HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#171 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 14:41

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:14

Akkor itt van a kutya elásva. :)
Csak azt nem értem a sok avi szabvány közül, hogy:
- a miro Capture alapból 2 gigánál megáll. De ha beírsz egy registry értéket, akkor addig veszi a filmet, amíg tetszik
- a Premiere 2 gigásnál nagyobb fájloktól dobja a hátast
- ha a fájl nem OpenDML, és mégis nagyobb 2 gigánál, akkor hogyhogy meg tudja nyitni más program?  :confused:
- ha az 1.5-ös driver nem OpenDML-t készít, akkor hogyan lehet 2 gigánál nagyobb méretet rögzíteni?
- a 2.0-ás driver már tényleg oké, az simán veszi a végtelen fájlméretet és a Premiere is kezeli.  :up:
- a 2.0-áshoz létezik egy külső srác által készített DCxx VCR progi, ami be is húzza, és ki is játssza a filmet. Ha érdekel, átküldöm.
- az 1.42-es (gyári) driver esetében ha a miro Capture registryjét megbuherálod, akkor sem tudja megnyitni a Premiere. Tehát akkor hogyan írta meg a Pinnacle a cuccot W2k alá?  :think:  Ráadásul W2k alatt csak a miro Capture használható a régi driverrel.
Az egész vacakolást megoldottam, hogy feltettem a 2.0-ást, és a DCxx VCR-rel be tudom húzni a cuccot. :D A kijátszást meg még kitalálom.

Az eredeti Pinnacle driver-ek az 1.42-ig bezárólag sima AVI 2.0 struktúrában rögzítenek azaz nem OpenDML-ben. Ez azt jelenti, hogy szabványosan az AVI max. 2GB lehet. De nem szabványosan max. 4GB azaz a FAT32 max file mérete. A szabványos meg nem szabványos itt úgy értendő, hogy a szabványos max. 2Gb-os AVI-kat minden program be tudja olvasni a nem szabványos 4GB-os AVI-kat pedig nem minden program.

"a miro Capture alapból 2 gigánál megáll. De ha beírsz egy registry értéket, akkor addig veszi a filmet, amíg tetszik"

Nálam a registry átírása után is max. 4GB-ot volt csak hajlandó az eredeti driver-el.

"a Premiere 2 gigásnál nagyobb fájloktól dobja a hátast"

A Premiere sima AVI 2.0 struktúrából max. 2 GB-ot tud kezelni. Ezt hidalják át úgy, hogy OpenDML struktúrájú AVI-t készítenek pld. a Morgan MJPEG AVI mely OpenDML struktúrájú

"ha a fájl nem OpenDML, és mégis nagyobb 2 gigánál, akkor hogyhogy meg tudja nyitni más program?"

Max. 4GB-ig képesek olvasni. Ami e feletti az már OpenDML.

"az 1.42-es (gyári) driver esetében ha a miro Capture registryjét megbuherálod, akkor sem tudja megnyitni a Premiere. Tehát akkor hogyan írta meg a Pinnacle a cuccot W2k alá?"

Az 1.42 driver is sima AVI 2.0 annak ellenére, hogy telepíthető Win2000-re. Ugyanez az 1.42 driver-t lehet telepíteni Win98 és Me rendszerre is. Ha jól emlékszem a driver doksija is említi, hogy max. 2GB/4GB a file méret.

" Ráadásul W2k alatt csak a miro Capture használható a régi driverrel."

Ezt úgyszintén írja a leírás azaz az 1.41a és az 1.42 korlátozása, hogy nem lehet Premiere-ből capture-ölni csak a Miro Capture programból.

Szerk:

Erről a 2GB-os mizériáról a Canopus az alábbiakat írja:

"A hagyományos AVI fájlok mérete operációs rendszertől függően korlátozott. Nem haladhatja meg az 1 vagy 2 gigabájtos méretet. Ez 2 gigabájtos korlát esetén, DV tömörítést alapul véve nagyjából 9 és fél percnyi videó anyagot jelent. Ezt határt két módszerrel lehet átlépni.

1. A teljes, esetleg több órányi anyagot két gigabájtos részekre kell szabdalni, ennek az eredménye több 1-2 gigabájt hosszú AVI fájl az egy helyett. A módszer hátránya például az, hogy formátumváltás esetén a konvertálást végző szoftvernek egyenként meg kell adni a forrás AVI fájlokat.
2. OpenDML formátum esetén elméletileg nincs fájlhossz határ. A megoldás hátránya szintén a hordozhatóságban rejlik, valamint abban, hogy operációs rendszerhez kötött, csak Windows NT, 2000 vagy XP alatt müködik.
"

Szerk:

Megnéztem a mirosupport oldalán lévő pdf file-t és ott is írja, hogy Premiere alatt max. 4GB lehet a file méret. Ebből viszont az derül ki, hogy eleve a MiroInstant plugin-ra támaszkodik azaz Premiere alatt nem lehet OpenDML struktúrát készíteni vele.

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 12. 15:22 -kor

#172 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 08:00

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 13:12

A hackelt driver (tehát az 1.5-ös) sem OpenDML avit csinál. Csak engedi a 2 gigánál nagyobb avi rögzítését, valamint a Premiereben is lehet vele capture-ölni. A vicc az, ha az Instant Plugin nem OpenDML-es, akkor hogyan játszhatok ki timeline-ról?  :confused:
Vagy hagyjam az egészet a csudába? :think:
Ugyanis most feltettem egy Win2k-t Premiere 6.5-tel, hogy tudjak rendesen beszedni, erre a premiere makacskodik, bármilyen profilt választok ki. Ezzel szemben a Studio 9-nek semmi baja. Viszont ahhoz ugye nincs plugin. Szóval az 1.42-es driverrel is kipróbáltam (1.5 nélkül) és Win2k alatt a Premiere nem darabol. Hogyan is írták ezt meg Win2k-ra?  :think:

És még azt nem értem, hogyha a kész fájl nem OpenDML alapú, akkor hogyhogy képes kezelni azt más program? (pl. Studio 9, VirtualDub)

Utánanéztem a Pinnacle fórumán ennek a 2GB-os mizériának. Az alábbit találtam:

"Of course you can capture with driver 1.5 files greater 4 GB. The files are no Open-DML (here has RobB_PCLE right).
Driver 1.5 use the same 4 GB-patch like exist for driver 1.42 in mirocapture+W2k.
But it is really needed all harddiscs are formated in NTFS.
It is not enough only the capture disc with NTFS.
The files over 4 GB can only open in TMPGEnc or VD, this two programs can repair the propriatary file header from files.

The best is a clean Windows 2000 or XP with all SP and latest DirectX-Version.

Only with WDM 2.0-driver you are able to capture files in OpenDML in W2k and XP.

Bye
Maik
Webmaster
www.mirosupport.de
"

A fentiekből kiderül, hogy az 1.5-ös driver egyáltalán nem OpenDML struktúrát használ. Ráadásul az így rögzített 2GB-nál nagyobb állomány nem szabványos fejléccel van ellátva és ezért van az, hogy bizonyos programok kezelik bizonyosak nem. (The files over 4 GB can only open in TMPGEnc or VD, this two programs can repair the propriatary file header from files.)

A neten olvasottak és a Te tapasztalataid alapján számomra az derült ki, hogy ez az 1.5 driver nem egy nagy szám. Pontosabban nincs sok értelme mert igazán XP alatt azért lenne jó használni mert akkor nem kellene tördelni hiszen az OpenDML struktúra mérete NTFS alatt nincs korlátozva. Ezzel az 1.5 verzióval a további gond, hogy meg kell oldani a 2GB-os méretnél a tördelést ha a feldolgozást Premiere-ben szeretné az ember (mivel ebben lehet kijátszani time line-ról). A tördeléssel az a gond, hogy az AVI-IO program ami képes capture közben 2GB-os szegmentálásra csak VFW driver-rel működik azaz XP/2000 alatt nem látja a DC30 kártyát. A Premiere pedig nem tördel rögzítés közben.

Annak idején pont a fenti problémák miatt írtam, hogy maradok a WinMe rendszernél. Itt simán tudok akár 400GB-ig is rögzíteni egy menetben és Premiere-ben tökéletesen tudom használni a kártyát. A software-es MPEG2 tömörítésnél meg az ember eleve be tudja határolni, hogy mennyi az az idő ami belefér a 4GB-os méretbe és ha nagyobb az anyag akkor az MPEG2 exportot több darabban végzi el. Mivel az export kockapontosan történik az MPEG2 file-ok összeillesztése is zökkenőmentes.

#173 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 14. 12:08

Köszönöm a kimerítő válaszaidat, és utánajárásodat.  :respect:
A kimenetnél is azt vettem észre, hogy csak a sajátját szereti az 1.xx driver, mert más MJPEG fájlokat timeline-ra húzva már nem ment a jel. :(
Lehet, hogy akkor maradok a WinXP + WDM 2.0 drivernél, mert azzal viszont kijátszhatom (exportálhatom) a filmet kimenetre a Studio 9-cel. És más programok is látják.
Ha megrágtam, szólok, mi lett a végeredmény.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#174 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 14. 17:16

Na megvan a végeredmény! :D
A WDM 2.0 driver teljesen jó XP alatt és az alábbiak szerint érdemes használni:
- capture-re a DCXX VCR-t, vagy a Pinnacle Studio-t. Ez utóbbi azért jó, mert 48 Khz-el is rögzíthetek, lévén külső hangkártya. :)
- Szerkeszteni és kijátszani jó a Studio 9, megnéztem.
- Ha csak MJPEG kell kifelé, akkor a DCXX VCR is kiteszi.
- BÁRMILYEN videó kitehető a Graphedit segítségével, akár WMV, akár MPEG, bármi. Csak be kell lőni a szűrőket, és már megy is kifelé a jel :)
Szóval eddig jutottam, és nagyon örülök, hogy sikerült így beizzítani. :)

#175 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 14:57

Ismét egy kérdés:
adott egy szalag, amiben ugyanazon a ponton a kártya 2 kockát dob. Max bitrátánál hármat is. Hogyan lehet az ilyen "filmakadásokat" kikerülni, hogy ne legyen framedrop? Bár a hang és a kép nem csúszik el, de mégis látni. 3000 KB/s minőségben is megpróbáltam a felvételt, és azon a ponton akkor is dob. Azért érdekes, mert egy gyengébb szalagnál ne kelljen már előről venni a témát. :)

Másik, ehhez tartozó kérdés: a kártya általában akkor dobál, ha:
- a szalagon kikapcsolták a kamerát
- tévé esetén reklámváltáskor (pl. a TV2 logójának eltűnése utáni pillanat)

#176 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 15:09

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:14

Akkor itt van a kutya elásva. :)
Csak azt nem értem a sok avi szabvány közül, hogy:
- a miro Capture alapból 2 gigánál megáll. De ha beírsz egy registry értéket, akkor addig veszi a filmet, amíg tetszik

Érdekes, nem hackoltam semmit, Studio 8 és 9 is 20 gigáig simén rögzít, utána az Adobe be is tölti...
Make love not Wor.

#177 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 15:18

A WDM driverrel nekem is megy Studioval, én a Premiere-es 1.5-ös driverre gondoltam. Az nem tudja. ;)

#178 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 15:23

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 14:57

Ismét egy kérdés:
adott egy szalag, amiben ugyanazon a ponton a kártya 2 kockát dob. Max bitrátánál hármat is. Hogyan lehet az ilyen "filmakadásokat" kikerülni, hogy ne legyen framedrop? Bár a hang és a kép nem csúszik el, de mégis látni. 3000 KB/s minőségben is megpróbáltam a felvételt, és azon a ponton akkor is dob. Azért érdekes, mert egy gyengébb szalagnál ne kelljen már előről venni a témát. :)

Másik, ehhez tartozó kérdés: a kártya általában akkor dobál, ha:
- a szalagon kikapcsolták a kamerát
- tévé esetén reklámváltáskor (pl. a TV2 logójának eltűnése utáni pillanat)

A frame dobásnak két oka lehet. Az egyik, hogy gyenge a HDD azaz nem képes folyamatosan nyelni az adatokat.
A másik a VHS/SVHS esetén a szinkronkiesés.  Ez az amikor egy felvételt megállítanak vagy elindítanak és megszakad a szinkron ill. ha a szalagon jelkiesés van aminek az oka lehet mechanikai sérülés vagy anyaghiba. Ez ellen nincs védekezés.

" a szalagon kikapcsolták a kamerát"

Ha a kamera nem képes illeszteni az előző félképhez azaz az új felvételt szinkronozni a régihez akkor a leállítás és az újbóli elindítás esetén a képeldobás természetes hiszen megszakad a szinkronjel.

Ezzel nem kell foglalkozni mivel a szinkron nem csúszik el. Ha zavaró akkor be kell rakni valamilyen fader-t és kész.

"tévé esetén reklámváltáskor (pl. a TV2 logójának eltűnése utáni pillanat)"

Ez viszont sávszélességi problémákra utal azaz a PC-d nem képes a folyamatos tárolásra. Ennek több oka lehet. Legtöbbször akkor fordul elő ha rengeteg a digitalizáláshoz nem kellő folyamat van azaz felesleges tárrezidens programok lassítják a windows-t. Továbbá a HDD átvitelének gyengesége azaz a szekvenciális írás nem megfelelő. Ennek lehet oka a HDD gyenge átvitele ill. töredezettség továbbá okozhatják ezt olyan programok jelenléte is melyek HDD műveleteket is használnak (pld. vírus figyelő ill. egyéb util program).

#179 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 20:52

Akkor ez utóbbi egy érdekes dolog lehet, mert a merevlemezen csak üres könyvtárak vannak, semmi több, tehát tök üres, nem töredezett.

A terület a Seagate Barracuda egyik partícióján van. Vinyó leírása itt:
http://www.seagate.c.../st380011a.html

Emellett van a rendszer vinyó, ez:
http://www.seagate.c.../st380023a.html

A 23-as vinyón adatok vannak, háromfelé osztva, a 11-esen van a capture partíció üresen, a másikon pedig adatok vannak szintén.
Tehát a vinyó elég gyors a capture-re, a tv2-esnél nem tudom miért dobált...  :confused:
A szinkronjelhiba akkor rendben van, hiszen tényleg akkor dobált, és lehet, hogy a szalagon azon az egy ponton tényleg sérült.
Tehát gyenge jelnél nem lehet kockadobálás?

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 18. 21:00 -kor

#180 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 21:01

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 19:52

Akkor ez utóbbi egy érdekes dolog lehet, mert a merevlemezen csak üres könyvtárak vannak, semmi több, tehát tök üres, nem töredezett.

A terület a Seagate Barracuda V egyik partícióján van. Vinyó leírása itt:

A 23-as vinyón adatok vannak, háromfelé osztva, a 11-esen van a capture partíció üresen, a másikon pedig adatok vannak szintén.
Tehát a vinyó elég gyors a capture-re, a tv2-esnél nem tudom miért dobált...  :confused:
A szinkronjelhiba akkor rendben van, hiszen tényleg akkor dobált, és lehet, hogy a szalagon azon az egy ponton tényleg sérült.

Próbálj a "C" re felvenni!
Nekem ez már segített! ;)

#181 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 21:08

A rendszervinyóra nem akarok felvenni, mert nem lehet teljesen töredezettség-mentesíteni egy programmal sem. Különben a próba már megvolt, és nem különb a helyzet. :(

#182 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 09:11

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 20:52

Hát a Seagate HDD-k nem igazán tartoznak a gyors kategóriába. Megnéztem a típusod kézikönyvét és hát el kell, hogy szomorítsalak mert ez egy kicsi 2MB chache-el rendelkező típus (a 8MB szerintem jobb lenne). Az adatok alapján lehetséges, hogy a HDD szekvenciális írási sebessége kicsi (én IBM-Hitachi HDD-ket használok (internal transfer:757Mbit/sec) mert annak idején Seagate esetén nálam is voltak frame dobálások).
A WDM2.0 driver-ben nincs benne a Pinnacle HDD teszt programja?
Az eredeti 1.41a, 1.42 driver-ekben csak úgy lehet használni HDD-t capturre, hogy a driver beteszteli szekvenciális írás/olvasásra a HDD-t és a mért értékek alapján állítja be a maximálisan használható tömörítési arányt és bitrátát (ha jól emlékszem ahhoz, hogy 3.0:1 arányt be lehessen állítani legalább 25MB/sec. szekvenciális írási sebességet kiválóan kell teljesíteni a HDD-nek)

"a tv2-esnél nem tudom miért dobált..."

Ha TV-ből veszel fel akkor még 1 frame-et se dobhat el!! Ha ilyen esetben dob el kockát akkor a géppel vannak gondok. Mint már írtam ez lehet a futó programok/folyamatok miatt vagy a HDD lassúsága miatt ill. abban az esetben ha kevés a rendelkezésre álló szabad memória.

A rendszer HDD-re semmiképpen nem javaslom a capture-t mivel itt az op. rendszer álladóan ír/olvas (swap és egyéb temp állomány) ami viszont rontja a hatásfokot azaz frame dobást eredményez.

Szerk:

Az általam használt Hitachi HDD (volt IBM) dokumentációjában a következőkre ajánlják az eszközt:

Applications
> Traditional PCs
> Nearline Storage
> ATA servers
> PC gaming
> Video surveillance
> Video editing and streaming  Éppen ezért vettem ezeket a típusokat  :D
> Disk to disk backup and recovery
> Media storage (PVR)
> Virtual tape server
> Industrial automation

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 19. 10:03 -kor

#183 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 10:26

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 20:52

Egy kicsit jobban utánanéztem ennek a Seagate Barracuda HDD-nek és elég lesújtó dolgokat olvastam. Videós célokra nem igazán használható (nem is ajánlják) mivel nagyon kicsi a belső átviteli sebessége (belső alatt a fizikai lemezek és az interface közötti átvitel értendő)
Transfer Rate: Maximum Internal (Mbits/sec) = 683  Ez nagyon kevés. Főleg, hogy ez a maximalizált érték amit nem mindig szoktak elérni.

Véleményem szerint a képeldobás oka a Seagate Barracuda HDD.
Javaslom, hogy vegyél inkább egy Hitachi Deskstar 7k250 2MB vagy 8MB cache típust (nekem van 2MB cache-es is és az is tökéletes azaz nincs semmilyen kockadobás) Media transfer rate (max. Mbits/sec) = 757 :up:  :D

Sajnos csak ilyen rossz híreket találtam  :(

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 19. 10:32 -kor

#184 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 19. 11:10

Hát ez elszomorító. Anno azért cseréltem be Seagate-ekre a Maxtort, mert anno sok baja volt azoknak. Akkor még nem volt elsődleges cél a videószerkesztés. Mivel van RAID vezérlőm is, ezért ezek mellé fogom akkor betenni az új vinyót, amikor veszek.
Köszi a tippet merevlemez ügyben, mert bár ezek tényleg 2 MB-osak, anno úgy gondoltam, elég gyorsak lesznek.
A WDM 2.0-ában van mérő, és az sem adott vidám eredményeket, úgyhogy megfontolom ezt a vinyó vásárt.
A TV2-őből nem a tuneren keresztül veszem, hanem a videóról bekötve, és azt használva tunerként.
Azt a Hitachit lehet valahol olcsón kapni? Nagyker is jó.

#185 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:23

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:10

Hát ez elszomorító. Anno azért cseréltem be Seagate-ekre a Maxtort, mert anno sok baja volt azoknak. Akkor még nem volt elsődleges cél a videószerkesztés. Mivel van RAID vezérlőm is, ezért ezek mellé fogom akkor betenni az új vinyót, amikor veszek.
Köszi a tippet merevlemez ügyben, mert bár ezek tényleg 2 MB-osak, anno úgy gondoltam, elég gyorsak lesznek.
A WDM 2.0-ában van mérő, és az sem adott vidám eredményeket, úgyhogy megfontolom ezt a vinyó vásárt.
A TV2-őből nem a tuneren keresztül veszem, hanem a videóról bekötve, és azt használva tunerként.
Azt a Hitachit lehet valahol olcsón kapni? Nagyker is jó.

"A TV2-őből nem a tuneren keresztül veszem, hanem a videóról bekötve, és azt használva tunerként."

Teljesen mindegy mert a TV adás sorszinkronja stabil tehát teljesen mindegy, hogy a tuner szerepét egy videomagnó látja el.

"Azt a Hitachit lehet valahol olcsón kapni?"

pld. http://www.depo.hu/

Hitachi Deskstar 7k250 80GB (HDS722580VLAT20)  2MB Cache

XPC Computer KFT raktárról  11.300  /nettó/   :D

Hitachi Deskstar 7k250 120GB (HDS722512VLAT80) 8MB Cache

Hornyák PcTrade Kft. raktárról  16.390  /nettó/    :D

#186 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:30

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 10:10

Mivel van RAID vezérlőm is, ezért ezek mellé fogom akkor betenni az új vinyót, amikor veszek.

Vigázz ha SATA HDD-t használsz!!
Nálam a SATA-ra (MaxtorHDD) való capture a képen vízszintes fekete vonalkákat okozott a kontrasztos részek kontúrjainál és a képernyő szélén. Csak kis felbontással volt jó
320-as felett jöttek a csíkok. :reklamacio:

#187 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 19. 11:37

Dehogy SATA vinyót akarok betenni! :)
Van sima Raid-em is. Az viszont igaz, hogy (mint korábban írtam) a WDM driver bezavar a régi ChrisTV-be (egy csík megy felfelé), ezért a legújabb verzióval nézek tévét.
Különben 768*576-os felbontásnál lesz egy fekete csíkom jobb oldalt és alul meg a szokásos videósáv. Mit keres a szélén az a csík?
Croppolva viszont egyik sincs ott, így azzal rögzítek egyelőre.

#188 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:44

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:30

Vigázz ha SATA HDD-t használsz!!
Nálam a SATA-ra (MaxtorHDD) való capture a képen vízszintes fekete vonalkákat okozott a kontrasztos részek kontúrjainál és a képernyő szélén. Csak kis felbontással volt jó
320-as felett jöttek a csíkok. :reklamacio:

Videó digitalizáláshoz és szerkesztéshez nem szokás SATA HDD-t használni. Főleg nem alaplapi SATA vezérlőt. Még a PATA felületű HDD-ket is célszerű külön RAID vezérlőn használni ilyen esetben (alaplapra csak a rendszer HDD kerül)  :D  :D

#189 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:51

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:37

Dehogy SATA vinyót akarok betenni! :)
Van sima Raid-em is. Az viszont igaz, hogy (mint korábban írtam) a WDM driver bezavar a régi ChrisTV-be (egy csík megy felfelé), ezért a legújabb verzióval nézek tévét.
Különben 768*576-os felbontásnál lesz egy fekete csíkom jobb oldalt és alul meg a szokásos videósáv. Mit keres a szélén az a csík?
Croppolva viszont egyik sincs ott, így azzal rögzítek egyelőre.

"Különben 768*576-os felbontásnál lesz egy fekete csíkom jobb oldalt és alul meg a szokásos videósáv. Mit keres a szélén az a csík?"

Nem szabadna semmilyen fekete csíknak lennie. Vagy a driver akad össze valamivel vagy hardware gond van.
TV kártya és a hozzávaló driver/program nélkül is ezt csinálja?

#190 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 19. 11:54

Esetleg még a videójelre gyanakszom, bár sajnos a videófejet nem tudom szabályozni távirányítóval. :( (Vagy nem jöttem még rá...) A videó egy JVC HR-S6953-as S-VHS készülék.
Megnézem Win2k alatt is, hogy megvan-e a csík. Ott nem gond a kísérletezgetés. :D
(Csak még épp rendezkedésben vagyok a partíciók közt. :D )

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 19. 12:02 -kor

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »