HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#3361 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:39

Lehet, hogy már volt akkor sorry!,de lehet nem.
Kb. min. 60-70-el jöttek oldalról belém egy mellékútról, miközben mi is 80-90-el haladtunk előre!
4-en utaztunk benne. Sérülés nélkül szálltunk ki, kivétel a jobb első ülésen ülő, akinek a térde beütődött valahova, és 1-2 napig fájt még utána. Nekem csak az öv húzta meg kicsit a mellkasom meg a légzsák a jobb kezem "pirospacsisra" ütötte meg. Az egész első futómű kiszakadt (részben az ütközés, részben hogy átrepültünk egy beton árkon), a motortartó bakok is elmentek előre, totálkár.

Kép
Kép
Kép
Kép
Utastér "sértetlen" maradt.

A Scenicnek műanyagból van az egész első sárhányója, a motorháztető fedelét pedig kézzel lehet hajlítani! De nem akarom elképzelni mi lett volna, ha egy 80-as években tervezett autóval megyünk...

Szerkesztette: Kory 2005. 01. 31. 10:42 -kor

#3362 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:42

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 9:31

Konor, Te direkt csinálod, vagy tényleg nem érted? Ha nem gyűrődik a kocsi, akkor hiába vagy bekötve, az ütközéskor olyan, mintha direkt a falnak mennél. Nem mindegy, hogy egy pillanatra kapsz bazi nagy G-t, hogy kiesik a szemed, meg leszakadnak a belső szerveid, vagy több ideig kapod a kissebb g-t, és van esélyed megúszni, igaz, a kocsi porrá törik. Na, én ilyen esetben szarom le a kocsit, de a másikét is, uis balesetkor szimpla totálkár, illetve gondatlanságból elkövetett emberölés a választható 2 opció.

BTW én 1x törtem meg a kocsim, lenéztem a telcsire a Jászberényi felüljáróról lefele. Ugye itt cirka 7 körül gurul le az ember, 2 kocsival elöttem a fószer szabálytalanul megfordult a záróvonalon, persze, nem egyszerüt fékezett. Az utána, azaz az elöttem levő Renault éppen meg tudott állni satuval mögötte, én meg mire felnéztem, satuztam, kb 30-40 körül belementem. Bal oldalt szembesávba jöttek, jobb oldalt is voltak, szal csak a satu volt a megoldás, nameg kb ~2mp volt az egész, arra volt időm, h Hubazzeg, ez nem fog megállni!, és csatt. Ugye, F Astra, a hütőm is eltört, de a kocsiból 3-man szálltunk ki sértetlenül, a Renaultos detto. Aki miatt ez az egész kialakult, az meg sietve eltúzött a fenébe, jellemző. Persze, beismertem, h hibás voltam, ez van.

A kocsi céges volt akkor, a Schiller kb 800e-ért csinálta meg, az első, oldalsó elemekig mindent eredeti, gyárira cseréltek ki. Casco, cégautó rulez, nem is látszik rajta, h törött. :D Kb 10 év alatt a jogsim 7. évében ez az első, és ezidáig az egyetlen balesetem. Remélem ez igy is marad.

Na, azóta sokkal nyugodtabban vezetek. Szerintem mindenkire ráférne egy ilyen, hogy a családjával karambolozzon, és megússza (bocs, durván hangzik). Akkor nagyon sokat változott a vezetési stilusom. És akkor talan a fenti streetracinges kollegák is máshogy vélekednének. :)

Bocs a sztoriért, kijött belőlem. :)

te sem érted :)
mindegy melyik kocsi gyűrődik mert mind a kettőnek nyeli el az energiáját :)
ha van 2 db autód egy 1500KG-os ami megy 50el meg egy 900kgmos ami szintén 50el megy és ezek szembe összeütköznek szerinted melyik autó merre fog elmozdulni és melyik autóban változik meg jobban a benne ülők mozgási energiája? szerinted?
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#3363 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:44

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 10:39

A Scenicnek műanyagból van az egész első sárhányója, a motorháztető fedelét pedig kézzel lehet hajlítani! De nem akarom elképzelni mi lett volna, ha egy 80-as években tervezett autóval megyünk...

Attól függ, milyen gyártmányúval... :)

#3364 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:44

Szemléltetésnek :)

http://www.sicurauto...haeton_polo.php  Vw Pheaton versus VW Polo - videó is!

http://www.sicurauto.it/crashtest/speciali...sa_mercedes.php Opel Corsa versus Mercedes S - videó is!

http://www.sicurauto...art_classes.php SMART versus Mercedes S - videó is - ez besz**ás!

#3365 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:45

Idézet: keton - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 10:44

Attól függ, milyen gyártmányúval... :)

Úgymond alsó-középkategóriással. Kb. erről volt szó :)

#3366 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:47

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 10:45

Úgymond alsó-középkategóriással. Kb. erről volt szó :)

Jahm, az kellemetlen élmény lett volna :)

#3367 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:48

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 9:31

Konor, Te direkt csinálod, vagy tényleg nem érted? Ha nem gyűrődik a kocsi, akkor hiába vagy bekötve, az ütközéskor olyan, mintha direkt a falnak mennél. Nem mindegy, hogy egy pillanatra kapsz bazi nagy G-t, hogy kiesik a szemed, meg leszakadnak a belső szerveid, vagy több ideig kapod a kissebb g-t, és van esélyed megúszni, igaz, a kocsi porrá törik. Na, én ilyen esetben szarom le a kocsit, de a másikét is, uis balesetkor szimpla totálkár, illetve gondatlanságból elkövetett emberölés a választható 2 opció.

BTW én 1x törtem meg a kocsim, lenéztem a telcsire a Jászberényi felüljáróról lefele. Ugye itt cirka 7 körül gurul le az ember, 2 kocsival elöttem a fószer szabálytalanul megfordult a záróvonalon, persze, nem egyszerüt fékezett. Az utána, azaz az elöttem levő Renault éppen meg tudott állni satuval mögötte, én meg mire felnéztem, satuztam, kb 30-40 körül belementem. Bal oldalt szembesávba jöttek, jobb oldalt is voltak, szal csak a satu volt a megoldás, nameg kb ~2mp volt az egész, arra volt időm, h Hubazzeg, ez nem fog megállni!, és csatt. Ugye, F Astra, a hütőm is eltört, de a kocsiból 3-man szálltunk ki sértetlenül, a Renaultos detto. Aki miatt ez az egész kialakult, az meg sietve eltúzött a fenébe, jellemző. Persze, beismertem, h hibás voltam, ez van.

A kocsi céges volt akkor, a Schiller kb 800e-ért csinálta meg, az első, oldalsó elemekig mindent eredeti, gyárira cseréltek ki. Casco, cégautó rulez, nem is látszik rajta, h törött. :D Kb 10 év alatt a jogsim 7. évében ez az első, és ezidáig az egyetlen balesetem. Remélem ez igy is marad.

Na, azóta sokkal nyugodtabban vezetek. Szerintem mindenkire ráférne egy ilyen, hogy a családjával karambolozzon, és megússza (bocs, durván hangzik). Akkor nagyon sokat változott a vezetési stilusom. És akkor talan a fenti streetracinges kollegák is máshogy vélekednének. :)

Bocs a sztoriért, kijött belőlem. :)

bizony mert audim van akkor már sztrítrészinges is vagyok sőt bmw-m is van akkor még agresszív is vagyok nem?

egyébként én is hasonló szituba kaptam hátulról el a suzit :)

#3368 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:52

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 9:44

http://www.sicurauto.it/crashtest/speciali...sa_mercedes.php Opel Corsa versus Mercedes S - videó is!

http://www.sicurauto...art_classes.php SMART versus Mercedes S - videó is - ez besz**ás!

ezért jó a kisautó elszálsz a fenébe :)

#3369 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:53

Én vagy 3 éve úgy jártam, hogy román rendszámú kolléga ment előttem aztán sárguló lámpánál satut nyomott. Én is satu, de vizes volt az út, úgy 20-al beleszálltam. Épp megállt alattam a kocsi, gondolkodni se volt időm, hátulról Pug Partner satu, aztán ő is belémszállt. Pug eleje piszkosul összetört,  enyémbe vagy 60 E kár lett elől-hátul összesen (ennek nagy része 1 fényszóró, de festeni semmit nem kellett rajta, műanyag lökhárató felfogta), románéba semmi.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#3370 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:02

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 10:20

Suzuki antifanoknak jó hír, hogy megszűnt a WR+ gyártása. :D 

De mennyi áll belőle készleten? :Đ
Ciciman is on borda

#3371 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:07

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 11:02

De mennyi áll belőle készleten? :Đ

Valószínű lehet még jövőre is venni. :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#3372 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:09

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 10:52

ezért jó a kisautó elszálsz a fenébe :)

Ahhoz képest nem is tört annyira össze  a Smart :) Jó pattanós.

#3373 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:10

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 11:09

Ahhoz képest nem is tört annyira össze  a Smart :) Jó pattanós.

Az a baj, hogy ebben a méretben már mindegy, hogy törik, vagy nem... Bár akkor már inkább ne törjön :)

#3374 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:10

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 11:44

Azta, ez nagggyon jó :)  Mondjuk szerintem a legdurvább a régi Corsa vs. régi S osztályos merci. A torpedó lemez csúnyán megadta magát. A Smart az inkább csak látványos, annak a szerkezete azért bírta a próbát, az más kérdés, hogy valszeg a bent ülőké már nem.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3375 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:22

Nekem egyébként ez a fő problémám az EURONCAP töréstesztekkel. Ott mindössze annyit csinálnak, hogy egy falnak ütköztetik az autót oszt megnézik és pontozzák, ezáltal ugyanúgy pontozzák a kisautókat, mint a nagyokat (hisz a nagyautó is ugyanúgy az egész energiát kell, hogy elnyelje, mint egy kisautó). Így alakulnak ki olyan abszurd helyzetek, hogy egy Renault Modus (kisautó, ugyanúgy ugyebár mint egy Corsa), jobb eredményt kap, mint egy új 5-ös BMW, holott az életben a Renaultnak a jóval kisebb tömege miatt közel kétszer akkora energiát kell elnyelnie mint a BMW-nek, ezt viszont ugyebár a teszt figyelmen kívül hagyja, hamis biztonságérzetet adva a kisautó vezetőjének.
Szal nemcsak a gyűrődési zónák megfelelő kivitelezésén múlik egy autó biztonsága, hanem bizony a tömegén is.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3376 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:23

Jó persze tudom, hogy elmletileg "defromálódó" falnak ütköztetik, de hát annak a falnak a deformálódása egy vicc, megse közelíti azt ahogy ez a valós ütközéseknél zajlik.

#3377 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:26

Nem egészen, az utasra-vezetőre ható erőket mérik, (s más mellett, pl. oldalvédelem és gyalogos) nagyjából az számít nagyon a pontozásnál.

Ha a BMW 5ösben UGYANANNÁL a tesztnél több (káros) erő jutott a vezetőre, utasra, mint a Modusnál, nincs mit tenni, bizony a Modus jobb!

Nézd meg a bábukat.

http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=6&id2=201
http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=4&id2=208

Nekem az EuroNcap besorolásával van néha bajom, ahogy különböző osztályokba rakják a kocsikat, pl. a
BMW 3-series "LARGE FAMILY CARS"-ban van :D

Szerkesztette: Kory 2005. 01. 31. 11:30 -kor

#3378 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:42

Az ENCAP-nál van szerintem egy sokkal érdekesebb lista is, ami a valós tapasztalatokon alapul.
How safe is your car?

Némileg életszerűbb :) (baleseti statisztika)

#3379 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:48

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 12:26

Nem egészen, az utasra-vezetőre ható erőket mérik, (s más mellett, pl. oldalvédelem és gyalogos) nagyjából az számít nagyon a pontozásnál.

Ha a BMW 5ösben UGYANANNÁL a tesztnél több (káros) erő jutott a vezetőre, utasra, mint a Modusnál, nincs mit tenni, bizony a Modus jobb!

Nézd meg a bábukat.

http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=6&id2=201
http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=4&id2=208

Nekem az EuroNcap besorolásával van néha bajom, ahogy különböző osztályokba rakják a kocsikat, pl. a
BMW 3-series "LARGE FAMILY CARS"-ban van :D

Nem érted, amit mondok. Persze, hogy az utasokra ható erőket mérik, a sebesülésük kockázatát, de úgy mérik, hogy egy falnak ütköztetik, vagyis az autónak kell az összes energiát elnyelnie. Namostmármost találkozik egy Modus frontálisan egy 5-ös BMW-vel. A Modus mondjuk 1.1 t, míg az 5-ös BMW legyen 1.5 tonna. Szerinted ugyanakkora energiát kell elnyelnie mindkét autónak (azért kell energiát elnyelnie, hogy mint említetted, kisebb erő hasson a vezetőre)? Egyértelműen nem, mint ahogy azt az általtad belinkelt videón is tökéletesen látszik (ráadásul tudtommal, a Smart ugyanúgy 4 csillagos minősítést kapott, mint az S osztályos merci, na ezt a látottak alapján mennyire érzed reálisnak?).

#3380 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:49

Ajj, hobizoli....

Fürgeségben tény, hogy a puntó vezet, de nem is írtam az ellenkezőjét, leghátul az Audi végez

Idézet

Golf2 1.6i 75LE, a Punto 1.4i 16V meg 95LE-s motorral szerepel, ebbol csak az Audi es Punto jaccik egymas kozott, a Golf2 meg nezi oket hatulrol,

Ez nagyon-nagyon téves...
A 90Le-s 1.9 TDI 80-as Audit a Golf 2 1.6 (a barátnőm szerint is, pedig övé az audi, felhívhatjátok, ő azt is szokta mondani, hogy az audi nem bírja annyira az emelkedőt, mint a golf, szó szerint) úgy otthagyja, mint a szart. Már elnézés a kifejezésért. PErsze van fél tonna többlete az audinak. És így a Golf a legkönnyebb.
De hibb el, hogy jóval jobban megy a Golf. Az Audi iszonyat lomha 90Le-vel.

Idézet

Egy autó nem attól lesz biztonságos, hogy nem tudom benyomni kézzel a lemezeket (persze egy bizonyos határ alatt már mindegy, de az nem Puntonál kezdődik), hanem a tervezéstől, a kikísérletezett biztonsági zónáktól, kormánytól és az egyéb beépített aktív biztonsági eszközöktől, stb.

Ez igaz.... Tökéletesen... Csak hát nemár az legyen hogy beül egy keményebb srác és összehajtogatja a kocsit. Szerintem sokat számít. Főleg az ajtók fogása. Minősége... Nálam legalábbis igen.

Idézet

sőt 1.2-ő 80 lovas is csúnyán megszivatja az 1.6-os Golfot.

Nem akarok vitázni... De hidd el, hogy nagyon nem.
Bármilyen hihetetlen egyesek számára, de jól mennek menetteljesítményre ezek az autók.
80Le-s Puntóval már álltam ki.. sehol sem volt...
Syner hozz egy 80-as puntót ide, meg egy kamerát. Aztán lealázzuk, felrakjuk a videót.
Teljesítmény/tömegarányban is jobb lennék.

Egyébként apám ismerőse, aki a Jettaját lecserélte egy Puntóra... visszavitte szépen és elhozott helyette egy Albeát.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »