HWSW Informatikai Kerekasztal: kenyérsütö - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kenyérsütö süssek otthon? Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 22:37

Idézet: rupic - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 21:00

Elkészült!
Sima fehér kenyér a géphez kapott recept alapján. Nagyon finom lett!

grat!  :up:  :)
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#582 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 22:39

Idézet: carcass - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 20:07

Az előző képnél éppen akartam kérni egy metszetet az anyagról. :)
Biztatóan néz ki. :up:
Én nem tudom mikor fogok a kísérletezés időszakába jutni, mert eléggé időigényes a dolog közben napokon belül szülni fogunk.Pedig nagyon rá vagyok állva.

Jut eszembe.Próbáljátok ki a teljeskiőrlésű kenyeret.Nekem majdnem fele-fele arányban sütés közben beszakad a teteje.Gyanús, hogy cukor-só-élesztő egyensúly lehet.Az biztos, hogy nagyon figyelni kell rá.

nem tom, nekem nem volt időigényes...ugyanúgy bedobtam az alapanyagokat és ennyi. ja meg jelzéskor a mazsi+csoki és sütés előtt tetejére mandula, de ez se muszáj :)

szülni? de jó, nem tudtam :) fiú-lány? :think: gondolom akkor már tülkön ültök... :D
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#583 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 08:29

el is fogyott a finomságunk :D
egyre jobban biztos vagyok benne, hogy kellett ez a gép!  :cool:

#584 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 10:04

Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy utána számolt-e már valaki, árban mennyire jön ki egy kiló otthon sütött kenyér? Pár napja szembesültem vele, hogy iszonyú drága már a tökmagos kenyér, amit általában veszünk és pont jókor jött föl a topic, hogy egy kis információhoz jussak az otthoni kenyerekről.
A korábbiakban belinkelt Moulinex Home Bread igen szimpatikus, főleg az, hogy tud 1/2, 3/4 és kilós kenyeret is sütni. Használ ilyet valaki? Elégedettség faktor?
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#585 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 10:38

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 23:39

szülni? de jó, nem tudtam :) fiú-lány? :think: gondolom akkor már tülkön ültök... :D

Bezony, szülünk.Meg a tűkön is ülünk. :D A lányunk 4 éves múlt és ha minden igaz most fiú lesz a kis metálos. :D

Idézet

egyre jobban biztos vagyok benne, hogy kellett ez a gép!

Ebben meg biztos lehetsz.Több szempontból is.
1 Magad csinálod, nincs benne mindenféle adalék.
2 Akkor sütöd amikor akarod (többnyire ;) ) Én elég sokszor reggelre állítom be és az nagyon hasznos.
3 A kenyér olcsóbb is mint a bolti.
4 Nálunk azóta nincs olyan, hogy a kenyér megszárad és ki kell dobni.Szóval gazdaságosabb.
5 Mi teljeskiőrlésű-pártiak vagyunk.Az meg ha hinni lehet egészségesebb.
Hirtelen ennyi.

Szerkesztette: carcass 2008. 01. 06. 10:42 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#586 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 10:52

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 11:04

Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy utána számolt-e már valaki, árban mennyire jön ki egy kiló otthon sütött kenyér? Pár napja szembesültem vele, hogy iszonyú drága már a tökmagos kenyér, amit általában veszünk és pont jókor jött föl a topic, hogy egy kis információhoz jussak az otthoni kenyerekről.
A korábbiakban belinkelt Moulinex Home Bread igen szimpatikus, főleg az, hogy tud 1/2, 3/4 és kilós kenyeret is sütni. Használ ilyet valaki? Elégedettség faktor?

Én anno, amikor vettük vagy másfél éve utánaszámoltam, hogy árban mi a helyzet.Emlékezetem szerint akkoriban úgy 65-70%-ra jött ki a bolti árhoz képest.
Ma azért mások az arányok, de biztos sokkal olcsóbb, mint a bolti.
Nincs benne saját rezsi haszon járulék stb a pék részéről, szállítás, bolti haszon (ami elég sok tételt tartalmaz), ÁFA (bár az alapanyag áfáját azért ki kell fizetni), satöbbi.
Jobban jársz ha magad csinálod. ;)

Szerkesztette: carcass 2008. 01. 06. 10:55 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#587 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 17:27

most csinálom az újabb kuglófot  :D

#588 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 14:53

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 18:27

most csinálom az újabb kuglófot  :D

Úgy látom totál fel vagy spanolva... :D
Én ma a fehér kenyeret fogom kipróbálni.Elfogyott a teljeskiőrlésű liszt.

Bravo

#589 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 15:03

Idézet: carcass - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 14:53

Úgy látom totál fel vagy spanolva... :D
Én ma a fehér kenyeret fogom kipróbálni.Elfogyott a teljeskiőrlésű liszt.

hát azért van, hogy használjuk :D
amúgy párom kért meg, hogy csináljak mégegyet, haza is vitt belőle  :)
ha egyedül vagyok akkor úgyse csinálok, mert nem igazán eszek otthon...

#590 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 16:34

A Moulinex kenyérsütő gépen kívül van még olyan gép, amire két év garancia van és kb. ezen árkategórába (vagy alá :D) esik?
A 610W nem kevés?
Bónusz kérdés: a kenyérsütőknek az edényét (amiben a kenyér sül) ki lehet venni és elmosogatni, ugye? Máshol nem lesz piszkos a sütő? (fedele vagy mittudomén :))

Szerkesztette: Sipi- 2008. 01. 08. 16:42 -kor

#591 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:15

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 16:34

A Moulinex kenyérsütő gépen kívül van még olyan gép, amire két év garancia van és kb. ezen árkategórába (vagy alá :D) esik?
A 610W nem kevés?
Bónusz kérdés: a kenyérsütőknek az edényét (amiben a kenyér sül) ki lehet venni és elmosogatni, ugye? Máshol nem lesz piszkos a sütő? (fedele vagy mittudomén :))

én úgy láttam, hogy máshol csak 1 év a gari, csak a moulinex 2 év...
ki lehet venni persze, jobb esetben a kenyeret is úgy veszed ki belőle ;)
és csak ott lesz koszos :) vagyis ha nem folyik túl a cuccos :omg:  :Đ

#592 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:16

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 17:34

A 610W nem kevés?

A miénkre nem is tudom, asszem 1 év garancia volt (Hauser).Szerintem a márkásabbak se dolgoznak jobban.Ja és a kétlapátosak jobbak.
A 610w-ról annyit tudok mondani, hogy a miénk 800-as.Szóval arányaiban ott kell lennie.
Az edény el lehet mosni gépben is - mi nem szoktuk gépbe rakni, inkább kézzel elmossuk.A sütő hosszabb távon lehet belül egy picit piszkosabb.Csak annyi az egész, hogy ha kicsit több benne az anyag, akkor elvileg kikeverheti a cuccot, ami persze a végére megsül rendesen (koksz).  :D
Meg annyi, hogy amikor megsül az anyag, akkor én nyitva hagyom a fedelét, és sűrűn elfelejtem lecsukni, nagyon hosszú távon belemehet egy kis por.

Bravo

#593 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:18

EZ se lényegesebben olcsóbb...

#594 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:19

Idézet: carcass - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 17:16

A miénkre nem is tudom, asszem 1 év garancia volt (Hauser).Szerintem a márkásabbak se dolgoznak jobban.Ja és a kétlapátosak jobbak.

csak akkor ha nagy kenyeret akarsz maximum....az én edényeben gyakorlatilag faltól-falig ér forgás közben, tehát ennél jobban meg se lehetne keverni...mondjuk 1 kilósat nem próbáltam, de nemis fogom, a 750et meg teljen csomómentesre megkeveri :)

#595 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:24

Köszönöm. Egy lapátos elég nekünk, elég a fél kilós vagy maximum 75 dekás is. Azért nézegettem a fentebb linkeltet, mert az kb. 16e, és más márkából sem nagyon kapni 12e alatt gépet. Azt a plusz 4-5ezret meg megéri nekem a még egy év garancia. (persze, ha úgy nézzük, akkor az +30-40%).

Szerkesztette: Sipi- 2008. 01. 08. 17:25 -kor

#596 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:29

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 17:24

Köszönöm. Egy lapátos elég nekünk, elég a fél kilós vagy maximum 75 dekás is. Azért nézegettem a fentebb linkeltet, mert az kb. 16e, és más márkából sem nagyon kapni 12e alatt gépet. Azt a plusz 4-5ezret meg megéri nekem a még egy év garancia. (persze, ha úgy nézzük, akkor az +30-40%).

én nem vettem, de ilyen esetben valóban sok a plus1 év, mert persze másé nem ment tönkre, reméljük a miénk se, de ha igen akkor ahogy hallottam az alkatrészcsere nem 2 forint...  :) no mind1, nézz körbe, de ha kicsi kenyér kell, akkor tényleg felesleges 2lapátosat venni :)
bár ahogy hallottam metroban lehet kapni 10körül, talán még madarasban is :think:

#597 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 12:34

mi is karácsonyra szereztünk be egyet, igazság szerint egy kaptafára megy az összes, mi végül egy olcsó kétlapásos (bomann de szögugyanaz, mint a nővéremék clatronic-ja...) mellett döntöttünk. A két év gari azért nem érdekelt, mert eddig az összes ismerősöm, akinek ilyen van fél év után ráunt, és havonta talán egyszer használja... szóval nem is romlott még el senkinek. (valahol azt olvastam, hogy napi 1 sütésre vizsgálják be ezeket, erre adnak egy év garit, namost én hetente 1 max 2 sütéssel elég soká sütök meg 365 kenyeret...)

1 vagy 2 lapátos: ezzel 75 deka a legkisebb kenyér amit lehet csinálni, de azt azért tudni kell, hogy a bolti kenyér 15-20% víztartalmával szemben az ezzel készültek kb 30% vizet tartalmaznak, egy szelet tehát nehezebb, és bizony több is fogy belőle egy reggelihez, mint a boltiból (talán azért is, mert finom :-))

Ami az árát illeti: lehet kicsit olcsóbbra kihozni, mit a bolti kenyér (pl 75 dekáshoz: fél kiló liszt 70ft, élesztő 15-20ft (friss, ugyebár a szárított négyszer ennyi) , áramfogyasztás(!) kb 50ft szumma 140 ft), de a pláne benne, hogy különleges és változatos kenyereket lehet vele csinálni. Az előre bekevert boltban kapható keverékek is nagyon jók, de azoknak többnyire horror áruk van....
az eddigi kedvenc: füstölt sajt, olívabogyó, olívaolaj, fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű, fehér kenyérnek sütve. Ez már nem is kenyér volt, inkább sütemény :-)

#598 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:41

Egy idióta kérdést nézzetek el nekem! (Azaz kettőt)

1. Mennyire tartósak ezek az otthon sütött kenyerek? 2-3 nap múlva is finomak? (Vagy nincs idejük megromlani, mert hamarabb elfogynak :D  )

2. A ropogós kenyérhéj az egyik gyengém. Friss kenyérből az erősebb jogán mindig enyém a sercli. Ezen a téren mi a helyzet? Lehet ropogósre sütni, vagy csak egy száraz "burok" lesz?

Köszi

Szerkesztette: Limonade Joe 2008. 01. 09. 13:42 -kor

Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#599 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 16:27

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 13:41

Egy idióta kérdést nézzetek el nekem! (Azaz kettőt)

1. Mennyire tartósak ezek az otthon sütött kenyerek?

2. A ropogós kenyérhéj az egyik gyengém.

Köszi

1. hát nem tudom, nálunk max másnapra elfogyott minden(akkor még jó volt)  :cool:  :Đ

2. ropogósat lehet, de annyira nagyon ropogósat szerintem nem lehet vele csinálni mint a boltié, viszont nem száraz :)

és nem idióta kérdés, teljesen jogos ;)

#600 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:24

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 14:41

1. Mennyire tartósak ezek az otthon sütött kenyerek? 2-3 nap múlva is finomak? (Vagy nincs idejük megromlani, mert hamarabb elfogynak :D  )

A teljes kiőrlésűből 1300grammosat szoktunk sütni.Elég tartós, 3 nap múlva is hibátlan.Egyáltalán nem szárad meg, nem úgy mint a fehér.

Bravo

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »