HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#351 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 01:43

Idézet: ibor - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 0:34

Lehet hogy ha eladják akkor megveszem ezt.
És te milyen mpeg2 tömörítőt használsz? Tudom hogy a CCE nagyon jó minőséget csinál 5passnál de az nagyon hosszú idő.Érdemes vele szórakozni? Vagy elég a studio9? (Ugyanis ez házifelvétel nem akciófilm.) :D
Mert ha Studio is megtudja csinálni minőség veszteség nélkül a dvd-t akkor nem rakom át a cce-be.

Ma már asztali DVD felvevőt használok MPEG2 tömörítésre :D  de előtte CCE-t ill. Canopus Procoder-t.
Egyébként minek CCE-vel 5 menetese tömörítés?  :think:
Simán elég a 2 menetes. Felesleges több mert nem lesz jobb. Ha megfelelően gyors géped van akkor 1 menet max. duplája az eredeti hossznak azaz egy 2 órás videó esetén a 2 menet 8 óra tömörítés.
De ha min. 2.4GHz HT-s P4 van akkor a Canopus Procoder közel real time végzi a tömörítést mivel kihasználja az SSE, SSE2 utasításokat és a HT technológiát. Ha 2 menetes VBR van beállítva az dupla annyi tömörítési idő azaz egy 2 órás anyagnál közel 4 óra tömörítést jelent ami igen jó eredmény. Persze a ha még gyorsabb géped van akkor a Procoder akár gyorsabb is lehet mint a valós játékidő.

#352 Felhasználó inaktív   ibor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 02:13

2.5Ghz Barton, 1gb ram.
Amikor Dvdket újrakódoltam régebben én 5 passt használtam(úgy olvastam róla) mert egy 8gb akciófilmnél szerintem jobb lett a minőség.Na mindegy, a lényeg, hogy itt elég a 2 menet is.
Még ma kipróbálom CCE-vel egy 20 perces anyaggal.

Neked van a JVC asztalid, ugye? Ha lesz rá lóvém én is beruháznék egy Pana Digára, úgy 2008-ban :)

Kösz mindent 

#353 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 09:22

Idézet: ibor - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 2:13

2.5Ghz Barton, 1gb ram.
Amikor Dvdket újrakódoltam régebben én 5 passt használtam(úgy olvastam róla) mert egy 8gb akciófilmnél szerintem jobb lett a minőség.Na mindegy, a lényeg, hogy itt elég a 2 menet is.
Még ma kipróbálom CCE-vel egy 20 perces anyaggal.

Neked van a JVC asztalid, ugye? Ha lesz rá lóvém én is beruháznék egy Pana Digára, úgy 2008-ban :)

Kösz mindent

Nem JVC felvevőm van hanem Pioneer DVR-520 melyet tavaly szeptemberben vettem  :D
Egyébként MPEG2 (DVD) újratömörítésénél se kell a CCE-nél 5 menet. Tökéletesen elég a 2 menet azaz hiába állítasz be többet jobb úgysem lesz a minőség.

#354 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 13. 11:09

Na megvettem a Panasonic videót. (SV121) Viszont ami furcsa, hogy hiába kapcsolom be a 3D szűrőt, nem látom a változást. Hogyan működik ez? Csak felvételkor, vagy lejátszásnál is? Vagy mi van?
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#355 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 11:30

gondolom csak felvételkor

ibor: jó munkához idő kell :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#356 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 13. 12:41

Én meg azt hittem, lejátszáskor is használhatom. :(

#357 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:13

Nalam meg csak lejatszasnal hasznalhato a zajcsokkento (NV-HS930EE).

#358 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 18. 16:55

Az a vicc, hogy a leírásban semmi nincs benne, csak annyi, hogy bekapcsolható. A boltban sem tudták megmondani, mert a kérdésre ezt válaszolták:
"Az a legjobb, ha felvételkor és lejátszáskor is be van kapcsolva, így lesz szép eredmény"
Ergo ők sem tudták pontosan. Valaki hozzáértő?

#359 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:39

Sziasztok!

Forma 1-et szeretnék felvenni a TV-tuner segítségével. Szerintetek hogy lenne jobb. Úgy terveztem, hogy Cyberlink PowerDirector4-el 10Mbit/s-el veszem fel Mpeg2-be a képet és mpeg layer 2-be 384 kbit/s-el a hangot (mást nem tud, pedig PCM jobb lenne). Majd ha kész, akkor Neroval DVD formátumba konvertálom 5Mbit/s el 2 pass VBR-el, a hangot pedig AC3-ba 192 kbit/sec-el.

Ez a megoldás szerintetek jobb képminőséget produkál, mintha egyből 5Mbit/s-be venném fel a képet a PowerDirector-al?
Nagyon sok a gyors mozgás a képen ezért gondoltam az első megoldásra.

#360 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 12. 22:40

Wpepi:
Lenne egy óriási problémám! Ha a filmen nagyon sok a fehér szín, szinte az egész kocka abból áll, akkor pár másodperc elteltével vízszintes csíkok is lesznek a videó képén, mintha egy mobiltelefon lenne a közelben (persze zavaró dolgot nem találtam). Az S-Video kábelt már cseréltem, és a DC30-as a legmesszebb van a táptól. Már próbáltam igazgatni is a kábelt, sőt, SCARTról átdugtam a videó S-Video kimenetébe is, de a hiba fennáll. Akkor is, ha egy HI8-as kamerát kötök a videóra és úgy játszom át.
Érdekes, hogy hasonló jelenséget figyeltem meg sógoromék videóján is, amikor azon keresztül néztük a képet, ott viszont a tévé antennával volt a videóval összekötve. A két videó típusa más: az enyém Panasonic, az övé Philips.
Tehát mi lehet a baj?

Szerkesztette: Mykee 2005. 04. 12. 22:42 -kor

#361 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:00

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 23:40

Wpepi:
Lenne egy óriási problémám! Ha a filmen nagyon sok a fehér szín, szinte az egész kocka abból áll, akkor pár másodperc elteltével vízszintes csíkok is lesznek a videó képén, mintha egy mobiltelefon lenne a közelben (persze zavaró dolgot nem találtam). Az S-Video kábelt már cseréltem, és a DC30-as a legmesszebb van a táptól. Már próbáltam igazgatni is a kábelt, sőt, SCARTról átdugtam a videó S-Video kimenetébe is, de a hiba fennáll. Akkor is, ha egy HI8-as kamerát kötök a videóra és úgy játszom át.
Érdekes, hogy hasonló jelenséget figyeltem meg sógoromék videóján is, amikor azon keresztül néztük a képet, ott viszont a tévé antennával volt a videóval összekötve. A két videó típusa más: az enyém Panasonic, az övé Philips.
Tehát mi lehet a baj?

Nem a DC30-al van a gond. Ezt egyszerűen ki is próbálhatod ha TV készüléket kötsz a kártya kimenetére. A probléma a videomagnók esetében jelentkezik. Ha túl sok fehér szín van a képen akkor átbillenhet a magnó szinkronfokozata mely ilyen csíkokat eredményez. Vannak olyan készülékek is melyeknél nagyobb intenzitású fehér tartalom esetén ugrál a kép (nekem is van egy ilyen régebbi típusú magnóm).
Továbbá a kék szín bizonyos árnyalatai is okozhatnak ilyen jelenséget ha túlnyomó részben ilyen van a képben. De ez még nem minden. Vannak régebbi készülékek melyek élénkpiros szín esetén gyenge apró ferde vagy V alakú csíkokat tesznek a színbe.
Ezekkel sajnos együtt kell élni. Ez ennek a technológiának a csökevénye. Persze ha a készülék tartalmaz korrekt digitális képjavítást akkor ezeket a jelenségeket nem minden esetben vesszük észre (csak nagyon szélsőséges esetben).

Szerk:
Természetesen a fenti jelenségek LP módban sokkal jobban előjönnek mint SP-ben

Szerkesztette: wpepi 2005. 04. 13. 09:03 -kor

#362 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 13. 09:30

Hát szomorú vagyok, mert eddig ezt nem vettem észre. :(
Elvileg van a magnóban 3D zajszűrés, de nem láttam különbséget bekapcsolt és kikapcsolt állapotban. Vagy hol kell lássam ezt? És hogyan kerülhetem ki ezt a vibrálást? (Főleg a Viasat reklámjainál észrevehetők)
És ez a vibrálás benne marad a felvételben? Nem lehet kiszűrni? Mert a tévétuner nem ad elő ilyet...
Ráadásul ez a vibrálás néha még képváltás után is megmarad, mire lecsillapodik.

Szerkesztette: Mykee 2005. 04. 13. 09:32 -kor

#363 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 10:24

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 10:30

Hát szomorú vagyok, mert eddig ezt nem vettem észre. :(
Elvileg van a magnóban 3D zajszűrés, de nem láttam különbséget bekapcsolt és kikapcsolt állapotban. Vagy hol kell lássam ezt? És hogyan kerülhetem ki ezt a vibrálást? (Főleg a Viasat reklámjainál észrevehetők)
És ez a vibrálás benne marad a felvételben? Nem lehet kiszűrni? Mert a tévétuner nem ad elő ilyet...
Ráadásul ez a vibrálás néha még képváltás után is megmarad, mire lecsillapodik.

Digitális minőség javítás alatt nem zajszűrést értettem. A mai 4 ill.6 fejes magnók szinte mindegyike tartalmaz digitális minőségjavító áramköröket azaz HQ áramköröket. Ezeket ugyanúgy kell elképzelni mint a régebbi készülékeknél az analóg HQ áramköröket. 
Ha a készülék az ilyen jellegű képekre vibrálással reagál azt sajnos sehogy nem lehet kiszűrni (legfeljebb minimálisan lehet csökkenteni ha állítasz a szinkronfokozaton ill. belepiszkálsz a színfokozatba viszont kellő ismeretek és műszerezettség nélkül ezt nem ajánlom mert kegyetlenül el lehet állítani amit csak szervizben megfelelő műszerekkel lehet vissza rakni a szabványos értékekre).

A vibrálásnak nem volna szabad a felvételben benne lennie hanem ha olyan készülékkel játszod le ami érzékeny az ilyen jelenségekre akkor ott lejátszás folyamán is jelentkezik ez a jelenség. De lehetnek olyan videomagnók melyeknél az ilyen jellegű gerjedés rákerül a szalagra ami azt eredményezi, hogy bármilyen készüléken lejátszva is jelentkezik ez a hiba. Ilyen pld. az általam említett élénkpiros szín esetén megjelenő apró ferde ill. V alakú csíkok melyek a szalagra is rákerülnek és bármilyen készüléken visszajátszva láthatóvá válnak.
Ha nálad ezek a zavarok már a videomagnó tunerje esetén is jelentkeznek (felvétel nélkül) akkor esetleg meg kellene nézetni szakszervizben a készülék beállításait mert a tiszta fehér valamint a kék színek esetén a gerjedés csak lejátszáskor szokott előfordulni. Közvetlenül a tunerből érkező jel még nem szokott gerjedni.

#364 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 13. 10:37

Na akkor hogy tisztán lássunk:
- mivel digizem a felvételt, így lejátszás során keletkezik a hiba a Panasonicnál. Antennajelen keresztül (pl. tévétunernél) nem jön elő ez a hiba. És a régi JVC-mnél sem vettem észre, de azt eladtam, mert nem volt benne TBC. Tehát ennél a Panasonicnál csak szervízes tudja kiküszöbölni ezt a hibát? És hogy lehet érzékeny ilyen képre egy most kiadott videomagnó?
- A Philipsnél a csíkozást sajnos fel is veszi és tuneren keresztül (nem scarton) van a tévére kötve, és ott is láttuk.
A szomorú az, hogy simán, csak tévét nézve nincs ilyen probléma, csak a videómagnónál. Másrészt ha a HI8-at rákötöm a Panasonicra, és azon keresztül vezetem le a DC30-ba, akkor is lesz vibrálás. Most az egész filmet vigyem be újra, közvetlenül a kameráról??? De ezzel még a VHS problémák nem oldódtak meg. És nekem pont lejátszáskor kéne, hogy szép legyen a kép. :)
Kicsit elkeseredtem ezen a vibrálós dolgon, mert eddig ilyen problémám nem volt...  :think:

#365 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 13. 10:48

És a vicc, hogy tunerről való átjátszásnál (tehát csak a videón keresztül vezetem a tunerjelet a DC30-ba) nem csíkozódik. Csak VHS lejátszásnál, vagy az előbb említett HI8-nál. Esetleg a TBC vagy a 3D DNR zavarhat be??? És hogy lehet, hogy HI8 esetében is csíkozódik, pedig az csak átjátszás...?

#366 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 10:56

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 11:37

Na akkor hogy tisztán lássunk:
- mivel digizem a felvételt, így lejátszás során keletkezik a hiba a Panasonicnál. Antennajelen keresztül (pl. tévétunernél) nem jön elő ez a hiba. És a régi JVC-mnél sem vettem észre, de azt eladtam, mert nem volt benne TBC. Tehát ennél a Panasonicnál csak szervízes tudja kiküszöbölni ezt a hibát? És hogy lehet érzékeny ilyen képre egy most kiadott videomagnó?
- A Philipsnél a csíkozást sajnos fel is veszi és tuneren keresztül (nem scarton) van a tévére kötve, és ott is láttuk.
A szomorú az, hogy simán, csak tévét nézve nincs ilyen probléma, csak a videómagnónál. Másrészt ha a HI8-at rákötöm a Panasonicra, és azon keresztül vezetem le a DC30-ba, akkor is lesz vibrálás. Most az egész filmet vigyem be újra, közvetlenül a kameráról??? De ezzel még a VHS problémák nem oldódtak meg. És nekem pont lejátszáskor kéne, hogy szép legyen a kép. :)
Kicsit elkeseredtem ezen a vibrálós dolgon, mert eddig ilyen problémám nem volt...  :think:

Így már tiszta  :)
Ha ez a vibrálás nem a készülék tervezésével van összefüggésben hanem csak nincs jól beállítva akkor ezt a szerviz korrigálni tudja.

Idézet

És hogy lehet érzékeny ilyen képre egy most kiadott videomagnó?

Mivel a technológia maradt az eredeti ezért az, hogy mikor gyártott készülék az nem jelent semmit.

Még eszembe jutott egy ötlet. Nem tudom, hogy próbáltad e már de ha nem akkor mindenképpen próbáld ki, hogy a Panasonic magnót nem S-VIDEO felületen kötöd össze a DC30-al hanem simán Composite-on keresztül azaz a magnó Composite kimenetét kösd össze a DC30 Composite bemenetével úgy, hogy csak Composite összeköttetés legyen a magnó és a DC30 között (ne legyen S-VIDEO kapcsolat se be se kimeneti szinten). Ez azért jutott eszembe mert előfordul, hogy nem korrekt az S-VIDEO felület és ezért jelennek meg ezek a gerjedések.

#367 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:05

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 11:48

És a vicc, hogy tunerről való átjátszásnál (tehát csak a videón keresztül vezetem a tunerjelet a DC30-ba) nem csíkozódik. Csak VHS lejátszásnál, vagy az előbb említett HI8-nál. Esetleg a TBC vagy a 3D DNR zavarhat be??? És hogy lehet, hogy HI8 esetében is csíkozódik, pedig az csak átjátszás...?

"Esetleg a TBC vagy a 3D DNR zavarhat be???"

Erre nem tudok egyértelmű választ adni  :think:

"És hogy lehet, hogy HI8 esetében is csíkozódik, pedig az csak átjátszás...?"

Ha a bemeneten beadott jel átmegy a teljes videofeldogozó rendszeren akkor lehetséges.

#368 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:06

Jó, megnézem így is! :)

#369 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:08

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 12:06

Jó, megnézem így is! :)

Ja és ha így működne akkor a Hi8-as kamerát is Composite-on kösd be a Panasonic magnóba.

#370 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 13. 11:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 11:56

Ez azért jutott eszembe mert előfordul, hogy nem korrekt az S-VIDEO felület és ezért jelennek meg ezek a gerjedések.

A vicc az, hogy ugye ez egy S-Video magnó. Az NV-SV121-es, amit anno megnéztél te is a weben.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.