HWSW Informatikai Kerekasztal: Doom3 vs Half Life 2 Engine - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Doom3 vs Half Life 2 Engine engine vizsgalata

#121 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:06

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 23:03

Hát, de hiába mutat egy állóképet (vagy diavetítést)  :D Addig a HL2 fut is türhetöen(gondolom)
OFF: a GeForce 6600 lenyomja majd a 9800 Pro/Xt-t? Még nem olvastam semmit róla, mert úgyse kapható. Én meg karácsony elött akarok VGA kártyát venni...Az x600/x300 meg leszerepelt nagyon a teszteken, ráadásul PCIExpress-es...

X600, az szinte egy szimpla 9600XT, ne varj sokat tole. 6600 nehol gyorsabb, nehol nem igazan a 9800-nal. Ha jo aron adjak majd, akkor egy jo alap lehet, mind a Source, mint a D3 engine ala. Kb 1024-es felbontasig.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#122 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:08

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 23:03

Egy: Tökéletesen és 120%-ig tisztában vagyok vele, hogy a GF2-n szebb a Doom3, mint a HL2, itt te vagy az aki képtelen a lényegig eljutni.

Kettő: Ezt az oviban mondták?

Egy: akkor mi a további kérdés? :) ami gyengébben szebb = erősebb gépen mégszebb. ez bizonyított. meghát, te is azt akarod mondani, amit mit, már rájöttünk... :)

Kettő: hát ha flame, legyen flame :) igen, ezt egy magasabb szintű oviban mondták, mint a tied :)

#123 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:10

Idézet

Hát, de hiába mutat egy állóképet (vagy diavetítést) Addig a HL2 fut is türhetöen(gondolom)

na igen, megint más kérdés, hogy egy engine MIT tud megmutatni egy olyan rendszeren, amire nem tervezték, és HOGY néz ki ha futni is tud...

#124 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:11

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 23:06

X600, az szinte egy szimpla 9600XT, ne varj sokat tole. 6600 nehol gyorsabb, nehol nem igazan a 9800-nal. Ha jo aron adjak majd, akkor egy jo alap lehet, mind a Source, mint a D3 engine ala. Kb 1024-es felbontasig.

Áh, karácsonyig nem jön ki a 6600...x600, amit láttam, a 9600Pro-t is simán alulmúlja, már van is x700... az nagy bukta. Te, a te géped hogy megy alaplap és proci nélkül? :p

Szerkesztette: spidey 2004. 11. 22. 22:12 -kor

#125 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:18

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 23:11

Áh, karácsonyig nem jön ki a 6600...x600, amit láttam, a 9600Pro-t is simán alulmúlja, már van is x700... az nagy bukta. Te, a te géped hogy megy alaplap és proci nélkül? :p

Magic...  :ph34r: :taps:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#126 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:21

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 23:18

Magic...  :ph34r: :taps:

Ja, a Roxfortba jártál te is, akkor más... :D  :up:

#127 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 07:18

Idézet: lola - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 3:15

Bár a vitát korábban is értelmetlennek tartottam, azért egy megjegyzés. A HL2 Source motorja ragyogóan együttműködik a Hovac motorral, ami a fizikát csinálja. A doom3 engine-je maga kezel mindent. Olyan is. A grafikája a nagy sötétségen kívül szögletes fejek. A fény-árnyék olyan, amilyen, de azért nem estem seggre tőle. A textúráktól sem. A fizikája pedig nulla a HL2-höz képest.
Egyébként szerintem itt nem id vs Valve a kérdés, hanem csak az engine. A HL2 engine-jébe beletartozik olyan is, amit nem a Valve csinált, hanem csak licence-szelt. Na és? Ettől az még a HL2 engine-jébe tartozik!
Nem árt megemlíteni azt sem, hogy a HL2 directx-es, a doom3 pedig openGL-es játék (grafikát tekintve). Ez egyben azt is eredményezi, hogy a HL2 ATI, a doom3 pedig nvidia kártyákon fut jelenleg jobban (megközelítően azonos tudású és sebességű videokártyák esetén). Időnként az a benyomásom, ahogy a hozzászólásokat olvasom, hogy többen már elfelejtették azt, hogy miket is írtak a doom3-as topicba. Tessék visszaolvasni! Sokukat egyértelműen befolyásolt az, ami alapkán ilyeneket írtak, hogy: "paráztam", "majd' beszartam", stb. Ez a véleményalkotásra is hatással van egyéb tekintetben is.

Azért erről megkérdezném a Havok fejlesztőit is... :omg: Te, figy, ha kölcsönadod az autódat, akkor az enyém, mert én használom? :omg:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#128 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:32

Idézet: lola - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 3:15

Bár a vitát korábban is értelmetlennek tartottam, azért egy megjegyzés. A HL2 Source motorja ragyogóan együttműködik a Hovac motorral, ami a fizikát csinálja. A doom3 engine-je maga kezel mindent. Olyan is. A grafikája a nagy sötétségen kívül szögletes fejek. A fény-árnyék olyan, amilyen, de azért nem estem seggre tőle. A textúráktól sem. A fizikája pedig nulla a HL2-höz képest.
Egyébként szerintem itt nem id vs Valve a kérdés, hanem csak az engine. A HL2 engine-jébe beletartozik olyan is, amit nem a Valve csinált, hanem csak licence-szelt. Na és? Ettől az még a HL2 engine-jébe tartozik!
Nem árt megemlíteni azt sem, hogy a HL2 directx-es, a doom3 pedig openGL-es játék (grafikát tekintve). Ez egyben azt is eredményezi, hogy a HL2 ATI, a doom3 pedig nvidia kártyákon fut jelenleg jobban (megközelítően azonos tudású és sebességű videokártyák esetén). Időnként az a benyomásom, ahogy a hozzászólásokat olvasom, hogy többen már elfelejtették azt, hogy miket is írtak a doom3-as topicba. Tessék visszaolvasni! Sokukat egyértelműen befolyásolt az, ami alapkán ilyeneket írtak, hogy: "paráztam", "majd' beszartam", stb. Ez a véleményalkotásra is hatással van egyéb tekintetben is.

A vita nem értelmetlen, a vitatkozás viszont igen!

A Source azzal működik együtt, amit melléraknak, szerintem saját maga is képes valamilyen fizikára.
A D3 (nem tudom hallottál-e fizika modrol) szintén rendelkezik saját fizikával, megkockáztatom: nem rosszabbal mint a Source, de nyilvánvalóan olyan fizikai motort csatolsz (liszenszelsz, KÉSZÍTESZ!) hozzá amilyet akarsz.

Ha nem estél seggre az árnyékoktól, akkor legközelebb kapcsold be őket.

Miután a játékmenetet és a Havok (Havoc?) fizikáját kielemezted (ami NEM a Source része) kijelented, hogy itt tulajdonképpen az engineről volt szó.

Az, hogy OpenGL az engine, csak egyet jelent: könnyebben portolható (pl. linuxra, vagy Mac-re).

Szerkesztette: JonesC 2004. 11. 23. 09:33 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#129 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 10:38

Nekem a HL2 source sokkal jobban bejön. Ugyanis az engine úgy van megírva, hogy az alá fejlesztett játékban minden tárgy mozdíthat, és él a környezetedben. Pl. a source alá fejlesztett hl2 nevű játékban a kólaautomatán megnyomhatod a gombot, és a kiguruló kólásdoboz mindig más pózban esik ki és mindig máshová gurul. Itt még nem álltunk meg, bárhová is esik/gurul, te fölveheted a földről, hozzávághatod valakihez, leteheted az asztalra, stb. stb. Mit látunk a DIII engine alatt? Egy automata, osz' szava'. Emellett már ne is kelljen említenem, hogy a tárgyak többsége nem mozdítható, egy hulladék az egész. Ha belelövök valamibe, akkor egy fekete kör kerül rá (mindezt DX9-es kártya alatt (Radeon 9500 PRO) és a legtöbb video options high-ra tétele mellett, mert P4 NW 2.53-am van)! Na neee  :omg: Aki nem játszott még a HL2-vel és nem látta a source-ot, az csak addig dícsér bármit is a d3 engine-el kapcsolatosan.

Üdv: Bepe

#130 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:19

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 11:38

Nekem a HL2 source sokkal jobban bejön. Ugyanis az engine úgy van megírva, hogy az alá fejlesztett játékban minden tárgy mozdíthat, és él a környezetedben. Pl. a source alá fejlesztett hl2 nevű játékban a kólaautomatán megnyomhatod a gombot, és a kiguruló kólásdoboz mindig más pózban esik ki és mindig máshová gurul. Itt még nem álltunk meg, bárhová is esik/gurul, te fölveheted a földről, hozzávághatod valakihez, leteheted az asztalra, stb. stb. Mit látunk a DIII engine alatt? Egy automata, osz' szava'. Emellett már ne is kelljen említenem, hogy a tárgyak többsége nem mozdítható, egy hulladék az egész. Ha belelövök valamibe, akkor egy fekete kör kerül rá (mindezt DX9-es kártya alatt (Radeon 9500 PRO) és a legtöbb video options high-ra tétele mellett, mert P4 NW 2.53-am van)! Na neee  :omg: Aki nem játszott még a HL2-vel és nem látta a source-ot, az csak addig dícsér bármit is a d3 engine-el kapcsolatosan.

Üdv: Bepe

Csak szólok, hogy itt a Source ill a D3 grafikus motorjáról szól a topic nem pedig a Valve által licenszelt és a Source motorba implementált Havoc fizikai motorról.. :rolleyes:  ettől még a HL2 ugyanolyan jó csak nem erről van itt szó.. csak az előtted hozzászóló JonesC írását kellett volna elolvasnod..  ;)

Szerkesztette: VAZUL 2004. 11. 23. 12:28 -kor

#131 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:29

jaja, az elgurulo kolasdoboz az a havoc, amint akar a kovetkezo doom3 motorra epulo jatek is licenszelhet maganak
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#132 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:41

Igazatok van.  :) Akkor bocsi... vegyük csak úgy, hogy dícsértem szimplán a hl2-őt.  :)

#133 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:54

Utoljára kérek meg mindenkit: Havok annak a nyüves motornak a neve. Leírtam már vagy 8x. :mad:

#134 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:54

Azert orulok, hogy megis erdeklodik mas is a tema irant.Mar az elso oldalon be akartak zaratni es megis mily vita lett belole.:)

#135 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:56

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:41

Igazatok van.  :) Akkor bocsi... vegyük csak úgy, hogy dícsértem szimplán a hl2-őt.  :)

az meg itt  :offtopic:

;)

#136 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:58

Idézet: ttt1 - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:54

Azert orulok, hogy megis erdeklodik mas is a tema irant.Mar az elso oldalon be akartak zaratni es megis mily vita lett belole.:)

Persze, minden oldalon ugyan az. Legalább 1 ember visszaolvashatna pár postot, fele ennyi hülyeséget irkálnának ide...  :rolleyes:

#137 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:13

Idézet: playback - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:29

jaja, az elgurulo kolasdoboz az a havoc, amint akar a kovetkezo doom3 motorra epulo jatek is licenszelhet maganak

Kezdem érteni. Az lenne a faán, ha olyan gamét csinálnának, amelyik a cryengine grafikai endzsint és a havoc fizikai engine-t használja. Vagy van már olyan game, amelyben ezt a kettőt gyúrták össze? A Far Cry alatt is a havoc csinálta a fizikát?

#138 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:20

Eh......  :omg:

#139 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:08

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:20

Eh......  :omg:

Csak miattad csinálják, Vazze :D.

#140 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:19

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:08

Csak miattad csinálják, Vazze :D.

:offtopic: Már kész vagyok tőlük, minden oldalon írják a hülyeségeiket, de 2 r*hadt postot nem képesek visszaolvasni... :(

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.