HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#561 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 09:43

De szerintem ha az ember benzines autót akar venni, akkor legalább 2 literes motorral vegyen. Dízelben meg elég egy 1.6 vagy 1.9 es. Szerintem... :D

#562 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 09:54

Idézet: lehella - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 9:43

De szerintem ha az ember benzines autót akar venni, akkor legalább 2 literes motorral vegyen. Dízelben meg elég egy 1.6 vagy 1.9 es. Szerintem... :D

Persze lehet bonyolítani, hogy mekkora autóról van szó. :)

Alsó középben valóban, bár én nem vennék itt 2.0 benzint (én!), mert ha annyi pénzem van, hogy meg tudom venni a kategóriában a 2.0 benzint, akkor az 1.9 -2.0 d-t is meg tudom venni, árkülönbség ott már alig van.

Ha nincs annyi pénzem marad az 1.4-1.6 benzin.

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 25. 09:55 -kor

#563 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 10:46

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 0:09

Nyerjen egyszer és  :respect:

Ez nem részletek... Egyszerűen nem gondolsz bele, hogy mit írsz...
Jobb a dízel 80-120-ban ötödikben, mert nem a benzines üzemi tartományát használod... Cross vs. Gyorsasági téma a Crosspályán...

De az már hülyeség, hogy bármilyen fokozatban, tehát valszeg 3. fokozatban (ez ugyanis a benzinesnél az ideális kb...ebben a kategóriában) 7 másodperc kell egy 530i BMW-nek 80-120-ra...
Lehet szídni a kocsimat, de holnapi nap a kedvedért ki fogom próbálni neked, 3.-ban megyek neked 80-120-ra... ÉS meglátod, hogy mekkora baromságot írtál...
Vagyis azt látod meg inkább, hogy te gondolkozni nem szoktál, azt látod, hogy jó, mert a BMW honlapján és az szentírás.... De aki autóval ment, az tudja, hogy 7 sec alatt 80-120 egy 3000ccm-es kocsival blődség, vagy félgáz...

nem. Tibisz kollégának.

NÉMET HONLAPON!!! PDF!!! FIGYELEM!!! TIBISZ KOLLÉGÁNAK!!!!

Elastizität 80–120 km/h im IV./V. Gang (mit Schaltgetriebe)
530i 7,3/10,0
530d 5,4/6,7

Namost itt van 4. fokozat is...
Ha arányosan számoljuk, nézzük a gyorsulások közötti különbséget, akkor világosan látszik hogy a két szám között 10/7.3 = 1.369....
Namost ha mégegy ilyen osztást végzünk, mert ugye lehet 3.ban bűvölni, akkor 5.33secet kapunk.
Na így már érdekesebb...

Végsebességek/Gyorsulás (0-100ra)
530i: 250 leszabályozva 6.-ban/ 6.9sec
530d: 245 / 7.1sec

http://www.bmw.com/generic/de/de/products/...I_datasheet.pdf

Utálom mikor nekem kell utánajárni annak, hogy más hülyeségeket irogat, már megbocsájts... ÉS abba menekülni, hogy a BMW honlapja tökéletes.. Persze ilyenkor írhatod azt, mint korábban is, hogy úgy gondoltam. Gondolhattad volna a nagy hozzáértés alapján, hogy a 7sec baromság..
A benzinesnek van még egy fokozata, és igaz nem pontos számok alapján, de hasonló teljesítmény meleltt hasonló eredményeknek is kell kijönni.

Az aránypár nem maradt meg kedves GI kolléga? Bebizonyítottad, hogy az aránypár megmarad, és most Te is, csak úgy gondolod, hogy 3-ban jobb lehet a benzines, de nincs rá konkrét adatot! :omg:
Kevesebbet, ír a német oldal ez igaz, de még mindig a dízel vezet 4-ben is, és 3-ban is megmaradna az előny, hiába erőlködsz! :rolleyes:
Te mondod, hogy én hülyeségeket beszélek, de fogalmad sincs, hogy a dízel motor miként működik, és az alapvető belső felépítésével sem vagy tisztában! Tudod, ezt több kijelentésedből is le lehetett szűrni: a dízel motor egy fos, nem fejlődött semmit sem csak a turbó miatt ilyen jó, dízelbefecskendező!
Ezek ellenére én továbbra is kitartok amellett, hogy legyen Neked igazad, és alázz mindenkit a 2-es Golfoddal, főleg 80-120-ig, 2-esben! ;) :D

#564 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 10:56

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 9:07

6000-ig simán kipörgetheted, mert igaz már kevésbé húz, de még mindig jobban, mint a köv. fokozatban 4000 körül....

Igaz, ott voltak azok a f*sza VW görbék, azokkal kellett volna, na mindegy.

IGen... De au utolsó 2000rpm-re (végsebesség elérése) számolj meredekséget. Mekkora mértékben esik a benzines illetve a dízel nyomatéka.

Menjünk azzal 125-öt legalább azért, bár nem ismerem annyira a rönó ezen szerkentyűit.
Ok, menjünk közben. A motor a maximális teljesítmény közelében jár,

Ahol a motor szintén a maximális teljesítmény közelében jár.

Namost a dízel mikor jár 115-nél, 130-nál, 150-nél a maximális teljesítmény közelében? Soha.

0-100-ra mikor gyorsulsz jobban??
1. Ha van a tartományban 1 fokozatod (nem McLAren F1 LM-röl van szó, aminél a váltási idő már a halált jelentené)
2. Vagy ha több fokozatra bontod a rendszert?

80-120-ra mikor gyorsulsz jobban??
1. Ha van 1 fokozatod
2. Vagy ha több fokozatra osztod a tartományt

Dízelmoci nyomatékának (270Nm->210Nm @ 3000rpm->4000rpm) elveszti 22%-t
Benzinmotor pedig (150Nm->135Nm @ 5000rpm->6000rpm) pedig elveszíti 10%-t

Rugalmasság??

Látom ezek a görbék már nem tetszenek, de hát mi a baj velük GI?  :rolleyes:
A jobb oldali beosztást kellen néha figyelni, Mikeee és GI!

Kory-nak pedig nagyon igaza van, hogy nem mindegy, hogy 280 Nm-ből 20%, vagy 150 Nm-ből 10%!  :rolleyes:

#565 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 10:59

Megint egy "érdekes" hír: Dízelmotor-szállítót keres a Cadillac

#566 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:03

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:56

Látom ezek a görbék már nem tetszenek, de hát mi a baj velük GI?  :rolleyes:
A jobb oldali beosztást kellen néha figyelni, Mikeee és GI!

Kory-nak pedig nagyon igaza van, hogy nem mindegy, hogy 280 Nm-ből 20%, vagy 150 Nm-ből 10%!  :rolleyes:

Nekem nincs kedvem semmilyen beosztást figyelni, mert az csak elmélet! Tudod jól, hogy papíron ha megfelelően csűrjük csavarjuk ki lehet hozni akármit! Pl azt is, hogy 0=1! A valóságot kell nézni!

És a valóság pedig az, hogy a benzines autók jobban mennek!

Szerkesztette: Mikeee 2004. 11. 25. 11:06 -kor

#567 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:07

Egyébként egymás "torkának ugrani " felesleges. :)

Én inkább azokat emeltem ki, mindig hozzászólásaimban, amiket tapasztalok, és a tapasztalatimat általában, (szinte mindig) alátámasztják a grafikonok és a sebesség-és váltó kalkulátorok, azaz az "elmélet".

0-100-ra egy ugyanolyan kategóriában lévő benzines és dízel kb. fej-fej mellett van, talán 60-70-ig a benzines kicsit elhúz.

70-80-ról 150-160-ig a hasonló benzines esélytelen. (nem merem azt mondani, hogy a végsebességig)

Ha  most megint jönnek azok a hozzászólások, hogy "vazz, jójó ugyanolyan teljesítményű, de  hát 250 köbcentivel nagyobb, igazságérztem hol van, stb" meg "jaja, de a váltó ott van, visszadobok két fokozatot, és rögtön ott a nyomatékom, mert a váltó nyomatékváltó, és a kerékre jutó nyomatékot megduplázom vele így " meg hasonló szösszenetek, hát én padlót fogok :D

#568 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:07

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:03

Nekem nincs kedvem semmilyen beosztást figyelni, mert az csak elmélet! Tudod jól, hogy papíron ha megfelelően csűrjük csavarjuk ki lehet hozni akármit! Pl azt is, hogy 0=1! A valóságot kell nézni!

Tehát ha konkrét tények vannak akkor az már nem biztos, hogy igaz, hisz ráadásul a dízelnek kedvez! :D Ezek elég valóságos adatok, mert általában fékpadon mérik!  :cool:
Amit GI hajtogat már több oldal óta, az nem csak elmélet?  :)

#569 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:08

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:07

Egyébként egymás "torkának ugrani " felesleges. :)

Én inkább azokat emeltem ki, mindig hozzászólásaimban, amiket tapasztalok, és a tapasztalatimat általában, (szinte mindig) alátámasztják a grafikonok és a sebesség-és váltó kalkulátorok, azaz az "elmélet".

0-100-ra egy ugyanolyan kategóriában lévő benzines és dízel kb. fej-fej mellett van, talán 60-70-ig a benzines kicsit elhúz.

70-80-ról 150-160-ig a hasonló benzines esélytelen. (nem merem azt mondani, hogy a végsebességig)

Ha  most megint jönnek azok a hozzászólások, hogy "vazz, jójó ugyanolyan teljesítményű, de  hát 250 köbcentivel nagyobb, igazságérztem hol van, stb" meg "jaja, de a váltó ott van, visszadobok két fokozatot, és rögtön ott a nyomatékom, mert a váltó nyomatékváltó, és a kerékre jutó nyomatékot megduplázom vele így " meg hasonló szösszenetek, hát én padlót fogok :D

Akkor kezd el megismerni az édes anyaföldet, mert mindjárt kezdődik megint! :D

#570 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:09

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:03

Nekem nincs kedvem semmilyen beosztást figyelni, mert az csak elmélet! Tudod jól, hogy papíron ha megfelelően csűrjük csavarjuk ki lehet hozni akármit!
És a valóság pedig az, hogy a benzines autók jobban mennek!

Nincs kedved? :D

Tehát akkor, ha azon a grafikonon véletlen a benzinesnél a csúcsnyomaték 30 Nm lenne, és nem 150-160 az se lenne lényeg? Vagy ezt hogy érted?

Lásd egyel fentebbi hozzászólom egyébként.

#571 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:13

Kicsit más (?)

Holnap mérek egyet a Meganenal 80-ról 120-ra (másodpercben), több fokozatban, majd keresek egy egyenes utat...remélem ráérek munka után. Kíváncsi lettem.

Megint más, csak mondom: tolvalyhoz hasonlóan használok városban egy dízel Uno-t. (szívó!)
Többen mondták, hogy a dízelnek vége 2500-3000-nél. Ez igazából nem így van, pl. ez a 80-as évekbeli technikájú szívódízel, kifejezetten pörgős: gyári leszabályozási fordulatszám 5050! Szerintem ez nagyon ritka manapság (4400-4500 körül).

Egy valamit magyarázzatok még meg plz.: van nálunk Zala megyében egy-két jó emelkedő: hogy  a fenébe van az, hogy én a 46LE-s dízel Unoval (1.3-as!!) le tudok nyomni egy 1300-as Ladát ezeken a partokon? Barátommal többször is nekimentünk még évekkel ezelőtt, mikor még "fiatal voltam". Nyilván mindenki úgy ment , ahogy az feküdt a kocsinak.

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 25. 11:16 -kor

#572 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:13

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:07

Na nekem ezzel van bajom folyamatosan! Szerintem meg azonos kat. dízel SEHOL nincs gyorsulásban 0-végsebességig semelyik értéknél!
Vegyük pl. Clio 1.4 16V vs C3 1.4TD elindulnánk és 0- a kipufogómat szagolhatná, mert tök esélytelen. Főleg 120-tól, 150-től meg aztán végképp, ha megy annyit egyáltalán!

#573 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:17

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:13

Na nekem ezzel van bajom folyamatosan! Szerintem meg azonos kat. dízel SEHOL nincs gyorsulásban 0-végsebességig semelyik értéknél!
Vegyük pl. Clio 1.4 16V vs C3 1.4TD elindulnánk és 0- a kipufogómat szagolhatná, mert tök esélytelen. Főleg 120-tól, 150-től meg aztán végképp, ha megy annyit egyáltalán!

Tudom, hogy ezzel van bajod. :)

Sajnos egy icipicit el vagy tévelyedve, ezt úgy mondom, hogy egyáltalán nem ismerem a Citro 1.4HDI-jét...

#574 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:19

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:07

Tehát ha konkrét tények vannak akkor az már nem biztos, hogy igaz, hisz ráadásul a dízelnek kedvez! :D Ezek elég valóságos adatok, mert általában fékpadon mérik!  :cool:
Amit GI hajtogat már több oldal óta, az nem csak elmélet?  :)

GI fejtegetése nem arra irányult, hogy mindenáron bizonyítsa, de igenis jobban megy, mert ennyi meg annyi, asszem ő a sebességek vátásával foglalkozott!

A papíros garafikonos fejtegetések, meg kb olyan, mint a hangszóróknál a Pmpo szabvány, miszerint a legszarabb piaci szutyok is van 600W csak éppen nincs a olyan körülmény a való életben amik teljesítenék az ehhez szükséges ideális feltételeket!

#575 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:21

Melyik 1.4 HDI-ről van szó, mert kettő van (92 le, 70 le) ?

A 92 LE -s ellen érdekes lenne a futam, mondjuk én megnézném :)

#576 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:21

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:17

Tudom, hogy ezzel van bajod. :)

Sajnos egy icipicit el vagy tévelyedve, ezt úgy mondom, hogy egyáltalán nem ismerem a Citro 1.4HDI-jét...

Szerintem meg te vagy eltévedve, mert én tapasztalatokra hivatkozok, te meg grafikonokra+fórumos hallomásokra!

#577 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:22

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:19

A papíros garafikonos fejtegetések, meg kb olyan, mint a hangszóróknál a Pmpo szabvány, miszerint a legszarabb piaci szutyok is van 600W csak éppen nincs a olyan körülmény a való életben amik teljesítenék az ehhez szükséges ideális feltételeket!

Hát azért nem egészen :D

A PMPO-t komolyan sehol nem használják (mivel nincs is nagyon jelentése se), viszont a fenti grafikonokat meg komolyan lehet venni, nem csak úgy "hasraütöttek", mint a pmpo-nál.

#578 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:27

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:21

Szerintem meg te vagy eltévedve, mert én tapasztalatokra hivatkozok, te meg grafikonokra+fórumos hallomásokra!

Az 1.4-es 98LE Clio 10,5 mp alatt van 100-on, a C3 92LE dízel 12 alatt  ("papíron").  Végsebességben 2 km/h van a benzines javára.
A Clio 50 kilóval könnyebb.

Magyarul nagy a valószínűsége (mondjuk hogy tuti), hogy leléped 100-ig, még az is lehet hogy a végsebességig is, de ezt kétlem, 100nál belenéznél a tükörbe, és elkzedenéd kinyomni a padlót a Clioban, a C3 meg csak jönne mint a mozdony. Vagy megelőzne vagy nem. Ki tudja. Nem bocsájtokozok ismeretlen dízel autónál semmibe.

Ha nem álló rajt lenne, mint ahogy általában közlekedünk (hanem városból kifelé gyorsítás 60-ról, vagy 90-ről gyorsítás)... azt is megnézném :)

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 25. 11:28 -kor

#579 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:28

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:21

Melyik 1.4 HDI-ről van szó, mert kettő van (92 le, 70 le) ?

A 92 LE -s ellen érdekes lenne a futam, mondjuk én megnézném :)

Miért a 70 lovas az nem ugyanakkora+ még turbó is van benne?
Meg hát a grafikon! Vagy nem lennénk fej-fej mellett? Hogyhogy?
Egyébként a táblázat szerint gyorsabban van 100-on,mint a 92 lovas változó geometriájú turbós jövőbeli űrcsoda!  :lol:

#580 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:30

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:28

Miért a 70 lovas az nem ugyanakkora+ még turbó is van benne?
Meg hát a grafikon! Vagy nem lennénk fej-fej mellett? Hogyhogy?
Egyébként a táblázat szerint gyorsabban van 100-on,mint a 92 lovas változó geometriájú turbós jövőbeli űrcsoda!  :lol:

:confused:

Sorry, belefáradtam valószínűleg, de ezt nem értem. Mi van gyorsabban 100-on , az 1.4 Clio? Igen, ahogy írtam is feljebb.
Meg milyen grafikon ? Semmilyen grafikonom nincs Clioról és C3-ról.

Vagy azon csodálkozol hogy kétféle teljesítményszintű van? Elárulom ez mindenhol így van (A Mercdesnél is)
vagy pl. Clionál 3 féle egyforma cm3 dízel is van különböző teljesítménnnyel.

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 25. 11:33 -kor

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.