HWSW Informatikai Kerekasztal: Durvuló céges szabályok... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Durvuló céges szabályok... ...avagy az 1984 hangulata a munkahelyen Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:45

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:43

Nem gondoltam, hogy egyedi eset - eppen azert inditottam a topicot, hogy sorstarsakat keressek... ;) Pitianer, haszontalan dolognak tartom... amig PrintScreen-el lekapok barmit es azt bezippelve haza tudom kuldeni (arrol mar nem is beszelve hogy emailben csatolt allomanykent akar a teljes doksit is hazatolhatom) addig nem ertem miert kell ilyen dolgokat bevezetni... a cegnel programozok dolgoznak... csak a joindulatukon mulik az adatbiztonsag. Nem ezt a lojalitas kellene inkabb segiteni/fokozni? Inkabb hergelik a jonepet az ilyen hulye szabalyokkal...

Samott

Mennyire igaz, mondjuk én a közszférában dolgozom, úgyhogy szerencsére nincs ilyen probléma!  :D

#22 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:47

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:40

No azért ez nem ennyire egyszerű szvsz! Nagyon is jól tudják, hogy manapság esélytelen csak úgy váltogatni a melóhelyeket és ezt csúnyán ki is használják! :reklamacio:

Azért ne túlozzunk. :)
Ezek a cégek nem azért vezetnek be ilyen biztonsági szabályokat, mert a biztonsági főnök ebben leli örömét. Ha ilyen elávrásaik vannak, valószínűleg adnak is érte cserébe valamit.

Én példul pár hónapja elmentem az Állami Nyomda Rt. kártyagyárába állásügyben (informatikus állás), az egy teljesen zárt üzem fegyveres őrökkel, minden bekamerázva, nemhogy a telefonodat, de semmilyen személyes tárgyat nem vihetsz be, nap közben nem mehetsz ki az üzemből, és bár a humánpolitikai vezető is elismete, hogy ezzel biza csorbulnak az alapvető emberi jogok, de egyrészt cserébe nyújt is valamit a cég, másrészt pedig bizonyos üzemterületek biztonságos működését nem lehet máshogy megoldani.

Ez nem csak Magyarországra jellemző állapot.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#23 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:11

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:47

Ezek a cégek nem azért vezetnek be ilyen biztonsági szabályokat, mert a biztonsági főnök ebben leli örömét. Ha ilyen elávrásaik vannak, valószínűleg adnak is érte cserébe valamit.

Nem adnak cserebe semmit... a fizetesek atlag alattiak (de mivel nagy ceg, nehezebben kerul utcara az ember) Ez nem egy penzjegynyomda, vagy egyeb kulonlegesen feltett adatokat kezelo hely... atlagos programozoi feladatok, atlagos adatokkal...

Erdemes lenne elvonatkoztatni a helytol... nincsenek illuzioim... nem egyedi az eset es elobb utobb mindenhol kitalaljak majd, hogy ilyen modszerekkel lehet a legjobban megvedeni az adataikat... pedig ez nem igy van, sokkal inkabb a munkatarsak lojalitsat kellene megnyerni (megfizetni) mint ilyen latszat intezkedeseket hozni...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#24 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:18

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:11

Erdemes lenne elvonatkoztatni a helytol... nincsenek illuzioim... nem egyedi az eset es elobb utobb mindenhol kitalaljak majd, hogy ilyen modszerekkel lehet a legjobban megvedeni az adataikat... pedig ez nem igy van, sokkal inkabb a munkatarsak lojalitsat kellene megnyerni (megfizetni) mint ilyen latszat intezkedeseket hozni...

Nem tudom ez mennyire járható út. Magyarországon mindig is volt-, és valószínűleg lesz is egyfajta kibékíthetetlen ellentét munkavállaló és munkáltató között. Ez ellen tenni nem csupán a munkáltató feladata lenne...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#25 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:41

Nem mindegy, hogy négerek vagyunk egy cégnél, vagy a négereinkkel is meg kell küzdeni nem csak a konkurenciával.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#26 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:42

Hát ja, érdekes így olvasni ezt.

Én nemrég mondtam fel az előző cégemnél, szal tudnék ezt azt mesélni.

Nagy vonalakban a szokásos: Alapból is éhbér (relative), évente is alig emelik, bezzeg a szabályozások egyre szigorúbbak. Mindemellett ráadásul a munkakörülmények sincsenek rendesen megteremtve. Egyre több köcsögölés, csicskamunka, 5 ember munkáját végeztem egyedül, úgy, hogy közben alig valami pénzzel szúrták ki a szemem, mindig hangoztatva, hogy ez más cégeknél sincs másképp. Hát egy faszt nem.

Szal eljöttem onnan, mert találtam egy osztrák központú céget, aki tervezőt keresett. A betanulási fázisban kint kell dolgoznom (most is kint vagyok, 300km soprontól), ez kb 3-6 hónap lesz. Eleinte egy héten 4 napot vagyok kint, utána szabad vagyok. Ez később 3, 2 stb napra csökken, és egyre többet leszek már csak az otthoni telephelyén a cégnek.

Elmondom mi várt ittkint.

Kezdésnek alámtoltak egy IBM IntelliStation M Pro gépet, 19"-os IBM TFT monitorral, és MS wireless optikai egérrel, dvdiro, quadro fx 1100 meg minden szar van benne. Persze korlátlan net, email alap. Eleve ezen dobtam egy hátast az otthoniakhoz képest... Persze mondanom sem kell, hogy jogtiszta szoftverek, autocad, 3d tervezőrendszerek, NC, office programok stb, amit csak akarok.
Fizetik a kijárást (autopálya, benzin), fizetik a szállást kajával, + 25EUR / nap napidij, HOGY ÉLHESSEK! Ők fogalmaztak igy. Ezenkívül ~200 bruttó a próbaidő 3 hónapja alatt is. Ez összvissz nem nehéz kiszámolni, hogy több mint 300 br, amit rám költenek egy hónapban. (csaknem 2,5x annyi mint otthon)
Mindemellett, az előző cégemtől a tanulmányi szerződésemet meg a felmondási időmet is megvették kilóra, értsd: 270 e forintot a főnök tárcából kidobott nekik, hogy azonnal engedjenek el...
Kell még tovább ragoznom?
Najó. A munkaidő flexibilis, tehát reggel 7 és fél 9 között kell beérni, és onnan a 8 órát lenyomni, délelőtt délután jár 15-15 perc szünet, plusz délben 45 perc ebédidő. Semmi egyéb megkötés, szabályozás, szarság stb. Ja, és nem úgy mennek a dolgok, hogy 5 ember helyett dolgozok, és folyton félbe kell hagynom egy tervezést, mert éppen valami más fontosabb.

És ezek a dolgok itt magától értetődőek. És máshogy is állnak az emberek (már én is) a munkához. Nem az van mint otthon, hogy az ember már mindenen csak a száját húzza, meg a másik zsebében turkál. Itt mindenki meg van fizetve bőségesen, és teszi a dolgát egész nap szó nélkül úgy, hogy minden körülmény maximálisan adott hozzá. Vagy ha mégsem, akkor egy szavamba kerül a dolog. Céges handy egyből go, pl. Decembertől cégautóval járok ki. Zsíruj fullextrás Passat TDI. És itt valóban teamwork van az emberek között, nem csak papíron, mint otthon. Persze prémiumok, 13. havi, kajatám. stb minden van rendesen.

És nincs köcsögölés, nincs elégedetlenség stb. Persze, főnökök vannak, örültek háza van, és dolgozni is kell, mint mindenhol. De az ember ezeket inkább elviseli egy olyan helyen, ahol MEGFIZETIK, tehát MEGBECSÜLIK érte.

Jó, kiragadott példa. De akkor is szemléltet ezt azt, az otthoni nonszensz állapotokról...

#27 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:05

Idézet: bbence - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:23

No de viccet félretéve, szerintem ez esetben egy speciális esetről van szó, hiszen nem megfigyelni akarják az alkalmazott tevékenységét, hanem saját magukat megvédeni az ipari titkok kiszivárgásától.

Sziasztok! Ebben en is erintve erzem magam... szoval a helyzet az, hogy ezzel nem oldjak meg A "problemat". Az hogy egy legterben dolgozunk 96-an, USB, CD letiltva (no usb radio, no audio CD) most meg ez is. Azonkivul tenyleg azt nem kuldok haza emilben, amit nem akarok. Szoval semmit nem ernek el vele a celbol: biztonsag. Az alkalmazott produktivitasa nagyban fugg a munkahelyi legkortol, azt pedig csinal rendesen...
Vegul is mindegy, mert ugyse lesz maskepp... az allasvaltoztatas a megoldas, bar az sem garancia, hogy ott nem lesz mas "megkotes". Nem szoktam rinyalni, huzom az igat annyiert, amit "kialkudtam" ... tokeletes munkahely nincs, csak undorito amikor megnehezitjuk egymas eletet - semmiert.
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#28 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 25. 14:15

Deja vu. Szinte szószerint ezekkel a szavakkal, ugyanez a téma már volt...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#29 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 14:23

Minden munkahely más. ahol én vagyok most, itt minimálbér van, viszont bizonyos munkák (szerviz egy része) közvetlenül az enyém, korlátlan magánzási lehetőség, minden nk áron, és leba..nak ha nincs nálam a telefonom. Nem mondom, tudnék többet is keresni(azért így is elég jól jön ki egy hónap), de ahhoz nem úgy kellene munkába járni, hogy 9-10 között, és nem lehetne ennyit magánbiznicelni.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#30 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 14:52

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 14:15

Deja vu. Szinte szószerint ezekkel a szavakkal, ugyanez a téma már volt...

Nekem is gyanus volt... de rakerestem Orwell-re es nem talaltam ilyesmit... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#31 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 15:14

Samott!

Es nem adnak addig 1 rogzitett tarcszasos ceges telot? Amin addig is elerheto vagy?

Ez a vegyuk el a kameras telefon dolgot ezt sok hejen csinaljak.Voltam 1X egy cegvezetoknek tartott nemzetkozi eloadasaon ahol az ipari kemkedes volt a tema es lemerult az mp3 lejatszom a vege elott fel oraval ugyhogy ekkor elkezdtem figyelni es epp arrol beszelt a csoka hogy a cegeknek fel kell noniuk a mai kor kihivasainak ezert nagyban csokkenthetik a kemkedes veszejet ha elveszik a kameras telot. Na ezen jot nevettem, mivel sztem nalunk meg a 10 evvel ezelotti modszerek ellen sem vedekeznek. Aztan fojtatta azzal hogy nem mindenki szuletik ipari kemnek csak sok embert a rengeteg lehetoseg sarkal erre (email,mobil rack, kameras telo, stb) meg az alacsony fizetes. Na ez meg semmi nem volt, aztan felvazolta a megoldast. Az elobbi eszkozoket addig kell ritkitani amig azok hianya nem veszejezteti a munkat es az utobbi dolog ellen (nem fogjatok kitalalni) pedig ugy lehet vedekezni ha idorol idore jelentosebb mertekben emeljuk az alkalmazottak fizeteset. Na ennel a pontnal szetneztem es lattam masra is rator a rohogo gorcs amint a forditogep leforditja hogy mit is mondott. De volt nehany ember aki komoj maradt. Sztem az a reteg az aki most baromi okosnak hiszi magat es bevezeti ez a sok marhasagot (a fizu emelesen kivul persze mert minden "ujitast" nem jegyzett meg persze)

#32 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 15:55

Idézet: Mulder - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 15:14

Samott!

Es nem adnak addig 1 rogzitett tarcszasos ceges telot? Amin addig is elerheto vagy?

Ez a vegyuk el a kameras telefon dolgot ezt sok hejen csinaljak.Voltam 1X egy cegvezetoknek tartott nemzetkozi eloadasaon ahol az ipari kemkedes volt a tema es lemerult az mp3 lejatszom a vege elott fel oraval ugyhogy ekkor elkezdtem figyelni es epp arrol beszelt a csoka hogy a cegeknek fel kell noniuk a mai kor kihivasainak ezert nagyban csokkenthetik a kemkedes veszejet ha elveszik a kameras telot. Na ezen jot nevettem, mivel sztem nalunk meg a 10 evvel ezelotti modszerek ellen sem vedekeznek. Aztan fojtatta azzal hogy nem mindenki szuletik ipari kemnek csak sok embert a rengeteg lehetoseg sarkal erre (email,mobil rack, kameras telo, stb) meg az alacsony fizetes. Na ez meg semmi nem volt, aztan felvazolta a megoldast. Az elobbi eszkozoket addig kell ritkitani amig azok hianya nem veszejezteti a munkat es az utobbi dolog ellen (nem fogjatok kitalalni) pedig ugy lehet vedekezni ha idorol idore jelentosebb mertekben emeljuk az alkalmazottak fizeteset. Na ennel a pontnal szetneztem es lattam masra is rator a rohogo gorcs amint a forditogep leforditja hogy mit is mondott. De volt nehany ember aki komoj maradt. Sztem az a reteg az aki most baromi okosnak hiszi magat es bevezeti ez a sok marhasagot (a fizu emelesen kivul persze mert minden "ujitast" nem jegyzett meg persze)

/OFF
Neked tenyleg alkalmatlan a geped a ly-k kiirasara?

#33 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 16:00

Ezen el lehet gondolkodni :) munka közben persze

Szerkesztette: Rocketjump 2004. 11. 25. 16:04 -kor

#34 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 16:08

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 16:00

Itt, most nem eppen errol van szo... hanem arrol hogy "adatbiztonsag" felkialltassal ertelmetlen korlatozast vezetnek be... mert ezzel az intezkedessel nem tudjak megvedeni a rendszert... plane nem ugy hogy gyakorlatilag barmelyik alkamlazott kepes megkerulni a vedelmuket. Rosszul kozelitenek a problemahoz...

Mulder: ceges mobil nincs, es a privatot se veszi fel senki ha a cegtol hivjak munkaidon kivul... ;) Valamit valamiert.

Samott

#35 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 17:07

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:43

Amig PrintScreen-el lekapok barmit es azt bezippelve haza tudom kuldeni (arrol mar nem is beszelve hogy emailben csatolt allomanykent akar a teljes doksit is hazatolhatom)

Samott

Csakhogy annak mar nyoma van. Legalabbis ha van annyi eszuk, hogy kulso webmailt/pop3at nem engednek, csak a ceges levelezest.

Szerkesztette: Goodman 2004. 11. 25. 17:07 -kor

#36 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 17:08

Idézet: Goodman - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 17:07

Csakhogy annak mar nyoma van. Legalabbis ha van annyi eszuk, hogy kulso webmailt/pop3at nem engednek, csak a ceges levelezest.

Camouflage nevű progival nincs nyoma :D
MCSE+M/S, MCITP

#37 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 17:31

Idézet: Goodman - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 17:07

Nem lehet minden webmailt kiszurni... de vannak egyeb modszerek is az adatok kijuttatasara amiket most inkabb nem reszleteznek... a lenyeg azon van, hogy nem korlatozni kellene minden aron (a munkakorulmenyeket lerontva) hanem a dolgozok lojalitasat kellene megnyerni... hosszutavon ez az egyeduli udvozito modszer. Igy csak a CV-juket frissitik az alkalmazottak... ;)

Samott

#38 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 25. 18:07

A probléma valóban nem ott van, hogy kamerás mobillal fog valaki titkokat kicsempészni egy cégtől, arra van ezeregy más mód.
VISZONT:
Én egyenlőre alkalmazott vagyok, de ha saját lábra állok, akkor én is meg fogom fontolni, hogy mobilt egyáltalán behozhat-e a munkáltató cégemhez?
Úgy látom ugyanis, hogy elég sokan visszaélnek ezzel, és órákon át csevegnek mobilon a munkahelyükről.
Lesz egy vezetékes telefon, amit mindenki használhat, amin mindenki elérhető szükség esetén, az sms küldést meg majd mindenki szabadidejében lesz szíves elintézni.

Azért álljon már meg a menet az ilyen marhaságokkal, hogy a kommunikációs szabadság címén korlátlanul telefonálgassunk, meg netezzünk a munkahelyünkről!

Nekem is kifizetnék (ha igényt tartanék rá, de más juttatás jobban kell) az otthoni internet előfizetésemet - ugyanis az egyenlőre (a jövő évi adó törvényt még nem néztem) a munkáltató részéről adómentes juttatás - aztán netezzek otthonról annyit, amennyit akarok.

A munkahely ugyanis nem arra van, hogy "háváj hangulat" uralkodjon, meg "bícs fíling", hanem, hogy dolgozzanak az emeberek és végezzék a munkájukat, és termeljék a főnöknek a profitot...

Üdv: scaurus

u.i.: arról nem is beszélve, hogy a munkahelyen eltünt cuccokért (és egy mobil értékes lehet) főszabályként a munkáltató KORLÁTLAN felelősséggel tartozik, úgyhogy a bíróság is több esetben kimondta, hogy észszerű keretek között a munkáltató jogszerűen korlátozza a munkahelyre bevihető személyes tárgyak körét.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#39 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 25. 19:18

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:36

Logitech ;)

Köszi, javítottam. Ha belegondolok, hogy mióta volt így!  :omg:
KomposztWC

#40 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 25. 19:25

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:42

Hát ja, érdekes így olvasni ezt.

Én nemrég mondtam fel az előző cégemnél, szal tudnék ezt azt mesélni.

Nagy vonalakban a szokásos: Alapból is éhbér (relative), évente is alig emelik, bezzeg a szabályozások egyre szigorúbbak. Mindemellett ráadásul a munkakörülmények sincsenek rendesen megteremtve. Egyre több köcsögölés, csicskamunka, 5 ember munkáját végeztem egyedül, úgy, hogy közben alig valami pénzzel szúrták ki a szemem, mindig hangoztatva, hogy ez más cégeknél sincs másképp. Hát egy faszt nem.

Szal eljöttem onnan, mert találtam egy osztrák központú céget, aki tervezőt keresett. A betanulási fázisban kint kell dolgoznom (most is kint vagyok, 300km soprontól), ez kb 3-6 hónap lesz. Eleinte egy héten 4 napot vagyok kint, utána szabad vagyok. Ez később 3, 2 stb napra csökken, és egyre többet leszek már csak az otthoni telephelyén a cégnek.

Elmondom mi várt ittkint.

Kezdésnek alámtoltak egy IBM IntelliStation M Pro gépet, 19"-os IBM TFT monitorral, és MS wireless optikai egérrel, dvdiro, quadro fx 1100 meg minden szar van benne. Persze korlátlan net, email alap. Eleve ezen dobtam egy hátast az otthoniakhoz képest... Persze mondanom sem kell, hogy jogtiszta szoftverek, autocad, 3d tervezőrendszerek, NC, office programok stb, amit csak akarok.
Fizetik a kijárást (autopálya, benzin), fizetik a szállást kajával, + 25EUR / nap napidij, HOGY ÉLHESSEK! Ők fogalmaztak igy. Ezenkívül ~200 bruttó a próbaidő 3 hónapja alatt is. Ez összvissz nem nehéz kiszámolni, hogy több mint 300 br, amit rám költenek egy hónapban. (csaknem 2,5x annyi mint otthon)
Mindemellett, az előző cégemtől a tanulmányi szerződésemet meg a felmondási időmet is megvették kilóra, értsd: 270 e forintot a főnök tárcából kidobott nekik, hogy azonnal engedjenek el...
Kell még tovább ragoznom?
Najó. A munkaidő flexibilis, tehát reggel 7 és fél 9 között kell beérni, és onnan a 8 órát lenyomni, délelőtt délután jár 15-15 perc szünet, plusz délben 45 perc ebédidő. Semmi egyéb megkötés, szabályozás, szarság stb. Ja, és nem úgy mennek a dolgok, hogy 5 ember helyett dolgozok, és folyton félbe kell hagynom egy tervezést, mert éppen valami más fontosabb.

És ezek a dolgok itt magától értetődőek. És máshogy is állnak az emberek (már én is) a munkához. Nem az van mint otthon, hogy az ember már mindenen csak a száját húzza, meg a másik zsebében turkál. Itt mindenki meg van fizetve bőségesen, és teszi a dolgát egész nap szó nélkül úgy, hogy minden körülmény maximálisan adott hozzá. Vagy ha mégsem, akkor egy szavamba kerül a dolog. Céges handy egyből go, pl. Decembertől cégautóval járok ki. Zsíruj fullextrás Passat TDI. És itt valóban teamwork van az emberek között, nem csak papíron, mint otthon. Persze prémiumok, 13. havi, kajatám. stb minden van rendesen.

És nincs köcsögölés, nincs elégedetlenség stb. Persze, főnökök vannak, örültek háza van, és dolgozni is kell, mint mindenhol. De az ember ezeket inkább elviseli egy olyan helyen, ahol MEGFIZETIK, tehát MEGBECSÜLIK érte.

Jó, kiragadott példa. De akkor is szemléltet ezt azt, az otthoni nonszensz állapotokról...

Gartula a munkához, mindenkinek hasonló jót!  :up:
KomposztWC

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.