HWSW Informatikai Kerekasztal: "Olvashatatlan userek" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Olvashatatlan userek" Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 18. 03:04

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 22:54

Meg mindig jobb, mint amikor tavasszal minden kerdesnek uj topikot nyitott, es a fel forum beragott ra.
Te is, en is.

Emlékszem... :omg:

#242 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 08:08

Idézet: xcke - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 1:09

Tehát,
1. ez nem irodalom óra , senkit nem érdekel ki hogyan ir.
2. Ez forum, méghozzá info-s, tehát nincsenek nyelvtani kötöttségek
3.Itt a poén, a gyorsaság(minimális energy befektetés a gépelésbe), és az érthetőség a fontos, illetve néha az érzelmi állapot jelzés, lásd smile,stb..

Gondolom ezzel mindenki egyetért, mert logikus.

Tehát,
1. nem gondolhatod komolyan, hogy csak irodalom órán számít, ki hogyan ír;
2. nem gondolhatod komolyan, hogy csak irodalmi fórumon vannak nyelvi kötöttségek, illetve egy informatikai fórumon nincsenek nyelvi kötöttségek;
3. nem lehetsz olyan igénytelen, ráadásul tiszteletlen másokkal szemben, hogy megelégszel azzal, hogy valahogy valamit odafosol a képernyőre - aztán már meg bogozza ki, ha nagyon érdekli, mit írtál.

Gondolom, azzal, amit írtál, senki nem ért egyet, ugyanis faszság. (Már elnézést, nem irodalmi fórumon vagyunk, ugye az érthetőség a fontos...)

Egyébként logikus, amit írsz: logikusan következik abból, ahogy hozzáállsz az anyanyelvedhez. Nem gratulálok.

#243 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 08:14

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 1:57

wav vs mp3 ugyan igy.

(Szemet hunyva egy apróság felett, miszerint az "ugyan igy" egybe írandó...) Csak annyit hadd jegyezzek meg, hogy egyrészt rossz a példád :D; másrészt ha elfogadjuk jónak, akkor beláthatod, hogy egy 320-as bitrátával tömörített mp3 és egy 64-es tömörítés között is van számottevő minőségbeli különbség. Normáliséknál nem rippelnek 192 alatt.

Magyarul van egy szint, ami alá nem illik menni.

SZERK: helyesírás...

Szerkesztette: Satriani 2004. 12. 18. 08:26 -kor

#244 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 08:56

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 1:22

ugylatom felesleges rajta vitazni mivel alapvetoen teljesen maskepp gondokodunk. peldanak okaert: van aki tok ideges lesz ha ellopjak tarcajat, mosogep ledaralja a ruhajat stb. engem is bant, de nem leszek tole ideges. ugyan olyan 40 marad a pulzusom mint elotte. miert legyek ideges? attol megkerul a penzem? vagy osszevarrodik a pulcsim? nem.
alapjaba veve nagyon keves dolog tud felidegesiteni. az is rovid idore csak. nah ez volt az OFF resze a dolgoknak.

tehat: engem nem erdekel ki hogyan ir amig megertem amire gondol. es nem csinalok problemat ha valamelyik szoban osszekeverte a j/ly-t. esetleg nem hasznal ekezetet vagy nem ir kis/nagybetut. mintahogy nekem is megvan ra az okom (last elorebb:P) masnak is megvan h miert ir ugy ahogy. ha masnem akkor pusztan kenyelmi szempontbol. en pl elni is lusta vagyok (neha) :p

Ezek tőled származnak:

Idézet

szo nincs rola ha akad, 256mb rammal hasznalam en is 1 evig az XPt, meg 40gb-s vinyoval...

Idézet

Abit AN7
XP 2000+

Idézet

Elado 2 db mono, mikrofonos headset... 7210,7250,6610,2100,3200,6220,6230-as NOKIAhoz valo! Az egyik alig hasznalt NOKIA gyartmany, a masik 'bontatlan' CONTACT!

Idézet

IBM Netify 10/100as halokari (intel chip) - 3k
SMC 10/100 - 3k
Conexant 56K PCI data/voice/fax modem (linuxban is megy) - 2k

Miért pont Jókainál vagy lusta?
Bár...

Idézet

ugylatom felesleges rajta vitazni mivel alapvetoen teljesen maskepp gondokodunk.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#245 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 14:58

Jokait is naggyal akartam ... elgepeles reflexbol.
"ugyanigy" kulonirva szinten hiba, thx.
@ powered by debian

#246 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 15:01

niceday: azok azert nagybetusek mert kiemeles, valahol az oldal tetejre is irtam "illik"-et csupa nagy betuvel. altalaban nem szoktam irni, kivetel nehany felsorolas vagy kiemeles.
@ powered by debian

#247 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 18. 15:31

Halott CPU, Halott CPU kinyirhatjae az alaplapot
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#248 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 17:03

karacsonyi beke honol?:)
@ powered by debian

#249 Felhasználó inaktív   xcke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 21. 00:54

:wtf:

Szerkesztette: xcke 2004. 12. 21. 00:55 -kor

"Software is like sex. It's better when it's free." -Linus Torvalds :)
"It has been said that something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the World.  - Chaos Theory
a = {a,á}, e = {e,é}, o = {o,ó,ö,ő}, u = {u,ú,ü,ű}, i = {i,í} j=ly

#250 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 00:57

Szerintem meg senkit nem sértek meg azzal h igy irok, és az egyetlen oka ennek, az hogy sokkal gyorsabban lehet ugy irni ha nem rax ekezeteket es hogy ha nem irod ki hogy valami, hanem ugy uirod hogy vmi.

Nekem ugyanannyi idő lenyomni az "é" és az "é" betűt is.
Érdekes.
:think:
Van akit zavar az ékezetnélküliség. Régen én is chateltem és nagyon zavart, hogy nem tudok rendesen ékezetet írni. Elmentem a boltba és vettem egy magyar billentyűzetet, ennyire egyyzerű ez a dolog.
Az pedig nem igaz, hogy valaki ékezet nélkül szokta meg, és nem tud rendesen írni.

#251 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 01:15

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 17:03

karacsonyi beke honol?:)

Talán mások is úgy érzik, mint én: semmi értelme reagálni az "érveidre".

#252 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 01:21

Nézd, utálom a magyar kiosztást, mert sosem találom rajta a hosszú ú/ű-t, mindig mellényúlok, mikor doksit kell magyarul írni.
Mivel hosszú évekig angol kiosztással dolgoztam, meg ilyenem van itthon (nem, nem cserélem le a Cordless Desktop Comfort-ot...), elég nehéz átállni a magyar kiosztásra, mert az írásjelek totál máshol vannak rajta, többségük csak AltGR-rel érhető el.

Ráadásul szivatom magamat a magyar, meg a magyar-101 gombos közötti Z/Y cserével is...
(Itthon 101, cégnél 102)

Na jo, ennyi eleg is volt mara a jobol... :p

[szerk:]Kellett nekem felrakni az orosz kiosztast a metrokepek topik miatt, majdnem cirill betukkel irtam :omg:
[szerk2:] Szivat az rovid, vagy hosszu i? Na, ezert is jo az ekezetnelkuliseg, nem kell ezen gondolkozni. :p
Persze ez csak vicc, nem kell komolyan venni, altalaban figyelek a helyesirasomra...

Szerkesztette: nyunyu 2004. 12. 21. 01:29 -kor

#253 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 01:45

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 1:21

Nézd, utálom a magyar kiosztást, mert sosem találom rajta a hosszú ú/ű-t, mindig mellényúlok, mikor doksit kell magyarul írni.
Mivel hosszú évekig angol kiosztással dolgoztam, meg ilyenem van itthon (nem, nem cserélem le a Cordless Desktop Comfort-ot...), elég nehéz átállni a magyar kiosztásra, mert az írásjelek totál máshol vannak rajta, többségük csak AltGR-rel érhető el.

Ráadásul szivatom magamat a magyar, meg a magyar-101 gombos közötti Z/Y cserével is...
(Itthon 101, cégnél 102)

Na jo, ennyi eleg is volt mara a jobol... :p

[szerk:]Kellett nekem felrakni az orosz kiosztast a metrokepek topik miatt, majdnem cirill betukkel irtam :omg:
[szerk2:] Szivat az rovid, vagy hosszu i? Na, ezert is jo az ekezetnelkuliseg, nem kell ezen gondolkozni. :p
Persze ez csak vicc, nem kell komolyan venni, altalaban figyelek a helyesirasomra...

Nemrég pár napig egy olyan gépet használtam, amihez csak angol billentyűzet volt. Az első nap még gond volt az Y-Z csere, de nagyon hamar megszoktam. A "visszaszokás" magyar billentyűzetre is nagyon gyorsan ment. Írásjelek közül csak a pontosvessző Alt Gr-es, a többi normálisan megy.

#254 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 09:05

Meg a "@", "\", "[", "]", meg meg par programozaskor gyakran hasznalt...

#255 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 11:39

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 9:05

Meg a "@", "\", "[", "]", meg meg par programozaskor gyakran hasznalt...

Az "@" angol billentyűzeten is csak kombinációval érhető el...

Egyébként nem olyan veszélyes ám, ha néha megszakítod a veretes programozást egy billentyűkombinációval... :)

#256 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 12:19

nahja ... a masik a programozas. engem pl kiba zavart h a ; a magyaron altgr. mivel javaban es c++ban is szinte minden sor vegere kell. arrol nem is beszelve h probalj meg delphi7-ben [] jelet irni. bejon a breaklist szuperul. szal ha nem szenvedsz 1 orat a shortcut-ok atconfigolasaval akkor max ctrl+c ctrl+v ami kicsit kenyelmetlen;) amugy tobbek kozt azert haszanlok angolt mert a suliba csak angol van es nincs kedvem ZHn azon gondolkodni h vajon hol lehet a & meg | jel. linuxban is iszonyat gaz h shift+6 -t kell nyomni a siman / jele helyett.

eloszor nehez volt mexokni az y-z cseret, meg az irasjeleket. de 1-2 nap alatt total atszoktam. mostmar csak angolt hasznalok. eppen ezert ekezeteket se tudok irni.
@ powered by debian

#257 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 12:22

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 12:19

nahja ... a masik a programozas. engem pl kiba zavart h a ; a magyaron altgr. mivel javaban es c++ban is szinte minden sor vegere kell. arrol nem is beszelve h probalj meg delphi7-ben [] jelet irni. bejon a breaklist szuperul. szal ha nem szenvedsz 1 orat a shortcut-ok atconfigolasaval akkor max ctrl+c ctrl+v ami kicsit kenyelmetlen;) amugy tobbek kozt azert haszanlok angolt mert a suliba csak angol van es nincs kedvem ZHn azon gondolkodni h vajon hol lehet a & meg | jel. linuxban is iszonyat gaz h shift+6 -t kell nyomni a siman / jele helyett.

eloszor nehez volt mexokni az y-z cseret, meg az irasjeleket. de 1-2 nap alatt total atszoktam. mostmar csak angolt hasznalok. eppen ezert ekezeteket se tudok irni.

Hát, érdekesek vagytok. :)

Nekem sosem okozott gondot az, hogy az egyik percben az egyik, a másikban a másik kiosztást használjam. A feliratok mindegyek, úgyis vakon gépelek, alul meg kiírja, hogy éppen angol vagy magyar a bill, alt+shift-tel váltok, ennyi. Nem értem, mi ebben olyan nagyon nehéz, de ti tudjátok. :think:

#258 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 12:22

Amugy meg ez a sztájl, a chat-nek köszönhető, én ugyanis 4 éve chatelek.

4 éve chatelsz? jajjdejó.

élő emberhez volt már szerencséd?

persze biztos én vagyok a bigott, meg a hülye, de szerintem egy ember irásmódján bőven látszik az, mennyire ad magára, illetve a más emberekben létrejövő, önmagáról alkotott véleményre. vagy nemes egyszerüséggel emlithetném a "tisztelet" szót is.

az esetek nagyrészében én sem írok a mondat elejére nagybetüket, mert azt online tényleg abszolut feleslegesnek látom, de urambocsá, egy kurva mondattagolást engedjünk már meg magunknak. ez, amit csinálsz, tipikusan a barátnőm 14 éves öccsének a magatartása, a "mindent leszarok, énvagyok a faszajani, mindent megengedhetek magamnak, mert én már ********* *********, és amugyis" (a csillag helyére kéretik behelyettesiteni a "4 éve chatelek", "megszereztem a dúmhármat", "végignyomtam a fárkrájt", stb szövegelemeket)

persze ha neked ettől jó, hát ettől jó. az csöppet se zavarjon, hogy a valamennyire is önmagára adó emberek emiatt nemhogy lenézhetnek, de komolyan sem fognak venni.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#259 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 12:27

Idézet

Amugy meg ez a sztájl, a chat-nek köszönhető, én ugyanis 4 éve chatelek.

Én viszonylag későn kezdtem el iRC-zni (1997), de akkor még figyeltek a helyesírásra és a tagolásra, persze akkor még nem igazán volt elérhető mindenhol a net, így nem is jutott mindenki gépközelbe!

Anno megalapítottuk a #buli csatit + nagyon sokat lógtam a #demoscene-n, persze akkoriban oda más világ járt, mint most a csethura...

Az igénytelen "sztájl" pedig tényleg ez!
Tyraan - Artum Inferniti

#260 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 12:34

Hetedik éve MUDozok, mégis tudok normálisan írni, pedig ott aztán tényleg csak félmondatok hangzanak el... :rolleyes:

Egyébként ne kezdjünk bele abba, hogy ki kezdte korábban. :)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.