HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#3881 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 08. 09:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 7:45

Uhh, sajnálom a Hondát.

Anno nálunk az Alfa 33 1,8TD 5 foknál már két-három, 0-nál 5-6, -5-nél 10-12, -10-nél legalább 15 izzítást követelt meg. Az alatt lehetetlen volt beindítani. Mondjuk az egy hihetlenül gagyi motor...

jó kis 3 hengeres :D
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#3882 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 09:43

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 9:37

jó kis 3 hengeres :D

Traktor. De legalább ment, mint a rakéta... Túl sokat sem evett, de a bosszantó hibák ott is megvoltak, ráadásul alig fűtött (ugye mediterrán helyeken nem is kell sokat...)

Szerkesztette: Carmaged 2005. 02. 08. 09:44 -kor

#3883 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 10:29

Az opelben addig nem is láttam az izzító kontrollámpáját míg a mínuszok be nem kopogtak. Amúgy kb harmadik főtengelyfordulatra elkapja az izzítás vége után és szép kis kerregéssel el is indult eddig mindíg. Viszont lehet ennek is fárad az akksija, így télen egy kicsit mintha lassabban forgatná...

Clio meg lassan melegszik be, ennél is lájtos a fűtés hatásfoka (hozzáteszem minél nagyobb egy motor hatásfoka annál kevesebb lesz a hulladékhője így "kissé" lassan melegíti fel a hűtővizet (2,9-es TD merga motor mellé (E-klasse és még sima TD nem CDI) szériában szereltek amúgy webasto kiegészítő fűtést)). Kb akkor lesz benne meleg, mikorra beérek munkába (6 km :) ).  Amúgy kb megint elpusztult benne egy-két izzítógyertya mert kicsit erősebben rázkódik a blokk indítás után pár másodpercig a megszokottnál. A diagnosztika szépen megmondja ezt is, visszaviszem míg garanciális. :)

#3884 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 10:29

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 8:39

Itt is -20 fok van még mindig, reggel 2. izzitásra is csak keservesen indult a passat...

Ráadásul asszony reggel a Hondával szerecsésen megcsuszott a parkolóban. Ahogy beállt orral, megcsuszott a jégen, és nekicsúszott egy kisfának. Kb 10cm-es X alakaban berepedt a műanyag lökhárító jobb eleje. :(

:(
--
A Megane -12 fokban állt  (délután és este) kinnt viszonylag sokat, kb. 7-8 másodperc telt el a Start gomb megnyomása után (izzítás), aztán egyből indult, bár ez még új. Amúgy azt hallottam hogy a Rönó-féle izzítógyertyák nem sokat bírnak, de a dCi jól indul még izzítás nélkül is :think:
--
A VW-nél olyat is hallottam, hogy kicsit "csalnak" az izzítás idejével, mert amikor már kinyitod az ajtót, és (ugyebár beszállsz és valószínű el fogsz indulni), már elkezd előizzítani, s mikor elfordítja az ember a kulcsot már csak 1-2 másodpercet lát belőle. De lehet ez urban legend.

#3885 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 10:38

Idézet: Kory - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 10:29

Amúgy azt hallottam hogy a Rönó-féle izzítógyertyák nem sokat bírnak, de a dCi jól indul még izzítás nélkül is :think:

Ezt én is hallottam. Ugye egyötös dci-t (egykilencesről nem hallottam, hogy halnának a gyertyái) elég sok haszonjárműbe szerelik (clio société, kangoo), ott meg nem hiszem, hogy állandóan diagnosztikára hordaná a nép, így majdnem 100%-ig biztos vagyok hogy egyik-másik négy halott izzítógyertyával jár és észre sem veszi. A szervizben a srác aki diagnosztizálta a clio-t szintén hasonlókról számolt be...

Szerkesztette: RiCS 2005. 02. 08. 10:39 -kor

#3886 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 10:41

Idézet: Kory - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 10:29

A VW-nél olyat is hallottam, hogy kicsit "csalnak" az izzítás idejével, mert amikor már kinyitod az ajtót, és (ugyebár beszállsz és valószínű el fogsz indulni), már elkezd előizzítani, s mikor elfordítja az ember a kulcsot már csak 1-2 másodpercet lát belőle. De lehet ez urban legend.

Nemtom, végülis ha -5 foknál hidegebb van mindig 2x izzitok, ártani nem árt neki. Ma reggel is a 2. izzitás utána kb 2. fordulatra be is ugrott, kicsit kerreg az elején, aztán ment rendesen.

Egyébként iszonyat milyen idő van itt. Már fél 11 van ugye, kisütött a nap is, és baszki -20 konstans :( Itt a telephelyünk mellett építkezni akarnak holnap valamit, és mivel -8 alatt már a só sem olvassza fel a jeget, ilyen baszottnagy légkalapácsos gépekkel, meg csákányos emberekkel törik a jeget. Jó 15 cm-es páncél van az aszfalton a parkolóban is, mert a múltheti havazás után olyan hirtelen lement -10 alá a hőmérséklet, hogy semmit nem tudnak kezdeni vele.
Még szerencse hogy az autópályákat időben letakarították, azok már szárazak voltak mikor jöttem, pedig ott is végig -12 fok volt.

#3887 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 10:45

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 10:29

Clio meg lassan melegszik be, ennél is lájtos a fűtés hatásfoka (hozzáteszem minél nagyobb egy motor hatásfoka annál kevesebb lesz a hulladékhője így "kissé" lassan melegíti fel a hűtővizet (2,9-es TD merga motor mellé (E-klasse és még sima TD nem CDI) szériában szereltek amúgy webasto kiegészítő fűtést)). Kb akkor lesz benne meleg, mikorra beérek munkába (6 km :) ). 

Tegnap várnom kellett vkire 40 percet és annyira nem volt melegem, h leállítsam az autót. Alapjáraton, max fűtéssel 65 C fokra esett vissza (szép lassan) a hűtővíz hőmérséklete 88 C-ról. Persze megállás előtt is ment a fűtés. Miután kikapcsoltam, visszakúszott 88-ra.
Ciciman is on borda

#3888 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 11:26

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 10:29

Clio meg lassan melegszik be, ennél is lájtos a fűtés hatásfoka (hozzáteszem minél nagyobb egy motor hatásfoka annál kevesebb lesz a hulladékhője így "kissé" lassan melegíti fel a hűtővizet (2,9-es TD merga motor mellé (E-klasse és még sima TD nem CDI) szériában szereltek amúgy webasto kiegészítő fűtést)). Kb akkor lesz benne meleg, mikorra beérek munkába (6 km :) ).  Amúgy kb megint elpusztult benne egy-két izzítógyertya mert kicsit erősebben rázkódik a blokk indítás után pár másodpercig a megszokottnál. A diagnosztika szépen megmondja ezt is, visszaviszem míg garanciális. :)

Vagy szar a termosztát benne ugye :)

Nekem egyébként a Honda marha lassan melegszik be, kell neki vagy 10 perc furikázás is, mire normális vízhőt elér ebben a hidegben, és csak onnantól kezd jó meleget fújni. Plusz fokokban simán beáll a mutató középre (50%), és ott is marad, de most ezekben a nagy hidegekben alig megy 25-30% fölé.

Ezzel szemben a Passat mutatója kb ugyancsak 10perc után mint a cövek áll 90 fokon, és ott is tartja szépen. Meg innen a meleget is gyártja már rendesen. Persze ez klímás a Honda meg nem... lehet hogy a Hondában már meg kéne nézetnem a dolgot.

Szerkesztette: Locutus 2005. 02. 08. 11:31 -kor

#3889 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 11:57

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 10:45

Tegnap várnom kellett vkire 40 percet és annyira nem volt melegem, h leállítsam az autót. Alapjáraton, max fűtéssel 65 C fokra esett vissza (szép lassan) a hűtővíz hőmérséklete 88 C-ról. Persze megállás előtt is ment a fűtés. Miután kikapcsoltam, visszakúszott 88-ra.

Ez az UAZ? ;)

#3890 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 12:21

Érdekes ez a bemelegedés-téma :) Én is úgy tudom, hogy nagyobb motorok lassabban melegszenek be. Ezzel szemben az 1,2-es Clioval melóba menet szinte a munkahelynél tudtam csak fűteni, a Corolla pedig már a Nagytemplomnál :Đ (kb. félúton van) nyomja a meleget. Nyilván nincs túl nagy különbség a két motor között, de én akkor is azt vártam volna, hogy a Clionál lassabban melegszik be a Toyó.

Valaki írt az állófűtésről. No, ebben a nagy hidegben az egy hihetetlen hasznos dolog tud lenni. A következő télre - főleg, ha ilyen szélsőséges lesz az időjárás - beszereltetek én is egyet.

#3891 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 12:32

Nekem van egy öreg 120Les skodrim, amin minden made in cseszlovákia, még a festés is eredeti. Olyan -15 fok lehetett ma reggel. Beültem, ráhúztam a szivatót, 4szer megtapostam a gázt, kulcsot elfordítottam és pöccre beugrott. A szivatót szinte azonnal vissza kellett fél állásra nyomni, hogy nehogy szétpörögje magát. Amíg lekapartam a jeget az üvegekről (max 5 perc lehetett), a szivatót percenként kellett visszanyomni. Ez idő alatt a motor elérte azt a hőmérsékletet, hogy dadogás nélkül reagált a gázadásokra. Ez egy 23 éves autó, kb. 180ezer kilóméterrel! Hogy mit akarok ezzel mondani? Amíg ezt az 5 perces műveletet végrehajtottam, addig egy hdi-s pözsós erősködött beindítani a gépét. Nem tudom sikerült-e neki, mert nem bírtam kivárni.  :D Csúnya dolog, de röhögtem rajta. A múltkor akkora satufékezésre kényszerített, hogy majd kiszakadt a vesém, mert ugye ő egy faszajani, aki előtt nem állhat egy öreg autó, és természetes be kellett vágnia elém (ugyanis a belső sávban voltam). Legszívesebben kiszedtem volna a kocsijából. Amikor meg zöldre váltott, akkor meg elaludt szépen. Szép, nagy, fekete koromfelhő jelezte, hogy elindult...

#3892 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 13:14

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 11:26

Vagy szar a termosztát benne ugye :)

Vectrában nemrég cseréltem, Clio meg nincs két éves. De elég gyorsan be is melegszenek, szal a termosztát jó. A modernebb autókba tényleg szerelnek kiegészítő fűtéseket, több helyről hallottam, hogy különféle elektromos fűtőelemek vannak a vízkörben a hűtővíz bemelegésének felgyorsítására (Most nem állófűtésről beszélek).

Biglaci, az nem hdi lesz. :)

#3893 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 13:53

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 11:26

Ezzel szemben a Passat mutatója kb ugyancsak 10perc után mint a cövek áll 90 fokon, és ott is tartja szépen. Meg innen a meleget is gyártja már rendesen. Persze ez klímás a Honda meg nem... lehet hogy a Hondában már meg kéne nézetnem a dolgot.

Szerintem ennek nincsen köze a klímához. Inkább tényleg termosztát dolog + kiegészítő elektromos fűtés.

#3894 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 14:20

Nalam az Astraban 3-4km, es jon a meleg levego, ha kinnt van a hidegben. Pincebol indulva meg mire becsukom a kaput. Igaz, ez olyan egyszeru motor, mint egy fakocka. :) De -10 alatt eleg erotlenke a futes, viszont addig rovidujjuban lehet kocsikazni.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#3895 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 15:17

Na, tegnap voltam a biztosítónál, papírok kitölt, faxolták Pestre. Azt mondták hogy 10 napon belül jön a kárszakértő. De már tegnap este felhívott, és délelőtt meg is csinálta a papírokat, így ma már a szervízben is voltam. Most csak a banktól kell egy igazolás a hitel miatt, és csinálják is.
Ha a bank nem lenne a képben, akkor már a héten kész is lenne a kocsi.
Úgyhogy korrektek és gyorsak voltak az Európánál.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#3896 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 15:52

Szerencsére :)

Szerkesztette: Kory 2005. 02. 08. 15:53 -kor

#3897 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:00

Idézet: Kory - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 16:01

Mondjuk az Opel nem francia autó.

De gazdaságistassa le, fizessen a biztosító, aztán vegyen bele valami bontott üléseket, ha lehet ilyet csinálni, nálunk legalábbis a gazdasági totálkárral nem vonták ki a forgalomból a járművet (pedig nekem így lenne logikus).

Szerintem is ez lenne a logikus, de a biztosítóknak is meg kell élni (még rablás árán is)  :reklamacio:
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#3898 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:02

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 20:09

Amúgy ha oldallégzsákos volt akkor lehet az egyik vagy mindkét oldallégzsák a pofájába robbant a tolvajnak, mert ha nem megfelelő eljárással látsz ülés kiszedéséhez elindulhat a légzsák... :D Ennek akkor is megvan az esélye, mikor beszerelik. Puffanjon a képükbe jól azt kívánom.

:box2: lol
én nem foglalkozom lopással, szval ezt nem tudtam
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#3899 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:50

Idézet

Itt is -20 fok van még mindig, reggel 2. izzitásra is csak keservesen indult a passat...

Ráadásul asszony reggel a Hondával szerecsésen megcsuszott a parkolóban. Ahogy beállt orral, megcsuszott a jégen, és nekicsúszott egy kisfának. Kb 10cm-es X alakaban berepedt a műanyag lökhárító jobb eleje.

Az kemény. Sajnálom a kocsid.

Idézet

Clio meg lassan melegszik be, ennél is lájtos a fűtés hatásfoka (hozzáteszem minél nagyobb egy motor hatásfoka annál kevesebb lesz a hulladékhője így "kissé" lassan melegíti fel a hűtővizet

Meg minél nagyobb maga a hengertömb és a hozzá tartozó átmelegedő részek.
Ez a fő ok a dízelek lassú melegedésére.
Fogadni mernék, hogy egy benzinmotor méretű (és ilyen méret mellett azonos teljesítményű) dízel secperc alatt bemelegedne, de ilyen meg nincs. :)

Idézet

Hát ha nem így csinálják, akkor szabadalmaztatni kellene, mert ötlet van benne. :)

Idézet

Nekem egyébként a Honda marha lassan melegszik be, kell neki vagy 10 perc furikázás is, mire normális vízhőt elér ebben a hidegben, és csak onnantól kezd jó meleget fújni. Plusz fokokban simán beáll a mutató középre (50%), és ott is marad, de most ezekben a nagy hidegekben alig megy 25-30% fölé.

Termosztátod jó?

Legtöbb probléma ilyen okok miatt van.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#3900 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 18:03

Idézet: GI - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 17:50

Fogadni mernék, hogy egy benzinmotor méretű (és ilyen méret mellett azonos teljesítményű) dízel secperc alatt bemelegedne, de ilyen meg nincs. :)

Csak a pontosítás kedvéért: 1.3 JTD és CDTI 90 LE dízel. Szerintem egy ekkora benzines se erősebb szériában. Tehát van "azonos méret mellett azonos teljesítményű", most már csak azt nem tudjuk melyik melegszik be előbb. De mondhattam volna az új 1.5dci Renault 110LE.

Idézet

Hát ha nem így csinálják, akkor szabadalmaztatni kellene, mert ötlet van benne. :)
:)

Szerkesztette: Kory 2005. 02. 08. 18:04 -kor

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • Utolsó »