HWSW Informatikai Kerekasztal: PIXMANIA topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PIXMANIA topic A két régi topic összevonása Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 13. 19:58

A Pixmania alapvetően francia cég, szóval bármit rendelsz, ott adják postára, ezt bele kell kalkuláni. (legalábbis szerintem így működik a dolog.)
Én nem túl rég rendelem tőlük egy fényképezőt és nem volt vele semmi gond, igaz Svédországba rendeltem, nem tudom, hogy ez mennyit számít. Ide is Franciaországból küldték a gépet.

#22 Felhasználó inaktív   Stef75 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 11:23

A Pixmania egy köcsög csaló banda:
Múlt kedden megrendeltünk egy kamerát, azonnal át is utaltuk a pénzt, mivel ott állt, hogy raktáron és hogy karácsony előtt garantált szállítás.
Péntek este 5 után, amikor már nem lehet anyázni, jön az emil, hogy éppen nincsen raktáron, de majd szólnak.
Vasárnap este(!) újabb emil, hogy már nem is lesz, visszküldik a pénzt, kérik a számlaszámot, stb.

Leanyáztam őket, hogy akkor vissza az utalási költségeimet, az elmaradt kamatokat, stb., mert ilyen nincs. És hogy a költségeket tessék a honlapkészítő javadalmazásából levonni, mert olyan JÓL MEGÍRT rendszert nem ismerek, ami csak egy hét múlva deríti ki, hogy nincs is raktáron az adott termékből.

Eddig nem jött vissza a pénzem.

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 11:28

Idézet: Stef75 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:23

Leanyáztam őket, hogy akkor vissza az utalási költségeimet, az elmaradt kamatokat, stb., mert ilyen nincs. És hogy a költségeket tessék a honlapkészítő javadalmazásából levonni, mert olyan JÓL MEGÍRT rendszert nem ismerek, ami csak egy hét múlva deríti ki, hogy nincs is raktáron az adott termékből.

Naja, én nem mertem volna anyázni, csendben örültem volna, hátha mégis visszaküldik a lóvét.
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:36

urak a pixmania az elérhető legolcsóbb "kisker" ugye. sok esetben 30%-kal olcsóbb mint az üzlethelyiséggel rendelekző cégek. Ezt az olcsóságot az AS faktorú szállításban fizeted meg. Amúgymeg mielőtt még nagyon belezni akartok, nem ritka ám az, hogy a VPOP-on áll acumód, akár hetetket. nekem a 3 napos DHL-es usákiából jövő DVD rendelésemmel 10 napig piszmogott a VPOP, még VPID-t is ki kellett váltanom, hogy megkapjam, 3 napot papírozni, satöbbi. Aztán nagy nehezen hoztak 1 végzést, hogy az 1850Ft-os vámtételt elengedik.  :omg: Eközben 3 ribanc uszkve 30 orát dolgozott -tuti- ezen a "végzésen". Ez egy bürokratikus, fos ország. szokjatok hozzá.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 19. 15:38 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#25 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 21:11

Erősen gondolkodom, hogy rendelek egy olcsó mobiltelefont a PiXManiA-tól.
http://www.pixmania.com/hu/hu/389350/art/a...-2-mp-vevy.html
Látom van raktáron, akkor talán nem lesz nagy gond.

A kérdésem az lenne, hogyan működik ez az előre fizetés. Nekem csak OTP-s lakossági folyószámlám van. Tudok erről utalni, vagy ehhez valamilyen (de)viza számla, vagy valamilyen dombornyomott kártyához tartozó számla kell?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#26 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 21:50

Idézet: mikike - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:11

Kamikáze.
Make love not Wor.

#27 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 01:56

Na, legyen egy pozitiv tapasztalat is :)

November vegen behalt a nyomtatom (eleg regota haldoklott), kellett szerezni egy masikat. Ugy dontottem, ezuttal multifunkcios keszulek lesz. Edigital-on meg is talaltam, korrekt aron (51e, boltban 56-58e volt), miszerint nov 30-an kerul raktarra. Meg is rendeltem 29-en. Jo masfel het utan rajottem, hogy ez bizony nem fog raktarra kerulni, igy megerkezni sem (egyebkent mai napig nincs raktaron), szal lemondtam.
Gondoltam, kiprobalom pixmaniasokat. A cucc meglepoen olcso volt (45e alatt hazhozszallitasi dijjal egyutt), igy belevagtam. Dec 12-en feladtam a rendelest, a kartyas fizetes gond nelkul zajlott, 15-en delutan pedig csongetett a futar a dobozzal. Kozben vegig szepen nyomon tudtam kovetni az utjat Nemetorszagbol a csomagkovetessel. Ugyhogy minden kiraly :D

Ezen felbuzdulva rendeltem toluk egy tapot, raadasul olyat, amit nemhogy kapni, de meg arlistaban szerepelni se lattam soha Magyarorszagon. Csomagkovetes szerint delutan megerkezett BP-re a cucc, szal holnap biztos erkezik :cool:

#28 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 08:08

aha
hogy fizettél?

#29 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 09:27

Idézet: mikike - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 8:08

aha
hogy fizettél?

Bankkartyaval.

#30 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:42

Én is kártyával fizettem, nem volt semmi gond.

#31 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 12:40

ez valamilyen dombornyomott MasterCard volt, vagy egyszerű mezei OTP multipont vagy maestro?

#32 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 12:53

Idézet: mikike - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 12:40

ez valamilyen dombornyomott MasterCard volt, vagy egyszerű mezei OTP multipont vagy maestro?

Esetemben dombornyomott Erste Mastercard volt. OTP eccer jatszotta el, meg evekkel ezelott, hogy egy netes vasarlasnal 2x engedelyezte az osszeg levonasat, es  jo haromnegyed evig tartott, mig vissza tudtam szerezni a penzemet toluk, akkor dobbantottam :)

#33 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:14

Direkten (OTP) utalni nem lehet ilyen cégeknek, mindenképp a te kártyád számát kell megadni?

#34 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:41

Én dombornyomott OTP Masterard-ot használok mindig, szinte minden cuccot neten szoktam megrendeln (repjegy, fényképező, vincsi, netes telefonra töltés, stb.). Neten és telefonon vásárolni csak dombornyomott kártyával lehet.
Eddig soha semmi gondom nem volt netes vásárlásnál.

Szerkesztette: Lipton 2006. 12. 20. 13:44 -kor

#35 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 14:28

Idézet: mikike - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:11

http://www.pixmania.com/hu/hu/389350/art/a...-2-mp-vevy.html
Látom van raktáron, akkor talán nem lesz nagy gond.

A kérdésem az lenne, hogyan működik ez az előre fizetés. Nekem csak OTP-s lakossági folyószámlám van. Tudok erről utalni, vagy ehhez valamilyen (de)viza számla, vagy valamilyen dombornyomott kártyához tartozó számla kell?

Biztos, hogy egy francia és angol nyelvű szoftverrel rendelkező SE koppintás telefont akarsz venni?

#36 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 15:10

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 13:41

Én dombornyomott OTP Masterard-ot használok mindig, szinte minden cuccot neten szoktam megrendeln (repjegy, fényképező, vincsi, netes telefonra töltés, stb.). Neten és telefonon vásárolni csak dombornyomott kártyával lehet.
Eddig soha semmi gondom nem volt netes vásárlásnál.

Én még nem vásároltam soha neten, ezért érdeklődöm. Nincs is dombornyomott kártáyám, sőt igazából nem is tudom mi az. De talán lehet átutalni. Vagy talán megy a moneybookers.
http://moneybookers.fw.hu/

#37 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 15:11

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 14:28

Biztos, hogy egy francia és angol nyelvű szoftverrel rendelkező SE koppintás telefont akarsz venni?

Nem biztos. Jobban szeretnék egy (magyar) Nokia 6234-et, de az több mint dupla ennyi lenne.
De ahogy nézem a számlámat, idén még erre sem fog telleni, jővőre meg... ki tudja mi lesz.

#38 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 15:45

Idézet: mikike - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 15:10

Én még nem vásároltam soha neten, ezért érdeklődöm. Nincs is dombornyomott kártáyám, sőt igazából nem is tudom mi az. De talán lehet átutalni. Vagy talán megy a moneybookers.
http://moneybookers.fw.hu/

Igazából ezek a kártyák már csak jelképesen dombornyomottak, a régi időkből maradt meg ez az elnevezés. A kártyán a számok kidomborodnak, ez régen azért kellett, hogy ahol nem volt POS terminál, ott egy húzással le tudják másolni a csekkre a számokat (mint amikor egy vékony lapot teszel egy kidomborodó feliratra, és úgy satírozod át). Ezen kívül van a kártya hátulján egy 3 jegyű nyomtatott szám ami mindenképpen kell a vásárláshoz. Itt is vannak kivételek, telefonos vásárláskor pl nem kell megadni ezt a 3 számot, csak a kártya számát bediktálni.
A bankodtól lehet ilyen kártyát kérni, én is csak bementem a számlavezető bankfiókomba, és igényeltem egy ilyen kártyát a sima Maestro helyett. A sima kártya évente 1700 forintba, a dombornyomott 4000 forintba kerül az OTP-nél.

#39 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:56

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 15:45

Igazából ezek a kártyák már csak jelképesen dombornyomottak, a régi időkből maradt meg ez az elnevezés. A kártyán a számok kidomborodnak, ez régen azért kellett, hogy ahol nem volt POS terminál, ott egy húzással le tudják másolni a csekkre a számokat (mint amikor egy vékony lapot teszel egy kidomborodó feliratra, és úgy satírozod át). Ezen kívül van a kártya hátulján egy 3 jegyű nyomtatott szám ami mindenképpen kell a vásárláshoz. Itt is vannak kivételek, telefonos vásárláskor pl nem kell megadni ezt a 3 számot, csak a kártya számát bediktálni.
A bankodtól lehet ilyen kártyát kérni, én is csak bementem a számlavezető bankfiókomba, és igényeltem egy ilyen kártyát a sima Maestro helyett. A sima kártya évente 1700 forintba, a dombornyomott 4000 forintba kerül az OTP-nél.

Meg ha jól emlékszem kell 300e-nek a kártyán lenni...

#40 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 18:20

Idézet: redbiro - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 16:56

Meg ha jól emlékszem kell 300e-nek a kártyán lenni...

Ez a dolog bankonként változik, ha OTP ügyfél vagy már 5 hónapja, akkor elég 150K is.

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/online/BH...10201080000.jsp

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.