HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#91 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 25. 14:10

Mi a különbség a DC30 és a DC30 plus között???
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#92 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 14:45

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 14:10

Mi a különbség a DC30 és a DC30 plus között???

A sima DC30 limitálva van azaz max. csak 6Mbps lehet a bitráta (a DC30Plus max. 7Mbps bitrátával tud rögzíteni) továbbá a sima DC30 kártyán nem fut a MiroIntsant (a MiroInstant a DC30Plus editáló képességeinek kiaknázásához kell azaz renderelés, time line-ról közvetlen kijátszás, stb.).

#93 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 25. 14:49

Így akkor nem éri meg nekem a 20-at. :(
Megyek vissza licitálni. :)

#94 Felhasználó inaktív   Udi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 26. 11:29

Sziasztok !

Kaptam kölcsön egy DC10plus kártyát és megoldódott a probléma. :)
Köszönöm a segítségeteket. :respect:
Asus P5K-E, Core 2 Duo 2,66Ghz ( E6750 ), A-Data 2x1024Mb, Asus 8600Gts, 2db WD Raptor WD740GD ( Raid 0 ), Maxtor 80Gb SATA, Seagate Barracuda SATA V 80Gb,  Nec ND-4550A

#95 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 13:49

Na ezt kapjátok össze, és ingyen van!!!
http://www.video2dv....ng=en&page=dc30
http://www.video2dv....ng=en&page=dcxp

Ugyanitt firewire kimeneten videolejátszás!!!

Szerkesztette: Mykee 2004. 11. 29. 13:51 -kor

#96 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 14:20

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 13:49

Na ezt kapjátok össze, és ingyen van!!!
http://www.video2dv....ng=en&page=dc30
http://www.video2dv....ng=en&page=dcxp

Ugyanitt firewire kimeneten videolejátszás!!!

"Ugyanitt firewire kimeneten videolejátszás!!!"

Nem igazán értem mi ebben az újdonság. Firewire kimeneten mindig is lehetett videolejátszást megvalósítani. pld. Adobe Premiere. Time line-ról közvetlenül lehet mindenféle extra program meg driver nélkül (csak simán a Windows OHCI drivere ami a rögzítéshez kell).
Nem kell más mint egy DV bemenetes kamera vagy más egyéb DV bemenettel rendelkező eszköz. pld. Az én Pioneer DVR-520 asztali felvevőmet összekötöm a PC DV bemenetével akkor nem csak felvenni hanem kijátszani is tudok (a DVR520 DV bemenettel is rendelkezik) azaz valósidőben akár TV-n is nézhetem akár rögzíthetem is MPEG2-be.

#97 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 29. 14:28

Ez igaz, de ez azt igéri, hogy DivX-et és MPEG2-őt képes kivinni. ;) A belinkelt oldalakon pedig DC30-ra teszi meg ugyanezt. :)

#98 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 14:38

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 14:28

Ez igaz, de ez azt igéri, hogy DivX-et és MPEG2-őt képes kivinni. ;) A belinkelt oldalakon pedig DC30-ra teszi meg ugyanezt. :)

Ha DIVX-et vagy MPEG2-t raksz az NLE szerkesztő program idősíkjára és DV-re rakod át azaz DV-ként rendereled le akkor simán kijátszható a firewire felületen hiszen ez egy sima DV lesz (a konvertálást a szerkesztő program végzi rendereléskor mely lehet akár real time is mivel ez processzor teljesítmény függő)
Ha jobban megnézed akkor az általad említett program is ugyan ezt csinálja azaz az MPEG2, DIVX real time konverziója DV-be (a DV meg már simán kijátszható a firewire kimeneten).

Az alábbiakban is látható, hogy simán csak prociteljesítmény kérdése.
Ebben semmi új nincs. Ezt minden NLE szerkesztő program tudja.

For DV-avi without recompression - any modern processor;
For DV-avi with recompression, DivX, Mpeg, etc - 1500Mhz or higher;
For jpeg, gif, etc with video effects - 3000Mhz or higher.

szerk:
Az én Pioneer asztali felvevőm is tud MPEG2-t real time kiadni a DV kimenetére azaz real time konvertál DV-re :D

A DC30-nál is ugyan ez a helyzet azaz a real time konverziót csinál. Az MJPEG meg már simán kijátszható a kártya kimenetén.
Másképp nem is lehetne mivel a kártya kimenete a dekóder chiphez van drótozva és a chip csak MJPEG jelfolyamot képes dekódolni

De mint más egyéb ez is működik minden NLE szerkesztő programban.
pld. Egy bmp vagy más állókép (de ez lehet DV, DIVX vagy akár MPEG videó is) elhelyezése a time line-on majd renderelés és már nézhető is a DC30+ kimenetén.
Ennyi.

Szerkesztette: wpepi 2004. 11. 29. 14:59 -kor

#99 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 15:07

Na ez sok kérdést vetett fel bennem: ha van egy MPEG2 videóm, és elhelyezem a timeline-ra, akkor ez még nem megy ki, csak render után? A Pinnacle Studio is alkalmas kivitelre? Ez utóbbinál hogyan adjam meg előre, hogy én MJPEG-be akarok végterméket, hogy a timeline-on rendereljen, és ne egy végeredménybe? (Ergo nem akarok kétszer annyi helyet egy render miatt).
Mert az ok, hogy ez röptiben kódol MJPEG-be, ami teljesen jó, de ugyanezt a timeline-on?
:confused:
Szóval kicsit megkavartál. :)

#100 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 15:34

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 15:07

Na ez sok kérdést vetett fel bennem: ha van egy MPEG2 videóm, és elhelyezem a timeline-ra, akkor ez még nem megy ki, csak render után? A Pinnacle Studio is alkalmas kivitelre? Ez utóbbinál hogyan adjam meg előre, hogy én MJPEG-be akarok végterméket, hogy a timeline-on rendereljen, és ne egy végeredménybe? (Ergo nem akarok kétszer annyi helyet egy render miatt).
Mert az ok, hogy ez röptiben kódol MJPEG-be, ami teljesen jó, de ugyanezt a timeline-on?
:confused:
Szóval kicsit megkavartál. :)

Szóval. Ha telepítesz egy DC30Plus kártyát akkor a szerkesztő programban az új projectben a videó editálási módot  "DC30 Edititon" módra kell váltani. Ekkor teljesen mindegy, hogy mi van a time line-on mert a végeredmény MJPEG lesz (persze ehhez renderelni kell melynek az ideje hardware függő azaz ha bika a proci akkor lehet real time is)

Éppen ez teszi lehetővé az NLE alapú szerkesztést azaz a time line-on lehet akár állókép (ebből bármilyen típus) vagy bármilyen típusú videó. Az importálható formátumok (állókép, videó, hang) pedig a szerkesztő program importálási tulajdonságaitól függenek azaz amit a szerkesztő program elfogad az importálható a time line-ra. (pld. ha a szerkesztő program rendelkezik MPEG2 import lehetőséggel akkor az is mehet a time line-ra)

A DC30Plus alapesetben az Adobe Premiere programot támogatja. A renderelési funkcióhoz azaz a time line kijátszásához kell a MiroInstan plugin. Ezért írtam múltkor, hogy figyelni kell mert a MiroIntsant nem megy minden DC30 kártyával csak a Plus verzióval (hardware függő).

"A Pinnacle Studio is alkalmas kivitelre?
Nem ismerem a Pinnacle studio programot. Én Adobe Premiere 6 programot használok

Szerkesztette: wpepi 2004. 11. 29. 15:37 -kor

#101 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 29. 15:41

Ez a Miro Instant Plugin elvileg jár a driverhez, ha jól gondolom...  :think:
Már csak az a kérdés milyen driverrel használjam a DC30+-t: állítólag megy a DC10-esével is, de van ugye XP driver is, meg hekkelt DC10-es... (Egyelőre még nem akarom kigyilkolni az XP-met. ;) )
A 6.5-ös Premiere-n is remélem elindul a kártya...

Szerkesztette: Mykee 2004. 11. 29. 15:42 -kor

#102 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 17:09

Ez a miroInstant benne van a driverben vagy nincs? Pl. az 1.42-ben?  :think: 

#103 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 19:33

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 17:09

Ez a miroInstant benne van a driverben vagy nincs? Pl. az 1.42-ben?  :think:

A MiroInstant része a drivernek és kivétel nélkül az összes verzióban benne van (1.41, 1.41a, 1.42) mivel e nélkül nem működne a Premiere alatt a kártya editáló funkciója.
Ha esetleg nem lenne elég tiszta. Ahhoz, hogy Premiere alatt használni lehessen a kártya editáló funkcióját (speciális renderelés mely csak a szerkesztési pontokat rendereli le, time line-ról való közvetlen kijátszás /videó, audio/) szüksége a MiroInstant plugin. E nélkül nem használható a kártya kimenete és a speciális renderelési funkció.
Azért említem mindig a Premiere-t mert a kártyához mellékelt a MiroIntsant csak ezzel a szerkesztő programmal működik.

"Már csak az a kérdés milyen driverrel használjam a DC30+-t: állítólag megy a DC10-esével is, de van ugye XP driver is, meg hekkelt DC10-es... (Egyelőre még nem akarom kigyilkolni az XP-met.  ) "

A DC10-es driver-el már én is próbáltam de nem működik rendesen. Nem képes normálisan interlace capture-re ezzel a driverrel a kártya. Továbbá gondok vannak a kijátszással is azaz nem lehet használni a kártya kimenetét.
Ez egyébként természetes mivel a DC10 és a DC30 között MJPEG processzor szinten elég nagy a hardware különbség.

Szerintem nem egy nagy dolog egy pár GB (min. 7-8GB) partícióra Windows Me-t telepíteni. Ettől még ugyanúgy működik az XP.
Nálam egy 80Gb HDD van úgy felosztva, hogy 20GB Win Me, 60GB Win XP.  Boot-nál az XP boot managere indul el (ezt minden NT rendszer tartalmazza /NT4, Win 2000, Win XP/ ). Ha nem választok akkor az XP automatikusan indul (mint a Linux-nál a lilo).
A capture HDD (vagy több HDD) amúgy is külön eszköz kell, hogy legyen és ha rögzítésre pld. az AVI-IO programot használod akkor nem lesz gondod a FAT32 korlát miatt se mert a program szegmens rendszerű rögzítést használ.
Nálam capture-re összesen 170GB áll rendelkezésre mely külön ATA100 RAID vezérlőn elhelyezett 4db HDD-t jelent. Nincsenek RAID-be mert a capture program képes folyamatosan (megszakítás nélkül)  rögzíteni az összes HDD-re.

Egyébként célszerű felkészülnöd HDD kapacitás szempontból mert hát a 7Mbps bitrátás MJPEG nem pici (2perc/GB).
Egy jó tanács. Gyors HDD használata szükséges. Ez azt jelenti, hogy pld. Maxtor ill. hasonló kategóriájú desktop HDD kerülendő. Javasolt HDD: IBM (ma már IBM-Hitachi). Ezekből is a gyorsabb nagyobb cache-el rendelkező típus.
A gyors HDD nem csak azért szükséges mert pld. több videosáv kezelése csak gyors eszközzel lehetséges hanem azért is mert a kártya telepítésekor a driver leteszteli a HDD sebességét (írás, olvasás) és az eredmény függvényében állítja be a különböző felbontásokhoz használható bitráta felső határát. Ez azt jelenti, hogy ha lassú a HDD írása/olvasása akkor lehet, hogy csak max. 5Mbps bitrátát engedélyez a driver. Ez a lassú HDD-ből eredő frame dobás elkerülése miatt van így.

#104 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 29. 19:45

Köszönöm a jó tippeket, lehet, hogy beszerzek egy vinyót.  :respect:
A 7200-as és 8 MB-os cache vinyóra gondoltam én is. :)
Lehet, hogy az lesz, hogy megnézem XP alatt a maszek driverrel mi a helyzet (akkor a DC10-est el is felejtem ;) ), és ha nem vagyok megelégedve, akkor teszek fel egy ME-t. (Csak ugye a boot managerrel lesznek érdekességek, mert most fent van egy XP, de ez már az én bajom.)
Szóval megvan a kártya, vettem hozzá audiokábelt, a driverek, programok megvannak, már csak egy levegővétel és egy új vinyó kell, és hajrá. :)
Premiere 6.5 jó lesz a pluginnel?

#105 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 29. 19:55

Namármost. A DVD-hez meg 48 Khz kell, amit a kártya azt hiszem nem tud. Ezen is meditálok.  :confused:
Másrészt ha ez a driver meglenne, az sem lenne rossz. Felhívom a figyelmed a piros betűs részre...
De nem találom sehol a neten. :( Ez lenne az ideális nekünk XP-re. ;)

http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...xp_1_5_eng.html

Szerkesztette: Mykee 2004. 11. 29. 20:02 -kor

#106 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 23:45

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 19:55

Namármost. A DVD-hez meg 48 Khz kell, amit a kártya azt hiszem nem tud. Ezen is meditálok.  :confused:
Másrészt ha ez a driver meglenne, az sem lenne rossz. Felhívom a figyelmed a piros betűs részre...
De nem találom sehol a neten. :( Ez lenne az ideális nekünk XP-re. ;)

http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...xp_1_5_eng.html

"Namármost. A DVD-hez meg 48 Khz kell, amit a kártya azt hiszem nem tud. Ezen is meditálok."

Ez miért okoz gondot? Premiere-ből audio export 48KHz PCM WAV-ba amiből lehet Dolby Digital 2.0 készíteni (AC3) pld. Sonic 5.1 Soft encode programmal vagy lehet exportálni közvetlenül 48KHz MPEG1 Layer 2 formátumba.

Miért okozna ez gondot? Attól mert rögzítéskor 44.1KHz a mintavételezés még simán lehet 48KHz mintavételezéssel exportálni azaz mintavételezési konverziót végezni. Ez semmilyen minőségromlást nem eredményez. Ellenkezőleg, ha nagyon profi programot használsz a konverzióra (pld. CoolEdit Pro) akkor a 48KHz-es újramintavételezés után jobb lesz a hang minősége mint a 44.1KHz-es eredetinek.

A DVD authoringhoz amúgy is külön kell a videó és az audio file.

#107 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 01. 23:54

Na egy érdekes hibába ütköztem: feltettem az XP-s 2.0-ás drivert a DC30-hoz, és az AMCap az istennek sem akar 7 megabittel felvenni. Pedig a tulajdonságok között mindent maxra állítottam és a tömörítés is a 100 %-os minőségen van. Mégis 5 Mbit körül vesz fel. Vajon miért?  :confused:
Így is szép a képe, de ha még erősebben nyomná, megnézném. :)
Az AGC az Audio Gain Control lenne?  :confused:
És azért ez a driver sem tökéletes: van egy érdekes hibája a központi panelnál: amikor kikapcsoltam az Audio Loopot, akkor resetelt a gép. :D
Viszont azóta szerencsére nem csinált ilyet, és az AMCapban meg be van kapcsolva, habár a hangkártyán keresztül veszek fel...

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 01. 23:56 -kor

#108 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 01:19

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 23:54

Na egy érdekes hibába ütköztem: feltettem az XP-s 2.0-ás drivert a DC30-hoz, és az AMCap az istennek sem akar 7 megabittel felvenni. Pedig a tulajdonságok között mindent maxra állítottam és a tömörítés is a 100 %-os minőségen van. Mégis 5 Mbit körül vesz fel. Vajon miért?  :confused:
Így is szép a képe, de ha még erősebben nyomná, megnézném. :)
Az AGC az Audio Gain Control lenne?  :confused:
És azért ez a driver sem tökéletes: van egy érdekes hibája a központi panelnál: amikor kikapcsoltam az Audio Loopot, akkor resetelt a gép. :D
Viszont azóta szerencsére nem csinált ilyet, és az AMCapban meg be van kapcsolva, habár a hangkártyán keresztül veszek fel...

Milyen volt a HDD sebesség teszt? Ott milyen tömörítési arányt állapított meg? (3.0:1 arány jelenti a 7Mbps bitrátát 768x576 felbontásnál).
Én speciel az 1.41a (eredeti Pinnacle) drivert használom (Win Me alatt) és ott csúszkával lehet a bitrátát és/vagy a tömörítési arányt (x:1) megadni és amit ott beállítasz azzal is vesz fel.

Szerintem próbáld meg Win98SE vagy Me alatt az 1.41a vagy 1.42 eredeti Pinnacle driverekkel. Ha ott rendesen vesz fel akkor gagyi az XP-s driver.

AGC funkció nincs a DC30+ kártyán. Egyik eredeti Pinnacle driverben sincs benne (de még a kézikönyvbe se)

#109 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 02. 08:21

4.8:1 az arány. :(
Különben egy csúszkán a százalékot tudtam állítani, gondoltam én is, hogy esetleg az lehet a bitráta is egyben.
Apropó: mi lenne az az AGC???
Ja, és még annyit: a Gspot a 100%-os minőségű avira azt írja, hogy majd 51000 kbits.  :confused:

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 02. 08:37 -kor

#110 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 08:38

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 8:21

4.8:1 az arány. :(
Különben egy csúszkán a százalékot tudtam állítani, gondoltam én is, hogy esetleg az lehet a bitráta is egyben.
Apropó: mi lenne az az AGC???

Hát a 4.8:1 arány az kb. 5Mbps körüli bitrátát eredményez. Az ilyen alacsony bitrátával csak akkor van gond, ha a rögzített MJPEG-ből MPEG2-t (DVD-t) készítesz software-es tömörítővel (CCE, stb.). A gond az, hogy ilyen bitráta mellett a képkockák mérete (Kbyte) elég kevés és ez sajnos meglátszik az MPEG2 minőségén (részletdús kép esetén vagy gyors mozgásoknál kockásodik). Ahhoz, hogy kiváló legyen az MPEG2 szükséges a 7Mbps (3.0:1 arány) ami kb. 280Kbyte-300Kbyte méretű képkockákat jelent.

Ha simán kijátszod a kimenetre akkor nem lehet szemmel minőségromlást észrevenni (SVHS minőség már 4Mbps bitrátával elérhető). Viszont az ilyen magas tömörítési arány (4.8:1) túl sok a jó minőségű software-es MPEG2 tömörítéshez.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.