HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#241 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 21:50

Hasonlítsuk össze az új kétliteres dízel Focust (130 LE) és a kétliteres benzinest (145 LE), ha ennyire hasonlítani akarunk! Szvsz a benzines esélytelen a mindennapi közlekedésben.

Miért is??? :think:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#242 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:00

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 20:50

Hasonlítsuk össze az új kétliteres dízel Focust (130 LE) és a kétliteres benzinest (145 LE), ha ennyire hasonlítani akarunk! Szvsz a benzines esélytelen a mindennapi közlekedésben.

Szerintem nagyon jó autó mindkettő. És a szavazatok arány alapján kb ugyanannyian választanák mindkettőt. És ez nagyon jó arány, 3-4 éve még sokkal nagyobb lett volna a benzines fölénye. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#243 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:00

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 21:45

Mondjuk azért úgy illene, hogy hasonló kaliberü motorokat hasonlíts össze. Tehát, ha veszed a Honda dieseljét, amely az egyik legjobbnak számít, akkor illik ahoz a Honda 2literes benzinesét venni, ami ugyebár 155 lóerő. Ha jól tuodom a Passathoz, még mindíg gyártják azt a foss 115 lóerős benzinest :eek: Szal a lényeg, hogy azért illik a modern dieselekhez a hasonlóan modern benzineseket hasonlítgatni szerintem....

Jogos, én is így gondoltam. Akkor Honda esetén 15LE diffi, VW-nél 10LE, Ford-nál 10LE visszafele (az új dieselükhöz nézve), asszem bmw-nél pedig megintcsak 10LE.
Ennyivel "erősebb" a benzines. Ez semmi.
Hangsúlyozom, hogy én is diesel párti vagyok, főleg, ha meg van chippelve igényesen, akkor szvsz nem sok létjogosultsága van a benzinesnek, max annyi, hogy olcsóbb.

#244 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:05

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 20:57

Miért is??? :think:

Mert négyesben kivágja azt a gyorsulást, amit a benyás hármasban.

Na meg láttam már a rendőrök 115 pacis dízel Mondeóját akció közben, nem 1,4-es Megane ellen, hát lehengerlő volt az is.

Még régebben volt Focus 1,8 TDCi 115 paci tesztben, hogy kanyarban sokszor még hármasban is dolgozik a kipörgésgátló. Ez szerintem meggyőző érv.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 11. 23. 21:08 -kor

#245 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:08

Idézet: RiddleR - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 22:00

Jogos, én is így gondoltam. Akkor Honda esetén 15LE diffi, VW-nél 10LE, Ford-nál 10LE visszafele (az új dieselükhöz nézve), asszem bmw-nél pedig megintcsak 10LE.
Ennyivel "erősebb" a benzines. Ez semmi.
Hangsúlyozom, hogy én is diesel párti vagyok, főleg, ha meg van chippelve igényesen, akkor szvsz nem sok létjogosultsága van a benzinesnek, max annyi, hogy olcsóbb.

Szerintem sincs mamár olyan nagy különbség a teljesítményt tekintve a diesel és a benzines autók között. Az itt felsorolt dieselek bármelyikét szívesen elfogadnám, ha nekem adómányoznák :D  függetlenül attól, hogy én benzin párti vagyok, az én stílusomhoz közelebb ál a benzines. Én imádok visszaváltani és imádom a benzines motor hangját amikor felpörög és őszintén szólva jelenleg pénzem sincs egy normális dieselhez.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#246 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:10

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 22:05

Mert négyesben kivágja azt a gyorsulást, amit a benyás hármasban.

Na meg láttam már a rendőrök 115 pacis dízel Mondeóját akció közben, nem 1,4-es Megane ellen, hát lehengerlő volt az is.

Eztígy nemtom honnan vetted, ha nem haragszol kétlem, hogy kipróbáltad volna :) mellesleg, márcsak azért is kétlem, mert mind a 0-100-ra történő gyorsulásban, mind a végsebeség terén jobb a benzines, ergó gyakorlatilag kizárt, hogy 4-be jobban menjen a diesel, mint a benzines 3-ba :D

#247 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:13

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 20:50

Jó lesz az a benzines 173LE-nek is. Most néztem a Ford.hu-n :)

#248 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:16

Idézet: keton - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 22:13

Jó lesz az a benzines 173LE-nek is. Most néztem a Ford.hu-n :)

Így látatlanba azt szerintem elírták, vagy pedig az ST-ről van szó. Én az Auto Bild-ből nézem az új Focus adatait.

#249 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:17

Idézet: RiddleR - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 21:00

Ezzel csak ott a bibi, hogy benzinmotorra is lehet tenni turbófeltöltőt! Bizony ám! Sőt, tuningolni is lehet! :)

#250 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:18

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 21:16

Így látatlanba azt szerintem elírták, vagy pedig az ST-ről van szó. Én az Auto Bild-ből nézem az új Focus adatait.

Igen, Duratec ST az illető. Vagy azt nem lehet összehasonlítani, mert túl erős :confused: :D

#251 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:20

"Még régebben volt Focus 1,8 TDCi 115 paci tesztben, hogy kanyarban sokszor még hármasban is dolgozik a kipörgésgátló. Ez szerintem meggyőző érv."
Nem kötöszködésként mondom, de kanyarban sokkal könnyebben pörög ki a kerék és sokkal több dolga van a kipörgésgátlónak, mint egyenesben, mert ugyebár a külső íven lévő kerék többet forog, mint a belsőn lévő.... gondolom a tesztben nem úgy mondták, hogy bezzek az 1.8-as benzinessel ugyanezt nem tapasztaltuk volna ;)

#252 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:20

Idézet: keton - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 22:18

Igen, Duratec ST az illető. Vagy azt nem lehet összehasonlítani, mert túl erős :confused: :D

Hát lehet, csak nemigazán fair ;)

#253 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:36

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 21:20

"Még régebben volt Focus 1,8 TDCi 115 paci tesztben, hogy kanyarban sokszor még hármasban is dolgozik a kipörgésgátló. Ez szerintem meggyőző érv."
Nem kötöszködésként mondom, de kanyarban sokkal könnyebben pörög ki a kerék és sokkal több dolga van a kipörgésgátlónak, mint egyenesben, mert ugyebár a külső íven lévő kerék többet forog, mint a belsőn lévő.... gondolom a tesztben nem úgy mondták, hogy bezzek az 1.8-as benzinessel ugyanezt nem tapasztaltuk volna ;)

Utaltak rá.

Ha ráakadok, belinkelem.

#254 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:36

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 16:03

:confused:

Szerintem a Boxster nem utánzat, igazi Porsche, még akkor is, ha nem farmotoros. Ilyen alapon a Carrera GT sem Porsche, pedig annál jobb sportautót még nem készítettek (nem csak Porschéék, más sem nagyon).  A Cayenne pedig sosem jött volna létre, ha nincs a vízfejű SUV-buzulás az amcsiknál; szerintem hasonlóan Porsche, mint a 924 volt (ja-ja, az a 4 hengeres, Audi motoros kis izéke). Jó autó a Cayenne, de a szememben nem Porsche. :)

Mégis neked volt igazad, és Audi motor van a 924-ben, ráadásul eleinte 2l-es, feltöltő nélkül.

#255 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:40

Idézet: keton - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 21:18

Viszont összehasonlítani nem lehet: az új Focus ST 150 paci lesz csak. Ha mégis össze akarjuk hasonlítani: a hatsebességes ST170 negyedikben 50-100ra fél másodpercet kap az ötsebességes 115LE-s TDCi-től. Sőt, még a 100LE-s is tartja a lépést.

Sajna kevés ez az adat az összehasonlításhoz. :(

A régi meg a gyáriak szerint is csak tuninggal lett annyi, a 130 pacisból csinálták. Ergo a 170 pacis nem mérvadó.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 11. 23. 21:43 -kor

#256 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:43

Tudom, hogy egy kissé OFF, de érdekel a véleményetek. Most őszintén, nektek tetszik az új Focus? Szerintem nagyon elszúrták, dög unalmas autó lett :(

#257 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:46

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 21:43

Tudom, hogy egy kissé OFF, de érdekel a véleményetek. Most őszintén, nektek tetszik az új Focus? Szerintem nagyon elszúrták, dög unalmas autó lett :(

Nekem az előző még kevésbé tetszett.

#258 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:46

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 21:43

A képek alapján én is ezt mondtam. Viszont láttam egyszer élőben - tesztautó lehetett: TDCi Ghia -, ledöbbentem és három-négy percig nem tudtam otthagyni.

#259 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:47

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 22:20

A kanyarban történö nyomatékelosztást inkább bízzuk a differenciálműre, ne pedig a kipörgésgátlóra ha lehet.

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#260 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:50

Idézet: sityak - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 22:47

A kanyarban történö nyomatékelosztást inkább bízzuk a differenciálműre, ne pedig a kipörgésgátlóra ha lehet.

Üdv.

Persze, hogy a difi dolgozik vele, de attólmég jobban kipörög, mint egyenesben ezt nyugodtan kipróbálhatod, és ebben az esetben bizony a kipörgésgátló is beleszól a dolog, mint az Carmaged említette is.

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.