kenyérsütö süssek otthon?
#761
Elküldve: 2009. 02. 07. 12:43
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
#762
Elküldve: 2009. 02. 07. 13:38
Idézet: closed - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 20:55
Ami pedig a márkát illeti: asszem már írtam, hogy a két általam használt gép közül a Morphy Richards sokkal jobb kenyeret gyárt, mint a Bomann...
Én sem gondoltam, hogy mindig elöl lesz... de ha elteszem a szekrénybe akkor is annál jobb minél kisebb. Tényleg NAGYON kicsi a konyha
#763
Elküldve: 2009. 02. 08. 09:00
kenyérsütőbe raktam mindent, kétszer dagasztottam kelesztettem, aztán nyolc felé vágtam, és zsömléket formáztam belőlük. a végeredmény egyenesen isteni, azt hiszem az elmúlt x év alatt ilyen zsemlét nem nagyon ettem
a belőle készült reggeli:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
és a pofon egyszerű recept:
3 dl langyos víz
1 kk só
1 kk méz
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
én a süteményes programba tettem, gondoltam hátha visszaalszom, nehogy megsüsse kenyérnek.
lehet belőle kiflit is hajtogatni, nagyon nagyon ajánlom
#764
Elküldve: 2009. 02. 08. 10:30
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
#765
Elküldve: 2009. 02. 08. 13:04
A kérdés a következő: Ha normál esetben 1kg-os kenyeret szoktunk boltban venni, és az két napig kitart simán, akkor kenyérsütőből is elég ha 1kg-osat veszek ugye? Tehát ez a kenyér is eláll két napig? (T_pperw@re tárolóban tehát odafigyelve)
Márkából milyet érdemes? Azt hallottam meg olvastam hogy kétkésest érdemes, egyik rokonnak Hauser van, és dícséri(sokadik gépe), de én inkább Moulinex és társaiban bízom jobban. Vélemény?
Szerkesztette: freeone 2009. 02. 08. 13:04 -kor
#766
Elküldve: 2009. 02. 08. 13:57
Idézet: freeone - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 13:04
A kérdés a következő: Ha normál esetben 1kg-os kenyeret szoktunk boltban venni, és az két napig kitart simán, akkor kenyérsütőből is elég ha 1kg-osat veszek ugye? Tehát ez a kenyér is eláll két napig? (T_pperw@re tárolóban tehát odafigyelve)
Márkából milyet érdemes? Azt hallottam meg olvastam hogy kétkésest érdemes, egyik rokonnak Hauser van, és dícséri(sokadik gépe), de én inkább Moulinex és társaiban bízom jobban. Vélemény?
Alap funkcióik ugyanazok, megbízhatóságban, tartósságban vannak szerintem különbségek. Elég nagy az árkülönbség, szerintem kevesen vesznek kezdetnek márkás cuccot, majdnem kétszer annyiért. Folyamatos használat mellett is elvan egy "gagyi" 3-4 évig, feleannyiért.
Igen, inkább kétlapátosat érdemes venni, a kenyér formája is jobb vele, nem olyan magas.
#767
Elküldve: 2009. 02. 08. 15:02
Idézet: Tigger - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 13:57
Igen, inkább kétlapátosat érdemes venni, a kenyér formája is jobb vele, nem olyan magas.
Oks, köszi. 3-4 év élettartamnál akkor ne nagyon számítsak többre?
#768
Elküldve: 2009. 02. 08. 15:04
Idézet: freeone - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 16:02
Dehogynem, nyugodtan.Nem sok minden mehet benne tönkre.Nekünk a Hauser már több mint 3 éve megy hibátlanul.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
#769
Elküldve: 2009. 02. 08. 15:23
Idézet: freeone - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 15:02
De, simán lehet több is, használattól függően. Apámék most vették meg a harmadikat, az első kettő együtt vagy 10 évet bírt ki.
#770
Elküldve: 2009. 02. 08. 15:39
Idézet: begbie - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 13:38
A konyha nálunk is nagyon kicsi... de én csak ezért nem vennék kis gépet, én nemes egyszerűséggel a szobában sütöm meg, a konyhában csak az alapanyagokat állítom össze. Itt a számítógép mellett van egy kis asztal, azon van a gép, így bármikor rá tudok pillantani a kijelzőre, és a munka is jobban megy, ha átlengi a sülő kenyér illata.
Szóval szerintem vegyél hagyományos méretűt, mert szerintem kenyérsütőt sem egy évre vesz az ember, és amit most vennél, az pár év múlva már túlságosan kicsi lehet.
Idézet
#771
Elküldve: 2009. 02. 08. 15:42
Idézet: anyaanya - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 9:00
De hol sütöd meg? Hagyományos sütőben? A gépben?
Szerkesztette: Nevergone 2009. 02. 08. 15:42 -kor
Idézet
#772
Elküldve: 2009. 02. 08. 15:50
#773
Elküldve: 2009. 02. 08. 19:38
Idézet: Nevergone - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 15:42
zsemlét, kiflit csak sütőben persze
sőt...pizzatésztát, aranygaluskát is ott szoktam bedagasztani
#774
Elküldve: 2009. 02. 08. 20:18
Idézet: anyaanya - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 19:38
sőt...pizzatésztát, aranygaluskát is ott szoktam bedagasztani
Igen, a pizza nekünk is "játszik", mióta megvan a gép.
Idézet
#775
Elküldve: 2009. 02. 13. 13:03
Azt hiszem ma este megejtem az első próbasütést, majd teszek fel képeket hogy lehessen röhögni
#776
Elküldve: 2009. 02. 15. 12:56
Idézet
#777
Elküldve: 2009. 02. 16. 15:48
Idézet
#778
Elküldve: 2009. 02. 17. 15:05

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
#779
Elküldve: 2009. 02. 17. 15:59
Idézet: freeone - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 14:05

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
#780
Elküldve: 2009. 02. 17. 16:04
Idézet: freeone - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:05
Lesz ez meg jobb is, szerinted hibatlan szerintem meg a tetejen az a vilagos folt nem arrol arulkodik...
Samott

Súgó
A téma zárva.













