Pesterzsébet (20.ker) és Gazdagrét (11.ker) visszakerült I. ütemből a II. ütembe (?)
- Ferencváros I. ütemből beköthetőre változott

#569 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 21:03

Egy hete mondtam búcsút az EnterNet-nek, eddig sehol semmi, leszámítva az EnterNet-es ügyfélszolgalány hívását: csak annyit mondott, hogy 8 nap múlva lesz szerződésbontás.

A fentebb említett 1500-2000 ms-os pingekkel nem tudnának kezdeni valamit?? Szerintem ez *rva sok!!  :confused:

#570 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 21:07

Idézet: bociusz - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 21:01

Hoppá, ma frissült a lefedettségi térképük:
- Békásmegyert átsorolták a műszakilag nem létesíthető területek közé (ahogy azt Shabba is írja már egy jó ideje  :) )
- Pesterzsébet (20.ker) és Gazdagrét (11.ker) visszakerült I. ütemből a II. ütembe (?)
- Ferencváros I. ütemből beköthetőre változott

Gyakorlatilag minden I. ütemes terület átalakult beköthetővé/nem megvalósítható vá. Ami nincs jelölve, az gondolom II. ütem.

Ez szép és jó, csak azért csipkedhetnék magukat, meg rugdoshatnák a T-com-t, ha nem hagyják őket dolgozni...

#571 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 21:39

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 22:07

Gyakorlatilag minden I. ütemes terület átalakult beköthetővé/nem megvalósítható vá. Ami nincs jelölve, az gondolom II. ütem.

Ez szép és jó, csak azért csipkedhetnék magukat, meg rugdoshatnák a T-com-t, ha nem hagyják őket dolgozni...

Pirosból azért még lesz a VIII. és XIV. kerületben is, ott biztos hogy van Hytas. Ez a II. ütem sem olyan egyértelmű. Ugye van fehéres szürke, meg világos szürke terület, de ember nem mondja meg konkrétan most mi melyik. Vajon tényleg a maradék összes lesz majd a II. ütem. Vagy esetleg csak része de szándékosan van ilyen ködös állapotban feltüntve nehogy rá lessen jönni? Esetleg lesz még III. ütem is 2007-ben?

Mikor indul be vajon a II. ütem. Ugye a weboldalon 6 hónapos konkrétumok nélküli szöveg van amit ha már február 1 óta veszünk amikor felkerült az oldalra akkor már ősszi kezdetet prognosztizálni, de erre semmi konkrét utalás nincs. Végülis a szövegezés alapján adott ügyfél első 6 hónapja után ígéri, az meg aki most köt szerződést erősen év vége akár már jővőre is átcsúszhat. Szóval ez így annyira képlékeny és megfoghatatlan hogy semmi nem lehet megállapítani belőle.

Tényleg jó lenne TvNet részéről némi infót csepegtetni hogy is tervezik a dolgokat. Tí legalább hónap szinten megsaccolja a saját kistelepülési fejlesztései céldátumát. lásd: http://www.t-com.hu/egyeni/internet/adsl/f...helyszinek_2.vm

#572 Felhasználó inaktív   Elbandi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 02:14

ahoj, miutan kiorultem magam az uj netnek benezek ide is  :p

hat nem volt egyszeru menet nekunk sem... kabelnetesek voltunk a deak ter kozeleben. uzleti 4500-os van most. eloszor visszadobta a matav, mert a telefonvonal mad neven volt, mint a ceg neve (berelt hely). aztan ujra elkuldott papiron meg a tvnet ult sokat... eloszor (aprilis eleje) csak heti 1 hivas, aztan ketto, de volt 3 is. szerencsere van itt egy jogasz kollega, aki nem csak a paragrafusokkal tud hadonaszni, hanem szepen beszel is  :D , igy nagy nehezzen lett net.

igaz a meresek alapjan olyan 3Mbit, szal meg lesz egy korunk a tvnettel  ;)
de a pingek jok! es a letoltesd egy alom  :respect: , a regi akadozo 50K helyett stabil 450K, egy dvd lepottyan 2-3 ora alatt  :p  :p

szal nem csuggedni, van feny az alagut vegen!

#573 Felhasználó inaktív   Kaleb222 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 06:57

Fent írtam hogy 500 - 3000 pingek repkedtek.
Nos, nem tudom hogy az azóta bekötött routernek köszönhető-e,
de másnapra a ping átlag 15 körül van, szóval nagyon jó!
Pár külföldi oldal még mindig kicsit lassúcska, de már teljesen
elfogadható lett! És mint mondtam, a ping is korrekt!

:up:

#574 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:29

A TVnet is SDSL-t ajánl
http://it.news.hu/c....=10&id=19055&p=

Ezen cikk szerint úgy tűnik jővő hó végéig még további két központba várható betelepülés.

#575 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 15:06

...

Szerkesztette: Xboxman 2006. 05. 23. 15:25 -kor

#576 Felhasználó inaktív   314133 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 16:52

sziasztok!

mi is 3g felhasznalok lettunk (1024/192). gyors mint az allat,altalaban fix a sebesseg, csak jobb modemet adhatnanak a csomagokhoz. :)
ajanlom annak, aki gondolkozik a net bekotesen.
a bekotes kicsit sokaig tart,de utana kiralysag van. :D:D:D:D

#577 Felhasználó inaktív   milestone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 17:28

Egy ideje gondolkodom én is a TvNet-féle 3G-n. ISP-váltással mennék át (Datanetről, T-Com terület, Bp., VII. ker.).
Riasztó dolgokat lehet azonban a fórumokon olvasni, hogy mennyit vártak egyesek a 3G bekötésére különböző okokból kifolyólag.
Nem világos/egyértelmű azonban nekem, hogy ISP-váltás esetén mennyire kiesésmentes az Internet-szolgáltatás? Magyarul: van-e kényszerszünet a szolgáltatásban vagy sem? Ebből a szempontból mindegy nekem, hogy az átmeneti időszakban egy ideig hagyományos ADSL jön backupként. A lényeg az, hogy ne legyen teljes kiesés.

#578 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 17:41

Idézet: milestone - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 18:28

Egy ideje gondolkodom én is a TvNet-féle 3G-n. ISP-váltással mennék át (Datanetről, T-Com terület, Bp., VII. ker.).
Riasztó dolgokat lehet azonban a fórumokon olvasni, hogy mennyit vártak egyesek a 3G bekötésére különböző okokból kifolyólag.
Nem világos/egyértelmű azonban nekem, hogy ISP-váltás esetén mennyire kiesésmentes az Internet-szolgáltatás? Magyarul: van-e kényszerszünet a szolgáltatásban vagy sem? Ebből a szempontból mindegy nekem, hogy az átmeneti időszakban egy ideig hagyományos ADSL jön backupként. A lényeg az, hogy ne legyen teljes kiesés.

Nekem kiesésmentes volt ebből a szempontból az átállás. Március végével mondtam fel a korábbi szerződésemet, először szolgáltatóváltás nélkül, azonban ezt átiratta velem a tvnet szolgáltatóváltásos felmondásra (szerencsére). Azóta már a weboldalon is ezt javasolják. Április elejével átkerültem a tvnethez, 1M-s backup vonalra, és (sms értesítést ugyan nem küldtek) úgy néz ki, hogy most átkerültem a 3g-re, mert ma mértem a sebességet, és megvan a 3500.

Szóval ha csak a kiesésmentesség a lényeg, akkor azt nálam gond nélkül megvalósították.

Szerk: ja, és köszönet annak a fórumtársnak, aki segített a tvnetnél  :respect:

Szerkesztette: Friczy 2006. 05. 23. 17:42 -kor

Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#579 Felhasználó inaktív   milestone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 18:37

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 16:41

Nekem kiesésmentes volt ebből a szempontból az átállás. Március végével mondtam fel a korábbi szerződésemet, először szolgáltatóváltás nélkül, azonban ezt átiratta velem a tvnet szolgáltatóváltásos felmondásra (szerencsére). Azóta már a weboldalon is ezt javasolják. Április elejével átkerültem a tvnethez, 1M-s backup vonalra, és (sms értesítést ugyan nem küldtek) úgy néz ki, hogy most átkerültem a 3g-re, mert ma mértem a sebességet, és megvan a 3500.

Szóval ha csak a kiesésmentesség a lényeg, akkor azt nálam gond nélkül megvalósították.

Szerk: ja, és köszönet annak a fórumtársnak, aki segített a tvnetnél  :respect:

Köszi a választ.
Honnan mentél át a TvNethez? Helyileg hol vagy, melyik központ?
Ha jól értem, 3,5-es vonalat kértél, de a 3G bekötéséig 1 megás adsl backupot kaptál. Ezek szerint végig volt neted? Ez megnyugtató.
Mennyit fizettél ezidő alatt? Mennyire működik nálad megbízhatóan (seb., szakadás, stb.)?

#580 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 21:23

Idézet: milestone - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 19:37

Köszi a választ.
Honnan mentél át a TvNethez? Helyileg hol vagy, melyik központ?
Ha jól értem, 3,5-es vonalat kértél, de a 3G bekötéséig 1 megás adsl backupot kaptál. Ezek szerint végig volt neted? Ez megnyugtató.
Mennyit fizettél ezidő alatt? Mennyire működik nálad megbízhatóan (seb., szakadás, stb.)?

T-online előfizető voltam korábban, Bp. Rákosszentmihály. A központ Sashalmon van. A sebességeket jól érted. Két hónap számlát egyben küldtek ki, havi 6500 Ft-ot (ha jól rémlik), ez az 1M-s vonal ára, ebben korrektek voltak. Netem végig volt. A sebesség hozta a normál 1M-t, különösebb műszaki gondom nem volt vele. Persze nem figyelem állandóan a sebességmérő mutatót, na meg nincs is kitömve a drót (nincs itthon a fiam :)). Hosszabb kiesést azért észrevettem volna szerintem.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31