HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 08:53

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 7:24

Másnak is beteskedik a D-Link modem (DSL-360R)??

Átlapoztam a mellékelt leírást, és most látom, hogy nem úgy világítanak/villognak a led-ek a modemen, ahogyan kellene... Már többször újra indítottam, de semmi változás. (a régi, T-com által biztosított modemmel (DSL-360T) nincs ilyen gond).
Ja, és határozottan melegebb a készülékház (alul és felül egyaránt), mint a régi T-com-os :confused:  Máris vihetem vissza?!  :rolleyes:

Ha elolvasod itt a HwSw-en leírt véleményeket a modemeről, megfelelő topicba, hálózati eszközök rész, akkor láthatod hogy volt aki szétszedte és megnézte milyen a bele. Abból kiderült ez is egy kiherélt, lebutított, gyengébb képességekkel rendelkező darab, vacakabb alkatrészekből összepakolva. Azért is olyan meleg mint a Huawei, a régi D-linkhez képest meg pláne. A régi D-linkhez képest már csak a beléből kiolvasott paraméterek alapján is jóval gyengébb konstrukció, ez ugyanolyan tipikus low-low cost, költségminimalizálós alsókategóriás darab mint a kínai csodák.

#842 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 09:09

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 18:52

A vele többet foglalkozók szerint:
további előnye, hogy a vonalminőség romlása esetén leállás helyett képes alkalmazkodni a helyzethez; a sebesség visszaszabályozásával, de fenntartja a kapcsolatot.
hátránya: nem lehet a menüjébe belépni, ezek a próbálkozások eddig sikertelenek voltak.

Az első képesség az alapban az ADSL2 szabvány része lenne, a szabvány egyik fejlesztése. Ellentétben az első generációval ellentétben már nem statitus a sebesség detektálás az első connetnél és utána ha a körülmények megváltoznak és határétéken kívülre kerülnek akkor bont hanem dinamikus és menet közben alkalmazkodni képes így nagyobb stabilítás érhető el. Az ADSL2 szabványban fejlődött az eszköz öndiagnosztikai képessége és ennek megfelően a reagálási képessége a maximális teljesítményre hangolhatóság érdekében.

Viszont szerintem ez a lehetőség onnantól él ha legalább ADSL2-ön történik az összelinkelés, kisebb sebesség esetén korábbi szabványra kapcsol vissza a kompatibilítás miatt. Passz hogy a Tíkomos cuccok most mit használnak, vagy megvette-e a Tíkom ezen eszközhöz a firmware upgradet hogy 2+on menjen. Lehet az aki Tíkomnál vizsgálta az arra értette hogy 2+os környzetben stabilabb így a jővőben majd jobb lesz, már ha kibírja addig és nem pukkan el. ;)

#843 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 13:22

Idézet: 20Joe20 - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 19:41

Hivtak t-com-tol,hogy kesz,viszont 1. sebessegteszt szerint 1mbit lett a 2bol 6,5 helyett.Javulhat ez meg?

Ehhhh...kiderult,hogy nem a 3gvel kapcsolatban hivtak,hanem a regi siemenses modem miatt profilt allitottak at,es 1mbites backup lett beallitva.Hurok miatt a vizsgalatot a t-com meg ezen a heten igerte,tvnet pedig azt mondta,h leghamarabb julius vege lesz abbol.T-comosnal kicsit elegedetlenkedtem,h azert megiscsak varok mar 3-4 hete,erre kedvesen ugyan,de atiranyitottak tvnet ugyfelszolgalathoz....

#844 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 18:00

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 8:53

Ha elolvasod itt a HwSw-en leírt véleményeket a modemeről, megfelelő topicba, hálózati eszközök rész, akkor láthatod hogy volt aki szétszedte és megnézte milyen a bele. Abból kiderült ez is egy kiherélt, lebutított, gyengébb képességekkel rendelkező darab, vacakabb alkatrészekből összepakolva. Azért is olyan meleg mint a Huawei, a régi D-linkhez képest meg pláne. A régi D-linkhez képest már csak a beléből kiolvasott paraméterek alapján is jóval gyengébb konstrukció, ez ugyanolyan tipikus low-low cost, költségminimalizálós alsókategóriás darab mint a kínai csodák.

Köszönöm!
...és bocs, tudom, rákereshettem volna.

Ma kicseréltettem a TVNet-nél. Eredmény? Válasz itt: https://forum.hwsw.h...5&hl=360R&st=90 mert nem akarok OFF-olni.

#845 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 18:08

Nekem is belötték 3 hét után a 3G-t download az okés mert 840kbyte/sec de az upload maradt 384kbit maga fizikai 40 kbyte/sec-el  :o

#846 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 05:45

Idézet: Tressy - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 19:08

Nekem is belötték 3 hét után a 3G-t download az okés mert 840kbyte/sec de az upload maradt 384kbit maga fizikai 40 kbyte/sec-el  :o

Nekem eddig 4 het keves voltt-comnak egy valos vonalvizsgalathoz...

#847 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 19:34

No nekem 30 nap alatt bekotottek a 3g-t, de allitolag a t-com azert meg ult is rajta 6 napot, csakhogy megmutassa mi hogy megy, de vegulis szerzodesnek megfeleloen teljesult a bekotes, igaz TvNet elofizeto voltam elotte, csak nem 3g-s. Kimaradas nem sok volt (vagy csak nem vettem eszre), es az elvart teljesitmenyt hozza.

Ugyhogy vegulis egyelore egy rossz szavam nem lehet rajuk.

Szerk: Huaweii bridge diag. fura erteke:

relative capacity occupation: 101% 

Szoval megbirkozik foglaltsag feletti allapottal is, dicseretes :)

Szerkesztette: Nezelodo 2006. 07. 07. 19:36 -kor

Udv: Nezelodo

#848 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 11:49

Nos masodik kerveny leadasatol t-com fele letelt megint 2 het,es meg mindig semmi.Lassan-lassan kezd ez mar nagyon sok ido lenni.... :(

#849 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 12:52

Idézet: 20Joe20 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 12:49

Nos masodik kerveny leadasatol t-com fele letelt megint 2 het,es meg mindig semmi.Lassan-lassan kezd ez mar nagyon sok ido lenni.... :(

Hát akkor mit szóljak én? ;) ,az én 3G-mel már 4-ik hónapja tökölödnek amiben szerintem nagyrészt a tvnet keze is benne van,valamint a második kérvényt jun 27-én küldték el a t-com felé és még siri csönd a 3G-vel kapcsolatban.

#850 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 13:37

Idézet: ohej - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 12:52

Hát akkor mit szóljak én? ;) ,az én 3G-mel már 4-ik hónapja tökölödnek amiben szerintem nagyrészt a tvnet keze is benne van,valamint a második kérvényt jun 27-én küldték el a t-com felé és még siri csönd a 3G-vel kapcsolatban.

En egyszer meg kb. marciusban megprobaltam a dolgot, de nem sikerult olyan szerzodest kapnom (olyan adatokkal) amiket tobbszori emilben elmagyaraztam.

Arban jobban jarnek meg mindig ha atmennek TVNEThez, de meg nem szantam ra magam a torturara megint. A jelenlegi akcio viszont par het mulva lejar... vajh jobban jarok ha megvarom a kov. akciot v. beleszallok most a hatarozatlan ideju 4.5M csomagba.

#851 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 14:20

Volt egy szakadasom,es utana megugrott par percre a sebesseg 5-600KB/s-re,majd gyorsan vissza is allt.....jelnthet valamit,vagy veletlen?

#852 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 18:52

No akkor elmondom nalam hogy volt, hatha valakinek segitek vele:

Eleve TvNet-es voltam, igenyeltem, postan kaptam, kitoltottem, postan visszakuldtem szerzodest, aminek egy resze a t-com-nak szolt, hogy kerem/engedelyezem a reszleges hurokatengedest.

Aztan teltek a hetek, valtozas nem tortent (nagy nem is volt varhato login/pass valtozatlan maradt).

2 nappal a 30 nap lejarta elott felhivtam a TvNet ugyfelszolgalatot, hogy mit tud mondani, hol jar az ugyem. Udvarias srac mondta, hogy a t-com rabolintott, mar 1 hete, lassan elnie kellene a 3g-nek.

Nos, valamit azert tehetett az ugyemben, mert mire pont a 30. napon gep ele ultem, mar 3g-s sebessegem volt. Nem kaptam sem sms-t, sem e-mailt csak egyszeruen elni kezdett a 3g.

Szoval valahogy azt vettem le, hogy a TvNet neha megkapja a t-comtol az okezast, am a t-com valahogy a helyi kozpontban huzza az ugyet, amig a TvNet rajuk nem szol, hogy "ugyanmar sracok, mire valo ez?".

Remelem nektek is csak ennyi a gond (ha van)

#853 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 20:17

Ez a 30 nap pontosan mi is?

#854 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 01:01

A postan jott szerzodes altaluk vegzett ledatumozasa + onnan a 30 nap. Tehat, ha ugy nezem vegulis meg 30 napon belul is voltam, hisz +2-3 nap volt, mire visszavitte nekik a postas.

szerk: igazandibol azert szamoltam 30 napot, mert az egyik rendkivul baratsagos vezetojuk azt irta egy e-mailjeben, hogy igyekeznek 30 napon belul aktivalni a 3g-t, es ha azon tulnyulna, akkor kerdezoskodjem... Lehet egyebkent, hogy le is van irva valahol, ha nagyon fontos elobanyaszom a szerzodest, ott van-e vagy az ASZF-jukben :)

Szerkesztette: Nezelodo 2006. 07. 13. 01:07 -kor

#855 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 23:32

Idézet: 20Joe20 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 15:20

Volt egy szakadasom,es utana megugrott par percre a sebesseg 5-600KB/s-re,majd gyorsan vissza is allt.....jelnthet valamit,vagy veletlen?

Nálam is birizgálhattak valamit délután a t-commosok,bár nekem nem felugrott a sebesség hanem lement és ugy is maradt,1060kbps volt a letöltés most meg 860kbps,hát majd csak lessz valami ebből a 3G-ből  ;)

#856 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 07:28

Idézet: Harder - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 9:45

Ma voltam bent az üfszolgáltaton, hogy a jelenlegi tvnet-es 3008-as kapcsolatot turbózzuk fel 6500-ra, ahogy lesz vmi fejlemény, írok. Állítólag 1 hónap múlva várhatom az sms-t hogy működik, a t-com elviszi majd a jelenlegi d-linket és egyszeri 4000 Ft-os összegért kapok egy másikat (elvileg szintén d-link, rákérdeztem), amiért be kell majd mennem a tvnet-hez.

Vmi nálam is történt (VII. ker.), mert tegnap este óta a letöltésem 705-706 kbyte/sec az eddigi 375-380 kbyte/sec, viszont a feltöltésem maradt a 46-48 kbyte/sec, ahogy eddig is volt. Semmiféle értesítést nem kaptam, a modemem a régi, még nem szóltak, hogy be kéne mennem érte.
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#857 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 14:25

Bakker megint nem jó a mailszerver... mi a flanc van má? Eéggé eseti jellegűvé kezd válni, mikor jó mikor nem.  :mad:

#858 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 16:39

Idézet: agabe - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 15:25

Bakker megint nem jó a mailszerver... mi a flanc van má? Eéggé eseti jellegűvé kezd válni, mikor jó mikor nem.  :mad:

fapados árak,fapados szolgáltatás ;)

#859 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 17:01

Idézet: ohej - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 16:39

fapados árak,fapados szolgáltatás ;)

nem igy van hirdetve!

#860 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 16:02

:offtopic:
na miaz? Mindenki nyaral?
vazzzeee... én meg már hazaértem és dolgozom.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.