HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#441 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 22. 00:01

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 21:11

A következőket derítettem ki. A pattogás csak VirtualDubbal beszedett filmeken hallatszik ha a DC30-as hangkártyáját használom. Ilyenkor mintha cseppet túlvezérelt lenne a mintavételezés, tehát mintha nem 44100-ban szedné be.
Ha az Audigy Line-In bemenetéről rögzítem, akkor viszont a hang nem pattogzik a timelineon. És ami még érdekes: ha a Source ablakba húzom a filmet, akkor a hangszóró nincs áthúzva, viszont a Program ablakban (bárhogy is renderelem, vagy állítom át a lejátszáshoz a keverőpultot) mindig áthúzott lesz az ikon. Még scrubbolásnál is.  :think:
Jól eljátszogatok mi? :D

Azt írja a súgó, hogy akkor, ha render után is át van húzva, biztos nincs meg a temp állomány hozzá. Na ez igaz, hogy nem csinált olyna hullámos kis jelet az audiosávra, viszont azt hol csinált hol nem. Még nem jöttem rá, hogyan vehetem rá a programot, hogy csináljon. :(

Apropó: 6.5-ös Premierrel van gondja a DC30-nak?

És most jön az, hogy bugos-e a Premiere! :D
Ugyanis ha VirtualDubbal különválasztom a WAV állományt és azt külön teszem be a Premiere-be, akkor nem zizeg!!! Szóval a hang is meg a kép is ok külön-külön, de hogy együtt miért nem eszi meg a timeline...

Hát nagyon furcsa dolgok történnek nálad  :) . Én már több mint 6 éve használom ezt a kártyát de még olyanokat amiket írtál nem tapasztaltam soha.

Idézet

viszont a Program ablakban (bárhogy is renderelem, vagy állítom át a lejátszáshoz a keverőpultot) mindig áthúzott lesz az ikon.

Mint már említettem a default hangkezelőnek a DC30 kártyának kell lennie. Akkor nem lesz áthúzva. Az áthúzott hangszóró azt jelenti, hogy nem a DC30 az alapértelmezett hangeszköz a Windows-ban. Rakd át alapértelmezettnek és menni fog. A hangot meg ha összekötöd a hangkártyával azaz a DC30 belső hangkimenetét bekötöd a hangkártyád belső bemenetére akkor hallani fogod a kártya hangját akkor is ha a DC30 az alapértelmezett eszköz.

Idézet

És most jön az, hogy bugos-e a Premiere! :D
Ugyanis ha VirtualDubbal különválasztom a WAV állományt és azt külön teszem be a Premiere-be, akkor nem zizeg!!! Szóval a hang is meg a kép is ok külön-külön, de hogy együtt miért nem eszi meg a timeline...

Számomra ez is új. Nálam még ilyen úgyszintén nem fordult elő. Ráadásul én másfajta hangformátumokat is szoktam alányomni (pld. QuickTime) és renderelés után simán kijátszik a kártya mindent tökéletesen.

Nincsenek fenn véletlenül codec-ek? Mert ezek okozhatnak galibát mivel a Premiere-es szerkesztéshez semmilyen külső codec nem kell mert minden adott a programban. Külső kapcsolatokat meg plugin-ként kell feltenni.

#442 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 22. 07:57

Ugye milyen furcsaságok vannak?
A WinME alá nem tettem fel kodekeket, sőt, amit a Premiere 5.1-hez adott leírásban javasoltak, azokat le is tiltottam.
A recsegést azért nem értem, mert ha AVI_IO-val vagy a saját progijával veszem fel, akkor nem csinálja. A hang pedig ugyanaz.
Ha kimenetnek is a DC30-at állítom be, de belül össze van kötve a hangkártyával, akkor sem hallom a hangot.  :think:
Ha alapértelmezettnek állítom be, akkor is át van húzva. A súgó ír valami temp dolgokról, de az nekem csak 1-2-szer jelent meg, na akkor nem volt áthúzva. Látom már pucolni kell megint a Premiere-t. :(
Eh, hogy nem egy egyszerű belőni ezt a cuccost...
És az audio scrubbing mire jó?

Ja, nálam az 1.42-es driver állandóan csak MSGSRV32 hibát okoz (tudod, a szép fehér ablak két gombbal), míg az 1.41a szépen megy. Azzal használom. Melyiket használod WinME alatt?

Szerkesztette: Mykee 2005. 09. 22. 07:58 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#443 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 22. 12:17

Na közben újabb köröket futottam. Az alábbiakra jutottam:
- az MSGSRV hibát egy registry bejegyzés okozza, egy suttyomban kiadott registry patch megoldja a gondot.
- Feltettem egy Win98-at a ME helyébe és már hallom a hangot a loopon keresztül
- feltettem egy 5.1c-s Premieret és már a hang sincs áthúzva.
- viszont ez alá nem megy fel csak a 2.50-es CCE, ami meg közli, hogy VBR-nél nem kódolja a hangot. Ezt a 2.62-ben javították.
- a sercegéses gond itt is fennáll, de változatlanul nem értem az okát.
- ja és azt se értem, hogy az MJPEG videót nem hajlandó a CCE MPEG-re átkódolni, csak fekete képernyőt kapok.

Szerkesztette: Mykee 2005. 09. 22. 12:26 -kor

#444 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 22. 14:42

Ilyet még nem kapált a szomszéd! A VirtualDub pont jó lenne, mert XP és 98 alatt is tud szegmensekben felvenni, de:
- Ha Win98-ban veszek fel a DC30-ason keresztül, a mintavételezés 61-62000 Hz lesz átlagosan, a végeredmény a Premiere-ben: recsegés
- ha Win98-ban az Audigyvel veszek fel, akkor a mintavételezés 44100 Hz körüli, és a Premiereben nem recseg
- ha XP-ben veszek fel, akkor a mintavételezés 44100 Hz körüli, de a Premiereben recseg.
Érdekes ez a VirtualDub, vagy mi a nyavaja folyik itten?
Pedig megoldaná a gondomat: XP alatt felveszek vele FAT32-re szegmentálva, amit XP és 98 alól is el tudok érni, ha épp szükségem lenne rá. Az AVI_IO nem látja XP alatt a kártyát, így max az marad, hogy 98 alatt veszek fel, ha szegmentált rögzítést akarok.
De hogy a fenti jelenség mitől lehet...

#445 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 14:42

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 13:17

Na közben újabb köröket futottam. Az alábbiakra jutottam:
- az MSGSRV hibát egy registry bejegyzés okozza, egy suttyomban kiadott registry patch megoldja a gondot.
- Feltettem egy Win98-at a ME helyébe és már hallom a hangot a loopon keresztül
- feltettem egy 5.1c-s Premieret és már a hang sincs áthúzva.
- viszont ez alá nem megy fel csak a 2.50-es CCE, ami meg közli, hogy VBR-nél nem kódolja a hangot. Ezt a 2.62-ben javították.
- a sercegéses gond itt is fennáll, de változatlanul nem értem az okát.
- ja és azt se értem, hogy az MJPEG videót nem hajlandó a CCE MPEG-re átkódolni, csak fekete képernyőt kapok.

Számomra rejtély az ami nálad van.  Win98, WinMe alatt pöccre mennie kell.

Egyébként miért ragaszkodsz a hanggal együttes tömörítésre? Miért nem jó ha külön kinyomod m2v-be?

Idézet

ja és azt se értem, hogy az MJPEG videót nem hajlandó a CCE MPEG-re átkódolni, csak fekete képernyőt kapok.

Ha Premiere-ből exportálsz akkor jónak kellene lennie. Feltéve, hogy a CCE is megfelelően megy (mármint a Premiere plugin).

Idézet

a sercegéses gond itt is fennáll, de változatlanul nem értem az okát.

A recsegést én sem értem. Ez valami helyi sajátosság lesz nálad.

#446 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 15:03

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 15:42

- Ha Win98-ban veszek fel a DC30-ason keresztül, a mintavételezés 61-62000 Hz lesz átlagosan, a végeredmény a Premiere-ben: recsegés
- ha Win98-ban az Audigyvel veszek fel, akkor a mintavételezés 44100 Hz körüli, és a Premiereben nem recseg
- ha XP-ben veszek fel, akkor a mintavételezés 44100 Hz körüli, de a Premiereben recseg.

Bocs, de már elveszettem a fonalat  :)

Most akkor, hogy is van nálad? Ha a DC30 az alapértelmezett hangfelvételei és hanglejátszási eszköz a windows-ba és így rögzítesz a DC30 hangbemenetén akkor a PCM mintavételezése nem 44100Hz hanem 61-62000Hz?  :think:  Ez meg, hogy a fenébe lehet? A kártya az analóg hangot csak 22000Hz valamint 44100Hz mintavételezéssel képes rögzíteni 16bit felbontásban. Köztes megoldás nincs.
Biztos, hogy átkapcsoltad a Windows hangkezelésében az alapértelmezett felvevő és lejátszó eszközt?

#447 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 15:25

Na ez az amit én se értek. De haladjunk sorjában:
- a Win98 alatt úgy működik a hang, ahogy korábban megírtad: a DC30 van  ki és bemenetnek állítva és a kimenet loopolva van a hangkártyára, amin hallom a hangot. de ME alatt nem ment.
- Win98 alatt Premiere 5.1c-vel megy a renderelés rendesen, és akkor a hang is ki van játsszva. Közben megnéztem, hogy render előtt ki kell jelölnöm a filmeket, különben nem renderel rendesen. 6.0-ással valahogy nem akaródzott rendesen renderelni
- a VirtualDub kiírja mennyi az aktuális mintavételezés. És a DC30 bemenetére 61-62000 közötti értékeket írt, az Audigynél viszont rendesen 44100 körülieket. A driver esetleg nem jól jelenti le? Próbáld ki a Virtualdub 1.6.10-el, a DC30-at tudja VfW és Directshown keresztül is vezérelni. A VfW rögzítésnél az F6-tal tudsz szegmentált capture-t csinálni, ha engedélyezted a Capture menüben és beállítottad neki a disket a Capture Drives-ban.
- A CCE-ből többet is kipróbáltam az 5.1-eshez (2.50 és 2.62 is), de a végeredmény az lett, hogy kaptam egy szép fekete képernyőt. A fájlméret rendben van, de mégis.  :confused:  Az elkészült fájlt megnéztem 98 és XP alatt is. Csak azért nem értem, mert amit anno XP alatt csináltam Premiere 6.5-tel és szoftveres kodekkel, azt simán kirenderelte. Esetleg nem szereti a DC30 MJPEG kodekét? Vagy nem a DC30-as projectet kéne választanom induláskor?  :think:

#448 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 15:54

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 16:25

- a VirtualDub kiírja mennyi az aktuális mintavételezés. És a DC30 bemenetére 61-62000 közötti értékeket írt, az Audigynél viszont rendesen 44100 körülieket. A driver esetleg nem jól jelenti le? Próbáld ki a Virtualdub 1.6.10-el, a DC30-at tudja VfW és Directshown keresztül is vezérelni. A VfW rögzítésnél az F6-tal tudsz szegmentált capture-t csinálni, ha engedélyezted a Capture menüben és beállítottad neki a disket a Capture Drives-ban.
- A CCE-ből többet is kipróbáltam az 5.1-eshez (2.50 és 2.62 is), de a végeredmény az lett, hogy kaptam egy szép fekete képernyőt. A fájlméret rendben van, de mégis.  :confused:  Az elkészült fájlt megnéztem 98 és XP alatt is. Csak azért nem értem, mert amit anno XP alatt csináltam Premiere 6.5-tel és szoftveres kodekkel, azt simán kirenderelte. Esetleg nem szereti a DC30 MJPEG kodekét? Vagy nem a DC30-as projectet kéne választanom induláskor?  :think:

Ácsi. Ne a virtualdub-ot nézd, hogy mit ír ki hanem nézd meg pld. a premiere-ben a capture-örlt file-on, hogy mit ír a hangsáv mintavételezési frekvenciájára. Vagy nyisd meg egy hangszerkesztő programmal és nézd meg, hogy mennyi a file mintavételezése. Ha itt nem 44100Hz 16biten akkor valóban gond van. A virtualdub véleményére ne adj. Azt vedd  csak figyelembe amit beállítasz a DC30 1.42 vagy 1.41a driver-ben mint capture mintavételezés és a rögzített állomány valós mintavételezését hidd el.
Az, hogy a VD mit ír a DC30 bemenetére az lényegtelen. Csak és kizárólag az 1.42 vagy az 1.41a driver-t és a Premiere-t használd. Felvételre csak az AVI-IO-t használd minden külső codec meg VD és egyebek nélkül. Simán csak az eredeti driver legyen fenn, állítsd be a Windows default hangeszközének a DC30-at (felvétel és lejátszás egyaránt) majd az AVI-IO programban a capture eszköznek állítsd be a DC30-at, állítsd be a DC30 capture driver-ébe a szükséges bitrátát ill. felbontást, állítsd be a rögzítendő hangot AudioCD formátumra azaz 16bit 44100Hz PCM sztereo majd capture-örlj. Ha megvan akkor a kapott MJPEG állományt tedd be Premiere-be úgy, hogy DC30 projektet nyitsz de úgy, hogy a rögzített hang mintavételezése és felbontása legyen a projectben is. Ha ez kész akkor nézd meg a videó tulajdonságainál a hang mintavételezést és felbontását. Itt 16bit 44100Hz PCM kell hogy legyen. Más nem lehet.

Remélem érthetően fogalmaztam  :)

#449 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 16:33

Persze, és csak a kísérletezgetés miatt nyúzom a Vdubot. A vicc, hogy a GSpot és a Premiere is azt írja: 44100 Hz, 16 bit. Mégis: az AVI_IO-val felvett filmnél nem kekeckedik a hanggal, míg a Vdubéval igen. És mint mondtam, hogy ha kettéválasztod a hangot a filmtől és úgy eteted meg a Premiererel, akkor meg simán gond nélkül megcsinálja a rendert, nem fog zizegni. Na ezért nem értem, és az okát akartam felkutatni. De sajna több idő nincs már rá.

#450 Felhasználó inaktív   lpcollector 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 29. 15:14

wpepi!

Végigolvastam a topicot, de nem tudom megfelelőek e a következtetéseim.
Házi VHS kazettáimat (némelyik reklámmal tüzdelt) , és másolásvédett műsoros kazettáimat venném át DVD-re. A kazetták zöme olyan művészfilmet tartalmaz, amelyek talán sohasem jelennek meg DVD-n, ezért a másolás kényszere.
Arra gondoltam, vennék egy asztali DVD felvevőt (max. 50e körülit), amivel elkészíteném egy RW lemezre a digizett anyagot. Honnan tudhatom meg, hogy a egy asztali DVD felvevő tartalmaz e beépített TBC-t? A műsoros kazettákhoz ha jól értem kell építenem egy macrovision dekódert is, amilyenre az Elektor cikke alapján Te is hivatkozol a topic kezdetén.
Az így bedigizett anyagot kozmetikáznom nem kell, de a házi felvételek egy részéből a reklámokat ki kellene vágnom. Ehhez járható út, ha az asztali felvevővel felvett anyagot PC-re beolvasva vmilyen programmal megvágom, és újra kíírom egy R lemezre, mint videó DVD-t? Milyen egyszerű, a minőséget nem rontó vágó programot tudsz ajánlani? Olyan megoldás lenne a legjobb, amiről írtál, ami nem tömörít újra. A DVD Shrinkkel most ismerkedem, az ilyen? A PC 2,4GHz P4 512 MB RAM win98-al és most éppen egy kölcsön NEC DVD íróval.
Köszi.

#451 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 15:27

Idézet: lpcollector - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 16:14

wpepi!

Végigolvastam a topicot, de nem tudom megfelelőek e a következtetéseim.
Házi VHS kazettáimat (némelyik reklámmal tüzdelt) , és másolásvédett műsoros kazettáimat venném át DVD-re. A kazetták zöme olyan művészfilmet tartalmaz, amelyek talán sohasem jelennek meg DVD-n, ezért a másolás kényszere.
Arra gondoltam, vennék egy asztali DVD felvevőt (max. 50e körülit), amivel elkészíteném egy RW lemezre a digizett anyagot. Honnan tudhatom meg, hogy a egy asztali DVD felvevő tartalmaz e beépített TBC-t? A műsoros kazettákhoz ha jól értem kell építenem egy macrovision dekódert is, amilyenre az Elektor cikke alapján Te is hivatkozol a topic kezdetén.
Az így bedigizett anyagot kozmetikáznom nem kell, de a házi felvételek egy részéből a reklámokat ki kellene vágnom. Ehhez járható út, ha az asztali felvevővel felvett anyagot PC-re beolvasva vmilyen programmal megvágom, és újra kíírom egy R lemezre, mint videó DVD-t? Milyen egyszerű, a minőséget nem rontó vágó programot tudsz ajánlani? Olyan megoldás lenne a legjobb, amiről írtál, ami nem tömörít újra. A DVD Shrinkkel most ismerkedem, az ilyen? A PC 2,4GHz P4 512 MB RAM win98-al és most éppen egy kölcsön NEC DVD íróval.
Köszi.

Az asztali felvevőknél a TBC meglétét a műszaki adatlapon fel szokták tüntetni. Vagy TBC vagy Time Base corrector vagy időalap korrektor néven van jelen az adatlapokon.
Igen, a másolásvédett kazettákhoz kell egy macrovision dekóder mert egyébként az asztali nem rögzíti az anyagot.
Abban az esetben ha csak vágni szeretnél és nem akarsz effektezni akkor azt az asztali felvevővel is megteheted de PC-n is van rá lehetőség bármilyen programmal mely képes MPEG2-t szerkeszteni.

#452 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 12:32

Idézet: B.B - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 22:13

Sziasztok!

Látom, sokan vagytok akiknek gondot okoznak a másolásvédett VHS kazik. Nekem van olyan szerkentyűm, amit pl. 2 VHS videjómagnó közé lehet kötni, és másolni ezerrel.  :p

Hol vetted, mennyiért? Vagy Te csináltad? Nagyon nagy szükségem lenne rá. Gyerekeim iskolai tulajdonú National Geographic kazetákat néznek rengeteget és jó lenne ha inkább lemezről gyötörnék. Ezzel az asztali DVD írókra való másolás is megoldható? Milyen jó lenne sokat nézett, kissé meggyötört kazettákról DVD-t írni egy asztali íróval amiben TBC is van. Kereshetsz priviben is, szelvesz@bringanti.hu -n. Segítséged előre is köszi.

#453 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 12:52

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 12:32

Hol vetted, mennyiért? Vagy Te csináltad? Nagyon nagy szükségem lenne rá. Gyerekeim iskolai tulajdonú National Geographic kazetákat néznek rengeteget és jó lenne ha inkább lemezről gyötörnék. Ezzel az asztali DVD írókra való másolás is megoldható? Milyen jó lenne sokat nézett, kissé meggyötört kazettákról DVD-t írni egy asztali íróval amiben TBC is van. Kereshetsz priviben is, szelvesz@bringanti.hu -n. Segítséged előre is köszi.

az asztali írók közül a nem brand-ok alaphangon bypassolják a macromedia-t, és a komolyakban TBC is van. sőt olyan noname gép is van, ami dubbingra van tervezve tehat tartalmaz egy VHS playát és egy DVD-R-t

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 06. 12:54 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#454 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:14

A Samsungnak is van ilyen masinája, még tán EISA díjat is kapott :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#455 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 13:52

az asztali írók közül a nem brand-ok alaphangon bypassolják a macromedia-t, és a komolyakban TBC is van. sőt olyan noname gép is van, ami dubbingra van tervezve tehat tartalmaz egy VHS playát és egy DVD-R-t

Ezek szerint ha megfelelő DVD íróm van akkor nincs szükségem ilyen kütyüre? Olyan írót szeretnék, ami SVHS bemenettel is rendelkezik - sok analógban szerkesztett SVHS anyagom van, Pana NV-SV120 SVHS azstali videomagnóm van, emiatt kombó nem jöhet szóba, amik meg általában csak VHS-t tudnak lejátszani/átjátszani. A Pioneer DVR- 530/630-as vagy a Pana hasonló szintű típusaival íróival  pl. DMR-EH52/60 szemezgetek. Nem találtam korrekt műszaki leírást a Pioneerról. Ami fontos: az SVHS in - ez sok írón nincs - és a TBC, de jó lenne DV in/out is, szóval olyan készülék ami PC-vel tud oda-vissza kommunikálni, mint ahogy a DV kamerámmal. (A DV kamerám SVHS/compozit bemenetén figyelmen kívül hagyja a másolásvédelmet, de nyilván nem szeretném a kamerára átjátszani, majd Firewire porton be a PC-be a filmeket). Persze nem hátrány a DVD RAM kompatibilitás sem, meg a dual layer sem :)

#456 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:23

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 14:14

A Samsungnak is van ilyen masinája, még tán EISA díjat is kapott :Đ

Melyik az a típus? (a Samsung honlapján nem találtam semmilyen utalást a TBC-ről - vagy ebben a kategóriában ez már annyira természetes, hogy fel sem tüntetik?) A Samsung DVD-HR725 készüléket néztem, - egész jó ár/érték arány, de valamennyi leírás szerint nézve nincs SVHS bemenete, ami nekem fontos lenne. (Ha PC-vel nincs is in/out, de van DVD RAM)

#457 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:36

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 13:18

Ezek szerint ha megfelelő DVD íróm van akkor nincs szükségem ilyen kütyüre? Olyan írót szeretnék, ami SVHS bemenettel is rendelkezik - sok analógban szerkesztett SVHS anyagom van, Pana NV-SV120 SVHS azstali videomagnóm van, emiatt kombó nem jöhet szóba, amik meg általában csak VHS-t tudnak lejátszani/átjátszani. A Pioneer DVR- 530/630-as vagy a Pana hasonló szintű típusaival íróival  pl. DMR-EH52/60 szemezgetek. Nem találtam korrekt műszaki leírást a Pioneerról. Ami fontos: az SVHS in - ez sok írón nincs - és a TBC, de jó lenne DV in/out is, szóval olyan készülék ami PC-vel tud oda-vissza kommunikálni, mint ahogy a DV kamerámmal. (A DV kamerám SVHS/compozit bemenetén figyelmen kívül hagyja a másolásvédelmet, de nyilván nem szeretném a kamerára átjátszani, majd Firewire porton be a PC-be a filmeket). Persze nem hátrány a DVD RAM kompatibilitás sem, meg a dual layer sem :)

az összes noname DVD-R fogad s-videot és kompozitot, scarton át általában RGB-t is. Pana és Pio esetén gondba leszel a macrovisionnnal, ha noname-et veszel akkor nem lesz ilyen gondod. amúgy szinte az összes 2000 utáni VHS tudja az SVHS pb-et, szerintem a kombók is. 2irányú Dv csak a brandek flagship modelljein. a DV outnak az értelmét amúgy én nem látom...

#458 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 14:36

az összes noname DVD-R fogad s-videot és kompozitot, scarton át általában RGB-t is. Pana és Pio esetén gondba leszel a macrovisionnnal, ha noname-et veszel akkor nem lesz ilyen gondod. amúgy szinte az összes 2000 utáni VHS tudja az SVHS pb-et, szerintem a kombók is. 2irányú Dv csak a brandek flagship modelljein. a DV outnak az értelmét amúgy én nem látom...

Ezek szerint legjobban járok 1 noname íróval? Bocs, senkit nem akrok megbántani: az LG v. Samsung ideszámít? (mert ugye ilyen szinten kipróbálni többnyire nincs lehetőség)

#459 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 14:02

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 13:49

Ezek szerint legjobban járok 1 noname íróval? Bocs, senkit nem akrok megbántani: az LG v. Samsung ideszámít? (mert ugye ilyen szinten kipróbálni többnyire nincs lehetőség)

noname író úgy 40-70, vannak szemét dolgaik, pl csak 1 félképes TBC, mono tuner esetleg. A brandek ilyen szelpontból jobbak, általában van még mellé vidószűrés/képjavítás, cserében macrovisionos forrást nem vesz fel és az árszintje 80-200 ezer körüli. lg, samsung brand-nek számít :)

#460 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 14:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 15:02

noname író úgy 40-70, vannak szemét dolgaik, pl csak 1 félképes TBC, mono tuner esetleg. A brandek ilyen szelpontból jobbak, általában van még mellé vidószűrés/képjavítás, cserében macrovisionos forrást nem vesz fel és az árszintje 80-200 ezer körüli. lg, samsung brand-nek számít :)

Vagyis visszajutottunk az eredeti kérés/kérdéshez. Csak kéne nekem egy alábbi hsz-ben szereplő másoláésvédelmet kiiktató kütyü. Egy tisztességes író (az megoldja a szűrést, képjavítást)+elé a kütyü a másolásvédelemhez. Jól gondolom?

B.B. 2005. szept. 14., szerda - 22:13
Látom, sokan vagytok akiknek gondot okoznak a másolásvédett VHS kazik. Nekem van olyan szerkentyűm, amit pl. 2 VHS videjómagnó közé lehet kötni, és másolni ezerrel.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.