HWSW Informatikai Kerekasztal: Doom3 vs Half Life 2 Engine - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Doom3 vs Half Life 2 Engine engine vizsgalata

#241 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 01. 22:24

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 21:45

Nem jöttek rá a jelek szerint :D

Kb 2 oldal szól az engine-kről, a maradék 8 meg arról, hogy a HL2 a jobb vagy a Doom3  :rolleyes:

És akkor bocsesz, de ilyen postokat olvasni, hogy az UE azért sz*r, mert nincs benne kombos kivégzés :omg:

Szal azért hülyére röhögtem magam a topic néhány részén :D

asszem én is ezt fejtettem ki :)
ez van....  :omg:

#242 Felhasználó inaktív   Vcx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 02. 01:57

Szijasztok !

En uj srac vagyok a forumon, amugy nagy FPS rajongo!
A Kingpinen es a DR radiakin kivul mindet vegigvittem  :)

Doom3 engine szuper latvanyt produkal,igaz max detailon.Az atmoszfera,a textura elesseg-reszletesseg egyik legjobb,az arnyekok elethuek.SAjna matatni kell a .CFG fileokban hogy kiraly legyen.
Par palyan amulatbaejto a terep,a hatasos effektek,majd teszek be par screenshotot.A engine latszik hogy rendkivul aprolekos dolgok modellezesere is kepes.Az anyagok plasztikussaga is nagyon jo.SAjnos a fizika eleg amateur.A lovedekeknek nincs ballisztikaja,nem hatolnak at semmin.A terepen nincsenek targyak,amik mozdithatok,roncsolhatok,stb.De ez nem az Engine baja,hanem a Doom3 projekte.A multitexturazas is kivalora sikeredett.Egyszoval rendkivul jo a grafikai megvalositas,es raadasul nincs az effektek nagyresze  benne a doom3ban amiket az engine tudna.A polygonszamot se emeltek nagyra,igyis epphogycsak megy.De a jovoben ha lesznek jobb hardwerek,kibaszott jo lesz ez az engine!

A Source motor :

Hmm..
NOs nehany eddig ismeretlen okbol nem hasznalt effekten kivul (normalis viz,bump mapping,sky sphere,stb) nem igazan mutat semmi ujat.A grafika szintje azonos letrafokon all korabbi FPS-ekkel (No one lives forever2,painkiller,black hawk down,RAven shield,CHrome).Raadasul a texturak pixelesek,homalyosak sok helyen.Elojon az emlitett poszter effektus.A fizikarol : a targyaknak nem realis a sulya.Ide oda pattog a vas hordo,a tegla ,stb.MINtha nem lenne anyaga.Ez nevetseges.Ugy lehet rugdosni is oket mintha papirbol lennenek.Rugtatok mar bele femhordoba ?  :D A targyak gyorsulasa is irrealis.VIsszapattanasa feluletekrol meg szinte rohejes.A feny effektek szinten olyanok csak mint korabbi FPS-ekbe.A fegyver ballisztika viszont pozitiv.Az tetszett.MEg hogy lehet jarmuveket hajtani,stb.De ilyen is mar volt pl a Skynet-ben,6 evvel ezelott.Oszessegeben tehat a Source motor a HL2 hoz tokeletesen jo,de amugy 2 evvel ezelotti szinten van,ugyanugy mint a HL1 motor anno is max a Jedi Nkighttal tudott versenyezni.Egy MAx payne 2 pl minden tekintetben odaveri.NAgy terek abrazolasara viszont jo valoban,bar a PROJEct IGI 2 hozta ugyanezt kb.

Vegeredmeny : a Doom3 engine tobb effektet,valos idoben szamolt renderelest,elesebb nagyobb texturakat,dynamikus fenykezelest,realissztikusabb mozgasleirast,elethubb modelleket kepes megjeleniteni.Egyszoval KORSZERUBB

Enyi :)
[FONT=Arial]MSI KT400,AMD XP 1900,SAPPHIRE 9800pro,1024 Mb RAM,SAMSUNG 959NF,Soundblaster Extigy 

#243 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 07:09

Most kezdtem el a HL2-t, és a sokak által említett "hűdejó" fizikával még nem találkoztam.

Ugyanis egy konzervdoboz és egy fémrács közt alig van különbség.... mondjuk deatmatchban poén  :D
JóSebesség

#244 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 02. 09:33

A D]|[ engine-nel egy komoly bajom van es ez pont az arnykolashoz kapcsolodik:

Szerintem tul feketek az arnyekok. Nincs szamitas arra, hogy az arnyekolt teruletet megvilagitja a kornyezti fenyforrasok igy az veszit(het) erejebol. En nem is tudtam az elso palyanal tovabb jatszani annyira zavaro volt. (karoltve azzal a problemaval hogy hiaba vittem ki a fenyforrast a latoterembol, tovabbra sem lehetett latni a hordok tetejet a tokfeketesegtol) Plusz figyelembe kellene venni az emberi latas igazodasat a kornyezeti fenyviszonokhoz es akkor nem lennenek ilyen fekete, atlathatlan (valosagtol elrugaszkodott) arnyekok. (persze ez csak egy kivansag a reszemrol, mert igy meg 1 fps-vel sem menne a D3 talan)

Az elobb belinkelt HL2->D3 kepkek is ezt mutatjak.

Uj es szep a D3 motorja de meg nagyon messze van a jotol. Szoval inkabb Source.
Sony VAIO Type G

#245 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 10:03

Idézet: Gab3c - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 9:33

A D]|[ engine-nel egy komoly bajom van es ez pont az arnykolashoz kapcsolodik:

Szerintem tul feketek az arnyekok. Nincs szamitas arra, hogy az arnyekolt teruletet megvilagitja a kornyezti fenyforrasok igy az veszit(het) erejebol. En nem is tudtam az elso palyanal tovabb jatszani annyira zavaro volt. (karoltve azzal a problemaval hogy hiaba vittem ki a fenyforrast a latoterembol, tovabbra sem lehetett latni a hordok tetejet a tokfeketesegtol) Plusz figyelembe kellene venni az emberi latas igazodasat a kornyezeti fenyviszonokhoz es akkor nem lennenek ilyen fekete, atlathatlan (valosagtol elrugaszkodott) arnyekok. (persze ez csak egy kivansag a reszemrol, mert igy meg 1 fps-vel sem menne a D3 talan)

Az elobb belinkelt HL2->D3 kepkek is ezt mutatjak.

Uj es szep a D3 motorja de meg nagyon messze van a jotol. Szoval inkabb Source.

Meg is adtad a választ a saját kérdésedre. Erőforrásigény. No majd figyeld meg az új Unreal engine-t, a feature-listájában előkelő helyen szerepel a soft-shadows :cool:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#246 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 10:21

Idézet: Gab3c - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 9:33

Szerintem tul feketek az arnyekok. Nincs szamitas arra, hogy az arnyekolt teruletet megvilagitja a kornyezti fenyforrasok igy az veszit(het) erejebol.

emlékeim szerint az árnyékok sötétsége a rájuk ható fényektől mulik, azaz ha pl két árnyék egymásra vetül, ott sötétebb lesz, mig a többi helyen világosabb. ez 100% biztos, már az alfa verzióban is azzal szórakoztam hogy plusz fényeket tettem be, és nézegettem az árnyékszámítást.

a soft shadow pedig arra lesz jó, hogy az árnyékok széleit "elmossa", mivel a való életben nem igazán van pontszerü fényforrás, igy a doom3 árnyékainak egyetlen valószerütlenségét az adja, hogy tul élesek.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#247 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 11:28

Idézet: !nCuBu$ - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 22:05

"UE azért sz*r, mert nincs benne kombos kivégzés"

Ezt hol olvastad? :bolond:

Idézet

UT egy rakat sz*r semmi kafa mozgás mortálos kombo vackok nem "trükkök".

Ezt te írtad koma :D
Amúgy az iróniát érezhetnéd a mondatban, de mindegy...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#248 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 11:57

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 11:28

Ezt te írtad koma :D
Amúgy az iróniát érezhetnéd a mondatban, de mindegy...

Hagyd......

EZT láttátok? (www.unrealengine.com) :D :D :lol:

#249 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 12:08

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 11:57

:nevet2:

A jövő grafikus motorja. ez tényleg újraírja a tankönyveket!!!!!!

:nevet:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#250 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 02. 12:50

Idézet: kAy - Dátum: 2004. Dec. 2., Thursday - 10:21

emlékeim szerint az árnyékok sötétsége a rájuk ható fényektől mulik, azaz ha pl két árnyék egymásra vetül, ott sötétebb lesz, mig a többi helyen világosabb. ez 100% biztos, már az alfa verzióban is azzal szórakoztam hogy plusz fényeket tettem be, és nézegettem az árnyékszámítást.

a soft shadow pedig arra lesz jó, hogy az árnyékok széleit "elmossa", mivel a való életben nem igazán van pontszerü fényforrás, igy a doom3 árnyékainak egyetlen valószerütlenségét az adja, hogy tul élesek.

En elhiszem neked, de en lenyegeben csak toksotet arnyekokkal talakoztam :D Voltak sotet palyareszek ami nem volt se toksotet se nem vilagos, de arnyekban csak szurokfeketet lattam.
Sony VAIO Type G

#251 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 02. 12:55

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. Dec. 2., Thursday - 10:03

Meg is adtad a választ a saját kérdésedre. Erőforrásigény. No majd figyeld meg az új Unreal engine-t, a feature-listájában előkelő helyen szerepel a soft-shadows :cool:

Ugy legyen :D

Megjegyzem ezeket csak en kifogasolom, azt nem irtam hogy a motor bajai (kokret idezem "egy komoly bajom van es ez...")

Szoval szerintem Source, mert nem egyetlen dolog van a motor kozeppontjaban, amely raadasul eppen hogy csak elfogadhatoan megvalositott, a problema sok szempontjat figyelembe nem vevo megoldassal rendelkezik.

Szoval a D]|[ engine otlete jo, de a megvalositas mar nem.

Szerkesztette: Gab3c 2004. 12. 02. 12:56 -kor

Sony VAIO Type G

#252 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 14:40

Idézet: Gab3c - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 12:50

Voltak sotet palyareszek ami nem volt se toksotet se nem vilagos, de arnyekban csak szurokfeketet lattam.

ennek az oka(i)  a következő(k):
- egyetlen fényforrás van a teremben, ami a fény adja, és egyben az ányékot veti. mivel nincs ambient fény, ezért az árnyék törvényszerüen koromfekete.

- nem tettek be plusz fényforrást, mert igyis lassu a futás
- az, hogy ambient fény legyen, megoldható lenne egy egész képre alkalmazott gamma korrekcióval (bár ez azért rossz, mert akkor SEHOL sem lesz full fekete árnyék)
- illetőleg bejöhetne szóba a szórt fény (hiszen a földön is csak egy fényforrás van, a nap - mármint nappal - aminek a fényét a levegő, és a környző tárgyak szórják szét) de ehhez már radiosity lighting renderer kell, amit ha megvalósítottak volna, sztem kb 2010 környékén válna játszhatóvá a d3 :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#253 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 02. 14:55

Idézet: kAy - Dátum: 2004. Dec. 2., Thursday - 14:40

- illetőleg bejöhetne szóba a szórt fény (hiszen a földön is csak egy fényforrás van, a nap - mármint nappal - aminek a fényét a levegő, és a környző tárgyak szórják szét) de ehhez már radiosity lighting renderer kell, amit ha megvalósítottak volna, sztem kb 2010 környékén válna játszhatóvá a d3 :)

Ezt mondom en is :) Amig ez nincs addig nincs rendes arnyekszamitas.

/csak mint visszaolvastam rosszul fogalmaztam. Nekem a nem nulla sugarvisszveresi tenyezoju fal mar forras :D/
Sony VAIO Type G

#254 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 15:30

Idézet: Gab3c - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 14:55

Ezt mondom en is :) Amig ez nincs addig nincs rendes arnyekszamitas.

/csak mint visszaolvastam rosszul fogalmaztam. Nekem a nem nulla sugarvisszveresi tenyezoju fal mar forras :D/

Na igen, de attól még, hogy nem lehet tökéletes árnyékokat real-timeban számoltatni, még nem kell elfelejteni az egészet. A valós árnyékok akkor is sokkal többet dobnak a "valószerűségen" mint a tököm lightmap-es megoldások. No persze az is kell, de pl a HL2-ben 1-2 helyen majdnem rosszul lettem miatta....

#255 Felhasználó inaktív   Vcx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 16:13

A Radiosity LIght bekapcsolhato a Source engineban,es meg sokminden,ami menubol nem. 
[FONT=Arial]MSI KT400,AMD XP 1900,SAPPHIRE 9800pro,1024 Mb RAM,SAMSUNG 959NF,Soundblaster Extigy 

#256 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 16:15

Idézet: Vcx - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:13

A Radiosity LIght bekapcsolhato a Source engineban,es meg sokminden,ami menubol nem. 

Gondolom sokat ér... :omg:

#257 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 16:32

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:15

Gondolom sokat ér... :omg:

szerintem a hdri-t érti alatta :)

#258 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 16:38

Idézet: kAy - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:32

szerintem a hdri-t érti alatta :)

Eh.........

#259 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 16:56

szerk: dupla post.

Szerkesztette: kAy 2004. 12. 02. 16:56 -kor

#260 Felhasználó inaktív   Vcx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 18:54

Erdekes modon a SOurceba rengeteg dolog nem kapcsolhato ki-be.
PF a Fog_enable sem mukodik ,meg rengeteg minden.Ki erti ezt ?  :confused:

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó