HWSW Informatikai Kerekasztal: Durvuló céges szabályok... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Durvuló céges szabályok... ...avagy az 1984 hangulata a munkahelyen Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 28. 09:57

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 9:51

Szerintem jól meggondolta, mert én is voltam olyan helyzetben, hogy nem volt munkám, és pár hónap munkakeresés után rájössz, hogy ennek az állításnak a logikai értéke nagyon is IGAZ : 50.000,-Ft > 0,-Ft...

Voltam en regisztralt munkanelkuli, minden honapban igen csak jol jott az a keveske penz, pedig az nem volt 50k..
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#82 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 28. 10:19

Idézet: a nevem zso. zso2 - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 0:58

Néha az ember jódolgában nem tudja, mit csinál... *mondja sarkítva.*

Én havi 50k HUF-ért olyan helyen is dolgoznék, ahova még az órámat sem vihetem be.

Csak dolgozhatnék végre.

A francba....

Mi történt? Tudom, hosszú.  :rolleyes:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#83 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 10:22

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 22:38

Jaja! Sosem értettem, minek egyeseknek telefonba kamera, ruhaszárító, felfújható atomtengeralattjáró, MIR állomás...
Telefon 2 dologra jó, telefonálni, és SMS-re. Kalap.
Lehet venni 3310-est, szaré, hugyé, nem drága, lehet telefonálni melóhelyen. :)

Meg ébresszen.....fel a munkaidő végén....

Kedves, tissztességes munkavállalók :D
Ezt csak annak a sok idióta munkavállalónak köszönhetitek akik visszaéltek a technika, eme nagyszerű vívmányával :cool: 
(Az idióták kategóriában tekintsünk el attól a pár ipari kémkedést sikeresen folytató embertől, akiket megfizettek ezért a tevékenységért)
A bizalmat ki kell érdemelni a munkáltatónál, amikor ez megvan akkor nélkülözhetetlen leszel és - többek közt- mindig elérhetőnek kell lenned. Aztán elindulsz egy úton.....később csoportvezető vagy munkaadó válik belőled és nehéz  "megengedem/nemengedem meg" döntéseket kell hoznod.
Persze  nem kötelező ezen az úton elindulni :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#84 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 18:54

Nalunk most a heten kezdtek behuzni a kabeleket a kameras megfigyelo rendszerhez, tobbek kozott a etkezo is be lesz kotve, hogy meddig vagyunk ott, meg persze a folyosok is, pedig titkos dolgokat nem gyartunk, telefonalni lehet -esszel persze-, CD iro ugyan nincs, de pl kameras mobilt sem a Pendrive-t sem tiltjak...ennek SZVSZ inkabb igy vmi megfigyelesi mivolta lesz, vagy tevedek? Par honapja meg magneskartyas volt par ajto, de azok mar 8 eve is azok voltak amikor odakerultem, most szeptember ota mar mind(!) aktiv chipkartyas...

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#85 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 09:25

Idézet: charlie - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 20:15

amugy meg minek egész nap bekapcsova lenni a telefonnak? nomeg 9-10 éves gyereknek telefont adni...

Bocsi, de mi mar egy kicsit idosebbek vagyunk... ;) Van az asztalon ceges telefon, de kifele (varost, mobilt) nem lehet hivni rajta... csak a belso, ceges rendszeren enged telefonalni... A problema lenyege, hogy jobbfajta telefont nem nagyon lehet ma mar kamera nelkul kapni... es idovel egyre inkabb igy lesz. Ami kulonosen undorito, hogy haszna sincs (leszamitva hogy megnoveli a fluktuaciot ;)) hiszen ezek a fenykepek gyakorlatilag hasznalhatatlanok... es kismillio egyszerubb megoldas van ra, hogy kenyes adatot kivigyek... egy felmuvelt barom otlete - amit meg o maga sem vallal (hiszen egy magyar kollegaval kuldte szet az utasitast) - haszna meg csak annyi amit mar Drummaster irt: "még egy adalék, hogy az ember rossz szájízzel menjen munkába"...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#86 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 10:17

Idézet: charlie - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 9:23

nemtom, de Én a komunikáciom kb 90%-t internetes eszközökre építem... (aztán sajnos van elég..)
Hameg vki nagyon el akar érni az el tud...
Aki meg nagyon fontos megadom a madzagos telefonszámokat...

:eek: Hol élsz, bringabelsőbe'?

Nem volt még munkahelyed. Ott nem Móricka határozza meg, hogy "milyen eszközökre építi a kommunikációját"  :confused:  :rolleyes: :D

Ha pedig arra építesz, hogy ha "vki nagyon el akar érni az el tud", egy idő után a kutya nem fog keresni, mert utánad kell császkálni.

#87 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 29. 10:24

Idézet

Veszélyeket hordozhat a munkahelyi netezés
2004. november 29., hétfő, 9:58

Bár az alkalmazottak túlnyomó része magáncélokra is használja a munkahelyi számítógépet es internetkapcsolatot, legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy ez milyen rizikót jelenthet a céges hálózatra nézve.

A hálózati biztonság minden vállalat számára elsőrendű szempont, ennek ellenére a céges alkalmazottak jelentős része nincs tisztában azzal, hogy esetlegesen mekkora biztonsági kockázattal járhat a munkaidőben történő szörfölés - állapította meg a Network Appliance legutóbbi felmérése, amelyből arra is fény derült, hogy a megkérdezettek 73 százaléka a munkahelyén is rutinszerűen használja privát céljaira az internetet. Az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ Infinit hírlevelének tudósítása szerint a felmérés készítői ugyanakkor megdöbbentek azon, hogy a céges hozzáférés lehetőségét magáncélból is igénybe vevő dolgozók 85 százaléka abban a hiszemben netezik a munkahelyén, hogy tevékenysége semmilyen, vagy csak elhanyagolható biztonsági kockázattal jár.

Kiderült az is, hogy a válaszadók 26 százaléka vásárolt az interneten munkahelyéről, míg 18 százalékuk gyűjtött utazással kapcsolatos információkat. A megkérdezettek csaknem 80 százaléka azt is bevallotta, hogy napi szinten legalább egy órát internetezik magáncéllal a munkahelyén. A vállalati dolgozók a netezés közben gyakran nyitnak meg csatolmányokat és töltenek le különböző fájlokat az internetről. A felmérésben részt vevők 70 százaléka úgy vélte, a munkáltatónak jogában áll megfigyelnie az alkalmazottak internethasználatát. A megfigyelések azonban a többség szerint nem a vállalati hálózat biztonságának védelmével függenek össze.

A felmérés célja az volt, hogy felhívja a vállalati felhasználók figyelmét azokra a veszélyekre, amelyek az internetes adathalászat, a kémprogramok, a kéretlen levelek és egyéb hálózati támadások utóbbi időben történő elburjánzása miatt az internet biztonságát fenyegetik.

ITTK Infinit

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#88 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 10:48

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 10:24

Veszélyeket hordozhat a munkahelyi netezés

A SmartFilter dolgozik rendesen... minden oldalletoltest regisztralnak. Emiatt nem is panaszkodtam... a munkahelyi net valoban nem arrol szol, hogy szabadon bongeszgessen az ember... persze ha idombe belefer... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#89 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 14:59

Idézet: charlie - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 20:56

Te (meg a többi Tisztet fórumozo) szarni is telefonnal jártok?

Ja! máskülönben hogyan hallgatnám szarás közben a telemesét?
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#90 Felhasználó inaktív   UnKnown 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 02. 11:53

:hello: kolega!

:) ez az usb,cd,telefonos mese annyira ismeros, hogy aszem tudom is ki vagy :D

De te is tudod jol, hogy nem az illeto kolega agyszulemenye az egesz. Sot, a cegunk mondjuk ugy outsurceol egy masik cegnek. Es ez a masik ceg koveteli meg tollunk ezt a policy-t...
A rohej csak az hogy ennel az ugynevezett masik cegnel van usb,cd,telefon es barmi mas...
Erre mondjak, vizet papol, bort iszik... nemde?
Na de mi csak szedjuk tovabb a gyapottot...

Volt itt egy olyan hozzaszollas (vagy lehet tobb is) miszerint a munkahely azert van hogy dolgozzunk es ne telefonaljunk... bla bla bla...
Motivacio. Jaja, es ez egy nagyon relativ/szeles fogalom.
Attol, hogy idiotasagokat talanak ki, nem fogom jobban erezni magam... ergo nem is biztos, hogy lesz kedvem dolgozni... Uhum, most johet az, hogy "elmehetek a cegtol". Ez igy igaz. Sajnos, ez "rosz" a nagy cegeknel, az ember sosem "nelkulozhetetlten"... De egy cegnek (meg nagy cegnek is) nem az lenne az erdeke, hogy tapasztalt munkaerore tegyen szert? Hogy a termelo kepesseget novelje? (amit nem lehet holmi hobbiprogramozokkal - na ebbol a kifejezesbol rajosz ki is vagyok :D , vagy palyakezdokkel elerni)... a lenyeg (szerintem) hogy jobban kellene ragaszkodni az egyenekhez (mert azok vagyunk, es nem vonalkoddal ellatott butordarabok) es ezt valoszinu ugy lehetne megoldani, hogy "kellemes" kornyezetett biztositanak...  :think:

Es masfelorol, ha othon eg a lakas, akkor mindegy mert nem tudnak folhivni telefonon... :(

Ja es en is idefuznem meg, hogy bizonyam vittem mar haza projekt doksit (hetvegen tanulmanyozni) kinyomtatva, es nem a kabatom ala dugtam, meg a gatyamba se, csak ecceruen a kezemben setaltam ki vele. A folyoson a fonokek sem de meg a portas sem kerdezte meg "mijaz" ...

Es amig internet eleresem van a cegtol semmifele adatvedelmet nem tudnak elerni... mert ha az emaileimet olvassak is, menyire nehez peldaul az othoni gepemre tenni egy webszervert azon meg egy kiss app. amin keresztul uploadolok barmit is (http vagy https) ?
Na de mi csak szedjuk tovabb a gyapottot...

Udv.

U.

PS: Patrik-os avatart hol talallok ??? :D
Exitus Acta Probat

#91 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 12:44

Nálunk például céges handynek P800-at adnak.. (hint: kamerás mobil)

Telefonálás gyanánt pedig vezetékes, és a mobilokon is havi 1000 perc ingyen van, minden osztrák hálózatba. Tehát akár magánra is használhatod, más kérdés hogy én nem emgyek vele túl sokra, ha haza akarok telefonálni.

Emellett pedig bevezették a számítógépes telefonálást is. Kaptunk headsetet, meg egy Skype nevű progit, amibe mindenki regisztrálva van, és egy gombnyomásra az osztrák meg a magyar telephely is "ingyen" beszélgethet egymással. Például.
(szerk.: vagy ugye akár haza is telefonálhatok, ahova ugyanugy feltehetetem a skype-ot asszonynak a gépre)

Szerkesztette: Locutus 2004. 12. 02. 12:45 -kor

#92 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 16:43

Idézet: a nevem zso. zso2 - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 0:58

Néha az ember jódolgában nem tudja, mit csinál... *mondja sarkítva.*

Én havi 50k HUF-ért olyan helyen is dolgoznék, ahova még az órámat sem vihetem be.

Csak dolgozhatnék végre.

másképp látnád a helyzetet, ha pl... a drága "fõnök" leszól telefonon, hogy miért kávézol (vendéglátós vagyok), amikor sehol egy vendég, .....és még sorolhatnám....
szar dolog!!!ráadásul az illetõ sportot ûz abból h. a GPRS-es palmtopjáról minket "kukkol"...sõt másoknak is mutogatja....

Le kéne buktatni... ill. jól ki tudnék vele b***ni....

kell ez neked 50 k-ért??

#93 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 17:08

Idézet: charlie - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 19:56

Te (meg a többi Tisztet fórumozo) szarni is telefonnal jártok?

Oda nem. Viszont 15 esetből egyszer tuti csörög. Zuhanynál már 10 esetből egyszer. Könyvtárban meg ha otthagyom az asztalon 2 percre haverokra, már kétszer is csörög... :rolleyes: Murphy. :D

#94 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 17:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 17:08

Oda nem. Viszont 15 esetből egyszer tuti csörög. Zuhanynál már 10 esetből egyszer. Könyvtárban meg ha otthagyom az asztalon 2 percre haverokra, már kétszer is csörög... :rolleyes: Murphy. :D

nalam nem egyszer, hanem vagy 8x csorog. :D  :omg:  akkor mar inkabb viszem magammal, legfeljebb a wc-n ulve beszelgetek az illetovel.  :D
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#95 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 17:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 17:08

Zuhanynál már 10 esetből egyszer.

Túl sokat zuhanyzol. :Đ Mire van az eső: :sing: :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#96 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 14:46

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 18:07

A munkahely ugyanis nem arra van, hogy "háváj hangulat" uralkodjon, meg "bícs fíling", hanem, hogy dolgozzanak az emeberek és végezzék a munkájukat, és termeljék a főnöknek a profitot...

Szerintem ez egy alapvetően téves felfogás. Miért ne lehetne a "hanem" helyett "és"? :confused:  :rolleyes:

Szerkesztette: Dorien 2004. 12. 03. 14:48 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#97 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 14:48

Idézet

Az Index áttekintette a hazai készülékkínálatot, és ez alapján az eladási arányszámok növekedése nem meglepő, ugyanis aki akar, már az se nagyon talál kamera nélküli készüléket (a kérdőívünkre válaszolókat megosztotta a fotórögzítés lehetősége, ötven százalék használja vagy hiányolja ezt a funkciót, ötven százalék elutasítja).

Sok kamerás mobilt adnak el, mert nincs másmilyen

Samott

#98 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 14:52

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 20:42

Félreértés ne essék, a dolgozót meg kell becsülni, de a azt hiszem előbb a dolgozónak kell bizonyítania, hogy érdemes a megbecsülésre!

Ezért is létezik a próbaidő.

#99 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 15:06

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 9:15

scaurus: azt hiszem nagyon felreertetted a helyzetet... nem arrol van szo, hogy azt hianyolom miert nem telefonalhatok orakon at a munkahelyemrol... hanem arrol hogy gyakorlatilag elerhetetlenne valok... hiszen ha keresnek a telefon kint csorog a boritekban...

Megoldás: A hangpostára rámondod, hogy mi a céges számod, amin elérhetnek.
Amúgy baromságnak tartom az ilyen korlátozásokat. A munkavállaló végezze el a feladatát, kész. Az ne érdekelje a főnököt, hogy ezen kívül még mit csinál, feltéve, hogy azzal nem okoz kárt a cégnek és nem zavarja mások munkavégzését.

Szerkesztette: Dorien 2004. 12. 03. 15:09 -kor

#100 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 15:49

A Hondánál tilos a kamerás mobil

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4