HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#521 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:19

Idézet: sztivi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 19:11

akkor egyszerübb ha ráirják, az nem kerül annyiba :p

Rá is van írva! Ennyi pénzért már... :)

#522 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:22

NANANA !!!

Nekem lenne pár jó ötletem!
A "nagyok" mért erőltetik ennyire a diesel-fejlesztéseket? Miért érdekük? Valakinek van ötlete?
Mert üzemanyagtakarékos, és nagyobb áron adhatják el, annyit tudok...
Tényleg ennyi az össz érv?
Várom az ötleteket!
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#523 Felhasználó inaktív   Warper 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:23

Idézet: keton - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 17:22

Jó sokat :) A dízel kb 10M, a benzines picit meghaladja a 16-ot. Igen, a dízel sokkal-sokkal olcsóbb, bármiféle szempontból is nézzük. De a két autó alapvetően más kategória. A dízel takarékos, csendes társ, ha kell, akkor menni is tud elég rendesen. A benzines meg egy vadállat, összkerékmeghajtás, állítható futómű, stb. Csak a köbcentis összehasonlítás végett hoztam fel ezt a kettőt, mert most a menetteljesítményekről beszéltünk.

Húúú, az S60 R... Az egy bitangjó kis chopper. :respect: A Totalcar oldalán le lehet tölteni a bemutató videóját.
Persze az azért kerül 6millával többe, mert sportváltozat.
Azért egy S60D5-tel is beérném.  Vagy egy S40-nel, akár régivel... De majd talán egyszer  :(
Persze az igazi "szívem csücske" kategória a V50.  :p

Hogy azért ontopic legyek:
Számomra úgy tűnik, hogy a dízel az alacsonyabb emissziós szintjét alaposan ellensúlyozza a korom. De azért jó, hogy még választhatunk is: (tüdő)rákban döglünk meg a sok koromtól és a sok magára nem adó budapestitől, aki az utcán/aluljáróban dohányzik, nem beszélve az atomkísérletektől,
vagy pedig szimplán tönkrevágjuk a klímát a sok CO2-vel, annak pedig szintén ismerjük a következményeit. :think:

Úgy tudom, hogy ha a jelenleg rendelkezésre álló teljes kőolajkészletet elégetjük (akár motorban, akár máshol), az már bőven elég a fenti állapot előidézéséhez. Már pedig az olajtársaságok biztos nem fognak nyugodni, amíg az utolsó cseppet el nem adják. Azután meg már lehet, hogy békében nyugszanak. 

Üdv, Warper

#524 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:40

Idézet: Warper - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 19:23

Húúú, az S60 R... Az egy bitangjó kis chopper. :respect:   A Totalcar oldalán le lehet tölteni a bemutató videóját.
Persze az azért kerül 6millával többe, mert sportváltozat.
Azért egy S60D5-tel is beérném.  Vagy egy S40-nel, akár régivel... De majd talán egyszer  :(
Persze az igazi "szívem csücske" kategória a V50.  :p

Hogy azért ontopic legyek:
Számomra úgy tűnik, hogy a dízel az alacsonyabb emissziós szintjét alaposan ellensúlyozza a korom. De azért jó, hogy még választhatunk is: (tüdő)rákban döglünk meg a sok koromtól és a sok magára nem adó budapestitől, aki az utcán/aluljáróban dohányzik, nem beszélve az atomkísérletektől,
vagy pedig szimplán tönkrevágjuk a klímát a sok CO2-vel, annak pedig szintén ismerjük a következményeit. :think:

Úgy tudom, hogy ha a jelenleg rendelkezésre álló teljes kőolajkészletet elégetjük (akár motorban, akár máshol), az már bőven elég a fenti állapot előidézéséhez. Már pedig az olajtársaságok biztos nem fognak nyugodni, amíg az utolsó cseppet el nem adják. Azután meg már lehet, hogy békében nyugszanak. 

Üdv, Warper

A dízel emissziós értékei szerves része a korom is. Az Euro szabványokban is teljesítik az előírt értékeket, minden tekintetben.A hidrogénhajtás, már több 10 éve a fiókban pihent, csak most az olaj magas ára miatt gyorsan előszedték egy kis ijesztgetés miatt a kőolajtermelők felé.

#525 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:53

Idézet: keton - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 17:42

off: jó sokat írtatok! :)
on:
Már megint az a fránya turbó... tudod, az enyémen nincs olyan szerkezet. De ha lenne, akkor azonos ccm alapján a dízel nyomatékban is max. megközelíthetné. Pár oldallal ezelőtt tettem be rá egy példát, de most leírom mégegyszer: ugyanaz a blokk, a dízel 2,4-es, öthengeres, 163LE, 340Nm nyomaték. Nem rossz, ugye? Imádják is a vásárlók, mert baromi keveset fogyaszt, és nem is megy rosszul! Nade lássuk a "párját". 2,5 literes, szintén öt hengeres (benzin)motor. 300LE, 400Nm. És a 400Nm már 1950rpm-től rendelkezésre áll, tehát nem valahol a végén. A vásárlói nagyon szeretik, mert igen jól megy. A fogyasztását meg lesz@rják :)

A LE-s összehasonlítási alapra már előtte is rámondtam, hogy az természetesen úgy van, ahogy említetted :)

Az a motor csak az S60R, V70R-hez jár, ami ugye olyan kb mint a BMW-nél az M3 v. M5. Szóval egy "sportkocsiba" tényleg nem dízel való. Az "alap" 2.5T 210LE, 320Nm...

#526 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 20:13

Idézet: Windy - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 19:53

Az a motor csak az S60R, V70R-hez jár, ami ugye olyan kb mint a BMW-nél az M3 v. M5. Szóval egy "sportkocsiba" tényleg nem dízel való. Az "alap" 2.5T 210LE, 320Nm...

Van T5 is, 260LE, 350Nm. De ez semmit se változtat azon, hogy a két motor azonos méretű, és ebből indult ki az eszmecsere.

#527 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 21:50

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 19:40

A dízel emissziós értékei szerves része a korom is. Az Euro szabványokban is teljesítik az előírt értékeket, minden tekintetben.A hidrogénhajtás, már több 10 éve a fiókban pihent, csak most az olaj magas ára miatt gyorsan előszedték egy kis ijesztgetés miatt a kőolajtermelők felé.

A részecskeszűrős dízelekben korom kérdése is megoldott dolog. Rövidesen mind ilyen lesz. A toyota meg fejleszt egy 180 lovas kétliteres D4D-t. A BMW már kínálja a 16x lovas kétliterest az egyes sorozatban. Azért fejlődünk, ez bíztató.  Bár a fene tudja, egy 120 lovas dci lagúnával és kellő dinamikával lehet közlekedni.

#528 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 22:23

egyébként, ha a dízelek annyira gagyik lennének, akkor nem építenék be a luxuskategória autóiba...

#529 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 00:07

Idézet: Lord - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 22:23

egyébként, ha a dízelek annyira gagyik lennének, akkor nem építenék be a luxuskategória autóiba...

Köszönöm a megerősítést! ;)

#530 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 00:09

Idézet

Mondok egy nevet: Lola Caterpillar. Nézz utána lécci! 

Nyerjen egyszer és  :respect:

Idézet

Sajnos GI kolléga megint a részeltekbe próbál kötözködni, hisz a dízel mindenképpen jobb 80-120 között, bár ha visszapakol 2-őt a Golf 2-be, akkor már más a helyzet!

Ez nem részletek... Egyszerűen nem gondolsz bele, hogy mit írsz...
Jobb a dízel 80-120-ban ötödikben, mert nem a benzines üzemi tartományát használod... Cross vs. Gyorsasági téma a Crosspályán...

De az már hülyeség, hogy bármilyen fokozatban, tehát valszeg 3. fokozatban (ez ugyanis a benzinesnél az ideális kb...ebben a kategóriában) 7 másodperc kell egy 530i BMW-nek 80-120-ra...
Lehet szídni a kocsimat, de holnapi nap a kedvedért ki fogom próbálni neked, 3.-ban megyek neked 80-120-ra... ÉS meglátod, hogy mekkora baromságot írtál...
Vagyis azt látod meg inkább, hogy te gondolkozni nem szoktál, azt látod, hogy jó, mert a BMW honlapján és az szentírás.... De aki autóval ment, az tudja, hogy 7 sec alatt 80-120 egy 3000ccm-es kocsival blődség, vagy félgáz...

Idézet

Gondolom ezt nem nekem írtad?

nem. Tibisz kollégának.

NÉMET HONLAPON!!! PDF!!! FIGYELEM!!! TIBISZ KOLLÉGÁNAK!!!!

Elastizität 80–120 km/h im IV./V. Gang (mit Schaltgetriebe)
530i 7,3/10,0
530d 5,4/6,7

Namost itt van 4. fokozat is...
Ha arányosan számoljuk, nézzük a gyorsulások közötti különbséget, akkor világosan látszik hogy a két szám között 10/7.3 = 1.369....
Namost ha mégegy ilyen osztást végzünk, mert ugye lehet 3.ban bűvölni, akkor 5.33secet kapunk.
Na így már érdekesebb...

Végsebességek/Gyorsulás (0-100ra)
530i: 250 leszabályozva 6.-ban/ 6.9sec
530d: 245 / 7.1sec

http://www.bmw.com/generic/de/de/products/...I_datasheet.pdf

Utálom mikor nekem kell utánajárni annak, hogy más hülyeségeket irogat, már megbocsájts... ÉS abba menekülni, hogy a BMW honlapja tökéletes.. Persze ilyenkor írhatod azt, mint korábban is, hogy úgy gondoltam. Gondolhattad volna a nagy hozzáértés alapján, hogy a 7sec baromság..
A benzinesnek van még egy fokozata, és igaz nem pontos számok alapján, de hasonló teljesítmény meleltt hasonló eredményeknek is kell kijönni.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#531 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 00:32

a dízel 530-ast is vissza lehet pakolni 3.-ba :)
akkor az 4,5 mp-et fog gyorsulni? :)

Szerkesztette: Lord 2004. 11. 25. 00:33 -kor

#532 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 00:35

530i 7,3/10,0
530d 5,4/6,7

azért ez elég durva különbség ám rugalmasságban

#533 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 01:06

Idézet

a dízel 530-ast is vissza lehet pakolni 3.-ba

IGen, jogos...
Bár dízel kocsit ennyivel még nem láttam 3. fokozatban, de ez lehet az én hibám..
A másik pedig, hogy magas fordulaton a dízelmotor nagyon elfogy. 3.-ban 120 körül pedig már elég magas fordulaton vagy. A benzinesnél meg ez az elfogyás a dízelhez képest nem akkora mértékű...

Én már csak egyvalamit nem értek...
Ha egy benzines gép 100-ra gyorsul és jobb esetben is ezalatt 3 fokozatot kapcsolsz, hogy ideális helyen tartsad a motorod fordualatszámát.. És ugyanezt megteszed a dízelllel, ahol 4 vagy akár 5 fokozatod van, hogy ideális helyen tartsad a motorod fordulatszámát.. Na ennek ellenére hogy a rákban van az, hogyha a dízel géped ideálisabban üzemel, mégis gyengébben gyorsul?
Ez számomra különös...

Még valami.

Ha nagy sebességgel haladunk, a dízellel nem kell váltani, a benzinest meg váltogatod. Tehát elvileg a dízel csak kis ideig (egyébként ebböl a szempontból ideális nektek a 80-120km/h) van megfelelő fordulatszámtartományban, majd késöbb elfogy.. Ennek ellenére a benzines példányt több fokozattal ideálisabban eltudod osztani a fordszámtartományt... Na és ez szerintetek mégsem megy úgy.

Namost akkor mi értelme van egy fokozatmentes váltónak? Az elméletileg véglelensoxor vált, tökéletesen a motorkarakterisztikához idomul. Az még gyengébb lenne???

Csináljon már valaki egy azonos teljesítményű dízel vs benzin gyorsulást 20km/h-kénti részidőkkel egészen végsebességig. És ez mindent eldöntene.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#534 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 01:27

az a baj a nulláról végsebességre gyorsulással, hogy nem kifejezetten életszerű.
a 80-120-as gyorsulást jóval többször csinálod, gyakorlatilag autóúton állandóan ez van előzéskor, és autópályán is sokszor, ha bejött egy lassabb autó eléd, majd elenged.

igazából végtelen sokáig lehet erről vitázni, de amíg ki nem próbálunk személyesen két ugyanolyan teljesítményű gépet, addig nem sok értelme van :)

én még rosszabb vagyok egyébként, mert nekem automata dízelem van :Đ

#535 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 02:44

Idézet

az a baj a nulláról végsebességre gyorsulással, hogy nem kifejezetten életszerű.
a 80-120-as gyorsulást jóval többször csinálod, gyakorlatilag autóúton állandóan ez van előzéskor, és autópályán is sokszor, ha bejött egy lassabb autó eléd, majd elenged.

igazából végtelen sokáig lehet erről vitázni, de amíg ki nem próbálunk személyesen két ugyanolyan teljesítményű gépet, addig nem sok értelme van

igaz..
Pont ezért írtam azt, hogy 20km/h-kra bontva a 0-végsebességig gyorsulást és így mindenki kiválaszthatja a saját izlését.
A 80-120 életszerű, ez igaz.. De ne olyan üzemben akarjuk kihozni belőle a maximumot, ami nem illeszkedik a motorhoz... Mert ugye a dízel igaz így az 5 másodperces jó idejével nem pörög, de padlógázt nyomnak neki.. A benzines meg pörög  3.ban mint a szemét, ott is padlógáz...

Én csupán arra szerettem volna utalni, hogy
nézhetjük 5-ben, szar a benzines , jó a dízel, mert alacsony a fordulat, nyomatékmaximumban van.
nézhetjük negyedigben a dízel még mindig nyomatékának jórészében van..
De harmadikban, amikor a benzines még mindig jól érzi magát 6000rpm körül...
na ott a dízel is pörögne... De hát csak pörögne.. Mert az összes dízel tulaj tudja, hogy huzathatja a kocsitját max rpm körül (3.-ban 120nál), de szarabbul megy neki mint a következő fokozatban kicsivel alacsonyabb fordulaton, de jóval nagyobb nyomaték mellett.
Pont ez a baj a feltöltéssel, ha kicsúszik belőle a motor, akkkor elvérzik.

Namost emiatt életszerű a javulás 3.-ban benzinesnél, én nem valószínű 3.-ban a dízelnél.
Hozzáteszem a benzines is veszít nyomatékából magas fordulaton.. De jóval kevesebbet.

Csupán az egészböl annyit szeretnék sugallni, hogy míg egy dízelt nyomatékból vezetgetsz, alacsony fordulatokon, hiányzik a teljesítmény (mivel ehhez fordulat is kell) és ezt a dízel sem adja le 1800-2500rpm-en...
Míg egy benzinest pörgetsz, váltóáttételezésböl éppenúgy megvan a nyomaték a keréken, de a magas fordulat miatt van teljesítménytartalék a rendszerben.
Ajj, majd a görbék alapján látszani fog. Csak szarul fogalmazok..

Egyébként Korynak az ábra készül. Remélem tetszik majd.

#536 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 02:46

Idézet

én még rosszabb vagyok egyébként, mert nekem automata dízelem van

Egyébként ahhoz képest, hogy szerintem autót csak németországban és az USA/anglia egyes helyein gyártanak, nem rossz "kis" gép az. :D

#537 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 04:39

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 2:46

Egyébként ahhoz képest, hogy szerintem autót csak németországban és az USA/anglia egyes helyein gyártanak, nem rossz "kis" gép az. :D

Megalapozott objektív vélemény, iziben komolyan is veszem és ezek szerint élek. :D Eladom a Hilux D4D-t meg a cliót. :D

Szerkesztette: RiCS 2004. 11. 25. 05:03 -kor

#538 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 07:58

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 0:09

nem. Tibisz kollégának.

NÉMET HONLAPON!!! PDF!!! FIGYELEM!!! TIBISZ KOLLÉGÁNAK!!!!

530i 7,3/10,0
530d 5,4/6,7

Namost itt van 4. fokozat is...
Ha arányosan számoljuk, nézzük a gyorsulások közötti különbséget, akkor világosan látszik hogy a két szám között 10/7.3 = 1.369....
Namost ha mégegy ilyen osztást végzünk, mert ugye lehet 3.ban bűvölni, akkor 5.33secet kapunk.
Na így már érdekesebb...

Nem nekem írtad, de azért reagálok.

Ezt a papíron való "osztást" komolyan gondoltad? :)

Ha jól látom a benzines 4-ben volt egyszer, egyszer 5-ben, a dízel 5-ben és ugyanígy 4-ben, az oké, hogy a benzinest még lehet én is visszaraknám 3-ba, de nem értem, mit osztasz mivel, hogy kijött ez az 5.33 sec 3-ban, magyarul honnét tudod hogy annyi pont lenne? (vagy simán reggel van, én meg még alig látok)...

De ha 3-ban tényleg (bár kicsit légbőlkapott nekem ez az 5,33 sec) annyit produkál a benzines, az kb. pont annyi mint  a dízel 4-ben, tehát gyakorlatilag kevesebbet kell váltani a dízellel, hogy ugyanazt hozza, (benzin vissza 3-ba, aztán 4, aztán 5), (dízel 4 -gyorsít, aztán 5).

Magyarán (az én felfogásom szerint) kényelmesebb vezetni.

#539 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 08:04

Azt hittem tegnap mindent megbeszéltetek már. :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#540 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 08:38

Jó reggelt!

Én sem értem megint prospektusokkal dobálózunk, mikor térünk már a tettek mezejére! Elhagyott út gyorsulunk, azonos nagyságú benzin vs azonos dízel aztán megiszunk közösen egy sört! És ezzel még egy fórumtalálkozót is megoldanánk!  ;)

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.