HWSW Informatikai Kerekasztal: kenyérsütö - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kenyérsütö süssek otthon? Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 18. 08:59

Idézet: Samott - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 9:53

Tudom, de pl. azon csak 320-at vagy 330-at tudok kimerni... de azt se tul pontosan. :)

Samott

Ebben is van valami. ;)
A nagyvonalúság 325 ml-nél kezdődik. :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#722 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 09:07

Viszont kell valami szeletelőgép, mert ezt a puha kenyeret lehetetlen bármivel is úgy vágni, hogy megfelelően vékony legyen. Jó tudom, tépni kell (lásd perszecukor), de azért mindenhova nem lehet kiszaggatott kenyérdarabokkal menni.
Amúgy erre a receptre azt írták, hogy "zsemlés"... először nem értettem, hogy miért, de sütés után kiderült. Tényleg olyan az állaga, illata, íze, mint a vizes/tejes (hogy melyik, még nem tudtam eldönteni pontosan) zsemlének.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#723 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 09:21

A lapátokat mikor érdemes kivenni, ha nem akarom, hogy belesüljenek, de azért maradjon szép a kenyér teteje? Nem örülök neki, hogy olyan nagy lyukak lesznek a kenyér alján.  :think:

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#724 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 09:22

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 10:07

Viszont kell valami szeletelőgép, mert ezt a puha kenyeret lehetetlen bármivel is úgy vágni, hogy megfelelően vékony legyen. Jó tudom, tépni kell (lásd perszecukor), de azért mindenhova nem lehet kiszaggatott kenyérdarabokkal menni.

A nagyon meleg kenyeret állítólag vizes késsel lehet szeletelni.Én még nem próbáltam, de egy kört lehet hogy megér. :think:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#725 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 09:30

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 10:22

A nagyon meleg kenyeret állítólag vizes késsel lehet szeletelni.Én még nem próbáltam, de egy kört lehet hogy megér. :think:

Annyira nem meleg, mert kb. egy órát szoktam vele várni sütés után, a kenyérnek is jót tesz.
De ezt pl. tegnap délután sütöttük, és még most is olyan puha, hogy a szelet szinte meghajlik a kezemben.  :)

Idézet

[link]

#726 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 09:46

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 10:21

A lapátokat mikor érdemes kivenni, ha nem akarom, hogy belesüljenek, de azért maradjon szép a kenyér teteje? Nem örülök neki, hogy olyan nagy lyukak lesznek a kenyér alján.  :think:

Nem tudom a tiétek hogy csinálja, de a teljes kiőrlésűnél nekünk kétszer megmozgatja a lapátokat kelesztés közben.Így alig észrevehetően összeesik.
A kelesztésnek ugye az a lényege, hogy közben melegen legyen az alapanyag, mert az élesztő akkor indul be igazán, ezért nem jó, ha közben a tetejét nyitogatjuk.
Én a miénkből akkor venném ki a lapátot, amikor a kelesztés elkezdődik, közvetlenül a dagasztás után.

Bravo

#727 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 21:38

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 9:30

Itt van ez, és tényleg finom lett... elég hamar el is tűnt...  :)

Szóval kell hozzá:
325 ml víz, 2 ek. étolaj (vagy olíva), 2 kk. só, 2 ek. cukor (nem por), 2,5 ek. tejpor, 600 g liszt (BL-80), 1,5 zacskó szárított élesztő.
Elvileg 1 kg -s lesz, tessék 3 óra 20 percig sütni.  :)

Szóval ebben a receptben az élesztő nem 1,5 zacskó, hanem 1,5 kávéskanál... természetesen durván élesztőízű lett a kenyér, meg csúnyán össze is esett...  :reklamacio: :omg:

Idézet

[link]

#728 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 21:42

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 22:38

Szóval ebben a receptben az élesztő nem 1,5 zacskó, hanem 1,5 kávéskanál... természetesen durván élesztőízű lett a kenyér, meg csúnyán össze is esett...  :reklamacio: :omg:

Nem grammban szokták a porélesztőt - meg úgyáltalában az élesztőt - megadni? :think:

Bravo

#729 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 22:39

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 22:42

Nem grammban szokták a porélesztőt - meg úgyáltalában az élesztőt - megadni? :think:

Nem tudom, a receptben így volt.  .)
Amúgy a képen az asszony által sütött első példány volt (75 dekás), ami jól sikerült. Amit én csináltam (aminek kint a receptje is), az 1 kg -os, és az lett rossz a túl sok élesztő miatt.

Párom azt mondja, hogy a friss élesztőt adják meg grammban, a szárítottat csomagban vagy kiskanállal mérik.

Idézet

[link]

#730 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 08:57

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 23:39

Nem tudom, a receptben így volt.  .)
Amúgy a képen az asszony által sütött első példány volt (75 dekás), ami jól sikerült. Amit én csináltam (aminek kint a receptje is), az 1 kg -os, és az lett rossz a túl sok élesztő miatt.

Párom azt mondja, hogy a friss élesztőt adják meg grammban, a szárítottat csomagban vagy kiskanállal mérik.

A képen lévő az tényleg nem rossz. ;)
A porélesztőt csomagban adják, de azt is grammban mérik.Nekünk a receptben is úgy van.Kiskanállal nehéz mérni és akkor tényleg nem lesz jó a kenyér.

Bravo

#731 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 17:43

pénteken sütöttem aszalt paradicsomos rozmaringos mediterrán kenyeret! aztán szombaton is :eek:  :Đ
nagyon egyszerű, és isteni :lollypop: hja, az aszalt paradicsomot is én aszaltam :o  hja, nem én, hanem a nap :D
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#732 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 18:40

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 9:57

Kiskanállal nehéz mérni és akkor tényleg nem lesz jó a kenyér.

Azzal sem sokkal pontatlanabb, csak az volt a gáz vele, hogy benéztem a receptet, és másfél kiskanál élesztő helyett másfél zacskót tettem bele...  :omg:

Idézet

[link]

#733 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 13:01

Idézet: anyaanya - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 18:43

pénteken sütöttem aszalt paradicsomos rozmaringos mediterrán kenyeret! aztán szombaton is :eek:  :Đ
nagyon egyszerű, és isteni :lollypop: hja, az aszalt paradicsomot is én aszaltam :o  hja, nem én, hanem a nap :D

Esetleg megírod a receptet?
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#734 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 13:19

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 14:01

Esetleg megírod a receptet?

esetleg :o  vártam, hogy megkérjetek :Đ
50 dkg búzaliszt
1 cs. szárított élesztő
2 tk.só
2 tk.cukor
3 dl langyos víz
1,5 dl olaj
1 ág friss rozmaring összevagdalva
6-8 szem aszalt paradicsom összevagdalva

A rozmaringot és a paradicsomot csak az utolsó kelesztés előtt tettem hozzá.
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#735 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 13:33

Dánke. Sajna aszalt paradicsom nincs. De igyekszem beszerezi.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#736 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 09:38

Tudtok valami finom "kenyér" receptet? Ha édeskés, és kell bele csoki, az se baj.  :)

Idézet

[link]

#737 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 14:50

Esetleg ezek :think: :
http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=3392
http://csuha-nagyhal...202006-2007.htm
de inkább ez lesz az:
http://www.mindmeget...ept&recept=7214
http://www.finomsagok.eoldal.hu/cikkek/sut...k/csokis-kenyer

Bravo

#738 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 18:18

Na most sütöm életem első kenyerét. Kicsit félek, mert nem láttam hogy a kenyérsütőliszt amit vettem mindent tartalmaz, szal nem kellett belerakni csak vizet, élesztő sem kellett bele. Viszont olajat tettem bele, mert akkor még nem olvastam el mi van ráírva  :omg:

Majd jelzem az eredményt mi lett a krumplis kenyérből:)
Ja ti milyen magokat tesztek a kenyérbe és honnan veszitek?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#739 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 21:06

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 15:50

Köszönöm a recepteket... ezek vajon süthetőek kenyérsütőben is...?  :)

Idézet

[link]

#740 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 22:16

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 19:18

Na most sütöm életem első kenyerét. Kicsit félek, mert nem láttam hogy a kenyérsütőliszt amit vettem mindent tartalmaz, szal nem kellett belerakni csak vizet, élesztő sem kellett bele. Viszont olajat tettem bele, mert akkor még nem olvastam el mi van ráírva  :omg:

Majd jelzem az eredményt mi lett a krumplis kenyérből:)
Ja ti milyen magokat tesztek a kenyérbe és honnan veszitek?

Az első kenyerem tökéletes lett:) Már ettem is belőle, jó ez a gép nagyon.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.