HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#341 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 23:28

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 23:17

Te figy, gondold már át egy kicsit....

Van két autód....
Mindkettővel a végsebességet autózod.. Ami mondjuk 200km/h, eléréséhez felhasználjuk mind a 100Le-nket. A kerék mérete azonos, tehát azonos fordualton megy....
Ebböl kiszámíthatod az állandó nyomatékot, ami a kocsit gyorsítja (itt ugye a gyorsulás nulla, mert állandó végsebességen vagyunk)
Az 1. autóban benzinmotor van, a motor pörög végsebességnél 6000-et, x nyomatékkal.
A 2. autóban dízelmotor van, pörög ekkor 4000-et, y nyomatékkal.

Mekkora x és y nyomatékok viszonya.

Le merem fogadni, hogy a dízel motornak 1.5x akkora nyomatéka lesz, mint a benzinmotornak.
Mégsem gyorsul semelyik sem jobban, mert a kerékre jutó nyomaték azonos. Nemde???

Nem értelek.

Szerinted azonos teljesítményű dízel jobb, mint a bezines... mert szerinte
nagyobb a kerékre jutó nyomaték a dízel autódnál, nemde????
De akkor ez hogy-hogy nem mutatkozik meg a végsebességben???? Érdekes... Nemde???
Vagy ugyanakkora lenne???
Esetleg kisebb, mert a végsebesség is kisebb????

Figy, és ez ugyanígy lesz minden sebességtartományban (persze ha feltételezzük a váltó fokozatainak azonosságát és csak a difimű áttételének különbségét). Nemde?
Természetesen  ha mindekét nyomatékgörbe egyenes.

De ne legyen egyenes... Mert járjunk a földön... A feltöltött motor sosem lehet azonos teljesítmény mellett olyan jó, mint egy szívomotor, nemde?
Akkor hol a vita?

Azt remélem belátod, hogy ha végsebességnél a kerékre jutó nyoamtékod valszeg ugyanakkora, mint a benzines autóban (de valszeg kisebb, mert pár km/h-val is igaz, de kevesebbet megy) akkor ez másutt is így lehet.

Kivéve az alacsony fordulatot ,ahol a feltötő már tölt, ezt aláírom. Ott jobb a dízeled.
De ne jöjjetek már a nevetséges példákkal, hogy 50-100 5.-ben.
Mindkét autót a maga üzemi tartományában kellene vizsgálni, ahol elemében van.
Ennyi erővel a dízelt is vizsgálgathatnánk úgy, hogy 2-es fokozatban 60-90km/h..
A végeredmény egy szétdurrant blokk lenne... :)

És kérlek, ha megcáfolod azt, hogy nagyobb végsebesség környékén két különböző karakterisztikájú motorral szerelt, de azonos teljesítményű autó közül nagyobb annak a kerékre jutó nyomatéka amelyben a nyomatékosabb motor található, akkor matematikai nóbeldíjat kapsz tőlem, komolyan :)

Komolyan mondom, hogy olyan értelmesek a példáid, hogy én mindágy jobb útra térek! :D Mikor mész Te tiltásig egy dízellel, és főleg hol? Kit érdekel, hogy mennyi a két motor nyomatéka tiltásnál, hisz nem az a fontos, hogy max gáznál mekkora a két autó nyomatéka, hanem az, hogy miként jutsz el odáig!
Egy azonos Le dízel sokkal jobb nyomatékgörbével rendelkezik, mint egy azonos cm3 benzines, ezt el kellene fogadnod, és nem magyarázkodni össze vissza! Írtunk már sok példát a másik fórumba is, aminek az lett a vége, hogy Te eltűntél! ;)
Te egy dolgot mindig kihagysz a számításból: a dízel motoroknak teljesen más az áttételezése!

Már a másik fórumba is írtam, hogy nincs értelme erről vitáznunk! Neked az elmélet tetszik, ami szerintem sántít de rendesen, részemről pedig a gyakorlat játszik, és a tények, amiket az autógyárak adnak meg! ;)

#342 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 23:29

Kép
Ez egy régi, előkamrás dízel. Változatlan geometriával. Kis jóindulattal laposnak mondható.

Ugyanaz a motor, csak az egyiken változó a turbó, a másikon nem. Mégis több a nyomaték. Példa: Peugeot 307 2.0 HDi 90LE@4000rpm + 205Nm@1900rpm avagy 2.0HDi 110LE@4000rpm + 250Nm@1750rpm. :rolleyes:

Szerkesztette: Carmaged 2004. 11. 23. 23:35 -kor

#343 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 23:31

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 23:25

Jaja... Ez így van.
Benzinmotor nyomatékát is meg lehetne vágni..
Még a szívómotorét is.. Csak a befecskendezésen kellene változtatni.
Ok, értelek, tudom, de ez min változtat?

Megvágod, mert csökkented a töltőnyomást és egyenes lesz a görbe, ám csökken a max nyomaték.
Na nyomatékcsökkentést bármilyen konstrukciónál el lehet érni.

Megfelelő vezérléssel tuti meglehetne valósítani, hogy szívómotorral egészen alapjáratól rendelkezésre áljon a max rpm-ig egy alacsony, de teljesen lineáris nyomatékgörbe.

A benzines cumók vágatlanok, itt meg még az usert megnyesik a csúcstol is, ami az egyetlen élmény lenne a vezetésben.

Tudod a kulcs ebben a mondatodban van: "Megfelelő vezérléssel tuti meglehetne valósítani, hogy szívómotorral egészen alapjáratól rendelkezésre áljon a max rpm-ig egy alacsony, de teljesen lineáris nyomatékgörbe."

Elmélet az nagyon szép dolog, de a gyakorlat számít az útron is! ;)

#344 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 23:42

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 23:05

De a benzines egyszerűbb szerkezet, kevesebb a hibalehetőség elméletileg.

Talán fordítva! ;)

#345 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 00:00

[QUOTE]Kit érdekel, hogy mennyi a két motor nyomatéka tiltásnál, hisz nem az a fontos, hogy max gáznál mekkora a két autó nyomatéka, hanem az, hogy miként jutsz el odáig![/QUOTE]

Ugyanúgy. :) Csak kicsit másképpen...

Dízel autóddal 1-es, nagy gyorsulás, de hogy ne fogyjonhirtelenkettes,hármas,négyes,ötösmégszáználsemvagyunk,de már végigdobáltuk a váltót, aztán nyomatékból szépen kiautózol a max teljesítményig, míg végleg el nem fogysz..
Én meg 1-esbe jól kihuzatom, kettesben már majdnem száz, 3-asben már 130, negyedikben 160, aztán ötödikben végsebesség.

Nem mondom dízel pénztárcaigénylöbb megoldás... De szerinted mi a kettő között a különbség?

[QUOTE]Egy azonos Le dízel sokkal jobb nyomatékgörbével rendelkezik, mint egy azonos cm3 benzines, ezt el kellene fogadnod[/QUOTE]

És SOKKAL RÖVIDEBBEL!!!!
Ezt is el kell fogadnod. És emiatt szarnak a pofon a nagy nyomaték.

[QUOTE]Írtunk már sok példát a másik fórumba is, aminek az lett a vége, hogy Te eltűntél![/QUOTE]

Nem tüntem el. Tévedés. Csak most értem rá igazán. Lehet, hogy most is napokig nem leszek, de hidd el visszajövök. Nemcsak HWSW-böl áll az élet.

Én is írtam pár példát, modernet is, régit is. Érdekes módon mindenütt a benzines nyújtotta azonos teljesítmény mellett a nagyobb menetteljesítményt.

[QUOTE]Te egy dolgot mindig kihagysz a számításból: a dízel motoroknak teljesen más az áttételezése![/QUOTE]

Türelmes voltam... Tényleg...
Komolyan.

Kb 1 HÓNAPJA EZT MAGYARÁZOM, NEKED IS!!!
KERÉKRE JUTÓ NYOMATÉK!!!
ÁTTÉTELEZÉS!!!
JAJJ...

Türelmes vagyok, de ez már fáj.

Van egy 10 éves kislány, akinek 3 méteres feszítő vasa van... Hiába gyenge, kifeszíti az ajtót simán, mert nagy az áttétel. (benzin)
Neked hiába van bika azimzatod, ha csak fél méteres feszítővassal feszegeted az ajtót, mert kicsi az áttétel. (dízel)
Ott is leírtam, itt is megtettem.

Mintha én nem lennék tisztában ezekkel a dolgokkal, rajtam kéritek számon, de kb egy hónapja ezt papolom nektek.

[QUOTE]Már a másik fórumba is írtam, hogy nincs értelme erről vitáznunk! Neked az elmélet tetszik, ami szerintem sántít de rendesen, részemről pedig a gyakorlat játszik, és a tények, amiket az autógyárak adnak meg[/QUOTE]

Pontosan. Ez így igaz.

[/QUOTE]Ugyanaz a motor, csak az egyiken változó a turbó, a másikon nem. Mégis több a nyomaték. Példa: Peugeot 307 2.0 HDi 90LE@4000rpm + 205Nm@1900rpm avagy 2.0HDi 110LE@4000rpm + 250Nm@1750rpm[QUOTE]

Ezek után kérlek nézz meg egy benzines nyomatékgörbét. Majd nézd meg a függvény minimumait, majd maximumait.
áhh..
komolyan, majdnem reménytelen.
A másik topicban már volt aki megértette.. Itt meg rajtam kéritek számon azt, amivel pont engem igazoltok.

Kérlek, akkor ha lezárod a vitát.. Szóval magyarázatot kérnék az áttételezés szóra.. Miért téged igazol ez???

Az alacsony fordulatt miatt teljesen más a difimű, váltó űttátétele. Sokkal kisebb.
Pont emiatt sokkal kisebb a nyomatékváltás is. Nade látom hiába.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#346 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 08:01

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 0:00

Én meg 1-esbe jól kihuzatom, kettesben már majdnem száz, 3-asben már 130, negyedikben 160, aztán ötödikben végsebesség.

Ezek után kérlek nézz meg egy benzines nyomatékgörbét. Majd nézd meg a függvény minimumait, majd maximumait.

Megint a régi nóta... :rolleyes:

Ez egy 1,8-as, teljesen átlagos autó jelleggörbéje:
Kép
5k fölött kevesebb a kraft, mint 1500nál. Hm. Húzasd! Értelme viszont itt sincs.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 11. 24. 08:21 -kor

#347 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 08:35

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 0:03

Te, odaadhatom a felsőmaróm. Apám, 30000rpm a vége! Elélveznél. :D

:D  :D  :nevet:  :nevet:

#348 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 08:48

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 9:01

Megint a régi nóta... :rolleyes:

Ez egy 1,8-as, teljesen átlagos autó jelleggörbéje:
Kép
5k fölött kevesebb a kraft, mint 1500nál. Hm. Húzasd! Értelme viszont itt sincs.

Azért azt szerintem el lehetne ismerni, hogy GI-nak sokmindenben igaza van! Ti a dízellel elindultok min 1500 rpm-en - mert nehogy valaki benyögje, hogy ő alapjáraton indul - és tudod huzatni 4000-ig. Csodás 2-3 mp-ig rendelkezésedre állt a hatalmas nyomatékod aztán váltanod kell, míg benzinesnél ugyanez 1500-6000, 4-6 mp ig húz ugyanabban a sebességben igaz 3000-től indul meg igazán. Namármost ez az a különbség amit mi benzinesek szeretünk és ezért nem cseréljük teherautóra a kocsinkat!   :D 

Pont a te ábrádon is kb 6000-re jut a legnagyobb teljesítmény!

Szerkesztette: Mikeee 2004. 11. 24. 08:50 -kor

#349 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 08:48

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 23:28

Egy azonos Le dízel sokkal jobb nyomatékgörbével rendelkezik, mint egy azonos cm3 benzines, ezt el kellene fogadnod, és nem magyarázkodni össze vissza!

Most akkor melyik? :) Az első megállja a helyét, a második már erősen kérdőjeles.

#350 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 08:54

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 23:17

...Szerinted azonos teljesítményű dízel jobb, mint a bezines... mert szerinted
nagyobb a kerékre jutó nyomaték a dízel autódnál, nemde????
De akkor ez hogy-hogy nem mutatkozik meg a végsebességben???? Érdekes... Nemde???
Vagy ugyanakkora lenne???
Esetleg kisebb, mert a végsebesség is kisebb????

Figy, és ez ugyanígy lesz minden sebességtartományban (persze ha feltételezzük a váltó fokozatainak azonosságát és csak a difimű áttételének különbségét). Nemde?
Természetesen  ha mindekét nyomatékgörbe egyenes.

De ne legyen egyenes... Mert járjunk a földön... A feltöltött motor sosem lehet azonos teljesítmény mellett olyan jó, mint egy szívomotor, nemde?
Akkor hol a vita?

Azt remélem belátod, hogy ha végsebességnél a kerékre jutó nyoamtékod valszeg ugyanakkora, mint a benzines autóban (de valszeg kisebb, mert pár km/h-val is igaz, de kevesebbet megy) akkor ez másutt is így lehet.
...

Ne haragudj, de nagyon keversz valamit, legalábbis nekem úgy tűnik. Mi a f... köze van a nyomatéknak - de maradjunk a paraszti fogalmazásnál, azaz annak a valaminek, ami arra kényszeríti a kocsit, hogy mozogjon, azaz egyfajta erőnek - az autó végsebességéhez?  :confused:  :rolleyes:

Te azt magyarázod itt, hogy a benzinesnél még nagyobb is a kerékre ható nyomaték. Akkor ezt a rejtélyt fejtsd meg nekem, lécci-lécci-lécci  :p : adott egy 100 lovas dízel meg egy 100 lovas benzines autód. (Legyen mindkettő régebbi, 4, vagy max 5 sebességes, azaz 4/5 fokozatban közel ugyanannyit mennek, kis eltérésekkel.) Állsz mindkettővel egy emelkedő alján, járó motorral. Váltó mindkettőnél be mondjuk 4-be, majd rajt. Mi fog történni?
Hát elárulom: a dízel nagy valószínűséggel szépen elindul, a benzines meg meghal. Vajh miért? Valószínűleg mert a dízelnél kisebb nyomaték hat a kerekekre...  :rolleyes:

Szerkesztette: BigBear 2004. 11. 24. 08:59 -kor

42

#351 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 08:57

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 8:48

Csodás 2-3 mp-ig rendelkezésedre állt a hatalmas nyomatékod aztán váltanod kell, míg benzinesnél ugyanez 1500-6000, 4-6 mp ig húz ugyanabban a sebességben igaz 3000-től indul meg igazán. Namármost ez az a különbség amit mi benzinesek szeretünk és ezért nem cseréljük teherautóra a kocsinkat! :D

Eddig ez rendben is van, senki se mondta, hogy nem lehet a benzineseket tovább pörgetni. Nem is ezen megy a vita.
42

#352 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 09:34

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 8:54

Ne haragudj, de nagyon keversz valamit, legalábbis nekem úgy tűnik. Mi a f... köze van a nyomatéknak - de maradjunk a paraszti fogalmazásnál, azaz annak a valaminek, ami arra kényszeríti a kocsit, hogy mozogjon, azaz egyfajta erőnek - az autó végsebességéhez?  :confused:  :rolleyes:

Te azt magyarázod itt, hogy a benzinesnél még nagyobb is a kerékre ható nyomaték. Akkor ezt a rejtélyt fejtsd meg nekem, lécci-lécci-lécci  :p : adott egy 100 lovas dízel meg egy 100 lovas benzines autód. (Legyen mindkettő régebbi, 4, vagy max 5 sebességes, azaz 4/5 fokozatban közel ugyanannyit mennek, kis eltérésekkel.) Állsz mindkettővel egy emelkedő alján, járó motorral. Váltó mindkettőnél be mondjuk 4-be, majd rajt. Mi fog történni?
Hát elárulom: a dízel nagy valószínűséggel szépen elindul, a benzines meg meghal. Vajh miért? Valószínűleg mert a dízelnél kisebb nyomaték hat a kerekekre...  :rolleyes:

Fizikabol te megbuktal altalanosban.  :(
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#353 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 09:45

Idézet: GI - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 0:00

Dízel autóddal 1-es, nagy gyorsulás, de hogy ne fogyjonhirtelenkettes,hármas,négyes,ötösmégszáználsemvagyunk,de már végigdobáltuk a váltót, aztán nyomatékból szépen kiautózol a max teljesítményig, míg végleg el nem fogysz..
És SOKKAL RÖVIDEBBEL!!!!
Az alacsony fordulatt miatt teljesen más a difimű, váltó űttátétele.

Sokkal kisebb.

Nem akarok nagyon beleszólni, meg annyira nem is értek hozzá lehet (bár nem tudom kinek mi itt a végzettsége ilyen szinten), de itt abban van az óriási tévedés, hogy GI azt hiszi, hogy egy dízelnek RÖVIDEBB a váltója egy benzinesénél.

Ez kérem egy nagy hülyeség, pont, hogy hosszabbak az áttételek.

Az én dízelem 6-ikban 2000-et pörög 130-nál, 5-ben 2400-at, egy benzines 130-nál 5-ikben mennyit pörög?

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 24. 09:47 -kor

#354 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 09:47

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 9:34

Fizikabol te megbuktal altalanosban.  :(

:confused:
Ha erre gondolsz: "Mi a f... köze van a nyomatéknak - de maradjunk a paraszti fogalmazásnál, azaz annak a valaminek, ami arra kényszeríti a kocsit, hogy mozogjon, azaz egyfajta erőnek - az autó végsebességéhez?"
Azért írtam látszólag ekkora hülyeséget, mert máshogy már nem tudom magyarázni neki a dolgot. De éppen ezért írtam így: "paraszti fogalmazás".  :rolleyes:  Nagyon jól tudom, hogy erő nem egyenlő forgatónyomaték. Tudod, az ilyenektől tudok kiakadni mint te. Kurvára nem tudod mi a fenét mondok, mire akartam célozni, mit akartam azzal mondani, de belep...zol. Gratulálok.  :rolleyes:  :reklamacio:
NEM FIZIKAI TÉTELT ÍRTAM LE!!!!!  :rolleyes:
De ha neked az kell, kifejtem 100000000 oldalban...  :rolleyes: 

:offtopic:

Szerkesztette: BigBear 2004. 11. 24. 10:00 -kor

42

#355 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 09:56

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 9:47

:confused:

Tudtam.

Amit irtal azon latszik szepen az alapok hianya.

#356 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 09:59

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 9:45

Nem akarok nagyon beleszólni, meg annyira nem is értek hozzá lehet (bár nem tudom kinek mi itt a végzettsége ilyen szinten), de itt abban van az óriási tévedés, hogy GI azt hiszi, hogy egy dízelnek RÖVIDEBB a váltója egy benzinesénél.

Ez kérem egy nagy hülyeség, pont, hogy hosszabbak az áttételek.

Az én dízelem 6-ikban 2000-et pörög 130-nál, 5-ben 2400-at, egy benzines 130-nál 5-ikben mennyit pörög?

Most itt valami felreertes van szerinte. Ki mit ert rovidebben es hoszabbon. :D
Az 1-2 rovidebb diesel-nel azokat gyorsan kell kapcsolgatni mert kulonben tiltasig megy. Emiatt a vege fele egy hosszan hasznalhato attetel van 4-5 (6 gangosnal 5-6)-ban.

#357 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:03

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 9:59

Most itt valami felreertes van szerinte. Ki mit ert rovidebben es hoszabbon. :D
Az 1-2 rovidebb diesel-nel azokat gyorsan kell kapcsolgatni mert kulonben tiltasig megy. Emiatt a vege fele egy hosszan hasznalhato attetel van 4-5 (6 gangosnal 5-6)-ban.

Az a hosszabb egyértelműen, aminél adott motorfordulathoz nagyobb sebesség tartozik, ugyanabban a fokozatban.  Tehát, ha van egy autó, ami 5-ben 2400-at forog és 130-al megy, az hosszabb váltójú, mint egy olyan, ami 5-ben 3800-at pörög és szintén 130-al megy.

Tehát hibás az, hogy "rövidebb váltójú dízel", ilyen nincs, minden dízel hosszabb váltójú a benzinesnél.

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 24. 10:04 -kor

#358 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:06

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 9:56

Tudtam.

Amit irtal azon latszik szepen az alapok hianya.

Még egy dolog: amit írtál, olyan szintű mint ez:
úgy látom, alsóban megbuktál magyarból. :(

(De ezzel befejeztem...)
:offtopic:

Szerkesztette: BigBear 2004. 11. 24. 10:10 -kor

42

#359 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:14

jajj, mi folyik itt :(

#360 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:18

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 8:48

Azért azt szerintem el lehetne ismerni, hogy GI-nak sokmindenben igaza van! Ti a dízellel elindultok min 1500 rpm-en - mert nehogy valaki benyögje, hogy ő alapjáraton indul - és tudod huzatni 4000-ig. Csodás 2-3 mp-ig rendelkezésedre állt a hatalmas nyomatékod aztán váltanod kell, míg benzinesnél ugyanez 1500-6000, 4-6 mp ig húz ugyanabban a sebességben igaz 3000-től indul meg igazán. Namármost ez az a különbség amit mi benzinesek szeretünk és ezért nem cseréljük teherautóra a kocsinkat!   :D 

Pont a te ábrádon is kb 6000-re jut a legnagyobb teljesítmény!

Egy dízel autónál a nyomaték 90-95%-a már 1700-1800 fordulat/perctől a rendelkezésedre áll, míg a benzinesnél csak 3500-4500 fordulat/percnél. Tehát miben is van igaza GI-nek? Amíg a dízel megindul 1700-tól a nagy nyomaték miatt, addig a benzines még erőtlen, így hiába pörög el 6000-7000 ezerig, ha a hasznos fordulat akkora mint a dízelnél, csak később lehet kihasználni!  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.