HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#111 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 02. 08:55

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 8:21

Apropó: mi lenne az az AGC???
Ja, és még annyit: a Gspot a 100%-os minőségű avira azt írja, hogy majd 51000 kbits.  :confused:

Megnéztem a honlapon és szerintem az AGC ennél a driver-nél a szinkronstabilizátort jelenti (valószínű hibásan fordította le az eredeti kifejezést). Abból következtettem, hogy az eredeti 1.41, 1.41a, 1.42 Pinnacle drivereknél a a szinkronstabilizátor be/ki kapcsolható ugyanúgy ahogy itt az AGC-vel jelölt rész. Egyébként eredetileg az AGC az Automatic Gain Control rövidítése lenne.

"Ja, és még annyit: a Gspot a 100%-os minőségű avira azt írja, hogy majd 51000 kbits."

Ne felejtsd el, hogy a rögzített MJPEG VBR (változó bitráta) kódolású és emiatt a pontos bitráta megállapításra nem minden program képes. Nézd meg, hogy mit mutat a file sima tulajdonságainál az XP ill. olyan programmal nézd meg ami képes az MJPEG pontos bitráta értékének visszaadására (telepített driver esetén a Premiere pontosan megadja és még az átlagos képkocka méretet is képes megadni Kbyte-ban).

#112 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 11:03

Na megnéztem a Windows tulajdonságoknál, ott nem írta ki, betettem a Vdubba, ott is az 51000 volt kiírva videóra, és ugye a Gspot is ritkán téved.
Különben 30 mp. 188 mega lett, tehát kisebb a bitráta mint 7000.
És pár tapasztalat a WDM 2.0-áról:
- a vezérlőpaneljét Win98/ME kompatibilis módban kell indítani, mert bármit csináltam rajta, resetelte az XP-t.  :confused:
- konkrét bitráta állítást akkor csinálhattam rajta, ha lefuttattam egy patchet a Studio számára, és ezután DC10-nek látta. Viszont (gondolom emiatt) max 6000-et engedett. :(

Erősen gondolkodom a 10 eurón (szállítással), mert nemcsak a maszek drivereket küldi el a srác, hanem az összes eddig kijötteket is. És az az 1.5-ös cucc nagyon érdekelne, és Premiere-en is menne...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#113 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 11:14

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 11:03

Erősen gondolkodom a 10 eurón (szállítással), mert nemcsak a maszek drivereket küldi el a srác, hanem az összes eddig kijötteket is. És az az 1.5-ös cucc nagyon érdekelne, és Premiere-en is menne...

A nem maszek driver letölthető INGYEN a Pinnacle oldaláról (az USA és Német oldalról). Minden ami megjelent a DC30 sorozathoz elérhető hivatalosan és ami fontos ingyen van (a teljes driver kb. 80MB mely tartalmazza a Pinnacle FreeFX-et is) 

A gond pont az, hogy az XP-hez csak Ö maszekolt drivert.
A hackelt (pach) DC10+ driver meg azért gáz mert a két kártya különbözősége miatt vannak problémák pld. bitráta limit.

Szerk:
De ha Windows 2000 rendszert használsz a DC30Plus kártyához akkor használhatod a gyári 1.42 drivert és semmi gondod nem lesz.

Szerkesztette: wpepi 2004. 12. 02. 11:17 -kor

#114 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 11:32

Igen, ezen a Win 2000-en is gondolkodom. Különben az 1.5-ös driver valszeg az 1.42-es átirata XP-re, mert tartalmazza a miroInstantot is, és ami érdekes, hogy az audio bemenet is megy 2000/XP alatt vele. Állítólag akar csinálni majd egy 1.5 és 2.0-ás keveréket, hogy minden egyszerre menjen. :D
Különben a többi driver megvan (a 80 megás is), de az egyéves XP-met (egy rakat progival) nincs szívem megbontani duálosra. Tehát amíg lehet, megpróbálom megnyúzni az XP-s drivereket, és ha semmi remény, akkor marad a duálboot. :)
Én már csak ilyen makacs vagyok... :)

#115 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 13:48

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 11:32

Különben a többi driver megvan (a 80 megás is), de az egyéves XP-met (egy rakat progival) nincs szívem megbontani duálosra.

A teszt erejéig esetleg egy mobil fiók? Vagy egy egyszerű pár GB-os ATA HDD bekötése?  :D

#116 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 02. 13:51

:D

#117 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 12:12

Na utánajártam a DC kártyák chipjeinek. Itt a végeredmény:

M(J)PEG capture and playback:
   DC1+ (ISA)
   DC10  (zr36057,     zr36060,      saa7110, adv7176)
   DC10+ (zr36067,     zr36060,      saa7110, adv7176)
   DC20  (ql16x24b,zr36050, zr36016, saa7110, saa7187 ...)
   DC30  (zr36057, zr36050, zr36016, vpx3220, adv7176, ad1843, tea6415, miro FST97A1)
   DC30+ (zr36067, zr36050, zr36016, vpx3220, adv7176)
   DC50  (zr36067, zr36050, zr36016, saa7112, adv7176 (2 pcs.?), ad1843, miro FST97A1, Lattice ???)

Tehát a DC10 és a 30-nak ugyanaz a vezérlője, csak a Capture része lenne más?  :think:
Különben most azon vagyok hogy összehozzak egy rendes DC30-as drivert a WDM 2.0-ából és a DC10 legutolsó driveréből. Igazság szerint csak a SYS állományt kell lecserélni, mert a többi fájl szinte ugyanaz.
Akik meg már próbálkoztak a DC10-es patchelt driverrel: a Studio 7-hez kijött driverrel TELJESEN megegyezik, tehát NEM patchelt, hanem a DC10-esé. ÉS mivel a DC10-hez azóta már két ÚJABB driver is kijött (legutóbb a Studio 9-hez), ezért abban próbálom meg lecserélni a SYS fájlt. :D
Ha pedig minden jól megy, lesz egy rendes és új XP-s driverem, amivel úgy capture-lök XP alatt, ahogy akarok.  :D
Már csak a Studio 9-ben lévő DC drivert kell megpuhítani, hogy nagyobb bitrátával lopjon, mint 6000. :D
Apropó: jó MJPEG bitrátamérőről tud valaki? Mert a Gspot 51 ezres értékeket ír ki... Vagy csak osszam el nyolccal az értéket? :D

Viszont a DC10 és a WDM 2.0 driver SYS fájlja is tartalmazza az alábbi sorokat:

DCxxMJPG ZR360x7 init failed - 0x000E
DCxxMJPG TEA6415 init failed - 0x0011
DCxxMJPG ZR36050 / ZR36060 init failed - 0x0012
DCxxMJPG ZR36016 init failed - 0x0013

Tehát elképzelhető lenne, hogy a DC10 drivere jó DC30-ra is, csak nem publikálták világgá?  :think:
:confused:

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 07. 12:20 -kor

#118 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 12:20

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 12:12

Apropó: jó MJPEG bitrátamérőről tud valaki? Mert a Gspot 51 ezres értékeket ír ki... Vagy csak osszam el nyolccal az értéket? :D

Ha fent van a Pinnacle DC30+ driver akkor a file tulajdonságainál megadja a bitrátát és még előnézet is van (az előnézetben ki is kerül az anyag a kártya kimenetére).
De minden normális videó szerkesztő program meg tudja mutatni (a Premiere még bitráta görbét is ad melyen jelzi az aktuális bitrátát és a képkocka méretet Kbyte-ban)

Szerkesztette: wpepi 2004. 12. 07. 12:23 -kor

#119 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 12:23

Ez nem rossz ötlet, de a WDM-es driverekben nem írja ki a nyavajás. Csak miután felvettem.
(Nem akarok az 1.5-ös driverért fizetni, mert most nincs erre pénz karácsony előtt, megaztán hadd facsarjam ki az összes lehetőséget). :)
A vicc, hogy állítólag a beta 2.0 patch nem megy premiere 6.5-tel a srác szerint, csak az ő 1.5-öse.

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 07. 12:24 -kor

#120 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 13:05

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 12:23

Ez nem rossz ötlet, de a WDM-es driverekben nem írja ki a nyavajás. Csak miután felvettem.
(Nem akarok az 1.5-ös driverért fizetni, mert most nincs erre pénz karácsony előtt, megaztán hadd facsarjam ki az összes lehetőséget). :)
A vicc, hogy állítólag a beta 2.0 patch nem megy premiere 6.5-tel a srác szerint, csak az ő 1.5-öse.

Olvasgatod a Pinnacle serveren lévő fórumot?
Ha nem akkor javaslom. :D

http://webboard.pinnaclesys.com/read_forum...ctionID=7&lng=1

#121 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 14:07

Melyik fórumot olvasgattad? Mit tudsz, amit én nem?  :confused:

#122 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 14:18

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 14:07

Melyik fórumot olvasgattad? Mit tudsz, amit én nem?  :confused:

Érdemes olvasgatni. pld. Tudtad, hogy a WDM2.0 driver direct show-on keresztül kezeli a capture-t?

szerk.: És ezt tudtad?

"Premiere will not work with Direct Show filter drivers ->This is a problem of Premiere 5 and 6, not from driver!
If you want to use DC30x with Premiere on Win XP you have to capture with AMCAP
and install a software MJPEG-CODEC like Morgan Codec (http://www.morgan-multimedia.com) or PIC Video Now you can open and edit the files in Premiere
"

Szerkesztette: wpepi 2004. 12. 07. 14:21 -kor

#123 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 14:37

Az ok, hogy directshown keresztül történik a levétel, és a premiere nem látja. Viszont az AMCap-ban hozzá lehet férni a tulajdonságlaphoz, amit beállíthatsz sokféle paraméter szerint. Ezt a képet látod capture előtt:
http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...ttings_dc30.jpg

Viszont az 1.5-re azt írja, hogy Premiere-ben tudsz vele lopni, és az alábbi paneleket kell látni:
http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...c30+_sheet1.jpg
http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...c30+_sheet2.jpg
http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...c30+_sheet3.jpg
(olyan, mintha a miroCapture-t patchelte volna meg)
És amikor meggyanúsították, hogy patchelt DC10-es drivere van, ezt írta:

My drivers are no hacks from Dc10-drivers!
This are really drivers for DC30.
Driver 1.5 with full Premiere-and audio-support and WDM 2.0 with DirectShow-support in W2k and XP.

Szóval meguntam ezt a kétféleséget. Egyrészt ha valóban megírta a SYS fájlt (amit összehasonlítottam a DC10-esekkel és tényleg más sok pontban!), akkor CSAK azt kell k,icserélnem, és lesz egy mindenhol működő DC30-as driverem, ami a Pinnacle cuccon nyugszik. :D
Másrészt találtam egy XP-re patchelt 1.42-es DC30.sys fájlt is. ;) Este megnézem, mert most ez a verzió van fent a gépen. És ezt ígérik erre a patchre:

If you have Philips SAA7110 chip on your card (not VPX3216 or VPX3220), current crack of dc30.sys is not help you. There are no crack for card with this chip today, becouse dc30.sys have no code for this chip. Waiting for future version drivers..
Already have achieved small successes.
That works:
Output through AVI cache, only without a sound.
Is started MiroCAPTURE and TitleDeco.
Playback through MCI normal.
miroINSTANT .
The file can be downloaded here: dc30NT.zip this trial version, operation proceeds.
Simply copy this file on the top of the original file.

Itt van ez az oldal:
http://plugins.membe...ace.com/dll.htm

Szóval van miből mazsolázgatni. :)
Ha nagyon nem megy, marad a Win2000, de a Premiere 6.5-ben nem megy a Capture. :(

#124 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 14:47

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 14:37

Másrészt találtam egy XP-re patchelt 1.42-es DC30.sys fájlt is. ;) Este megnézem, mert most ez a verzió van fent a gépen. És ezt ígérik erre a patchre:

If you have Philips SAA7110 chip on your card (not VPX3216 or VPX3220), current crack of dc30.sys is not help you. There are no crack for card with this chip today, becouse dc30.sys have no code for this chip. Waiting for future version drivers..
Already have achieved small successes.
That works:
Output through AVI cache, only without a sound.
Is started MiroCAPTURE and TitleDeco.
Playback through MCI normal.
miroINSTANT .
The file can be downloaded here: dc30NT.zip this trial version, operation proceeds.
Simply copy this file on the top of the original file.

Itt van ez az oldal:
http://plugins.membe...ace.com/dll.htm

Szóval van miből mazsolázgatni. :)
Ha nagyon nem megy, marad a Win2000, de a Premiere 6.5-ben nem megy a Capture. :(

Kíváncsian várom a fejleményeket  :)

Egyébként miközben olvasgattam a Pinnacle fórumot azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy miért nem veszi meg a Pinnacle a licenc jogot erre a driverre (elég nagy igény lenne rá). Akkor lehetne ingyen kapni  :D
Mondjuk az a pár euró nem nagy ügy de ha van ingyen is akkor meg minek fizetni érte. Szerintem  :D

#125 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 14:55

Igazad van, de a Pinnacle nagyon úgy néz ki, hogy befejezte a capture kártyák támogatását, és marad a Liquid pro a nem home kategóriában. :(
Pedig jó lenne, amit írtál. :)
Különben miért baj a DirectShown keresztüli vezérlés?
Másrészt meg nem értem,hogy lehetne egy sysfájl trial verzió...  :confused:

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 07. 14:56 -kor

#126 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 14:57

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 14:55

Különben miért baj a DirectShown keresztüli vezérlés?

Nem baj csak hát a Premiere....  :reklamacio:

#127 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 15:44

De ácsi! A Premiere elvileg VfW-n kersztül (nem tudom hogyan), de meghívhatja a többi eszközömet (valami Windowsos WfV for WDM vagy mivel): az ATI bemenetet, a TV kártyát és az USB kamerát. Legalábbis kiválasztható a panelról. Így elvileg a DC30 is kiválasztható nem?

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 07. 15:44 -kor

#128 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 22:16

Na leírom a tapasztalataimat a DC30-as driverekről, hadd okuljon mindenki, aki videózásra adja a fejét.
- ugye az köztudott, hogy a Pinnacle nem készít drivereket a DC30-hoz, Win2000-től.
- az is köztudott, hogy egy srác maszekban megírta a WDM-es és az 1.5-ös drivert.
- sokan a DC10-es drivert tették fel a DC30-hoz kényszerűségből.

Amire rájöttem több napi kísérletezgetés után:
- a WDM 2.0 driver nem igazán WDM, pl. a Premiere 6.5 nem látja VfW-n keresztül, míg a PCTV tunert, az ATI VIVO-t és az USB kamerát feltüntette a listában. (bár ez lehet, hogy csak registry kérdése...)
- a DC30 és a DC10-es drivere elvileg ugyanaz. Csak hivatalosan nem közölték. Ugyanis nagyon sok fájl DCxx néven szerepel, és pár fájlban a DC10/DC30 is megtalálható. Maximum a SYS fájl lehetne más, de nem.
- A WDM 2.0-ás driverrel elvileg be lehet állítani a max bitrátát. De ez nem igaz, ugyanis maximumra állítva 6,20 MB/s érték jött ki, nem tudtam ennél nagyobbat kicsiholni belőle. És ami furcsa, hogy a DC10-es driverrel ugyanennyit értem el. ;)
- az 1.5-ös driver sajnos nekem nincs meg, de állítólag csak abban lehet állítani a bitrátát 7100-ra. Ja, és nem megy XP alatt a MiroCapture része, csak Win2k alatt, mint az előző kiadások. Ráadásul Capture-ölni csak a Premiere-ből lehet, más progiból nem. (legalábbis ezt vettem ki a leveléből) Viszont megy a timeline kijátszás és az audio (mint a Win2k-ban) XP alatt!
- a fórumok szerint a MiroCapture 2 GB-os limittel van megáldva, viszont a Win2k alatt más program nem látja, még a 6.5-ös Premiere sem! :(
- létezik egy DC30.sys patch (1.42-re), ami állítólag megy XP alatt, nekem nem működött. :(

Na ezek után várom az ötleteket, hogyan izzítsam be NTFS-re a cuccot.  :think:

#129 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 12:09

Arra a következtetésre jutottam, hogy ha Premiere 6.5-tel akarok dolgozni (akár 2k akár régebbi rendszerek alatt) meg kell vegyem az 1.5-ös drivert. :(
Sajnos a Pinnacle 1.42-ese a beta 2.0-ával sem tudja kezelni a cuccot, régebbi Premiereket meg nem akarom feltenni, hiszen ettől a verziótól fogva van benne MPEG kódoló. :(
És mivel timeline-ból másképpen nem tudom kijátszani, és senki nem tette fel a netre, így pénzhez kell nyúljak. :( Az igaz, hogy XP alatt nem megy a miroCapture, de ha igaz amit olvastam, hogy 2 GB-os fájloknál nagyobbakat nem támogat, akkor nem is sajnálom. Az 1.5-tel állítólag Premiere-ből is lehet lopni majd. Szóval várom a fizut, aztán elküldöm a srácnak a pénzt. :(
Lassan egyenesbe jövök ezzel a kártyával. :)

#130 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 12:49

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 12:09

Arra a következtetésre jutottam, hogy ha Premiere 6.5-tel akarok dolgozni (akár 2k akár régebbi rendszerek alatt) meg kell vegyem az 1.5-ös drivert. :(
Sajnos a Pinnacle 1.42-ese a beta 2.0-ával sem tudja kezelni a cuccot, régebbi Premiereket meg nem akarom feltenni, hiszen ettől a verziótól fogva van benne MPEG kódoló. :(
És mivel timeline-ból másképpen nem tudom kijátszani, és senki nem tette fel a netre, így pénzhez kell nyúljak. :( Az igaz, hogy XP alatt nem megy a miroCapture, de ha igaz amit olvastam, hogy 2 GB-os fájloknál nagyobbakat nem támogat, akkor nem is sajnálom. Az 1.5-tel állítólag Premiere-ből is lehet lopni majd. Szóval várom a fizut, aztán elküldöm a srácnak a pénzt. :(
Lassan egyenesbe jövök ezzel a kártyával. :)

Épp most nézegettem ismét ezt a mirosupport.de oldalt és a következő furcsaságra lettem figyelmes. Beszúrom a teljes idevágó anyagot de csak a második bekezdés az ami szemet szúrt.

-In Premiere (4.x,5.x,6.x,Pro) or Virtual Dub you can not capture with this driver,
  Premiere or Virtual Dub will not support Direct Show filter drivers ->
  This is a problem of the capture software, not from driver!
  If you want use miroDC30x for edit with Premiere or VD you must
  capture with AMCAP or other supported capture software and than use a software MJPG-CODEC
  miroDC30-SoftwareMJPG-codec is included in driver
  Better driver for Premiere 5.x or 6.x is driver 1.5.

Az alábbi amit furcsállok

-Video Out works with Pinnacle Studio 7/8/9 or Ulead Video Studio 6/7 or with
Premiere 5, 6, 6.5 (only left Window, not timeline)
and  Microsoft Mediaplayer.
Also all software that use DirectShow-routines to Playback Video
will work with miro DC30x TV-Out (Steinberg Nuendo 2, Zoom Player, Macromedia Director)

A kivastagított rész alapján Premiere 6.5 esetén nem tud kijátszani a timeline-ról csak a bal oldali monitor ablakból)
Szerintem ez az 1.5 driver csomag csak capture-re vonatkozik mert ott viszont már nem említi, hogy megy a kijátszás a timeline-ról.

Szerk.:
Ha jól tudom akkor a Premiere 6.5-ben is a bal oldali monitor a forrásnak van és a jobb meg a timeline-ról kapja az inputot. Ebből következik, hogy csak az eredeti vágatlan forrást tudod kijátszani mivel a bal oldali monitor erre vonatkozik. 

Szerkesztette: wpepi 2004. 12. 08. 13:02 -kor

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.