HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 08. 13:52

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 12:04

DE! Ha már így szóba elegyedtünk: én most május végén szerződtem le hozzátok, ADSL3G-re (jelenleg a backup megy 100%-on!  :D  :cool: ) 1 év hűséggel. Tudnék-e most úgy csomagot váltani/szerződést módosítani, hogy átkerüljek az "L" csomagba - de anyagiakban ez ne mutatkozzon meg (szerz. módosítási díj ...stb).

Nem sajna, ki kell várjad a 3G hűségnyilatkozat végét. Ráadásul 3G-re nem is él az akciónk, hanem a sima T-Com csomagos ADSL-ekre. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#682 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:23

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 13:52

Nem sajna, ki kell várjad a 3G hűségnyilatkozat végét. Ráadásul 3G-re nem is él az akciónk, hanem a sima T-Com csomagos ADSL-ekre. ;)

Gondoltam különben... Azért köszi! :)

#683 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:49

Én egész jól elvagyok a mostani 1M-ás vonalammal, de azért gondolkodóba ejtett a Pantel 4Mbit-es vonala 7690-ért..hmm. Ugyanannyiba kerülne a net meg a telcsi előfizu mint most (összesen 10ezer körül), de ezért 4-szer gyorsabb letöltés  (a feltötés is sokkal több.. 2/3-ad annyival tudnék feltölteni, mint most le  :cool: ) , plusz a telefonálást is tök ingyen úsznám meg (vonalasra). Nem rosz dolog ez a teljes hurokátengedés... szal TVnet-nek lépnie kéne valamerre még kicsit, mert a végén lemarad  :think: legalábbis rólam. (de meglátjuk, hátha még jön ki pár jó ajánlat innen-onnan)

#684 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 19:58

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 7:41

Nem is tudok, mert nem látom a betűket!  :Đ

Flash8-ra lefordított weboldal tipikus esete. Csak az a baj, hogy pár webfejlesztő képtelen tudomásul venni, hogy sok platformra nincs flash8...

#685 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 20:20

Idézet: agabe - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 21:49

Én egész jól elvagyok a mostani 1M-ás vonalammal, de azért gondolkodóba ejtett a Pantel 4Mbit-es vonala 7690-ért..hmm. Ugyanannyiba kerülne a net meg a telcsi előfizu mint most (összesen 10ezer körül), de ezért 4-szer gyorsabb letöltés  (a feltötés is sokkal több.. 2/3-ad annyival tudnék feltölteni, mint most le  :cool: ) , plusz a telefonálást is tök ingyen úsznám meg (vonalasra). Nem rosz dolog ez a teljes hurokátengedés... szal TVnet-nek lépnie kéne valamerre még kicsit, mert a végén lemarad  :think: legalábbis rólam. (de meglátjuk, hátha még jön ki pár jó ajánlat innen-onnan)

No azert nem eszik olyan forron. Azt olvasgatni mindenutt, hogy a pantel teljes hurkat nem egedi at adatra a t-com csak 3 honap adsl szunet utan. Ami ugye nem tunik etikusnak, de sok erdeklodo eskuszik, hogy pont ez megy.

Azt meg ugye tudjuk, hogy a TVNET a reszleges hurkot el tudja intezni kiesesmentesen, ugyhogy egyelore biztos, hogy a TVNET a jo valasztas ha teljes- vagy reszhurok megoldasrol van szo.

En legalabbis naluk maradok, pont mert nincs abban semmi poen, ha 3 honapot kivarok, vagy esetleg nekiallok pereskedni a t-commal, hogy na marpedig tartsak be a torvenyt... Ha a pantel nem tudta ravenni oket, en sem fogom tudni :)
Udv: Nezelodo

#686 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 06:13

Naigen nem olyan egyszerü mint gondoltam elsőre.

#687 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 10. 09:42

Idézet: NAron - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 19:58

Flash8-ra lefordított weboldal tipikus esete. Csak az a baj, hogy pár webfejlesztő képtelen tudomásul venni, hogy sok platformra nincs flash8...

Na akkor te találod meg a megoldást???  :Đ Különben itt inkább betűtípus baj lesz, mert egy másik Linuxos gépen, Flash 7-tel megjelennek a betűk...  :rolleyes:

Szerkesztette: Mykee 2006. 06. 10. 09:43 -kor

#688 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 09:45

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 20:20

Ha a pantel nem tudta ravenni oket, en sem fogom tudni :)

És ugyanígy szívatják a többi függetlenedő szolgáltatót!!! Ha már nem náluk van az ügyfél, akkor tartsuk be a papírformát, és ne előbb.  :reklamacio:
Mert ezek után a türelmetlen ügyfél átmegy másik szolgáltatóhoz, így térdre kényszerítik a "lázadókat".

#689 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 10:12

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 10:42

Na akkor te találod meg a megoldást???  :Đ Különben itt inkább betűtípus baj lesz, mert egy másik Linuxos gépen, Flash 7-tel megjelennek a betűk...  :rolleyes:

Te ha esetleg ott vagy a TVnetnél (vagy valaki más a fórumból, aki ott dolgozik), nem szólnátok nekik, hogy a weboldalt jobb helyeken html-lel készítik, és nem flash segítségével? 64 bites Linuxon pl. trükközni kell, hogy egyáltalán legyen flash, lehet, hogy látványos az oldal, de számomra trágyadomb. :reklamacio:
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#690 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 16:09

Hát eltekintve attól hogy alapban nem szeretem a flash-es oldalakat, tényleg vicces hogy nem jellenek meg a betűk nekem sem. Szerintem azért a webes kollégák kicsit tesztelgethették volna az oldal, és nem csak ie6-al meg xp-vel... Linux Power!  :D

#691 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 16:19

Egyetértek az előző kettő hozzászólóval. Nagyon rossz lett az oldal, ez már túl csicsás...  :(

#692 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 21:23

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 15:09

Hát eltekintve attól hogy alapban nem szeretem a flash-es oldalakat, tényleg vicces hogy nem jellenek meg a betűk nekem sem. Szerintem azért a webes kollégák kicsit tesztelgethették volna az oldal, és nem csak ie6-al meg xp-vel... Linux Power!  :D

Nem tudom mirol beszeltek.Nekem hibatlan az oldal a firefox-szal.Gondolom a mozilla is jo.
Ha lehet ne kezdjetek el azt a partalan vitat hogy Linux a kiraly es XP a SZ@R.Aki a Linux-ot szereti
hasznalja azt,es aki az XP-t az pedig lelke legyen rajta,de konyorgom ez nem tartozik ide. :smoker:
Joeapi

#693 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 21:40

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 11:12

Te ha esetleg ott vagy a TVnetnél (vagy valaki más a fórumból, aki ott dolgozik), nem szólnátok nekik, hogy a weboldalt jobb helyeken html-lel készítik, és nem flash segítségével? 64 bites Linuxon pl. trükközni kell, hogy egyáltalán legyen flash, lehet, hogy látványos az oldal, de számomra trágyadomb. :reklamacio:

Merem állítani, hogy a netezők 95%-a Windowst használ, és ebből 80% internet explorert. Szóval nem feltétlenül a 64 bites linux-on való megjelenítés a cél egy weboldal elkészítésénél. A másik, hogy statikus html oldalt szinte egyik profi cég sem csináltat, a php, vagy az xml sokkal több lehetőséget biztosít, akár egy regisztrációhoz, vagy adatbázis eléréshez. Nem mondom, hogy a html a múlté, mert arra épül minden, de azért az túlzás, hogy jobbhelyeken azt használják csak.

#694 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 21:43

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 9:42

És mondd csak nekem, honnan kéne tudnom, hogy milyen betűtípust kéne felraknom, hogy megnézhessem az oldalt?? A csudálatos flash nem közli.
A megoldást nem én találom meg, az adott. Észre kell venni, hogy a flash jelen formájában korlátozottan alkalmas a webre és erre építeni egy egész oldal működőképességét, az azt eredményezi, hogy egy adag látogató elégedetlenkedni fog. Nem tudom, kell-e ennél jobb reklám egy internetszolgáltatónak...

#695 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 21:54

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 22:40

Merem állítani, hogy a netezők 95%-a Windowst használ, és ebből 80% internet explorert.

Hát én azt a 80% internet explorer használatott nem merném állítani ;)

#696 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 22:16

Idézet: ohej - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 22:54

Inkább 90% legyen ?  :cool:

#697 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 22:22

Idézet: ohej - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 22:54

Hát én sem... Saját tapasztalataim szerint azért a firefox már 20%-ot simán visz, de a 30-40% szerintem a reális. De persze ez függ oldaltól meg sok mindentől is. És azt sem állítom hogy a linux az tökéletes, mert nagyon nem az. Egyszerűen csak arra akartam utalni, hogy attól mert a többség win+ie párost használ, még lehetett volna annyi tenni, hogy egy-két másik rendszerrel és böngészővel is megnézik a kész "művet" hogy hogyan jelenik meg. Mert ha csak néhány ilyen linuxos/akármilyenes user azért nem rendel náluk netet, mert képtelen elolvasni az oldalukat, az egyrészt anyagi veszteség, másrészt presztízs veszteség, harmadrészt meg szívás.

#698 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 22:41

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 23:22

Hát én sem... Saját tapasztalataim szerint azért a firefox már 20%-ot simán visz, de a 30-40% szerintem a reális. De persze ez függ oldaltól meg sok mindentől is. És azt sem állítom hogy a linux az tökéletes, mert nagyon nem az. Egyszerűen csak arra akartam utalni, hogy attól mert a többség win+ie párost használ, még lehetett volna annyi tenni, hogy egy-két másik rendszerrel és böngészővel is megnézik a kész "művet" hogy hogyan jelenik meg. Mert ha csak néhány ilyen linuxos/akármilyenes user azért nem rendel náluk netet, mert képtelen elolvasni az oldalukat, az egyrészt anyagi veszteség, másrészt presztízs veszteség, harmadrészt meg szívás.

Én a melóhelyen firefox-ot használok, itthon ie. Igazából nem tudom megindokolni, hogy miért nem firefox-ot használok itthon is....de nem, egyenlőre. A legtöbb otthoni felhasználót nem érdekli, hogy mivel nézi az oldalt, vagy nem is ismer mást az ie-n kívül(ami a windowsban van).

Anno én úgy tanultam(95-ben) az internet oldal szerkesztés rejtelmeit, hogy az összes böngészővel lekell tesztelni az elkészített oldalt(html). Akkor volt 3-4 böngésző. Az első oldalam netscape composer-el készült :)

#699 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 11. 11:33

Na most itthon IE-t használok, bent Firefoxot, és a Flash megjelenik, de a Firefoxon a betűk közül nem mindegyik. Nem tudom, mit használtak a fejlesztők, de a vicc, hogy egy másik gépen, ugyanolyan Linuxszal és Firefoxszal megvannak a betűk, szóval ezért tippeltünk a betűhibára.
Hogy melyik az a betű, azt nem közölték velünk, így egy hete mi is szívunk.  :Đ
És hogy miért flash és nem HTML? Sokan nem értjük, de ez van. Nem mi döntünk ebben. ;)

#700 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 14:07

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 22:40

Merem állítani, hogy a netezők 95%-a Windowst használ, és ebből 80% internet explorert. Szóval nem feltétlenül a 64 bites linux-on való megjelenítés a cél egy weboldal elkészítésénél. A másik, hogy statikus html oldalt szinte egyik profi cég sem csináltat, a php, vagy az xml sokkal több lehetőséget biztosít, akár egy regisztrációhoz, vagy adatbázis eléréshez. Nem mondom, hogy a html a múlté, mert arra épül minden, de azért az túlzás, hogy jobbhelyeken azt használják csak.

Egy weboldal készítőjének az kell(ene) legyen a célja, hogy a lehető legtöbb ember meg tudja nézni rajta a hasznos információt, függetlenül attól, hogy mit használ. A php-t nem tudom, miért keverted ide, egy php-ban vagy bármely más server oldalon futó scriptnyelven megírt oldal teljesen szabályos html-t/xml-t állít elő, a böngésző számára meg teljesen mindegy, hogy ki/mi generálta az oldalt, kap egy html-t, és azt megjeleníti, legyen az statikus vagy dinamikus.

Amivel bajom van, az nem a dinamikus oldal, hanem a flash. Kár, hogy ez számodra nem tűnt fel. Az ugyanis nem része a html szabványnak, hanem egy cég saját formátuma, és elsősorban oldalak díszítésére szánták. Normális webhely - egy-két kifejezetten multimédia célú site-ot kivéve - úgy készíti az oldalait, hogy olyan böngészővel is meg lehessen nézni, ami nem tud flash-t. Egy internetszolgáltatótól pedig szerintem kifejezetten el lehet várni, hogy az oldalát úgy készítse, hogy minél több platformon és minél több böngészővel meg lehessen nézni.

A 'le van szarva, aki nem olyan rendszert használ, mint én' stílust meg nem kéne nagyon erőltetni.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37