HWSW Informatikai Kerekasztal: ECS Alaplapok FAQ. Kinek milyen tapasztalata van velük ??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (100 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ECS Alaplapok FAQ. Kinek milyen tapasztalata van velük ??? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 31. 10:53

Most frissítem majd a biost! Drukkoljatok...

Szvsz nagyon korrekt kis lap. Főleg akkor lesz határtalan az örömöm, ha végre sikerül szerezni egy TBred B-s procit, meg egy jobb videokártyát a gef2 mx 400-am helyett.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#62 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 31. 13:09

El sem bírom képzelni, hogy mivel tud többet egy 30ezres ABIT NF7-S a picimnél (K7S6A)... :cool: Lehet hogy lecserélem egy K7S5A-ra, mert arról jobbakat hallok :D :D :D
Rhino666

#63 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 31. 18:50

Hát szerintem az ECS annyit nem ér mint a papír amire a nevét nyomtatták. De ez csak az én személyes véleményem.
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#64 Felhasználó inaktív   acm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 31. 19:15

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Hát szerintem az ECS annyit nem ér mint a papír amire a nevét nyomtatták. De ez csak az én személyes véleményem.[/quote]

Szerintem te egy kib@..ott sznob vagy...!
De ez csak az én személyes véleményem. :D :rolleyes:

#65 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 31. 19:22

idézet:
Ezt írta FakeJack:
Az ECS K7S5A második reneszánszát fogja élni az Applebred magos (új Duronok) procikkal, az tuti. :D Aki ennél olcsóbban (és legalább ilyen stabil megoldással) ekkora "sebességet" tud venni, az hazudik (~20e a lap+proci). :cool:

[ 2003. augusztus 31.: FakeJack szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
Majd lefagy a mosoly az arcotokról ha az XP-k árát emelni fogják emiatt, most a celeron áráért kaptok egy teljes XP-t, ha begyűrűzik az új "Duron" butított XP, akkor már csak ezt vehetitek ugyanazért az összegért. Erősen gondolkodok beruházzak e most egy XP-s konfigba.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#66 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 31. 19:29

idézet:
Ezt írta acm:

Szerintem te egy kib@..ott sznob vagy...!
De ez csak az én személyes véleményem. :D :rolleyes:
[/quote]

Nem vitatkozok de a személyem elleni beszólásodat megtarthaod magadnak.

#67 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 31. 21:00

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Hát szerintem az ECS annyit nem ér mint a papír amire a nevét nyomtatták. De ez csak az én személyes véleményem.[/quote]

Az ára is annyi és az a jó benne. Pont. :D
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#68 Felhasználó inaktív   enterprise128k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 31. 21:03

Sziasztok

Ami az ECS-t illeti felemás a véleményem.
Nekem 1,5 éve van K7S5A SiS735 alaplapom (a lenti konfig)
Az árához képest elég jó de azért messze van a jótól.
(gondolom ez sok fórumosnak nem tetszik majd de talan van benne valami igazsag (bocs)).
Ami a sebességet illeti szerintem egész jó.A másik gépem P4 1500MHz 256k cache,i845 chipset és hát cca 10%-ot ver rá az AMD-s konfig.
Viszont a negatívumok:
- hiába a csoda BIOS 200MHz-es FSB-vel ha még a 166 sem működik
(tudom ez a chipset hibája úgy hogy ezt nem is veszem az alaplap hibájanak csak úgy halkan jegyzem meg).
- az elejétől kezdve elfelejti a BIOS beállításokat.Van úgy hogy minden nap csinálja van hogy tart 1 hónap szünetet szóval változó. Nem segített rajta a legújabb BIOS sem.
- a LAN-nal is volt 1 kis gond.Valahogy nagyon lassan jelentkezett be más hálózatokba. Azóta ez a gond megoldódott ,a LAN elszállt.Ha bekapcsolom a BIOS-ban kiakasztja még a VGA-t is.
- Az IE 5.5 és 6 hosszabb használat után leeszi a rendszer erőforrásait 0 %-ra. Tudom hogy IE nagyon vacak de a P4-s konfig nem produkált ilyet.
- Pár programnál észre vettem ha együtt használom kiakasztják a rendszert. Ezek általában speciális progik és gondolom 1000-ből tán 1-2 akad de azért bosszantó.pl. ha műholdas internet progi bekapcsolva van és Clonecd-vel akartam cd-t írni hát nem igazán szerették egymást.
Igaz ez a 2 utolsó hiba nem tudom hogy az alaplapnak köszönhető vagy az AMD procinak (na most meg az AMD-sek nem fognak kedvelni) de a P4 ilyeneket nem produkált.
Több ismerősömnek is hasonló konfigja van.Ami hibák még elő szoktak fordulni:
-1200 Athlonnal kisebb gondok
-nem lehet átírni a BIOS-t.Jobban mondva át lehet de hibát jelez és csak akkor nyugszik meg ha az orginál van visszírva.
-ha fsb 150-re van téve a gép teljesen stabil de ahogy ki van kapcsolva a BIOS elfelejti a beállításokat.

Megnyugtatásul azért el kell ismernem hogy a cca 10 gép közül ami a környezetemben van és ilyen alaplapot használ még 1-ben sem ment tönkre a lap.
Bocs ha túl hosszúra sikerült a mondókám de kb. 1,5 év tapasztalatait próbáltam leírni.
Az alaplapot pedig nem lehúzni akartam csak esetleg segíteni azoknak akik ilyen lapot készülnek vásárolni. Nem rossz a lap de kisebb hibákkal számolni kell.
Még 1szer elnézest kérek az ECS és AMD fanoktól.
Mindent a tuningért:  kutyám 40@46 fog, autóm 4 kerék@6 kerék, barátnőm szőke@fekete (+20% IQ),
HT on   2. barátnő 90-60-90 @ 100-60-90

#69 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 31. 22:35

szerintem nem csak ezzel a lappal akadna a műholdas progi meg a clonecd... :confused: örülj neki, hogy egyáltalán megírja, ha műholdazol közben!! :rolleyes:
Rhino666

#70 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 00:00

jaja... és a max 150-es fsb is korrekt. A K7S5A Pro sem bír többet... esetleg 166 nagy szerencsével. A SiS735 ennyit bír max.

Ezért ajánlom inkább az újabb SiS chipsetes ECS lapokat, mint az L7S7A2. A SiS746, amit gyárilag 133 MHz-es FSB-re tartanak, a gyakorlatban nekem 190-et, sokaknak 220 MHz-et is bír... lehet, hogy nekem is bírna többet másik rammal...

Szóval...
ésszel élőknek : ECS + SiS
sznoboknak : EPoX + nForce

:D
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#71 Felhasználó inaktív   enterprise128k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 02:11

idézet:
Ezt írta Rhino666:
szerintem nem csak ezzel a lappal akadna a műholdas progi meg a clonecd... :confused: örülj neki, hogy egyáltalán megírja, ha műholdazol közben!! :rolleyes:[/quote]

Igazad lehet.A CD írásnak örültem is volna de ahogy indítottam
a clonecd-t már kiakadt. A lassabb P4 + i845 viszont simán vitte.
Lehet csak én akarok túl sokat.
:)
Mindent a tuningért:  kutyám 40@46 fog, autóm 4 kerék@6 kerék, barátnőm szőke@fekete (+20% IQ),

#72 Felhasználó inaktív   enterprise128k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 02:15

idézet:
Ezt írta yeahsp:
jaja... és a max 150-es fsb is korrekt. A K7S5A Pro sem bír többet... esetleg 166 nagy szerencsével. A SiS735 ennyit bír max.

Ezért ajánlom inkább az újabb SiS chipsetes ECS lapokat, mint az L7S7A2. A SiS746, amit gyárilag 133 MHz-es FSB-re tartanak, a gyakorlatban nekem 190-et, sokaknak 220 MHz-et is bír... lehet, hogy nekem is bírna többet másik rammal...

Szóval...

:D
[/quote]

Tudom hogy csak cca. 150-es FSB-t bír a SiS 735. Amit nem értek az
az hogy ha teljesen stabilan működik minden tesztben akkor kikapcs
után miért felejti el a BIOS beállításokat.Lehet nagyon kifárad
a tuningban.Sebaj fél perc alatt vissza lehet pötyögni.
:)

#73 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 02:23

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

Hát ezzel nem egeészen értek egyet...
Akinek kevés pénze van, az teljesen jol jár mert olcson megbizhato lapot kap. Nem mindenkinek van pénze drága P4-re :rolleyes:

[ 2003. szeptember 01.: Phantom Lord szerkesztette a hozzászólást ]

#74 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 04:38

idézet:

Szóval...

[/quote]

yeahsp megkérdezhetem, hogy neked melyik l7s7a2 változat van?
a régi=2 com port, amr, hűtés a déli hídon is, normális hardware monitoring
VAGY
az új "stripped version"=1 com port, no amr, no déli híd hűtés, minimális hw monitoring?
Azért kérdem, mert gondjaim vannak egy stipped tuninigjával.

#75 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 04:51

idézet:
Ezt írta Phantom Lord:

Hát ezzel nem egeészen értek egyet...
Akinek kevés pénze van, az teljesen jol jár mert olcson megbizhato lapot kap. Nem mindenkinek van pénze drága P4-re :rolleyes:

[ 2003. szeptember 01.: Phantom Lord szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hát látom nagyon a lelkekbe tapostam.
Bocsi mindenkitől de gondolhatjátok, hogy nem ez volt a postom lényege.

Egy felettébb drága tapasztalatom volt ECS alaplappal és akkor megfogadtam hogy inkább 2x tovább sporolok 3x annyi mindenről lemondok de nem mehet a gép rovására - se az idegeimére. :(

Itt nem is az a lényeg az én részemről hogy P4 vagy AMD (mert az AMD sok szempontból verhetetlen és nem 1 AMD-s gépem volt már), hanem ha már veszek egy procit (tök mindegy milyet) akkor szeretnék neki egy olyan környezetet biztosítani ami azt úgy kezeli hogy nyugodtan lefekhetek aludni.

Pl. olcsón jót az ABIT is gyárt. Igaz ez még mindíg drágább mint az ECS de nem annyival hogy erre bárki azt mondja hogy kifizethetetlen. Abit-SIS 16.e brutto Ecs-SIS 12.e brutto (ez +4000 ft ami ma már nem egy olyan nagy összesg). És a szolgáltatások se maradnak el.

Ezért nem értem teljesen hogy miért hivatkozik mindenki arra, hogy de ez olsó és stabil és...
Na de mindegy, nem áll szándékomba 6.000.000 ECS Fan-t megtéríteni. Gondolom még van valami nagy előnye az árán kívül, vagy esetleg olyan amit más nem nyújt az ECS-n kívül.(K7S5A DDR+SD támogatás igaz ezt nem sok gyártó adja, átállásra tökéletes)

Peace

#76 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 05:41

Megy a tuning bios. Palomino XP 1800+ :

11.5 * 150 Fsb

Csak vagy egy kis feszültség kéne neki, vagy egy normáélis táp. Néha csak úgy újraindul, pedig a hőfok értékek a biosból kinézve jók!!!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#77 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 05:47

A tuning bios adott pár új lehetőséget, a memória időzítés terén is.

Itt érdemes a legkisebbre állítani minden értéket?
Tönkretehetem így a DDR memóriámat (nem tudom, hogy hány Mhz-es)?

#78 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 06:09

tönkre nem teheted igy, max lefog fagyni a géped...
futtass memtesztet! ;)
a legkisebb jelenti a leggyorsabbat.. ;)
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#79 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 09:23

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

Hát látom nagyon a lelkekbe tapostam.
Bocsi mindenkitől de gondolhatjátok, hogy nem ez volt a postom lényege.
[/quote]

Hát olvasva azt a hozzászólást, én ebben nem vagyok biztos !

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

Egy felettébb drága tapasztalatom volt ECS alaplappal és akkor megfogadtam hogy inkább 2x tovább sporolok 3x annyi mindenről lemondok de nem mehet a gép rovására - se az idegeimére. :(
[/quote]

De akkor ugye nem Abit-ot veszel, hanem SOYO-t, vagy DFI-t ???

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

Pl. olcsón jót az ABIT is gyárt.
[/quote]

Pfffff ! Na tessék ! Megsúgom neked, hogy az Abit tulajdonosai és mérnökei három napon keresztül a saját farkukat szopnák, ha olyan jó lenne a lapjaik híre és meghibásodási mutatója, mint az ECS lapoknak.
Távolkeleten már az ASUS-nak is beletört a foga az ECS-be. Valahogy nem tudtak versenyre lépni egy céggel, amely a lapjait (nagy mértékben köszönhetően a SiS-nek) nagyon olcsón tudja piacra dodbni kiváló minőség mellett !.

Én nem tudom, mi a titkuk, de jól csinálják !
Azt senki nem mondta, hogy az összes ECS lap hibátlan és nem lehet rosszat kifogni. Te így jártál. Előfordul.
De csak a saját negatív tapasztalatod miatt ne írd le a céget !

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

Gondolom még van valami nagy előnye az árán kívül, vagy esetleg olyan amit más nem nyújt az ECS-n kívül.

Peace
[/quote]

Írtam fentebb. A drágább lapokat meghazudtoló megbízhatóság és kiváló meghibásodási ráta ! Az emberek többségének ez elég.
Félreértés ne essék, minden statisztika azt mutatja, hogy a felhasználók zöme (értsd.: úgy 90%-a) NEM TUNINGOL, hanem a stabil, megbízható működést helyezi előtérbe a gépével szemben támasztott elvárásoknál !
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#80 Felhasználó inaktív   enterprise128k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 01. 12:12

"De akkor ugye nem Abit-ot veszel, hanem SOYO-t, vagy DFI-t ???"

Egyet értek PIFTUKA-val.Az ABIT lap tuningra nagyon jó,viszonylag olcsó,stabil de
cca. 1-1.5 év után (vagy amikor éppen lejár a garancia) nagy %-ban
hajlamos meghalni. 5 ABIT-ból nekem 4 produkálta ezt igaz 1-2 évvel
ezelőtt. Lehet azóta javult a minőség habár ha azt veszem hogy az
elszállt lapok nem is olcsó kategóriások voltak ....
Nem tudom miért kell spórolni a filléres kondikon.Mindegyiken ez volt
a gond.
Nem mondom hogy az ABIT 80%-a hibás ez csak véletlen hogy nekem
ez az arány jött össze, de figyelmeztető véletlen.

Téma megosztása:

• (100 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.