HWSW Informatikai Kerekasztal: kenyérsütö - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kenyérsütö süssek otthon? Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 07. 12:43

Nálunk az 1300-as szerda estétől ma reggelig eltartott.Most viszont vennem kellett kenyeret, mert elfogyott a liszt és a boltban sem volt olyan, amit használni szoktunk.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#762 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 13:38

Idézet: closed - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 20:55

óvatos kérdés: muszáj a kenyérsütőnek elöl lenni? Nem szobadísz, én 3-4 naponta 4 órát használom, egyébként a szekrényben pihen, ott meg elfér.
Ami pedig a márkát illeti: asszem már írtam, hogy a két általam használt gép közül a Morphy Richards sokkal jobb kenyeret gyárt, mint a Bomann...

Én sem gondoltam, hogy mindig elöl lesz... de ha elteszem a szekrénybe akkor is annál jobb minél kisebb. Tényleg NAGYON kicsi a konyha :)

#763 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 09:00

valamelyik nap láttam az index fórumban egy képet express kifli néven zsömlékről. mivel valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag hajnaltól nem alszom ( :eek: ) addig gugliztam, míg meg nem találtam a receptet.
kenyérsütőbe raktam mindent, kétszer dagasztottam kelesztettem, aztán nyolc felé vágtam, és zsömléket formáztam belőlük. a végeredmény egyenesen isteni, azt hiszem az elmúlt x év alatt ilyen zsemlét nem nagyon ettem :eek: egy életre elfelejtem az összes bolti vackot :mad:
a belőle készült reggeli:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

és a pofon egyszerű recept:
3 dl langyos víz
1 kk só
1 kk méz
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
én a süteményes programba tettem, gondoltam hátha visszaalszom, nehogy megsüsse kenyérnek.
lehet belőle kiflit is hajtogatni, nagyon nagyon ajánlom :up:
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#764 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 10:30

Na ezt kipróbáljuk. ;)
:respect:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#765 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 13:04

Sziasztok! Lenne néhány kérdésem a tapasztaltabbakhoz: most akarok kenyérsütőt venni, mert kiderült hogy anyum lisztérzékeny, ezzel viszont nem gond a friss, búzalisztmentes kenyér ugyebár.
A kérdés a következő: Ha normál esetben 1kg-os kenyeret szoktunk boltban venni, és az két napig kitart simán, akkor kenyérsütőből is elég ha 1kg-osat veszek ugye? Tehát ez a kenyér is eláll két napig? (T_pperw@re tárolóban tehát odafigyelve)
Márkából milyet érdemes? Azt hallottam meg olvastam hogy kétkésest érdemes, egyik rokonnak Hauser van, és dícséri(sokadik gépe), de én inkább Moulinex és társaiban bízom jobban. Vélemény?

Szerkesztette: freeone 2009. 02. 08. 13:04 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#766 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 13:57

Idézet: freeone - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 13:04

Sziasztok! Lenne néhány kérdésem a tapasztaltabbakhoz: most akarok kenyérsütőt venni, mert kiderült hogy anyum lisztérzékeny, ezzel viszont nem gond a friss, búzalisztmentes kenyér ugyebár.
A kérdés a következő: Ha normál esetben 1kg-os kenyeret szoktunk boltban venni, és az két napig kitart simán, akkor kenyérsütőből is elég ha 1kg-osat veszek ugye? Tehát ez a kenyér is eláll két napig? (T_pperw@re tárolóban tehát odafigyelve)
Márkából milyet érdemes? Azt hallottam meg olvastam hogy kétkésest érdemes, egyik rokonnak Hauser van, és dícséri(sokadik gépe), de én inkább Moulinex és társaiban bízom jobban. Vélemény?

Alap funkcióik ugyanazok, megbízhatóságban, tartósságban vannak szerintem különbségek. Elég nagy az árkülönbség, szerintem kevesen vesznek kezdetnek márkás cuccot, majdnem kétszer annyiért. Folyamatos használat mellett is elvan egy "gagyi" 3-4 évig, feleannyiért.
Igen, inkább kétlapátosat érdemes venni, a kenyér formája is jobb vele, nem olyan magas.

#767 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 15:02

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 13:57

Alap funkcióik ugyanazok, megbízhatóságban, tartósságban vannak szerintem különbségek. Elég nagy az árkülönbség, szerintem kevesen vesznek kezdetnek márkás cuccot, majdnem kétszer annyiért. Folyamatos használat mellett is elvan egy "gagyi" 3-4 évig, feleannyiért.
Igen, inkább kétlapátosat érdemes venni, a kenyér formája is jobb vele, nem olyan magas.

Oks, köszi. 3-4 év élettartamnál akkor ne nagyon számítsak többre?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#768 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 15:04

Idézet: freeone - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 16:02

Dehogynem, nyugodtan.Nem sok minden mehet benne tönkre.Nekünk a Hauser már több mint 3 éve megy hibátlanul.

Bravo

#769 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 15:23

Idézet: freeone - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 15:02

De, simán lehet több is, használattól függően. Apámék most vették meg a harmadikat, az első kettő együtt vagy 10 évet bírt ki.

#770 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 15:39

Idézet: begbie - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 13:38

Én sem gondoltam, hogy mindig elöl lesz... de ha elteszem a szekrénybe akkor is annál jobb minél kisebb. Tényleg NAGYON kicsi a konyha :)

A konyha nálunk is nagyon kicsi... de én csak ezért nem vennék kis gépet, én nemes egyszerűséggel a szobában sütöm meg, a konyhában csak az alapanyagokat állítom össze. Itt a számítógép mellett van egy kis asztal, azon van a gép, így bármikor rá tudok pillantani a kijelzőre, és a munka is jobban megy, ha átlengi a sülő kenyér illata.
Szóval szerintem vegyél hagyományos méretűt, mert szerintem kenyérsütőt sem egy évre vesz az ember, és amit most vennél, az pár év múlva már túlságosan kicsi lehet. :think:

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#771 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 15:42

Idézet: anyaanya - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 9:00

kenyérsütőbe raktam mindent, kétszer dagasztottam kelesztettem, aztán nyolc felé vágtam, és zsömléket formáztam belőlük

De hol sütöd meg? Hagyományos sütőben? A gépben?

Szerkesztette: Nevergone 2009. 02. 08. 15:42 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#772 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 15:50

Sütőben persze, jövő héten mi is kipróbáljuk :cool:

#773 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 19:38

Idézet: Nevergone - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 15:42

De hol sütöd meg? Hagyományos sütőben? A gépben?

zsemlét, kiflit csak sütőben persze ;)  múlt héten csináltam perecet is, azt is gépben dagasztottam, aztán formáztam, és sütöttem.
sőt...pizzatésztát, aranygaluskát is ott szoktam bedagasztani :)
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#774 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 20:18

Idézet: anyaanya - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 19:38

zsemlét, kiflit csak sütőben persze ;)  múlt héten csináltam perecet is, azt is gépben dagasztottam, aztán formáztam, és sütöttem.
sőt...pizzatésztát, aranygaluskát is ott szoktam bedagasztani :)

Igen, a pizza nekünk is "játszik", mióta megvan a gép.  :)

Idézet

[link]

#775 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 13:03

Na megvettem én is, hallgatva az észérvekre végül is BM-805-ös lett, és minő meglepetés, jár hozzá két év gar.
Azt hiszem ma este megejtem az első próbasütést, majd teszek fel képeket hogy lehessen röhögni :D

#776 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 12:56

Ti milyen fűszereket tesztek a kenyérhez? Nekem bejött a Kotányi kenyér-fűszerkeverék, illetve a bazsalikom-oregánó, összesen egy kiskanállal (oregánóból nem kell sok).

Idézet

[link]

#777 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 15:48

Ha szárított élesztő helyett hagyományosat szeretnék használni, mennyivel számoljak többet/kevesebbet a megadott mennyiségnél?

Idézet

[link]

#778 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:05

Na megvolt a próbasütés, az első áldozat egy mazsolás kalács volt. Ami a legmeglepőbb, hogy hibátlan lett mind ízre, mind állagra :cool:
Kép
Kép

#779 Felhasználó inaktív   Teppik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:59

Idézet: freeone - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 14:05

Na megvolt a próbasütés, az első áldozat egy mazsolás kalács volt. Ami a legmeglepőbb, hogy hibátlan lett mind ízre, mind állagra :cool:
Kép

Kép

:up:  :up:  nyamm. jólnézki ;)

#780 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 16:04

Idézet: freeone - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:05

Lesz ez meg jobb is, szerinted hibatlan szerintem meg a tetejen az a vilagos folt nem arrol arulkodik... :) Semmi gond, elsore teljesen jo eredmeny... :up:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó