HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:43

adatbiztonság? hát pont ellenkezőleg ! nem fogok raid1 csinálni, feleslegessen vegyek két winyót? inkább csinálok egy raid0, akkor viszont 200 + 200 =400 Gb adatom elveszhet, ha az egyik tönkre megy ! Bakaphatja a SI
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#1002 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:19

Idézet: Emre - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 10:43

adatbiztonság? hát pont ellenkezőleg ! nem fogok raid1 csinálni, feleslegessen vegyek két winyót? inkább csinálok egy raid0, akkor viszont 200 + 200 =400 Gb adatom elveszhet, ha az egyik tönkre megy ! Bakaphatja a SI

Én már évek óta raidelek és semmi gáz nem volt.

#1003 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:22

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 13:19

Én már évek óta raidelek és semmi gáz nem volt.

nem a raid a szar, nem is a silicon chip hanem a winyó, veszek két darab 200Gb winyót, 400Gb adatom van rajta raid0 -ban , és meghal az egyik winyó, elveszett 400Gb adatom :box2:
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#1004 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:24

Idézet: Emre - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 13:22

nem a raid a szar, nem is a silicon chip hanem a winyó, veszek két darab 200Gb winyót, 400Gb adatom van rajta raid0 -ban , és meghal az egyik winyó, elveszett 400Gb adatom :box2:

Persze így szívás ekkora adatmennyiséggel már nagyot lehet szívni. Nekem 2 db 74-es Raptorom van raid0-ban és mellette 1 300-as Maxtor van, ezen tárolom a fontos dolgokat.

#1005 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:37

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 19:42

Igen a felsőbe kell rakni, bár, ha az alsóba teszed, akkor is tudod használni. Ha, mind a 3 pci-t kitudod használni, akkor gratulálok én elsem tudok képzelni olyan gépet, amibe 2-nél több kéne.  :)
és akkor lehet.

Én már ott tartok hogy kalkulálnom kellett: van ugye egy sima tv-tuner, egy audigy2, ez eddig oké. Most lett egy skystar1-em, amihez már esélyem sem volt belső kártyafogadót rakni, mert nem fér- úgyhogy egy külső phoenix lett helyette. És ha lesz 2. vga, akkor a sima tunerről is lemondhatok, mert az sem fog férni....
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1006 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:40

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:01

sztem ha az ember vesz egy ilyen fullos lapot,akkor az a minimum,hogy minden mukodjon rendesen faszan... buzi SI nem tudom miert vette ki a non-RAID vinyok tamogatasat...

Ha belegondolsz, teljesen felesleges: nv sata lekezeli a single winyókat, tehát 4 winyót rakhatsz bele gond nélkül külön is. Aki meg 8 winyót használ, az miért ne raid-elné őket?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1007 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:42

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 12:24

Persze így szívás ekkora adatmennyiséggel már nagyot lehet szívni. Nekem 2 db 74-es Raptorom van raid0-ban és mellette 1 300-as Maxtor van, ezen tárolom a fontos dolgokat.

Raptoroknak minek a raid? Anandtech tesztje szerint szinte semmi jelentősége raptoroknál a raid0-nak. :think:

#1008 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:44

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 13:42

Raptoroknak minek a raid? Anandtech tesztje szerint szinte semmi jelentősége raptoroknál a raid0-nak. :think:

Több okból is jó nekem a Raptor RAID első hogy a 74 giga kevés nagyon. Második hogy egyszerre többmindent szoktam csinálni a gépen pl. dvd írás játék zene net..... így jobban bírja :)

De különben észrevehető a gyorsulás a simához képest. Szal Anand tesztje nem a gyakorlatot mutatja hanem a puszta számokat.

Szerkesztette: Lufinyul 2005. 04. 13. 12:45 -kor

#1009 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 14:05

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 13:40

Ha belegondolsz, teljesen felesleges: nv sata lekezeli a single winyókat, tehát 4 winyót rakhatsz bele gond nélkül külön is. Aki meg 8 winyót használ, az miért ne raid-elné őket?

remelem megengeded hogy eldontsem hogy hasznalom a vinyokat,koszi :)
teljesen feleslegesnek tartom a RAIDet,raadasul mar minden vinyomon van adat,ugyhogy igy egy kicsit nehezkes lenne
az hogy NV-n mukodnek a non-RAID vinyok,az meg nem mentseg a silicon imagenek...
jah,es egy szoval sem mondtam,hogy 8 vinyot hasznalok
most telleg ennyire nehez felfogni,hogy bena a Silicon Image? miert kellett kivenni a tamogatast,azt nem ertem,ha ebben is tudsz ilyen okosakat mondani pls kozold velem feltetlenul

#1010 Felhasználó inaktív   harman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 20:53

Sziasztok van valakinek tapasztalata hogy  melyik lan csatlakozot érdemesebb használni az alaplapon adsl esetén,nForce-t vagy yukon-t.Ha valaki már probálta vagy van tapasztalata ezügyben nem bánnám ha leirná a tapasztalatait
CM Stacker ház//Chieftec 480w//Asus A8N-SLI//AMD A 64 3200+939//2X512 mb 3200/400 ddr kingston//MSI Geforce 6600GT//Pio 108-as DVD//Toshiba DVD-rom//Samsung 160gb //WD Raptor 74gb//AerogateII//Aerocool cool-panel

#1011 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 21:28

Idézet: harman - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 21:53

Sziasztok van valakinek tapasztalata hogy  melyik lan csatlakozot érdemesebb használni az alaplapon adsl esetén,nForce-t vagy yukon-t.Ha valaki már probálta vagy van tapasztalata ezügyben nem bánnám ha leirná a tapasztalatait

Nforce mert az natív, és nem terheli a procit annyira.

#1012 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 21:32

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 22:28

Nforce mert az natív, és nem terheli a procit annyira.

ADSL eseten a masik csati is szinte 0... Amugy, LAN lesz?

#1013 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 22:36

Idézet: harman - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 21:53

en a marvell yukont hasznalom adsl-re,hogyha kell majd a masik gigabit lanra,stb,akkor az ne terhelje le annyira a procit... mivel igy hogy adsl van a marvellen teljes kihasznaltsag mellet kb 0% procit eszik,ahogy authenticDViD is mondta
ezt leszamitva amugy IMO mindegy hogy melyikre rakod

#1014 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 23:25

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 23:36

en a marvell yukont hasznalom adsl-re,hogyha kell majd a masik gigabit lanra,stb,akkor az ne terhelje le annyira a procit... mivel igy hogy adsl van a marvellen teljes kihasznaltsag mellet kb 0% procit eszik,ahogy authenticDViD is mondta

Thx.. :)

#1015 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 08:26

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 23:36

Most kössetek belém :D Nem azt mondtam hogy marhanagy változást érez. De különben érezhet különbséget ha nekiáll játszani a neten. Bár még így sem számottevő a dolog.

#1016 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:24

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 14:05

jah,es egy szoval sem mondtam,hogy 8 vinyot hasznalok
most telleg ennyire nehez felfogni,hogy bena a Silicon Image?

Ha nincs több mint 4 winyód, és mégis a silicont fikázod, ahelyett, hogy használnád az nv-t, akkor neked nehéz a felfogásod :D

#1017 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:25

Amúgy én nv lan-t használom adsl-re, ha kell a másik, akkor majd átkonfigolom. :think:

#1018 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:55

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 12:24

Ha nincs több mint 4 winyód, és mégis a silicont fikázod, ahelyett, hogy használnád az nv-t, akkor neked nehéz a felfogásod :D

most telleg nem flamelni akarok,de sztem meg a te felfogasod gyengus egy kicsit :)
azt se mondtam hogy nincs tobb mint 4 vinyom,meg kulonbenis... milenne ha epp 4 vinyom lenne,de kene meg hely mobil racknek,stb
es termeszetesen fikazom a SI-et,de szolj ha nem ertesz velem egyet,de csak ha meg tudod indoklni normalisan,hogy miert nem kene
mert az nem indok,hogy hasznaljam NV-t helyette,es akkor minden jo lesz
ez olyan,mintha nem mukodne egyik pci slot,es azt mondanad,hogy van meg eleg,rakjam at egy masik slotba a kartyat... gondolom teged sem idegesitene :)
nem akarom ismetelni onmagam,de olyan,mintha figyelembe se vetted volna: sztem egy ilyen fullos lapnak tudnia kene ezt is minimum
jah es azt meg elfelejtettem leirni,hogy a dvd-m is eszik egy sata helyet

Szerkesztette: Assaiki 2005. 04. 14. 11:58 -kor

#1019 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 18:50

Sata dvd, meg több mint 4 sata winyó? huha...:) Így van értelme, hogy több sata működjön, ez igaz, viszont akkor már akár sata vezérlőt is használhatnál, ha ennyire tetszik. Valószínűleg Asuséknál is úgy gondolkodtak, hogy 8 winyó nem raidben értelmetlen.

Szerk.: ki a fene gyárt sata dvd-t? :think:

Szerkesztette: freeone 2005. 04. 14. 18:50 -kor

#1020 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 20:40

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 19:50

Sata dvd, meg több mint 4 sata winyó? huha...:) Így van értelme, hogy több sata működjön, ez igaz, viszont akkor már akár sata vezérlőt is használhatnál, ha ennyire tetszik. Valószínűleg Asuséknál is úgy gondolkodtak, hogy 8 winyó nem raidben értelmetlen.

Szerk.: ki a fene gyárt sata dvd-t? :think:

komolyan mondom nem ertem a gondolatmenetedet,miert kene hasznaljak,hogyha van a lapon 8 sata?
elozo lapomnal (Epox 8kda3+) 6 sata volt,2 NV es 4 SI,es ment mint a 6 rendesen,non-RAID vinyokkal,szerintem visszalepes,hogyha most ezen a lapon nem megy... egy ilyen fullos lapnak tudnia kene ezt minumum,ha mar raktak ra ennyit... amugymeg csak azert,mert neked nincs szukseged ra,azert meg nem ertelmetlen,szoval megint boduletesen nagy butasagot mondtal...
ha nem mukodne NV ethernet a lapon,akkor te halal nyugodtan tudomasul venned,es atraknad a kabelt a marvellre? es ha az sem mukodne? akkor halal nyugodtan vasarolnal egy lankartyat?
ha igen,akkor tegy igy,engem mar az se erdekel,de ettol meg nyomorek a Silicon Image :)
es a jogot tovabbra is fenntartom,hogy en dontsem el hol hasznalom a vinyokat,thx hogy megengeded

jah es megvalami,latom meg mindig nem fogtad fel,hogy nem kell 8 vinyo ahhoz,hogy ki legyen hasznalva (meg ha nem is maximalisan) a ket vezerlo,hanem eleg 4 vinyo+1 SATA DVD

UI.: MSI,Plextor,gyart SATA DVD-irokat,a tobbi markat nem tudom

Szerkesztette: Assaiki 2005. 04. 14. 20:45 -kor

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »