HWSW Informatikai Kerekasztal: Doom3 vs Half Life 2 Engine - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Doom3 vs Half Life 2 Engine engine vizsgalata

#101 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:29

Idézet: DOOMER - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:13

sure... :) mindenesetre azt hiszem kezded érteni mit írtam itt:

Nem tudom mit akarsz sugallni...

De, mivel te még nem kezded kapizsgálni sem leírom érthetően:

ROHADTUL NEM SZEMPONT, AZ MA, A JÁTÉKPIACON, HOGY EGY PROGRAM EGY ŐSKÖVÜLET DX7 SZINTŰ VIDEÓKÁRTYÁVAL IS UGYANAZT A LÁTVÁNYT NYÚJTSA, MINT A LEGÚJABBAKON. 

Egy: Mert nincs értelme, aki komolyan játszik, annak nem ilyen kártyája van.

Kettő: vagy ha valóban nincs pénze jobbra, akkor a programra sincs pénze, tehát amúgy sem vásárlóerő. Egy olyan célközönségért pedig fejlesztési időt és költségát áldozni, ami bizonyosan egy kanyi eladást sem generál, a legnagyobb baromság lenne.

Három: A kártyák új lehetőségei nem dísznek vannak, hanem azért, hogy kihasználják őket, a HL2 használja ezeket, igaz, hogy még mindig lightmapeket használ, a D3-al szemben. A D3 egy új úttörő módszert alkalmaz a fénykezelésre, ami nagyon jó, csak a jelenlegi hardver kevés hozzá. A shaderek  használatát minimálisra kellett csökkenteni, hogy elfogadható sebességet lehessen kicsikarni legalább a csúcs kártyákkal. Ha majd a D3 fénykezelésének a számolása mellett a shaderek Hl2 szintű alkalmazása is lehetséges lesz egyszerre, akkor jön el a "D3-típusú" játékmotorok ideje.

#102 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:30

Edit: kétszer elküldve :cool:

Szerkesztette: spidey 2004. 11. 22. 21:33 -kor

#103 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:15

Nos ez így nem igaz a látvány kizárólag egy esetben lesz jóval szerényebb, ha PRE DX8 kártyán akarod futtatni, ami ma már őskövületnek számít nem pedig gyengébb gépnek. Egy GF3Ti200 vagy R9000 már olcsóbban beszerezhető, mint amibe aprogram kerül, úgyhogy arra sem lehet hivatkozni, hogy dehátdrága.

Ez latod jogos, nem is gondoltam ra. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#104 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:29

Nem tudom mit akarsz sugallni...

De, mivel te még nem kezded kapizsgálni sem leírom érthetően:

ROHADTUL NEM SZEMPONT, AZ MA, A JÁTÉKPIACON, HOGY EGY PROGRAM EGY ŐSKÖVÜLET DX7 SZINTŰ VIDEÓKÁRTYÁVAL IS UGYANAZT A LÁTVÁNYT NYÚJTSA, MINT A LEGÚJABBAKON. 

Egy: Mert nincs értelme, aki komolyan játszik, annak nem ilyen kártyája van.

Kettő: vagy ha valóban nincs pénze jobbra, akkor a programra sincs pénze, tehát amúgy sem vásárlóerő. Egy olyan célközönségért pedig fejlesztési időt és költségát áldozni, ami bizonyosan egy kanyi eladást sem generál, a legnagyobb baromság lenne.

Három: A kártyák új lehetőségei nem dísznek vannak, hanem azért, hogy kihasználják őket, a HL2 használja ezeket, igaz, hogy még mindig lightmapeket használ, a D3-al szemben. A D3 egy új úttörő módszert alkalmaz a fénykezelésre, ami nagyon jó, csak a jelenlegi hardver kevés hozzá. A shaderek  használatát minimálisra kellett csökkenteni, hogy elfogadható sebességet lehessen kicsikarni legalább a csúcs kártyákkal. Ha majd a D3 fénykezelésének a számolása mellett a shaderek Hl2 szintű alkalmazása is lehetséges lesz egyszerre, akkor jön el a "D3-típusú" játékmotorok ideje.

:D
Egy: Nekem "komolyabb" kártyám van és számomra mégjobban kiütközik a doom3 előnye.

Kettő: Az ID grafikus motorjaik licenszeléséből csinál pénzt azok pedig akik veszik játékfejlesztő cégek. A doom3 egy techdemo. Annak a motornak jövője van.

Három: Ez így igaz. Nem is értem mit akarsz elérni hisz ugyanarról beszélünk.

peace ;)

#105 Felhasználó inaktív   PAJ01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:46

sztem még egyik enginnek se láttuk az igazi képességeit...
szvsz a source továbbfejlesztett verziói majd többre fogják vinni...(mondjuk az tény hogy a sourcebe több hibát véltem felfedezni mint a dooméba, de lehet hogy ez a sötétség miatt van meg azért mert azt 5. pálya után abbahagytam..)
nem tom lesz e majd doom4 amin talán látunk is valamit:)
ahogy hl2 fejlesztői mondták: ezzel még csak a felszínt kezdték el kapargatni...
nem ide vág de ezekbe az engine versenyekbe sztem majd csunyán beleszol a stalker féle x-ray moci is...

#106 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:47

Idézet: VAZUL - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:00

Nem volt benne víz. Szerintem nem offoltál csak a véleményedet mondtad el de az érvek megváltoztatták.. ;)

Valamelyik vécében asszem lötyögött egy kevés :D. Biztos csak erőfitogtatásul, persze :D.

#107 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:50

Idézet: PAJ01 - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:46

sztem még egyik enginnek se láttuk az igazi képességeit...
szvsz a source továbbfejlesztett verziói majd többre fogják vinni...(mondjuk az tény hogy a sourcebe több hibát véltem felfedezni mint a dooméba, de lehet hogy ez a sötétség miatt van meg azért mert azt 5. pálya után abbahagytam..)
nem tom lesz e majd doom4 amin talán látunk is valamit:)
ahogy hl2 fejlesztői mondták: ezzel még csak a felszínt kezdték el kapargatni...
nem ide vág de ezekbe az engine versenyekbe sztem majd csunyán beleszol a stalker féle x-ray moci is...

Szerintem a Source motor mindent tud, amit a STALKER motorja... A STALKER lesz az a játék, amire majd azt mondják, "ez majdnem úgy néz ki, mint a HL2"... :D

#108 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:51

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:29

A D3 egy új úttörő módszert alkalmaz a fénykezelésre, ami nagyon jó, csak a jelenlegi hardver kevés hozzá. A shaderek  használatát minimálisra kellett csökkenteni, hogy elfogadható sebességet lehessen kicsikarni legalább a csúcs kártyákkal. Ha majd a D3 fénykezelésének a számolása mellett a shaderek Hl2 szintű alkalmazása is lehetséges lesz egyszerre, akkor jön el a "D3-típusú" játékmotorok ideje.

Carmack rájött egy optimizáló algoritmusra a shadow map-ek számításánál, de ez még mindig nem elég ahhoz hogy bonyolult fényviszonyokat modellezni lehessen az endzsinnel.
A mai grafikus csipek még mindig nagyon gyengék a feladathoz , emiatt ott kell csalni ahol lehet. Végül is a végeredmény a fontos. Mivel a dinamikus megvilágítást nem lehet elorenderelni, ezt sajna ki kell számítani. Eddig is az volt, hogy a helyszín fényviszonyait megkozelíteni elorenderelt lightmap-ekkel probaltak, es néhány (kevés számú) dinamikus fényforrást.
Cramack endzsinje performánsabb ezért ok megpróbáltak csak dinamikus fényeket használni, de ennek még mindig hardverkorlátai vannak.

Ezeket csak kiegészítésnek ...
Megvallom oszinten, hogy a Doom3-at csak videókról ismerem, szóval csak hasból beszélek. De túl öreg vagyok már ilyen stresszes játékhoz. :D

Már a HL2 Ravenholm-ja is parás volt. :)

Szerkesztette: Hubert 2004. 11. 22. 21:53 -kor

Next stop, Wonderland.

#109 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:51

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:47

Valamelyik vécében asszem lötyögött egy kevés :D. Biztos csak erőfitogtatásul, persze :D.

LOLLL... :D :up:  :p

#110 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:53

Mumia, de vmikor el kell kezdeni, es ha most ranezel a VGA piacra, akkor azert eleg szepen felnottek a feladathoz. 6600GT pl. egy jo eros kozepkategorias kartya lehet/lesz, aminek a D3 1024-ig nem lesz akadaly, megkockaztatom, hogy a kovetkezo par raepulo jatek sem.
Raadasul mire ez fog bekovetkezni, idezlek: "Ha majd a D3 fénykezelésének a számolása mellett a shaderek Hl2 szintű alkalmazása is lehetséges lesz egyszerre, akkor jön el a "D3-típusú" játékmotorok ideje", addigra a jelenlegi 6800/X800 kartyak szvsz also-kozepkategoriat fogjak kepviselni, talan mint most a Gef3/4 szeria.
Itt van pl. az elozo ID engine a Q3, annak is hany ev kellett mire, ugymond kifutott. Az ember el sem hinne, hogy annak idejen a G400/V3/TNT2 korszakban is ezzel jatszottunk es ahhoz kepest a legutolso ilyen engines jatekkal (talan a CoD?) osszevetve milyen latvanybeli kulonbseg van. Ez termeszetesen mar a grafikusok feladata is, ahogy errol volt szo fentebb.
Roviden osszefoglalva csak annyit akartam ezzel a kis szosszenettel, hogy mire jon a kov. engine, addigra kartya is lesz hozzajuk, ebben biztos vagyok. Ugye most mar jo ideje szepen osszefonodik a VGA-k jovoje es a jatekoke, nem igazan fuggetlenek egymastol.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

#111 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:54

Idézet: VAZUL - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:39

:D
Egy: Nekem "komolyabb" kártyám van és számomra mégjobban kiütközik a doom3 előnye.

Kettő: Az ID grafikus motorjaik licenszeléséből csinál pénzt azok pedig akik veszik játékfejlesztő cégek. A doom3 egy techdemo. Annak a motornak jövője van.

Próbálj meg elvonatkoztatni ettől.

1: Ez igaz, én is jobbnak tartom a Doom3 motort, mint már az első oldalon ezt le is írtam, előremutatóbb, több benne a fantázia mint a Sourceban, de most nem erről beszéltem.

2: Viszont aki licenszeli a motort, az nagy valószínűséggel játékot fog fejleszteni rá :D És a játék eladásokból részesedik az id is, az alapdíj mellett. Bár a konkrét licenszszerződést nem ismerem :) De általában így szokott működni. (egy 5 számjegyű összeg + egyszámjegyű % :D)

#112 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:55

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:51

Cramack endzsinje performánsabb ezért ok megpróbáltak csak dinamikus fényeket használni, de ennek még mindig hardverkorlátai vannak.

Már bocs, de mi az, hogy performánsabb? :p

#113 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:55

Idézet

Egy: te nem érted. egy őskövület kártyán szebb a D3 , mint a HL2... amit te nem láttál, én igen, de ebbe ne menjünk bele. én beírom, hogy ez van, erre te beírod, hogy te tudod, hogy én a D3-ból 90%-ot látok így, a HL2-ből meg semmit... na, akkor érted melyik a jobb engine :D

Kettő: bizonyára ismered, a vitának van egy olyan alapszabálya, hogy aki először kiabál, az vesztett :)

Idézet

Három: Ez így igaz. Nem is értem mit akarsz elérni hisz ugyanarról beszélünk.

ezek szerint mostmár nem csak én nem értem mit akar mondani. eddig valamennyire értettem :)

#114 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:57

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:50

Szerintem a Source motor mindent tud, amit a STALKER motorja... A STALKER lesz az a játék, amire majd azt mondják, "ez majdnem úgy néz ki, mint a HL2"... :D

Egy csomoszor mikozben jatszottam a HL2-vel, nekem is pont ez jart a fejemben. Megmondom oszinten en eleg szkeptikus vagyok a Stalkerrel kapcsolatban. A D3 es a HL2 mar itt vannak, bizonyitottak, nem csak a szajtepes megy. Raadasul eleg sok az atfedes a HL2 es Stalker kozott (kelet EU, paranorm. dolgok, jovokep, stb.), ezek sem hinnem, hogy jot tesznek majd a programnak. Ki tudja nem kestek-e el maris a progival...

#115 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:58

Idézet: DOOMER - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:55

Egy: te nem érted. egy őskövület kártyán szebb a D3 , mint a HL2... amit te nem láttál, én igen, de ebbe ne menjünk bele. én beírom, hogy ez van, erre te beírod, hogy te tudod, hogy én a D3-ból 90%-ot látok így, a HL2-ből meg semmit... na, akkor érted melyik a jobb engine :D

Csak nálad a Doom3 szép ugyan , de meg se mozdul, ahogy mondtad. :D
U.I. A 3-mal én is egyetértek :D

#116 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:00

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:57

Egy csomoszor mikozben jatszottam a HL2-vel, nekem is pont ez jart a fejemben. Megmondom oszinten en eleg szkeptikus vagyok a Stalkerrel kapcsolatban. A D3 es a HL2 mar itt vannak, bizonyitottak, nem csak a szajtepes megy. Raadasul eleg sok az atfedes a HL2 es Stalker kozott (kelet EU, paranorm. dolgok, jovokep, stb.), ezek sem hinnem, hogy jot tesznek majd a programnak. Ki tudja nem kestek-e el maris a progival...

Ja, ráadásul a játékmenetröl még most is csak kevesen tudnak valamit, de annak alapján nem túl biztató a dolog(rengeteg mászkálás, kereskedés, kvázi Morrowind beütésü dolog lesz...)

#117 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:00

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:58

Csak nálad a Doom3 szép ugyan , de meg se mozdul, ahogy mondtad. :D

ez így igaz, spidey :)

én úgy gondoltam, hogy az engineről van itt szó, így nem az számít, mennyire játszható, hanem, hogy mit tud kihozni, megmutatni.

#118 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:01

Idézet: VAZUL - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:20

Ezzel azt akarod mondani, hogy a HL2-őt csak a víz és a fémes felületek megjelenítése teszik széppé?

Pontosan, és ugye a HDR, bár az ritkán jut szerephez. Még pontosabban a tükröződő felületek, a víz és a HDR megjelenítés teszik széppé

Idézet

Mi lesz ha a doom3 motorjába is belekerülnek ezek? :rolleyes:

Akkor tarolás, de lásd ezeket a hozzászólásokat, hogy ez még miért nem lehetséges:

Mumia @ 2004. nov. 22., hétfő - 21:29

Hubert @ 2004. nov. 22., hétfő - 21:51

Szerkesztette: Mumia 2004. 11. 22. 22:05 -kor

#119 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:03

Idézet: DOOMER - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:55

Kettő: bizonyára ismered, a vitának van egy olyan alapszabálya, hogy aki először kiabál, az vesztett :)

Egy: Tökéletesen és 120%-ig tisztában vagyok vele, hogy a GF2-n szebb a Doom3, mint a HL2, itt te vagy az aki képtelen a lényegig eljutni.

Kettő: Ezt az oviban mondták? Vitáról pedig szó sincs, nem vagy te elég felkészült ahhoz, hogy vitapartnernek tekintselek.

Szerkesztette: Mumia 2004. 11. 22. 22:07 -kor

#120 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:03

Idézet: DOOMER - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 23:00

ez így igaz, spidey :)

én úgy gondoltam, hogy az engineről van itt szó, így nem az számít, mennyire játszható, hanem, hogy mit tud kihozni, megmutatni.

Hát, de hiába mutat egy állóképet (vagy diavetítést)  :D Addig a HL2 fut is türhetöen(gondolom)
OFF: a GeForce 6600 lenyomja majd a 9800 Pro/Xt-t? Még nem olvastam semmit róla, mert úgyse kapható. Én meg karácsony elött akarok VGA kártyát venni...Az x600/x300 meg leszerepelt nagyon a teszteken, ráadásul PCIExpress-es...

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.