HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#291 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 08. 11:19

Én is ezért néztem oly bután, mert TBC-nek olcsó, Macrovision meg nem érdekel. :)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#292 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 12:59

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 11:19

Én is ezért néztem oly bután, mert TBC-nek olcsó, Macrovision meg nem érdekel. :)

Egy kis info a TBC-ről  :)
http://www.questroni...fo/info_tbc.htm

És egy kapcsolás ha saját magad szeretnéd elkészíteni  :)
http://www.astro.uu....newvidproc.html

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 08. 13:02 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 13:19

Hát a képeket nézegetve, nem hiszem, hogy hozzá tudnék fogni a chipeket forrasztgatni. :(
Most meg azzal szenvedek, hogy nincs okosság a 2.70-es pluginhez, pedig egy Median szűrőt rá kell engedjek a cuccra a vízszintes fehér csíkozódás kiszűrése miatt. Sajnos az élesítés nem valami szép a sharpen szűrőkkel. Más megoldás is létezik?
Mentsem ki DV-be és a standalone verzióval konvertáljam át?  :think:

Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 08. 13:20 -kor

#294 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 13:36

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 13:19

Hát a képeket nézegetve, nem hiszem, hogy hozzá tudnék fogni a chipeket forrasztgatni. :(
Most meg azzal szenvedek, hogy nincs okosság a 2.70-es pluginhez, pedig egy Median szűrőt rá kell engedjek a cuccra a vízszintes fehér csíkozódás kiszűrése miatt. Sajnos az élesítés nem valami szép a sharpen szűrőkkel. Más megoldás is létezik?
Mentsem ki DV-be és a standalone verzióval konvertáljam át?  :think:

De mi a gond? Ahogy elnéztem ez az újabb változat több lehetőséget ad szűrés terén mint a régi.
Egyébként szerintem elég ha csak annyira szűröd ami ahhoz kell, hogy az MPEG2 tömörítő ne dolgozzon rossz hatásfokon.

"Mentsem ki DV-be és a standalone verzióval konvertáljam át?"

Ezt semmiképp nem ajánlom. Csak feleslegesen rontanád tovább a minőséget mivel az MJPEG szín mintavételezése 4:2:2 a DV pedig 4:2:0

#295 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 13:59

Igen, több szűrési lehetőséget ad, no meg egy logót :D :(
Apropó: jól gondolom, hogy a Median szűrővel el lehet tüntetni az apró, fehér csíkokat, amik néha fel-fel tűnnek?  :think:

#296 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 14:08

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 13:59

Igen, több szűrési lehetőséget ad, no meg egy logót :D :(
Apropó: jól gondolom, hogy a Median szűrővel el lehet tüntetni az apró, fehér csíkokat, amik néha fel-fel tűnnek?  :think:

Logó ügyben van ötletem de ez nem fórum téma  :D

A második kérdésedre nem tudok válaszolni mert ezek a csíkok nem igazán foglalkoztattak.  :)
A Median inkább az élekre gyakorol hatást.

Szerk:
Erre inkább dinamikus zajcsökkentést kellene alkalmazni. pld. Kálmán filter de ez szerintem nem létezik csak hardware támogatással

Esetleg nézd meg a VirtualDub-hoz használható Chroma Noise Reduction plugin-t-.  Talán a Studio megeszi  :)

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 08. 14:21 -kor

#297 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 08. 14:26

Hmm... A Virtualdub szűrőket megnézem, de Vdubban, mert a Studio most makrancoskodik. Pedig nemrégen újratettem, de valahogy nem szereti a DCXX kontra szűrők párosítást. Vágni, effektezni semmi baj, de ha már szűrni kéne, akkor eldobja magát. :(

Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 08. 14:26 -kor

#298 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 18:03

A Vdubban ráengedtem négy szűrőt, az eredmény már szebb is, csak az a baj, hogy a CCE nem épül be a VirtualDubba... A szűrők miatt muszáj lerenderelnem újra, hogy utána meg átkódoljam CCE-n?  :confused:

#299 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 18:17

én egy frameservert ajánlanék ;)
Kálmán filter van szoftveres, csak drága
a Pal DV az nem 4:1:1?

szerk: egyáltalán mi ez a film, ami ennyire beszerezhetetlen, hogy ennyit kelljen vacakolni vele?

Szerkesztette: qnadam 2005. 02. 08. 18:17 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#300 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 08. 18:24

A Karácsonyi vakáció, HBO-s szinkronnal.
A vicc, hogy még a HBO-nak sincs meg állítólag, másrészt meg annyira elnyűtt, hogy külön kihívás ebből nézhető filmet gyártani. DVD-n csak felirattal jött ki, és a hibás szalag miatt nem lehet a szinkront külön leszedni. :(

Frameserverrel most próbálkoztam (Link2), de sajnos nem akarja megenni a cuccot. :(
Kálmán szűrő létezik Premiere-re vagy Vdubra? Én nem találtam. :(
A PAL DV 4:1:1, csak gondoltam a 720x576-os átalakítás miatt jó lett volna. Na mindegy, marad a vissza MJPEG-be és utána CCE. Vagy van valami jó frameserver? És arról leírás, miként használjam?

Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 08. 18:25 -kor

#301 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 18:36

avisynth? vagy az nem jó virtualdubhoz?
a vdub frameserverét elég nehéz belőnei, egyszer nekem sikerült ugyan, de nem volt egyszerű, meg az tmpgenccel ment

#302 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 08. 18:53

Na az avisynth-től féltem...  :rolleyes:
Ugyanis olyan kavarásokat szoktak vele csinálni, hogy számomra még külön tudománynak tűnik...

Ha jól veszem ki a dolgot, akkor a frameserverrel meg lehet csinálni, hogy nem kódolom újra az anyagot, hanem a CCE a Vdubot használja szűrőnek, és azon nyomja át az avit, és egy infó fájl segítségével tartja a kapcsolatot?

Magyarul: arra lenne szükségem, hogyan tudom átadni a Vdubból a cuccot CCE-be egy újratömörítés kihagyásával, szűrőkkel?

Update: a VFAPI reader fittyet hány az MJPEG-re és az 1.05-ös csak TMPG projectet képes fogadni, vdr-t nem... :(
Ezt a leírást követtem:
http://www.videohelp...uides/87270.php

Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 08. 19:40 -kor

#303 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 19:44

igen, ez a frameserving

#304 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 08. 19:51

Ez mind szép, de ahogy elnézem a programok újabb verziói nem szeretnek egymással összedolgozni. :(

#305 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 21:26

Lehet, hogy menni fog... :) VFAPI nélkül. :)

#306 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 09. 07:27

Na íme a végeredmény, amit ki tudtam hozni a szűrőkkel. Sharpot nem nyomtam meg erősen, mert akkor ismét kicsíkozódott volna. :)
Az eredeti film (720x540):
http://louie.atw.hu/elotte.jpg

És a javított, szűrt, átméretezett (720x576):
http://louie.atw.hu/utana.jpg

Ami viszont gyanús: sok jelenet nem ugyanannál a másodpercnél (sőt, még percnél sem!) van, mint az eredeti film esetében. Na ez miért van? A másodperc stimmel, de nem ugyanott vannak a jelenetek. A végén meg minden ok. Ki érti ezt? Vagy a kodekek játsszanak velem?  :confused:
És hogyan alakítsam át a filmet, hogy ne legyen kicsit nyújtott (pl. a CCE-ben mit kellene beállítani)?

Update: ha bekapcsolom a CCE-ben a Resize opciót, akkor nem alulra és felülre tesz egy fekete csíkot, hanem a fekete csík csak alulra kerül, jó vastag sávban. Bár a kép ilyenkor az eredeti méretű marad, nem nyújtott. Bár azt sem értem miért lett nyújtott a fenti MPEG, hiszen lefelé kellett volna megnövelni a sávok számát, nem vízszintesen... Vagy csak érzéki csalódásom van?  :confused:

Sajna az elektronikus (?) zajokat semmivel sem tudtam kiszűrni (a vízszintes, időnként pillanatokra felbukkanó, apró fehér csíkok). :(

Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 09. 07:56 -kor

#307 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 10:12

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 7:27

Na íme a végeredmény, amit ki tudtam hozni a szűrőkkel. Sharpot nem nyomtam meg erősen, mert akkor ismét kicsíkozódott volna. :)
Az eredeti film (720x540):
http://louie.atw.hu/elotte.jpg

És a javított, szűrt, átméretezett (720x576):
http://louie.atw.hu/utana.jpg

Ami viszont gyanús: sok jelenet nem ugyanannál a másodpercnél (sőt, még percnél sem!) van, mint az eredeti film esetében. Na ez miért van? A másodperc stimmel, de nem ugyanott vannak a jelenetek. A végén meg minden ok. Ki érti ezt? Vagy a kodekek játsszanak velem?  :confused:
És hogyan alakítsam át a filmet, hogy ne legyen kicsit nyújtott (pl. a CCE-ben mit kellene beállítani)?

Update: ha bekapcsolom a CCE-ben a Resize opciót, akkor nem alulra és felülre tesz egy fekete csíkot, hanem a fekete csík csak alulra kerül, jó vastag sávban. Bár a kép ilyenkor az eredeti méretű marad, nem nyújtott. Bár azt sem értem miért lett nyújtott a fenti MPEG, hiszen lefelé kellett volna megnövelni a sávok számát, nem vízszintesen... Vagy csak érzéki csalódásom van?  :confused:

Sajna az elektronikus (?) zajokat semmivel sem tudtam kiszűrni (a vízszintes, időnként pillanatokra felbukkanó, apró fehér csíkok). :(

"Ami viszont gyanús: sok jelenet nem ugyanannál a másodpercnél (sőt, még percnél sem!) van, mint az eredeti film esetében. Na ez miért van? A másodperc stimmel, de nem ugyanott vannak a jelenetek. A végén meg minden ok. Ki érti ezt? Vagy a kodekek játsszanak velem?"

Ezt nem értem?  :think:  Ha a jelenetválasztásról (chapter) van szó akkor ott csak I frame-nél lehet a jelenetválasztás. Az hogy hol lesz az I frame függ a GOP hosszától. A CCE alapesetben minden olyan helyen ahol nagymértékben megváltozik a képtartalom lezárja a GOP-ot és újat nyit (minden GOP I frame-mel kezdődik). Ezt viszont nem minden lejátszó tolerálja ami azt jelenti, hogy akadozhat a lejátszás. Én ki szoktam kapcsolni ezt a funkciót mivel szerintem jobb ha egységesen 12 vagy 15 felosztású GOP-ok vannak.

Szóval nem értem milyen jelenetekről írsz  :think:

Átméretezés:

Tudni kell, hogy a DC30 által rögzített 768x576 anyag 1:1 arányú (square) ami azt jelenti, hogy valódi 4:3. Az MPEG2 és a DV azaz a 720x576 pedig CCIR 601 (D1) ami non-square. 720x576 esetén az arányszám ha jól emlékszem 1,06.  Tehát átméretezéskor meg kell adni, hogy tartsa meg az eredeti arányokat mivel ha ezt nem állítod be akkor torzul a kép. Ezt Premiere-ben a time line-on lévő videón a jobb egérgomb video menü és az aspect ratio menüponttal lehet bekapcsolni. Ezek után renderelés majd export. Viszont az exportnál nem elég megadni, hogy 720x576 hanem még az arányt is be kell állítani azaz a listából kiválasztani a D1 beállítást (ha az anyag 4:3).

#308 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:34

Várj egy kicsit! :)
A forrás most VirtualDubban van szűrőzve, és frameserveren át van kódolva CCE-be. A forrásanyag mérete 720x540, ebből lesz a DVD-re való. A CCE-ben be van állítva a 4:3, tehát nem lehet eltorzulás.
Másrészt arról van szó (de szerintem csak nálam van a bibi), hogy az MPEG fájl lejátszásakor egy adott jelenet (pl. a képként kilopott áruházi) máshol van, mint a forrásavinál. Tehát míg a forrásnál a jelenet 15:00 percnél van, az MPEG-ben (tehát még semmi author, csak az MPEG fájl!) viszont 14:00 percnél. Na ez mitől lehet?  :think:
Lehet, hogy az MPEG dekóder vacak, úgyhogy megnézem majd másikkal is. :)
Szóval a Premiere most kimaradt a buliból, lévén az a logó oly csúnyán mutat a jobb alsó sarokban. :D

#309 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:56

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:34

A forrás most VirtualDubban van szűrőzve, és frameserveren át van kódolva CCE-be. A forrásanyag mérete 720x540, ebből lesz a DVD-re való. A CCE-ben be van állítva a 4:3, tehát nem lehet eltorzulás.
Másrészt arról van szó (de szerintem csak nálam van a bibi), hogy az MPEG fájl lejátszásakor egy adott jelenet (pl. a képként kilopott áruházi) máshol van, mint a forrásavinál. Tehát míg a forrásnál a jelenet 15:00 percnél van, az MPEG-ben (tehát még semmi author, csak az MPEG fájl!) viszont 14:00 percnél. Na ez mitől lehet?  :think:
Lehet, hogy az MPEG dekóder vacak, úgyhogy megnézem majd másikkal is. :)
Szóval a Premiere most kimaradt a buliból, lévén az a logó oly csúnyán mutat a jobb alsó sarokban. :D

"Tehát míg a forrásnál a jelenet 15:00 percnél van, az MPEG-ben (tehát még semmi author, csak az MPEG fájl!) viszont 14:00 percnél. Na ez mitől lehet?"

Ez inkább az MPEG2 hibás időadata lehet. Továbbá előfordul, hogy a sima MPEG2 stream lejátszása esetén nem megfelelőek az időadatok (még a lejátszási sebességben is lehet változás).
Nézd meg úgy, hogy készítesz belőle DVD-VIDEO struktúrát. Ott jónak kell lennie.

Az arányok függetlenek a használt programtól. A DC30 kétféle arányban képes rögzíteni. Az egyik a square azaz a 768x576 valódi 4:3. A másik a non-square (CCIR-601) azaz a 704x576 .
Ha 768x576 felbontásban rögzítettél annak az aránya 1:1 de ha már ezt átrakod 720x576 méretbe akkor az arány nem 1:1 lesz. Az arányszám ilyenkor 1,06. Ha az átméretezéskor nem ügyelsz az arányok megtartására akkor az átméretezésnél torzul a kép. A két formátum között azaz a square és a non-square közötti különbség a pixelek alakja. A square négyzetes míg a non-square tégla.
Ha megnézed a Premiere kézikönyvét (ha nincs akkor a CD-n lévő pdf file-t /user guide/) akkor ott ernyőképpel is illusztrálva van a két formátum közötti aránykülönbség.
A non-square is 4:3 csak az aránya más.

#310 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 14:04

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:34

Itt egy link ami talán segít értelmezni a square és a non-square közötti különbséget.
http://www.lurkertec...ixelaspect.html

Itt is egy link ami segíthet értelmezni:
http://www.mir.com/DMG/aspect.html

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 09. 14:22 -kor

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17