HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#101 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 29. 15:41

Ez a Miro Instant Plugin elvileg jár a driverhez, ha jól gondolom...  :think:
Már csak az a kérdés milyen driverrel használjam a DC30+-t: állítólag megy a DC10-esével is, de van ugye XP driver is, meg hekkelt DC10-es... (Egyelőre még nem akarom kigyilkolni az XP-met. ;) )
A 6.5-ös Premiere-n is remélem elindul a kártya...

Szerkesztette: Mykee 2004. 11. 29. 15:42 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#102 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 17:09

Ez a miroInstant benne van a driverben vagy nincs? Pl. az 1.42-ben?  :think: 

#103 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 19:33

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 17:09

Ez a miroInstant benne van a driverben vagy nincs? Pl. az 1.42-ben?  :think:

A MiroInstant része a drivernek és kivétel nélkül az összes verzióban benne van (1.41, 1.41a, 1.42) mivel e nélkül nem működne a Premiere alatt a kártya editáló funkciója.
Ha esetleg nem lenne elég tiszta. Ahhoz, hogy Premiere alatt használni lehessen a kártya editáló funkcióját (speciális renderelés mely csak a szerkesztési pontokat rendereli le, time line-ról való közvetlen kijátszás /videó, audio/) szüksége a MiroInstant plugin. E nélkül nem használható a kártya kimenete és a speciális renderelési funkció.
Azért említem mindig a Premiere-t mert a kártyához mellékelt a MiroIntsant csak ezzel a szerkesztő programmal működik.

"Már csak az a kérdés milyen driverrel használjam a DC30+-t: állítólag megy a DC10-esével is, de van ugye XP driver is, meg hekkelt DC10-es... (Egyelőre még nem akarom kigyilkolni az XP-met.  ) "

A DC10-es driver-el már én is próbáltam de nem működik rendesen. Nem képes normálisan interlace capture-re ezzel a driverrel a kártya. Továbbá gondok vannak a kijátszással is azaz nem lehet használni a kártya kimenetét.
Ez egyébként természetes mivel a DC10 és a DC30 között MJPEG processzor szinten elég nagy a hardware különbség.

Szerintem nem egy nagy dolog egy pár GB (min. 7-8GB) partícióra Windows Me-t telepíteni. Ettől még ugyanúgy működik az XP.
Nálam egy 80Gb HDD van úgy felosztva, hogy 20GB Win Me, 60GB Win XP.  Boot-nál az XP boot managere indul el (ezt minden NT rendszer tartalmazza /NT4, Win 2000, Win XP/ ). Ha nem választok akkor az XP automatikusan indul (mint a Linux-nál a lilo).
A capture HDD (vagy több HDD) amúgy is külön eszköz kell, hogy legyen és ha rögzítésre pld. az AVI-IO programot használod akkor nem lesz gondod a FAT32 korlát miatt se mert a program szegmens rendszerű rögzítést használ.
Nálam capture-re összesen 170GB áll rendelkezésre mely külön ATA100 RAID vezérlőn elhelyezett 4db HDD-t jelent. Nincsenek RAID-be mert a capture program képes folyamatosan (megszakítás nélkül)  rögzíteni az összes HDD-re.

Egyébként célszerű felkészülnöd HDD kapacitás szempontból mert hát a 7Mbps bitrátás MJPEG nem pici (2perc/GB).
Egy jó tanács. Gyors HDD használata szükséges. Ez azt jelenti, hogy pld. Maxtor ill. hasonló kategóriájú desktop HDD kerülendő. Javasolt HDD: IBM (ma már IBM-Hitachi). Ezekből is a gyorsabb nagyobb cache-el rendelkező típus.
A gyors HDD nem csak azért szükséges mert pld. több videosáv kezelése csak gyors eszközzel lehetséges hanem azért is mert a kártya telepítésekor a driver leteszteli a HDD sebességét (írás, olvasás) és az eredmény függvényében állítja be a különböző felbontásokhoz használható bitráta felső határát. Ez azt jelenti, hogy ha lassú a HDD írása/olvasása akkor lehet, hogy csak max. 5Mbps bitrátát engedélyez a driver. Ez a lassú HDD-ből eredő frame dobás elkerülése miatt van így.

#104 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 29. 19:45

Köszönöm a jó tippeket, lehet, hogy beszerzek egy vinyót.  :respect:
A 7200-as és 8 MB-os cache vinyóra gondoltam én is. :)
Lehet, hogy az lesz, hogy megnézem XP alatt a maszek driverrel mi a helyzet (akkor a DC10-est el is felejtem ;) ), és ha nem vagyok megelégedve, akkor teszek fel egy ME-t. (Csak ugye a boot managerrel lesznek érdekességek, mert most fent van egy XP, de ez már az én bajom.)
Szóval megvan a kártya, vettem hozzá audiokábelt, a driverek, programok megvannak, már csak egy levegővétel és egy új vinyó kell, és hajrá. :)
Premiere 6.5 jó lesz a pluginnel?

#105 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 29. 19:55

Namármost. A DVD-hez meg 48 Khz kell, amit a kártya azt hiszem nem tud. Ezen is meditálok.  :confused:
Másrészt ha ez a driver meglenne, az sem lenne rossz. Felhívom a figyelmed a piros betűs részre...
De nem találom sehol a neten. :( Ez lenne az ideális nekünk XP-re. ;)

http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...xp_1_5_eng.html

Szerkesztette: Mykee 2004. 11. 29. 20:02 -kor

#106 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 23:45

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 19:55

Namármost. A DVD-hez meg 48 Khz kell, amit a kártya azt hiszem nem tud. Ezen is meditálok.  :confused:
Másrészt ha ez a driver meglenne, az sem lenne rossz. Felhívom a figyelmed a piros betűs részre...
De nem találom sehol a neten. :( Ez lenne az ideális nekünk XP-re. ;)

http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...xp_1_5_eng.html

"Namármost. A DVD-hez meg 48 Khz kell, amit a kártya azt hiszem nem tud. Ezen is meditálok."

Ez miért okoz gondot? Premiere-ből audio export 48KHz PCM WAV-ba amiből lehet Dolby Digital 2.0 készíteni (AC3) pld. Sonic 5.1 Soft encode programmal vagy lehet exportálni közvetlenül 48KHz MPEG1 Layer 2 formátumba.

Miért okozna ez gondot? Attól mert rögzítéskor 44.1KHz a mintavételezés még simán lehet 48KHz mintavételezéssel exportálni azaz mintavételezési konverziót végezni. Ez semmilyen minőségromlást nem eredményez. Ellenkezőleg, ha nagyon profi programot használsz a konverzióra (pld. CoolEdit Pro) akkor a 48KHz-es újramintavételezés után jobb lesz a hang minősége mint a 44.1KHz-es eredetinek.

A DVD authoringhoz amúgy is külön kell a videó és az audio file.

#107 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 01. 23:54

Na egy érdekes hibába ütköztem: feltettem az XP-s 2.0-ás drivert a DC30-hoz, és az AMCap az istennek sem akar 7 megabittel felvenni. Pedig a tulajdonságok között mindent maxra állítottam és a tömörítés is a 100 %-os minőségen van. Mégis 5 Mbit körül vesz fel. Vajon miért?  :confused:
Így is szép a képe, de ha még erősebben nyomná, megnézném. :)
Az AGC az Audio Gain Control lenne?  :confused:
És azért ez a driver sem tökéletes: van egy érdekes hibája a központi panelnál: amikor kikapcsoltam az Audio Loopot, akkor resetelt a gép. :D
Viszont azóta szerencsére nem csinált ilyet, és az AMCapban meg be van kapcsolva, habár a hangkártyán keresztül veszek fel...

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 01. 23:56 -kor

#108 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 01:19

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 23:54

Na egy érdekes hibába ütköztem: feltettem az XP-s 2.0-ás drivert a DC30-hoz, és az AMCap az istennek sem akar 7 megabittel felvenni. Pedig a tulajdonságok között mindent maxra állítottam és a tömörítés is a 100 %-os minőségen van. Mégis 5 Mbit körül vesz fel. Vajon miért?  :confused:
Így is szép a képe, de ha még erősebben nyomná, megnézném. :)
Az AGC az Audio Gain Control lenne?  :confused:
És azért ez a driver sem tökéletes: van egy érdekes hibája a központi panelnál: amikor kikapcsoltam az Audio Loopot, akkor resetelt a gép. :D
Viszont azóta szerencsére nem csinált ilyet, és az AMCapban meg be van kapcsolva, habár a hangkártyán keresztül veszek fel...

Milyen volt a HDD sebesség teszt? Ott milyen tömörítési arányt állapított meg? (3.0:1 arány jelenti a 7Mbps bitrátát 768x576 felbontásnál).
Én speciel az 1.41a (eredeti Pinnacle) drivert használom (Win Me alatt) és ott csúszkával lehet a bitrátát és/vagy a tömörítési arányt (x:1) megadni és amit ott beállítasz azzal is vesz fel.

Szerintem próbáld meg Win98SE vagy Me alatt az 1.41a vagy 1.42 eredeti Pinnacle driverekkel. Ha ott rendesen vesz fel akkor gagyi az XP-s driver.

AGC funkció nincs a DC30+ kártyán. Egyik eredeti Pinnacle driverben sincs benne (de még a kézikönyvbe se)

#109 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 02. 08:21

4.8:1 az arány. :(
Különben egy csúszkán a százalékot tudtam állítani, gondoltam én is, hogy esetleg az lehet a bitráta is egyben.
Apropó: mi lenne az az AGC???
Ja, és még annyit: a Gspot a 100%-os minőségű avira azt írja, hogy majd 51000 kbits.  :confused:

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 02. 08:37 -kor

#110 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 08:38

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 8:21

4.8:1 az arány. :(
Különben egy csúszkán a százalékot tudtam állítani, gondoltam én is, hogy esetleg az lehet a bitráta is egyben.

Hát a 4.8:1 arány az kb. 5Mbps körüli bitrátát eredményez. Az ilyen alacsony bitrátával csak akkor van gond, ha a rögzített MJPEG-ből MPEG2-t (DVD-t) készítesz software-es tömörítővel (CCE, stb.). A gond az, hogy ilyen bitráta mellett a képkockák mérete (Kbyte) elég kevés és ez sajnos meglátszik az MPEG2 minőségén (részletdús kép esetén vagy gyors mozgásoknál kockásodik). Ahhoz, hogy kiváló legyen az MPEG2 szükséges a 7Mbps (3.0:1 arány) ami kb. 280Kbyte-300Kbyte méretű képkockákat jelent.

Ha simán kijátszod a kimenetre akkor nem lehet szemmel minőségromlást észrevenni (SVHS minőség már 4Mbps bitrátával elérhető). Viszont az ilyen magas tömörítési arány (4.8:1) túl sok a jó minőségű software-es MPEG2 tömörítéshez.

#111 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 08:55

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 8:21

Ja, és még annyit: a Gspot a 100%-os minőségű avira azt írja, hogy majd 51000 kbits.  :confused:

Megnéztem a honlapon és szerintem az AGC ennél a driver-nél a szinkronstabilizátort jelenti (valószínű hibásan fordította le az eredeti kifejezést). Abból következtettem, hogy az eredeti 1.41, 1.41a, 1.42 Pinnacle drivereknél a a szinkronstabilizátor be/ki kapcsolható ugyanúgy ahogy itt az AGC-vel jelölt rész. Egyébként eredetileg az AGC az Automatic Gain Control rövidítése lenne.

"Ja, és még annyit: a Gspot a 100%-os minőségű avira azt írja, hogy majd 51000 kbits."

Ne felejtsd el, hogy a rögzített MJPEG VBR (változó bitráta) kódolású és emiatt a pontos bitráta megállapításra nem minden program képes. Nézd meg, hogy mit mutat a file sima tulajdonságainál az XP ill. olyan programmal nézd meg ami képes az MJPEG pontos bitráta értékének visszaadására (telepített driver esetén a Premiere pontosan megadja és még az átlagos képkocka méretet is képes megadni Kbyte-ban).

#112 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 11:03

Na megnéztem a Windows tulajdonságoknál, ott nem írta ki, betettem a Vdubba, ott is az 51000 volt kiírva videóra, és ugye a Gspot is ritkán téved.
Különben 30 mp. 188 mega lett, tehát kisebb a bitráta mint 7000.
És pár tapasztalat a WDM 2.0-áról:
- a vezérlőpaneljét Win98/ME kompatibilis módban kell indítani, mert bármit csináltam rajta, resetelte az XP-t.  :confused:
- konkrét bitráta állítást akkor csinálhattam rajta, ha lefuttattam egy patchet a Studio számára, és ezután DC10-nek látta. Viszont (gondolom emiatt) max 6000-et engedett. :(

Erősen gondolkodom a 10 eurón (szállítással), mert nemcsak a maszek drivereket küldi el a srác, hanem az összes eddig kijötteket is. És az az 1.5-ös cucc nagyon érdekelne, és Premiere-en is menne...

#113 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 11:14

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 11:03

Erősen gondolkodom a 10 eurón (szállítással), mert nemcsak a maszek drivereket küldi el a srác, hanem az összes eddig kijötteket is. És az az 1.5-ös cucc nagyon érdekelne, és Premiere-en is menne...

A nem maszek driver letölthető INGYEN a Pinnacle oldaláról (az USA és Német oldalról). Minden ami megjelent a DC30 sorozathoz elérhető hivatalosan és ami fontos ingyen van (a teljes driver kb. 80MB mely tartalmazza a Pinnacle FreeFX-et is) 

A gond pont az, hogy az XP-hez csak Ö maszekolt drivert.
A hackelt (pach) DC10+ driver meg azért gáz mert a két kártya különbözősége miatt vannak problémák pld. bitráta limit.

Szerk:
De ha Windows 2000 rendszert használsz a DC30Plus kártyához akkor használhatod a gyári 1.42 drivert és semmi gondod nem lesz.

Szerkesztette: wpepi 2004. 12. 02. 11:17 -kor

#114 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 11:32

Igen, ezen a Win 2000-en is gondolkodom. Különben az 1.5-ös driver valszeg az 1.42-es átirata XP-re, mert tartalmazza a miroInstantot is, és ami érdekes, hogy az audio bemenet is megy 2000/XP alatt vele. Állítólag akar csinálni majd egy 1.5 és 2.0-ás keveréket, hogy minden egyszerre menjen. :D
Különben a többi driver megvan (a 80 megás is), de az egyéves XP-met (egy rakat progival) nincs szívem megbontani duálosra. Tehát amíg lehet, megpróbálom megnyúzni az XP-s drivereket, és ha semmi remény, akkor marad a duálboot. :)
Én már csak ilyen makacs vagyok... :)

#115 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 13:48

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 11:32

Különben a többi driver megvan (a 80 megás is), de az egyéves XP-met (egy rakat progival) nincs szívem megbontani duálosra.

A teszt erejéig esetleg egy mobil fiók? Vagy egy egyszerű pár GB-os ATA HDD bekötése?  :D

#116 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 02. 13:51

:D

#117 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 12:12

Na utánajártam a DC kártyák chipjeinek. Itt a végeredmény:

M(J)PEG capture and playback:
   DC1+ (ISA)
   DC10  (zr36057,     zr36060,      saa7110, adv7176)
   DC10+ (zr36067,     zr36060,      saa7110, adv7176)
   DC20  (ql16x24b,zr36050, zr36016, saa7110, saa7187 ...)
   DC30  (zr36057, zr36050, zr36016, vpx3220, adv7176, ad1843, tea6415, miro FST97A1)
   DC30+ (zr36067, zr36050, zr36016, vpx3220, adv7176)
   DC50  (zr36067, zr36050, zr36016, saa7112, adv7176 (2 pcs.?), ad1843, miro FST97A1, Lattice ???)

Tehát a DC10 és a 30-nak ugyanaz a vezérlője, csak a Capture része lenne más?  :think:
Különben most azon vagyok hogy összehozzak egy rendes DC30-as drivert a WDM 2.0-ából és a DC10 legutolsó driveréből. Igazság szerint csak a SYS állományt kell lecserélni, mert a többi fájl szinte ugyanaz.
Akik meg már próbálkoztak a DC10-es patchelt driverrel: a Studio 7-hez kijött driverrel TELJESEN megegyezik, tehát NEM patchelt, hanem a DC10-esé. ÉS mivel a DC10-hez azóta már két ÚJABB driver is kijött (legutóbb a Studio 9-hez), ezért abban próbálom meg lecserélni a SYS fájlt. :D
Ha pedig minden jól megy, lesz egy rendes és új XP-s driverem, amivel úgy capture-lök XP alatt, ahogy akarok.  :D
Már csak a Studio 9-ben lévő DC drivert kell megpuhítani, hogy nagyobb bitrátával lopjon, mint 6000. :D
Apropó: jó MJPEG bitrátamérőről tud valaki? Mert a Gspot 51 ezres értékeket ír ki... Vagy csak osszam el nyolccal az értéket? :D

Viszont a DC10 és a WDM 2.0 driver SYS fájlja is tartalmazza az alábbi sorokat:

DCxxMJPG ZR360x7 init failed - 0x000E
DCxxMJPG TEA6415 init failed - 0x0011
DCxxMJPG ZR36050 / ZR36060 init failed - 0x0012
DCxxMJPG ZR36016 init failed - 0x0013

Tehát elképzelhető lenne, hogy a DC10 drivere jó DC30-ra is, csak nem publikálták világgá?  :think:
:confused:

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 07. 12:20 -kor

#118 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 12:20

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 12:12

Apropó: jó MJPEG bitrátamérőről tud valaki? Mert a Gspot 51 ezres értékeket ír ki... Vagy csak osszam el nyolccal az értéket? :D

Ha fent van a Pinnacle DC30+ driver akkor a file tulajdonságainál megadja a bitrátát és még előnézet is van (az előnézetben ki is kerül az anyag a kártya kimenetére).
De minden normális videó szerkesztő program meg tudja mutatni (a Premiere még bitráta görbét is ad melyen jelzi az aktuális bitrátát és a képkocka méretet Kbyte-ban)

Szerkesztette: wpepi 2004. 12. 07. 12:23 -kor

#119 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 12:23

Ez nem rossz ötlet, de a WDM-es driverekben nem írja ki a nyavajás. Csak miután felvettem.
(Nem akarok az 1.5-ös driverért fizetni, mert most nincs erre pénz karácsony előtt, megaztán hadd facsarjam ki az összes lehetőséget). :)
A vicc, hogy állítólag a beta 2.0 patch nem megy premiere 6.5-tel a srác szerint, csak az ő 1.5-öse.

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 07. 12:24 -kor

#120 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 13:05

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 12:23

Ez nem rossz ötlet, de a WDM-es driverekben nem írja ki a nyavajás. Csak miután felvettem.
(Nem akarok az 1.5-ös driverért fizetni, mert most nincs erre pénz karácsony előtt, megaztán hadd facsarjam ki az összes lehetőséget). :)
A vicc, hogy állítólag a beta 2.0 patch nem megy premiere 6.5-tel a srác szerint, csak az ő 1.5-öse.

Olvasgatod a Pinnacle serveren lévő fórumot?
Ha nem akkor javaslom. :D

http://webboard.pinnaclesys.com/read_forum...ctionID=7&lng=1

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »