HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 20. 01:37

Idézet: Asker - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 0:42

Hány tonna vízzel/jéggel vagy négyzetkilométer felülettel?

A kompresszoros hűtések is max 250 Wattig tudnak. /a'la Vapochil, vagy Prometeia/
Utána meg  má liquid N2...

Teljes rendszerre vonatkoztatva írtam a 350-400 wattot...De azt hittem ez azért logikus... :think:
Egyébként ha blokkra vonatkoztatod a dolgokat akkor elmondható ,hogy egy jó blokk el tud vezetni egy megfelelő chipről 200 wattot (szóval ha a chip ki van képezve ekkora hőtermelésre)...A kompresszoros hűtés véletlenül sem hinném ,hogy "csak" 250 wattig lenne jó...Ha egy procinak az üzemi hőmérséklete max. 60 fok és ezt 300 watt hőtermelés mellett teszi akkor nem hinném,hogy egy kompi nem tudná ezt a procit jóval 60 fok alatt tartani...Persze ez "agyonütött" példa viszont lényegre törő :) Arról nem is beszélve ,hogy növelve a kompi teljesítményét egyre nagyobb procit vállalhatna be...
A vízhűtésnél a high-end blokkoknak szobahőnél +5-6 fokkal magasabb hőmérsékleten elméletileg meg kellene tudni birkózni 230-240 wattal...Ha belegondolsz akkor a Corsair Hydrocool-t is anno úgy reklámozták ,hogy 200 wattot tud leszedni egy prociról...Az más kérdés ,hogy manapság egy procinak a magja sem képes ennyi hőt "kezelni" abban a hőmérséklettartományban ahol a vízhűtések dolgoznak...

#442 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 01:41

kedves jrpryv. egy valamit ne felejts azer el az agyonleghutott rendszerben. a rengeteg venti indulasok iszonyat aramot vesz fol a tapegysegbol amellet ugye hogy az osszed hdd inditoaram is nagy. namost minel nagyobb es tobb motor van a gepben annnal drabalabb tap kell.

a vizhutessel kapcsolatban igazad van, macera es raadasul a kulonbozo cpu generaciok kozott a cpu-ra, nb-re, vga-ra kerulo cumok elterhetnek, raadasul le kell muteni a gyari cumokat.

Egyebkent szerintem van a dologra megoldas, a barebone gyertok mar reg kitalaltak hogyan lehet keves ventivel gazdasagos hutest csinalni: thermal design - az egesz cuccra nezve. Tudom hogy sokan fanyalognak, de megis lehet hogy celszeru venni egy barebone dobozt a hozzavalo lappal es annak orulni...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#443 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:28

Idézet: Asker - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 0:42

Hány tonna vízzel/jéggel vagy négyzetkilométer felülettel?

A kompresszoros hűtések is max 250 Wattig tudnak. /a'la Vapochil, vagy Prometeia/
Utána meg  má liquid N2...

Kb. egy hónap múlva megláthatod ezt a  350-400W elvezetésére képes passzív vízhűtést! Akkorra lesz kész a cuccom!  :D

#444 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:38

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 12:28

Kb. egy hónap múlva megláthatod ezt a  350-400W elvezetésére képes passzív vízhűtést! Akkorra lesz kész a cuccom!  :D

Egy srác (talán haveromnak is mondhatnám) a HOC-on kitalálta, hogy egy fagyasztóládába tárolja a radiátort, na annak aztán megse kottyan egy-két prescott mag :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#445 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 20. 11:41

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 11:38

Egy srác (talán haveromnak is mondhatnám) a HOC-on kitalálta, hogy egy fagyasztóládába tárolja a radiátort, na annak aztán megse kottyan egy-két prescott mag :D

:D Az tuti hogy nem lesz magas a vízhőmérséklet, de mobil se lesz a gépe :D

#446 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 2:41

kedves jrpryv. egy valamit ne felejts azer el az agyonleghutott rendszerben. a rengeteg venti indulasok iszonyat aramot vesz fol a tapegysegbol amellet ugye hogy az osszed hdd inditoaram is nagy. namost minel nagyobb es tobb motor van a gepben annnal drabalabb tap kell.

Egyebkent szerintem van a dologra megoldas, a barebone gyertok mar reg kitalaltak hogyan lehet keves ventivel gazdasagos hutest csinalni: thermal design - az egesz cuccra nezve. Tudom hogy sokan fanyalognak, de megis lehet hogy celszeru venni egy barebone dobozt a hozzavalo lappal es annak orulni...

Hát ez evidens, de én egyébkéntse sajnálom a tápra a pénzt, szerintem aki komolyabb gépet épít az ha valamin, hát a tápon garantáltan nem spórol. De egyékbént én aktív vízhűtést csináltam, szal ventiszámban szinte ugyanott voltam :)  (2 db 12 centis venti volt a radin, elfért volna még 2, dehát az már annyit nem számít).

Hát tudtommal azért a BTX szabvány is már valami ilyesmi.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#447 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:47

De szerintem ezzel beis fejezhetnénk az  :offtopic: -ot, és végre válaszolhatna valaki arra a kérdésemre, hogy nem lehet-e valahogy az Asus A8N-SLI Deluxe lapnál a chipset hűtő fordulatszámát az alaplaról szabályozni, vagy kénytelen leszek egy ellenállást beiktatni majd (ha erre esik a választásom).  :)

Szerkesztette: jrpryv 2005. 02. 20. 11:47 -kor

#448 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:47

Fejezzük be az offolást, inkább vissza az Asus-ra. Én pl. már várnám az új biost de mostanában nagy a csend...

#449 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:48

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 11:47

De szerintem ezzel beis fejezhetnénk az  :offtopic: -ot, és végre válaszolhatna valaki arra a kérdésemre, hogy nem lehet-e valahogy az Asus A8N-SLI Deluxe lapnál a chipset hűtő fordulatszámát az alaplaról szabályozni, vagy kénytelen leszek egy ellenállást beiktatni majd (ha erre esik a választásom).  :)

Speedfan? Próbáltad vele?

#450 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:53

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 12:47

Tegyél be egy ventiszabályzót (pl: a Zalman hűtőkhöz mellékeltet). Persze csak akkor lehet, ha a csatlakozójuk megegyezik.

Egy hőmérsékletfüggő ellenállás lehet, hogy jobb lenne, mert akkor nem kell folyton csavargatni a ventiszabályzót, de ehhez kell egy kicsit barkácsolgatni.....  Nem vagyok elektronikus, de talán vhogy megoldható... ;) ;)  ;)
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#451 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 12:07

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 12:48

Speedfan? Próbáltad vele?

Ja nem, nekem nincs ilyen lapom. Hétfőn rendelem meg az alaplapot, 4 alaplap közül vacilálok:
Gigabyte GA-K8N Ultra-9
Gigabyte GA-K8NXP-9
DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D
ASUS A8N-SLI Deluxe

Az ASUS-al az egyetlen gondom ez a katasztrófális venti, azért kérdem, hogy meglehet-e oldani. Hétfőn tudom meg az árakat, majd az alapján döntök. Így elsőre nekem a Gigabyte K8N Ultra-9 a legszimpibb.

#452 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 12:11

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 12:53

Tegyél be egy ventiszabályzót (pl: a Zalman hűtőkhöz mellékeltet). Persze csak akkor lehet, ha a csatlakozójuk megegyezik.

Énis ilyen szabályozóra gondoltam, vagy pedig egy szimpla ellenállásra, de egyenlőre még tényleg nemtok semmit, félek, hogycsak egy passzív hűtés segít, ami vagy elfér vagy nem... A gigabyte azért szimpatikusabb, mert ott eleve passzív hűtés van, ami nagy, de lapos, így nincs vele semmi gond.

#453 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 13:23

Emberek, kihagyok két napot a topic olvasásából, erre telenyomjátok vízhűtés kontra léghűtéssel...
:offtopic: a köbön, semmi hasznos. bezzeg senki nem nyomott fel egy rohadt képet a lecserélt chipset hűtőjéről... :reklamacio:

Szerkesztette: KZKZKZ 2005. 02. 20. 13:23 -kor

k s

#454 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 13:43

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 1:25

Hát nagy általánosságban valóban felejtős lehet, nekik is van belépő szintü blokkuk,de az XXFlow nem kimondottan az a kategória :)
Nem akarok kötözködni, de egy stock hűtő is léghűtés. Van egy sanda gyanúm, hogy még nem volt dolgod Thermalright XP-120-al. Zalman 7000CU-nál is kb. 4 fokkal hűvösebb. Valóban fals adatokat olvas ki az alaplapi szenzor, még azonos típus eseténis eltérő értékeket, de attólmég, ha két hűtő között stabilan 5 fok eltérést mutat, akkor az akárhogyan, akármivel méred akkoris 5 fok marad. 

Márpedig 1000 rpm-es ventivel fog elmenni :) Nekem a Zalman 7000CU annó elvitte az első szériás 3@3.7 Ghz-s prescotott elég kemény fesz emeléssel, kb. 150W-nyi hőt termelve gond nélkül, az XP-120 pedig 1100 rpm-el járó ventivel 4 fokot vert rá.
Ezt a 350-400W-t nemtom honnan vetted, de elég nagy butaság......

:offtopic: Sorry de reagálnom kell ha lebutaságozzák az értelmes megjegyzésem...Azt a 350-400 wattot nem poénnak szántam...Ez a valóság...Semmi különös nincsen rajta..HA nem hiszed akkor pakolj fel egy dual xeont valahonnan Tumwater rendszerben dual 6800Ultrával és ráengedjük a hűtésemre :) Lehet olyan hőfokokat és zajszintet tapasztalnál amit léggel sosem...Mellesleg nekem 4m2 felület van passzívban és 0,8m2 aktívban (elzárt ventikkel így nem hallani őket ki a fém dobozból és a házból,de a levegőt kinntről szívja)...Ez kb. 10-szeres növekedés felületben egy high-end léghez képest...Arról nem is beszélve ,hogy a blokkok hatékonysága is mennyivel nagyobb és ,hogy ez a közel 5m2 a házon kívűli levegőt kapja így csak nem is azt amit léghűtésnél(ami felmelegedett a házon belűl)...Szal ez szimpla fizika...

#455 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 13:49

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 13:23

Emberek, kihagyok két napot a topic olvasásából, erre telenyomjátok vízhűtés kontra léghűtéssel...
:offtopic: a köbön, semmi hasznos. bezzeg senki nem nyomott fel egy rohadt képet a lecserélt chipset hűtőjéről... :reklamacio:

Sorry,direkt ezért is hoztam el egy digtális fényképezőt ,hogy le tudjam fényképezni a lapomat ahogy eddig átalakítottam hűtésileg...Erre megvannak a képek és nincs usb kábelem amivel a fényképezőt össze tudnám kötni a géppel :D

Viszont pár jó tanács! Óvatosan szedd le a chipset hűtőt mert iszonyat agresszívek a rugói a lefogatónak! Másrészt alkohollal jól mosd át a mag tetetjét mert a hővezető pad és paszta (igen ,mindkettő van alatta!!!) olyan szinten ráragad a chipre ,hogy nekem szinte kaparnom kellett le alkoholos ronggyal! Ha meg nem szeded le akkor nem lesz tökéletes a kontaktus a hűtő és a borda között! Viszont a lesarkazás védő kis fekete keretet ne szedd le szerintem! Arn is írta ,hogy nem jön rosszul mert csak 2 pontos a rögzítés és megbillenhet a borda! Szal nem érdemes kockáztatni! Mellesleg meg lehet ugrik is a gari ha leszeded...

#456 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 09:36

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 14:49

Sorry,direkt ezért is hoztam el egy digtális fényképezőt ,hogy le tudjam fényképezni a lapomat ahogy eddig átalakítottam hűtésileg...Erre megvannak a képek és nincs usb kábelem amivel a fényképezőt össze tudnám kötni a géppel :D

Viszont pár jó tanács! Óvatosan szedd le a chipset hűtőt mert iszonyat agresszívek a rugói a lefogatónak! Másrészt alkohollal jól mosd át a mag tetetjét mert a hővezető pad és paszta (igen ,mindkettő van alatta!!!) olyan szinten ráragad a chipre ,hogy nekem szinte kaparnom kellett le alkoholos ronggyal! Ha meg nem szeded le akkor nem lesz tökéletes a kontaktus a hűtő és a borda között! Viszont a lesarkazás védő kis fekete keretet ne szedd le szerintem! Arn is írta ,hogy nem jön rosszul mert csak 2 pontos a rögzítés és megbillenhet a borda! Szal nem érdemes kockáztatni! Mellesleg meg lehet ugrik is a gari ha leszeded...

Köszi, megfogadom a tanácsokat, és várom a képeket.
k s

#457 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 19:39

Na mostmár biztos, hogy nekemis ilyen lapom lesz. Ma szóltak, hogycsak ezt tudják beszerezni. Ugyan nem látom értelmét ennek az SLI-nek, de ahogy így elnézem eléggé jól sikerült egy lap, márcsak vhogy azt az idegesítő hűtést kell megoldanom......

#458 Felhasználó inaktív   Mixmag 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:22

Sziasztok!

Érdekelne, hogy gyakorlatban sikerült e már valakinek megoldani a chipset-hűtő problémáját.
Cserén gondolkodom...eléggé komoly hangja van...

#459 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:29

Melyik BIOS-t ajánljátok az ASUS A8N-hez ???
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#460 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:54

Idézet: sinya - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 22:29

Melyik BIOS-t ajánljátok az ASUS A8N-hez ???

1003 előtti bétával ment nekem a legjobban.

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.