HWSW Informatikai Kerekasztal: kenyérsütö - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kenyérsütö süssek otthon? Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 09. 07:37

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 23:41

Még egy gyors kérdés, mert holnap megpróbálok valami meglepi-kenyeret csinálni. :)
Azt hogyan lehet elérni, hogy a teteje barnább legyen? Hiába tettük rá maximum fokozatra, az oldala szép világosbarna lett, de a teteje elég halovány. Amúgy viszont finom.  :)
És a kész kenyér kb. mennyi idő múlva szeletelhető normálisan? Mert elég puha, és ezért nem tudtam belőle szép vékony szeleteket vágni.  :(

Szeleteléshez meg kell várni amíg kihűl rendesen, addig nem lehet vágni, mert csak maszatolsz.Még a teljes kiőrlésűvel is várni kell, pedig az jóval tömörebb.

Idézet

csokitortát is sütöttél már benne...?

Nézd meg a receptet ott alaposan, mert a miénkben elírták a mennyiségeket.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#662 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 10:01

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 8:37

Szeleteléshez meg kell várni amíg kihűl rendesen, addig nem lehet vágni, mert csak maszatolsz.

na, ez a baj.
hideg kenyeret a bótba is lehet venni. :D
Business as usual. We fucked up everything.

#663 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 10:26

hát én  mikor kiszedem frissen akkor szeletelem és forrón esszük  :cool: nekem nem volt gond a szeléssel, bár a kenyérszeletelő késem nagyon jó, de komolyan :) lehet csak azért vagy azért mert ilyen jó kenyeret csinálok :idea:  :Đ  asszem ma megkeresem azt a lapátot...ja, amúgy nekem semilyen szerszám nincs hozzá :think:
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#664 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 11:03

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 11:01

na, ez a baj.
hideg kenyeret a bótba is lehet venni. :D

Mi ha kenyeret veszünk, azt a pékségben próbáljuk tenni - nálunk este 11-ig nyitva van - persze nem mindig jön össze.Olyankor marad a hideg.Vagy szeletelten melegítsd meg, ha mindeképp ragaszkodsz hozzá.
Egyébként szokott lenni olyan, hogy beleununk és akkor néha egy hónapig is bolti kenyéren élünk.Aztán visszatérünk a sajáthoz. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#665 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 11:09

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 11:26

hát én  mikor kiszedem frissen akkor szeletelem és forrón esszük  :cool: nekem nem volt gond a szeléssel, bár a kenyérszeletelő késem nagyon jó, de komolyan :) lehet csak azért vagy azért mert ilyen jó kenyeret csinálok :idea:  :Đ  asszem ma megkeresem azt a lapátot...ja, amúgy nekem semilyen szerszám nincs hozzá :think:

Egy jó késsel persze lehet próbálkozni. ;)
Nincs hozzá szerszám? :eek: Nekünk adtak, hozzá.

Bravo

#666 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 11:35

Amúgy úgy tudom, hogy a sütés utáni meleg kenyér nem éppen jó a gyomornak, pláne ha sokat eszik belőle az ember.
De javítsatok ki, ha tévednék.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#667 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 12:36

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 12:35

Amúgy úgy tudom, hogy a sütés utáni meleg kenyér nem éppen jó a gyomornak, pláne ha sokat eszik belőle az ember.
De javítsatok ki, ha tévednék.

Nem tévedsz, határozottan nem jó, még kisebb mennyiségben sem.
Tapasztalat.De muszáj volt kipróbálnom, :D Pedig mielőtt megvettük, olvastam róla eleget én is.

Bravo

#668 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 13:25

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 19:55

a lapátok egyébként csak egyirányban tudnak állni, nézzétek meg a csonkot. meg a lapát alját.  :)
vagy nagyon erősek vagytok.  :)

Lehet, hogy a mi készülékünkben van a hiba, de nálunk minden erőlködés nélkül felhelyezhetőek a lapátok mindkét irányba, a csonkon sincs semmi extra kialakítás.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#669 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 13:31

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 13:36

Nem tévedsz, határozottan nem jó, még kisebb mennyiségben sem.
Tapasztalat.De muszáj volt kipróbálnom, :D Pedig mielőtt megvettük, olvastam róla eleget én is.

ugyanmá' mit majréztok? :) hány embert halt már meg meleg-kenyér-evészetben? és motorbalesetben? na, ugye.... :D
(méghogy semmit sem szabad ami finom...nemá'  :) , az orvosok még az izétől (í?)  is eltiltanának. :omg:  :down: )

#670 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 13:32

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 14:25

Lehet, hogy a mi készülékünkben van a hiba, de nálunk minden erőlködés nélkül felhelyezhetőek a lapátok mindkét irányba, a csonkon sincs semmi extra kialakítás.  :)

gagyi..... :D  :D

#671 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 13:51

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 14:31

ugyanmá' mit majréztok? :) hány embert halt már meg meleg-kenyér-evészetben? és motorbalesetben? na, ugye.... :D
(méghogy semmit sem szabad ami finom...nemá'  :) , az orvosok még az izétől (í?)  is eltiltanának. :omg:  :down: )

:omg: Nem arról van szó,nyilván a meleg kenyérbe nem halsz bele.
De ha befaltad melegen, akkor mi értelme utána agonizálni?Kirakjam, ne rakjam? :confused: Én úgy vagyok vele, ha már bent van bent is marad.Legalábbis én erre gondoltam az előbb.

Bravo

#672 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 14:05

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 14:31

hány embert halt már meg meleg-kenyér-evészetben?

Abban lehet, hogy nem sok, de gyomorrákban annál több. Pont ezért tanítják most is a pékeknél, hogy a frissen készült, még meleg dolgokból sohase egyenek, hiszen az a kenyér még "dolgozik"...

Idézet

[link]

#673 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 16:50

Nektek mennyire lesz barna a kenyér teteje? Most vagy ez süt gyengén, vagy teljesen normális, hogy max. barnasági fokozaton is csak világosbarna a teteje...?

http://bilder.bmf-ve...omann/CB594.jpg
Ilyen a sütő, és csak egyszerűen rá kell hajtani a tetejét, semmi zár, vagy ilyesmi.

Idézet

[link]

#674 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 17:37

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 15:05

Abban lehet, hogy nem sok, de gyomorrákban annál több. Pont ezért tanítják most is a pékeknél, hogy a frissen készült, még meleg dolgokból sohase egyenek, hiszen az a kenyér még "dolgozik"...

ja, meg veszteséget okoz a cégnek. :) egyébként sem illik jóllakottan távozni, hiszen akkor mire költöd a fizetésedet? Dolgozik a kenyér - nekik. (szóval, nem hiszem el)

te azért sütsz, mert olcsóbb?  :omg:
:)

#675 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 17:48

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 14:51

:omg: Nem arról van szó,nyilván a meleg kenyérbe nem halsz bele.
De ha befaltad melegen, akkor mi értelme utána agonizálni?Kirakjam, ne rakjam? :confused: Én úgy vagyok vele, ha már bent van bent is marad.Legalábbis én erre gondoltam az előbb.

nem mondod, hogy hányingered van? akkor exkuzálom magam, meleg kenyér nekem jólesik, forró mégjobban, semmi bajom a gyomrommal.
mással inkább :down:

#676 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 17:55

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 17:50

Nektek mennyire lesz barna a kenyér teteje? Most vagy ez süt gyengén, vagy teljesen normális, hogy max. barnasági fokozaton is csak világosbarna a teteje...?

http://bilder.bmf-ve...omann/CB594.jpg
Ilyen a sütő, és csak egyszerűen rá kell hajtani a tetejét, semmi zár, vagy ilyesmi.

nekem is csak simán rá kell hajtani :)
én a középső  (alap) árnyalatot szoktam választani és szép barna lesz a teteje, egyáltalán nem világos!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#677 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 18:47

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 18:48

nem mondod, hogy hányingered van? akkor exkuzálom magam, meleg kenyér nekem jólesik, forró mégjobban, semmi bajom a gyomrommal.
mással inkább :down:

Neeeem, nincs. ;) Semmi gond a gyomrommal.Csak a legelső alkalommal nem tudtam türtőztetni magam és a kenyér melegebb volt mint kellett volna, sztán befaltam rendesen..Na akkor nem volt az igazi.Azóta várok még egy kicsit és akkor állok neki.Azt én se szoktam megvárni, hogy totál kihűljön. ;)

Bravo

#678 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 01:02

:cool:

Csatolt fájl:

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#679 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 07:21

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 2:02

:cool:

Honnan szedtél epret?  :)

Idézet

[link]

#680 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 07:31

az epret csak azért tette oda, hogy elvonja  afigyelmet a kenyérről...  :Đ

amúgy jól néz ki, bár kicsit világos :)

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.