HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#161 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:26

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 11:08

Ez így igaz, de azért itt általánosságban elfelejtetek egy lényeges dolgot. A Dieseleknek nem azért van olyan hatalmas forgató nyomatéka, mert diesel, hanem, mert turbófeltöltőt alkalmaznak, pontosan annak érdekében, hogy ne legyenek lassabbak, mint benzines társaik. De attólmég benzin motorba is lehet tenni turbót...

A dízel attól nyomatékos, hogy dízel. A benzin attól sem lesz akkora nyomatékú alacson fordulaton, ha turbót biggyesztenek rá.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#162 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:34

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 11:05

Én nemtudok 535 D-ről, legalábbis nem találtam sem itt Magyarországon, sem az autókatalógusban ilyen autót, de lehet, hogy nemsokára kijön. De vegyük mondjuk az 530D-t. 218 lóerő(@4000), 500 Nm(@2000), 0-100-ra gyorsulás: 7.1, végsebeség 245 km/h. Vegyük most az 530-as-t: 231 lóerő (@5900), 300Nm (@3500), 6.9 sec, 250 km/h.
Mit ver rommá bármikor? :think:

Van 535D, és az a 0.2 sec 0-ról százra nem is igazán számottevő azonos lökettérfogat mellett. Nézd meg pl a 120i és 120d adatait, ott kicsit nagyobb a differencia. :) Vagy az 530i-530d gyorsulását 80-120 viszonylatban. :) Mindehhez még hozzátenném, hogy jelenleg az 530-asok közül a dízel az olcsóbb, bár nem jelentősen. :up:

UI: forrás: www.bmw.hu

Szerkesztette: Studi 2004. 11. 23. 11:35 -kor

#163 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:55

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 11:34

) Vagy az 530i-530d gyorsulását 80-120 viszonylatban. :)

Ne kezdjük, mert mindjárt jön GI és azt mondja, hogy "akkor én ott visszaváltok kettőt, te meg nem tudsz, így 80-ról 120-ra is megverem" :D

:respect:

#164 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:57

Én nemtudok 535 D-ről, legalábbis nem találtam sem itt Magyarországon, sem az autókatalógusban ilyen autót, de lehet, hogy nemsokára kijön.

A www.bmw.hu honlapon fennt van.

#165 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:01

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:26

A dízel attól nyomatékos, hogy dízel. A benzin attól sem lesz akkora nyomatékú alacson fordulaton, ha turbót biggyesztenek rá.

No azért álljunk csak meg egy szóra, mentél te már sima 1.7 dízel autóval, mert én egy ilyen motorú vectrán tanultam. Siralmas volt, többek közt akkor fogadtam meg, hogy az életbe nem veszek ilyen kormoló, tetű lomha fost. Egy 1.6 benzin ég és föld ahhoz képest.
Amúgy sem értem, hogy miért olyan hiperszuper, hogy alacsony fordulaton nyomatékos? Egy erős benzines se fulladozik már 2000-es fordulaton se, mindössze nem itt adja le a csúcsot, ez miért akkora hátrány?

to Lord: Lehet az 5000 biturbó dízel bivaly lenne, de egy 5000 biturbó benzines rommá verné, mint a huzat.

szerk.: az álljunk még mindig két l ;)

Szerkesztette: Mikeee 2004. 11. 23. 12:22 -kor

#166 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:18

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:01

No azért áljunk csak meg egy szóra, mentél te már sima 1.7 dízel autóval, mert én egy ilyen motorú vectrán tanultam.

Igen, volt 1.7-es 12 éves szívódízelünk, és tökéletesen megfelelt az elvárásainknak. Tényleg nem volt egy rakéta, de a normális forgalmi helyzetekhez bőven elég volt. Az monjuk igaz, hogy egy Vectrába kevés, nekünk Citroen BX-ben volt.

#167 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:25

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:01

No azért áljunk csak meg egy szóra, mentél te már sima 1.7 dízel autóval, mert én egy ilyen motorú vectrán tanultam. Siralmas volt, többek közt akkor fogadtam meg, hogy az életbe nem veszek ilyen kormoló, tetű lomha fost. Egy 1.6 benzin ég és föld ahhoz képest.
Amúgy sem értem, hogy miért olyan hiperszuper, hogy alacsony fordulaton nyomatékos? Egy erős benzines se fulladozik már 2000-es fordulaton se, mindössze nem itt adja le a csúcsot, ez miért akkora hátrány?

Lehet az 5000 biturbó dízel bivaly lenne, de egy 5000 biturbó benzines rommá verné, mint a huzat.

és egy gyönyörűszép előítéletes hozzászólást hallottunk :)
ezt írtam régebben :)
ne a régi 65 lóerős szívódízelhez hasonlítsd már a mostani 200 lóerős turbodízeleket :)

gyere, ülj be az enyémbe, dízel ( hdi ) , automata, és mégis elvigyorodnál egy egy előzésnél :)
én elég sokat járok vidékre, alsóbb rendű utakon, és ha sietek, egy hasonló erejű benyás sem tud úgy előzni, mint én.... a lomha automatás dízelemmel...

az 5000es biturbodízelt, ami mondjuk 500 lovas, és az 5000-es benyás biturbósat, ami meg mondjuk 850 lovas, megint nem lehet összehasonlítani :)

#168 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:29

Én nemtudok 535 D-ről, legalábbis nem találtam sem itt Magyarországon, sem az autókatalógusban ilyen autót, de lehet, hogy nemsokára kijön. De vegyük mondjuk az 530D-t. 218 lóerő(@4000), 500 Nm(@2000), 0-100-ra gyorsulás: 7.1, végsebeség 245 km/h. Vegyük most az 530-as-t: 231 lóerő (@5900), 300Nm (@3500), 6.9 sec, 250 km/h.
Mit ver rommá bármikor? :think:

535D
2993 ccm, 272LE @ 4400, 560Nm @ 2000
6,5 sec, 250 kmh
rommá, bármikor :)
rugalmasság.... az a brutál ebben főleg

#169 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:37

Idézet: Lord - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:25

az 5000es biturbodízelt, ami mondjuk 500 lovas, és az 5000-es benyás biturbósat, ami meg mondjuk 850 lovas, megint nem lehet összehasonlítani :)

Na végre egyet értünk!  :D

Azonos köbcenti, azonos kiegészítők mellett sehol nincs az olajkályha. :D

#170 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:38

A Civic topicban is ez volt, 65 LE szívó dízeleket hasonlítottatok 1.6-os benzines autókhoz Golf 2, meg ki tudja még mi, (90-100 LE), hogy "ahhoz képest ég és föld". Most ez van a régi Vectrával is, ami egyébként még 60LE sincs talán, egy nagy karosszériában.

Azonban ezek a dolgok biztosak: egy hasonló teljesítményű (kw) benzines és dízel között menetteljesítményekben hajszálnyi különbség van, elképzelhető hogy kiélezett 0-ról sprintben a benzines veri a dízelt, max. egy vagy fél kocsihosszal, ez azonban a mindennapi életben (kivétel lámpagyorsuló faszagyerekek) nem számít semmit.

Minden másban jobb a modern dízel, fogyasztás, rugalmassági adatok, alacsonyabb fordulat miatti kevesebb kopás.

Utazás közben egy dízel belülről pedig nem hallatszik, sem 80-nál, sem 120-nál, nincs semmiféle traktordolog. Ez TÉNY.

#171 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:41

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:38

Azonban ezek a dolgok biztosak: egy hasonló teljesítményű (kw) benzines és dízel között menetteljesítményekben hajszálnyi különbség van

Lsd előző hozzászólást.

Azonos kw nem lehet összehasonlítási alap, ugyanis az két tök különböző motor! Árban is és hozzátartozó cuccokban is! Csak megközelítőleg azonos hengerűrtartalmú és működésű (szívó,turbó,kompresszor) motorok egybevetése az igazi összehasonlítás! Természetesen ezen topic keretében, ugyanis mindkét fél fel tud hozni csillagos égig érő palettát, de akkor hol az összevethetőség!

szerk.: megint nem tudok írni

Szerkesztette: Mikeee 2004. 11. 23. 12:44 -kor

#172 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:48

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:41

Lsd előző hozzászólást.

Azonos kw nem lehet összehasonlítási alap, ugyanis az két tök különböző motor! Árban is és hozzátartozó cuccokban is! Csak megközelítőleg azonos hengerűrtartalmú és működésű (szívó,turbó,kompresszor) motorok egybevetése az igazi összehasonlítás!

szerk.: megint nem tudok írni

Ezt most nem értem.

Én úgy megyek autót venni, hogy kell nekem egy kb. 110 vagy 120 LE-s autó és azokat hasonlítom össze tulajdonság szinten (ugyanolyan telj. benzines vagy dízel).

Nem úgy, hogy na nekem ezerötös kell tökmindegy a teljesítménye, meg az is hogy mivel működik, meg az is mindegy hogy OTTO motoros vagy WANKEL.

Árban lehet hogy van valamennyi különbség, a benzines javára, bizonyos autótípusoknál, de ez sem általános.

Ez kb. olyan mintha azt mondanád, hogy a számítógépeknél csak a processzor frekveniája számít, az architektúra nem (Intel vagy Mac vagy Sun vagy akármi), az hogy mit tud azon a frekvencián nem lényeg.

#173 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:53

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:48

Ezt most nem értem.

Én úgy megyek autót venni, hogy kell nekem egy kb. 110 vagy 120 LE-s autó és azokat hasonlítom össze tulajdonság szinten (ugyanolyan telj. benzines vagy dízel).

Nem úgy, hogy na nekem ezerötös kell tökmindegy a teljesítménye, meg az is hogy mivel működik, meg az is mindegy hogy OTTO motoros vagy WANKEL.

Árban lehet hogy van valamennyi különbség, a benzines javára, bizonyos autótípusoknál, de ez sem általános.

Ez kb. olyan mintha azt mondanád, hogy a számítógépeknél csak a processzor frekveniája számít, az architektúra nem (Intel vagy Mac vagy Sun vagy akármi), az hogy mit tud azon a frekvencián nem lényeg.

Hát pont ez az, te akartad éppenhogy azt összehasonlítani, hogy azonos frekvencián (teljesítményen)
futó procok közül melyik a jobb gondold már át!
Én azt mondom, hogy azonos nagyságú cuccokat hasonlítsunk össze, ne pedig 1.6 sima szívó benzin az 1.9TDI-vel például!

#174 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:00

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:53

Hát pont ez az, te akartad éppenhogy azt összehasonlítani, hogy azonos frekvencián (teljesítményen)
futó procok közül melyik a jobb gondold már át!
Én azt mondom, hogy azonos nagyságú cuccokat hasonlítsunk össze, ne pedig 1.6 sima szívó benzin az 1.9TDI-vel például!

Ok , tekintsünk el a példától, rossz volt, rájöttem,  sorry, de ez nem változtat a lényegen.

Talán lesz egy jobb példa:

Eszem ágában nem lenne megvenni egy tegyük fel 75LE-s 2,5-ös dízel autót, ha lenne ilyen, mert nem elégíti ki az igényeimet, akkor inkább vennék egy 1.4-es benzinest 90LE-vel, hiszen jobb, gyorsabb, olcsóbb a fentartása, biztosítása.

DE EZ NEM A VALÓSÁG!

A valóság az, hogy bemegyek az átlagos autókereskedésbe, elémtolják a papírt, hogy itt egy 1.6-os benzines kocsi 115-120 LE (és akkor már jónak számít), meg itt van egy 120LE 1.9-es dízel. A kettőnek a fenntartása biztosítási szinten ugyanaz, a dízel kevesebbet eszik, olcsóbb üzemanyagból, és gyakorlatilag minden hétköznapi helyzetben ugyanúgy megy. Majd jön az alku, hogy akkor mennyi a különbség árban, ha olyan autótípus, akkor max. 300-400 ezer ft, de lehet "elszállós, presztízsnek gondolom magam márka, és drágán adom a dízelt - VW", akkor 1 millió, vagy még az is lehet hogy olcsóbb a dízel valamivel, vagy kb. ugyanaz.

És választok, valaki a benzinest valaki a dízelt. Nem gondolkodom rajta, hogy "jaj, ez 400 köbcentivel nagyobb és rajta van egy kis turbó", mert a technikai részletek nem rám tartoznak, csak az üzemeltetés.

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 23. 13:01 -kor

#175 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:04

Nah elkúrtam az egészet!

Tehát mégegyszer: megint visszatértünk a racionalitás kérdéséhez, ez egy ördögi kör! :D

Én most is csk azt mondom, hogy a kályhának egy csomó pluszra (nagyobb, turbó, egyéb)van szüksége, hogy behozza a benzinest, ergó a benzines motor JOBB motor, DE ez nem jelenti azt, hogy ha jól körülnézel a választékon észérvek ne irányíthatnának egy dízel autó felé adott esetben! :respect:

Szerkesztette: Mikeee 2004. 11. 23. 13:12 -kor

#176 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:07

[quote name='Mikeee' date='2004. nov. 23., kedd - 13:04'] [quote name='Kory' date='2004. nov. 23., kedd - 14:00'] Ok , tekintsünk el a példától, rossz volt, rájöttem,  sorry, de ez nem változtat a lényegen... [/quote]
:confused:

#177 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:10

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:07

:confused:

Bocsi ki akartam szerkeszteni az idézetet, mert túl hosszú volt, a végén az egész post eltűnt! :D
lsd feljebb

#178 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:12

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:00

A valóság az, hogy bemegyek az átlagos autókereskedésbe, elémtolják a papírt, hogy itt egy 1.6-os benzines kocsi 115-120 LE (és akkor már jónak számít), meg itt van egy 120LE 1.9-es dízel.

Ezt az összehasonlítási alapot nézve azt hiszem, nem kétséges, hogy a dízel a nyerő. Ez az egész csak azon múlik, hogy hogyan csűrjük-csavarjuk az összehasonlítási feltételeket. Na, most meg megint kikötöttünk ott, hogy kinek, mi a fontos:)

#179 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:14

Idézet: keton - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:12

Ezt az összehasonlítási alapot nézve azt hiszem, nem kétséges, hogy a dízel a nyerő. Ez az egész csak azon múlik, hogy hogyan csűrjük-csavarjuk az összehasonlítási feltételeket. Na, most meg megint kikötöttünk ott, hogy kinek, mi a fontos:)

Ugyanezt írtam két posttal feljebb csak véletlenül kiszerkesztettem, de már jó! :beer:

#180 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:27

Katt ide! Össze lehet hasonlítani a többivel, 0-100ra csak az 540i veri meg, a rugalmasságot megnézném, de szvsz esélytelen a benzines.

Te Mikeee, te az alapján veszel procit, hogy hány tranzisztorból áll? Az a lényeg, hogy ugyanazt a tudást nyújtsa, nem? Utána nézem esetleg meg, hogy miből hozza azt ki.

Ez az egész összehasonlítósdi marhaság, GI-nek és a hozzá hasonlóknak pörgős benzines kell, akik viszont csak akkor nyomják, amikor tényleg van valami haszna, azoknak diesel. Ennyi.

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.