Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:14

Csak azt nem értem a sok avi szabvány közül, hogy:
- a miro Capture alapból 2 gigánál megáll. De ha beírsz egy registry értéket, akkor addig veszi a filmet, amíg tetszik
- a Premiere 2 gigásnál nagyobb fájloktól dobja a hátast
- ha a fájl nem OpenDML, és mégis nagyobb 2 gigánál, akkor hogyhogy meg tudja nyitni más program? :confused:
- ha az 1.5-ös driver nem OpenDML-t készít, akkor hogyan lehet 2 gigánál nagyobb méretet rögzíteni?
- a 2.0-ás driver már tényleg oké, az simán veszi a végtelen fájlméretet és a Premiere is kezeli.

- a 2.0-áshoz létezik egy külső srác által készített DCxx VCR progi, ami be is húzza, és ki is játssza a filmet. Ha érdekel, átküldöm.
- az 1.42-es (gyári) driver esetében ha a miro Capture registryjét megbuherálod, akkor sem tudja megnyitni a Premiere. Tehát akkor hogyan írta meg a Pinnacle a cuccot W2k alá?

Az egész vacakolást megoldottam, hogy feltettem a 2.0-ást, és a DCxx VCR-rel be tudom húzni a cuccot.

Az eredeti Pinnacle driver-ek az 1.42-ig bezárólag sima AVI 2.0 struktúrában rögzítenek azaz nem OpenDML-ben. Ez azt jelenti, hogy szabványosan az AVI max. 2GB lehet. De nem szabványosan max. 4GB azaz a FAT32 max file mérete. A szabványos meg nem szabványos itt úgy értendő, hogy a szabványos max. 2Gb-os AVI-kat minden program be tudja olvasni a nem szabványos 4GB-os AVI-kat pedig nem minden program.
"a miro Capture alapból 2 gigánál megáll. De ha beírsz egy registry értéket, akkor addig veszi a filmet, amíg tetszik"
Nálam a registry átírása után is max. 4GB-ot volt csak hajlandó az eredeti driver-el.
"a Premiere 2 gigásnál nagyobb fájloktól dobja a hátast"
A Premiere sima AVI 2.0 struktúrából max. 2 GB-ot tud kezelni. Ezt hidalják át úgy, hogy OpenDML struktúrájú AVI-t készítenek pld. a Morgan MJPEG AVI mely OpenDML struktúrájú
"ha a fájl nem OpenDML, és mégis nagyobb 2 gigánál, akkor hogyhogy meg tudja nyitni más program?"
Max. 4GB-ig képesek olvasni. Ami e feletti az már OpenDML.
"az 1.42-es (gyári) driver esetében ha a miro Capture registryjét megbuherálod, akkor sem tudja megnyitni a Premiere. Tehát akkor hogyan írta meg a Pinnacle a cuccot W2k alá?"
Az 1.42 driver is sima AVI 2.0 annak ellenére, hogy telepíthető Win2000-re. Ugyanez az 1.42 driver-t lehet telepíteni Win98 és Me rendszerre is. Ha jól emlékszem a driver doksija is említi, hogy max. 2GB/4GB a file méret.
" Ráadásul W2k alatt csak a miro Capture használható a régi driverrel."
Ezt úgyszintén írja a leírás azaz az 1.41a és az 1.42 korlátozása, hogy nem lehet Premiere-ből capture-ölni csak a Miro Capture programból.
Szerk:
Erről a 2GB-os mizériáról a Canopus az alábbiakat írja:
"A hagyományos AVI fájlok mérete operációs rendszertől függően korlátozott. Nem haladhatja meg az 1 vagy 2 gigabájtos méretet. Ez 2 gigabájtos korlát esetén, DV tömörítést alapul véve nagyjából 9 és fél percnyi videó anyagot jelent. Ezt határt két módszerrel lehet átlépni.
1. A teljes, esetleg több órányi anyagot két gigabájtos részekre kell szabdalni, ennek az eredménye több 1-2 gigabájt hosszú AVI fájl az egy helyett. A módszer hátránya például az, hogy formátumváltás esetén a konvertálást végző szoftvernek egyenként meg kell adni a forrás AVI fájlokat.
2. OpenDML formátum esetén elméletileg nincs fájlhossz határ. A megoldás hátránya szintén a hordozhatóságban rejlik, valamint abban, hogy operációs rendszerhez kötött, csak Windows NT, 2000 vagy XP alatt müködik."
Szerk:
Megnéztem a mirosupport oldalán lévő pdf file-t és ott is írja, hogy Premiere alatt max. 4GB lehet a file méret. Ebből viszont az derül ki, hogy eleve a MiroInstant plugin-ra támaszkodik azaz Premiere alatt nem lehet OpenDML struktúrát készíteni vele.
Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 12. 15:22 -kor