Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 14:25
Csak akkor nem értem, hogy mit rejszol mindenki az atyaúristen BME infos mérnökpalántákra? Ismertem anno egy maroknyit, de csak 3 fő jellemzőben egyeztek: 1, totális SW kockafej, totális HW elmélet kockafej, nulla gyakorlati HW ismeret, 2: ordas nagy pofa arról hogy mekkora csávó is vagyok és mennyire kenem a stájszot. A 3dik a 2. folyománya, azaz a mérhetetlen s*ggfejség.
Hát, a mérnöknek semmi köze nincs a számítógépszerelőhöz. Az egy másik dolog, hogy
ciki, ha egy műszaki informatikus mérnök nem tud összerakni egy gépet, sőt, minimális gyakorlati érzék híján képes el is rontani az alkatrészeket, de akkor sem az lesz a dolga, hogy gépeket szereljen össze.
Nekünk elméletet tanítanak. Van néhány gyakorlat, ahol persze ragadhat az emberre valami, de ilyenekből kevés van, jól megtartott gyakorlatból meg pláne. Aki ért a hardware-hez, az vagy villanyos (nem infós) és olyan szakirányon van, vagy megtanulta máshol (KSZK-ban, autodidakta módon stb.). Kitűnő eredménnyel el tudod végezni az egyetemet úgy, hogy nem tudsz összerakni magadnak egy gépet, vagy rendesen beállítani egy oprendszert.
Abban sajnos teljesen igazad van, hogy rengeteg nagyszájú van, aki el van szállva magától.