Segítséget kérek, baj van a Terratec tvtuneremmel
Elküldve: 2004. 11. 13. 19:33
Elküldve: 2004. 11. 14. 12:42
Ez a program nem csinált semmit... nem ismerte fel a vinyókat (olyan rendszer lemezt használtam ami kezeli az NTFS-t).
És az a baj, hogy így nincs értelme új tvtunert venni, mert ki tudja, hogy a baj megmarad-e... ez nagyon gáz :/
Elküldve: 2004. 11. 14. 13:46
Az első kép az ami fel van osztva, és az E partícióra veszek fel. A 2-es képen van a tároló meghajtó a D:\

Az első képen az ábra nagyon hasonlít arra ami felvétel közbe történik... kísértetiesen
Az elején még csak 1-2 képkockát veszít, aztán a végére folymatosan egyre többet... pfff
Talán nyissak egy topicot a 'Háttértárak' fórumban is? Jahh és ez a program is azt mondja, ez UDMA6-ot is tudja, de UDMA5-ben van :/
Szerkesztette: Iceclon 2004. 11. 14. 13:49 -kor
Elküldve: 2004. 11. 14. 14:43
UDMA6/ATA133=UDMA5/ATA100 szabvany+Maxtor marketingduma.
Elküldve: 2004. 11. 14. 15:57
Elküldve: 2004. 11. 15. 09:54
Idézet: Iceclon - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 12:42
Ha Debrecen kornyeken lax, akkor volna egy olyan javaslatom, hogy egy teszt erejeig csereljunk tunert. Lehet, hogy az en problemam is megoldana egy masik kartya, de valahogy nem igazan van kedvem tizezreket fizetni egy zsakbamacskaert.
drs
Elküldve: 2004. 11. 15. 11:44
Idézet: Iceclon - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 11:30
Jó lenne nagyon, a kártya csere, de budapesti vagyok
Akkor ez sajna kilove...
Azt probaltad mar, hogy force 25fps-el veszel fel? Masik otlet, hogy rakotod a koaxot egy videora, onnan pedig a kompozit jelet rca-val tunerre. Az utobbi most jutott eszembe, az en problemamat valszeg megoldja, a tiedet nem bizti, de egy probat meger.
drs
Elküldve: 2004. 11. 15. 20:26
én Bp-i vagyok (Csepel), ha gondolod, elugrok hozzád egy próba erejéig a saját 600-as tuneremmel. De mostanra már szinte biztos vagyok benne, nem a tuner a rossz
Elküldve: 2004. 11. 16. 00:08
De így nem maradhat... életem nagy részét a digitalizálás töltötte ki, most nagyon vaz, hogy nincs mit csinálni
Én nem beszélek angolul, úgyhogy megkértem egy ismerőst, fordítson le egy levelet a terratec-nek, hátha azok tudnak mondani valami okosat.
Elküldve: 2004. 11. 16. 01:38
próbálj meg másolni a vinyóra (nagyobb fájlokat). Van lassulás másolás közben? Esetleg kérdezd meg az Abit IC7 topicban, másoknak nincs-e hasonló problémájuk.
Elküldve: 2004. 11. 16. 20:39
Vinyó: nekem úgy tűnik hogy a sebességével semmi probléma :/ azt is kipróbáltam, hogy nagyon pici méretben vettem fel picvideo-val, és úgy is laggolt a kép mint a fene... tiszta szívás :/
Elküldve: 2004. 11. 18. 16:24
Idáig csak annyi, hogy valaki azt tanácsolta, próbáljam végig az összes PCI slotba a kártyát. Amint meg tudtam beszélni bátyámmal megpróbjuk, amúgy semmi :/
Elküldve: 2004. 11. 19. 21:24
Idézet: Iceclon - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 15:24
Idáig csak annyi, hogy valaki azt tanácsolta, próbáljam végig az összes PCI slotba a kártyát. Amint meg tudtam beszélni bátyámmal megpróbjuk, amúgy semmi :/
Nem sata-s vinyora valo capture-t probaltad mar? Amugy a kepcsikozodas tenyleg a SATA miatt van. Jah es nekem is Terratec 600-as tunerem van es akkor tokeletes a kep ha kozben 100%-on terhelem a procit (CPU Burst). Es nincs framedrop, mivel a progi amivel veszek fel (ChrisTV) high uzemmodba megy.
Elküldve: 2004. 11. 20. 04:30
Bocs, hogy csak így beleszövegelek, de szerintem még két dolgot kipróbálhatnál!
1. Ha a C: és E: logikai lemezek egy fizikai vinyón vannak, s a virtuális memória a C:-re van állítva, Te pedig az E:-re veszel fel, akkor ugyanazt a vinyót használod mindkét esetben. Szerintem tedd át a virtuális memória állományát a D: lemezedre, ami fizikailag is egy másik merevlemezt takar!
2. Próbáld meg - ideiglenesen - a két hálózati kártyát kiszerelni, s azok nélkül használni a tunert és a felvevőprogikat (a pagefile.sys-t ebben az esetben is helyezd át a D:-re!)
Üdv,
sbojan
Elküldve: 2004. 11. 20. 15:57
Nahh vázolom mostanság miket próbáltunk... Szóval, először is, kiszedtük a lan kártyákat, így maradt csak a tuner kártya a pci slotokban, persze elötte leszedtem a lan kártyát drivereit, és a tv tuner kártyáét is. Első indításnál a legutolsó PCI-ban kezdtem, és azt vettem észre IRQ kiosztásnál, hogy az USB gyökérhub ütközik az SATA vinyóval (valszeg azért siklottam el emellett azelött, mert mindig a tv tuner ütközését néztem). Letiltottam az összes USB-t a gépen és a firewiret, ezek után a vinyó teszt írása szép sima lett, egyenletes csökkenés, egy darab tüske nem volt. Ezek szerint akadt az sata egy picit az USB-vel, mert egy IRQ-t használtak.
A TV tuner ezután se ment rendesen, a probléma megmaradt. 3 féle driverel néztem minden PCI slotban. Az első PCI slot ami közvetlenül az AGP mellett van, a hangkártyával ütközött, így azt is letiltottam (a letiltásokat BIOS-ban csináltam) és így is vesztett.
Az USB-ket hagytam kikapcsolva, mert a vinyókon segítet, habár nem ez a baj :/
Vissza tettem 2 Lan kártyát és jöttem írni ide
ace-c -> még nem próbáltam IDE vinyóra, mert éppen nincs szabad (és elötte is SATA vinyóra vettem fel, persze ez nem kizáró ok, lehetséges hogy ez a baja)
sbojan -> nagyon jó ötlet, csinálok helyet a D: meghajtón és megpróbálom úgy is, hogy arra teszem a memóriát, és úgy is megpróbálom (habár ezt annó próbáltam, de azóta sok mindent állítgattam), hogy közvetlenül D:-re veszek fel.
thx a segítséget
üdv
Iceclon
Elküldve: 2004. 11. 23. 14:18
SZóval nálam annyira leterhelte a huffyuffval no tömörítéssel a vinyót a digizés (celeron), hogyha véletlenül fragmentált részre kellett volna írnia a vinyónak, akkor elkezdtek dobálódni a framek. Vagyis nekem a megoldást az nyújtotta, hogy defragmentáltam a vinyót (miután mindent letöröltem róla:) ) és úgy kezdtem neki a digizésnek. Így a tök szűz területre már gond nélkül tudtam írni.
Jóesetben egyébként van akkora sebessége a vinyónak, hogy a fragmentáltság nem okoz problémát, de sajnos nálam nem ez volt a helyzet.
Elküldve: 2004. 11. 23. 14:23

Súgó
A téma zárva.