HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 04. 14:18

Hát a legtöbb TT házon legalább kétcentis bazi nagy bekapcsológomb van. Ügyfél javára irandó, hogy ki kell hozzá nyitni a ház előlap fedelét, és ugyanolyan színű a gomb mint a ház :Đ

#82 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 14:37

Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 14:18

a legtöbb TT házon

(nem ismerem a konkrét terméket)
Működik az a bekapcsoló, ha rossz helyre dugták az alaplapon?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#83 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 04. 14:42

Három napja hoztak vissza egy PCI-os ethernet kártyát, mert 1 hét alatt sikerült kikövetkeztetni, hogy nem fogják tudni belenyomorgatni a notebookba.

Egyszer régen valaki visszahozott egy gépet 2 év után, hogy átverték, mert csak 2GB-os vinyó van benne 18GB helyett. DOS-ra formázott vinyóra (ráadásul OpenDOS!) telepített 98-at használtak. És 2 évig fel se tünt.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#84 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 15:39

Ma beszéltem meg egy 40es emberkével egy konfigot, amit a OTT ajánlottak neki, irodai munkára, + TVműsor felvételre, adott árhatárig. A643000(754)+80Giga PATA winyó, DEER ház, 350es táppal.  :mad:
Szerencsére nem ez lessz a vége, és nem ott. Szerencsére nem magának akarja már összerakni, hanem a boltal csináltatja. Szerencsére. Nem buta, csak nem ért hozzá. Most sem, de akar. :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#85 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 15:47

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 15:39

Ma beszéltem meg egy 40es emberkével egy konfigot, amit a OTT ajánlottak neki, irodai munkára, + TVműsor felvételre, adott árhatárig. A643000(754)+80Giga PATA winyó, DEER ház, 350es táppal.  :mad:
Szerencsére nem ez lessz a vége, és nem ott. Szerencsére nem magának akarja már összerakni, hanem a boltal csináltatja. Szerencsére. Nem buta, csak nem ért hozzá. Most sem, de akar. :up:

Deer tápokkal, házakkal nincs semmi gond. ;)
Cirka 1.5kg súlyúak, kellően bordázottak, ránézésre sem egy kategória a pl. Codegennel. A Deer egyébként a Foxconn csoport tagja.

#86 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 17:49

Ja, és USA-ban az Acorp/Codegen/PowerSP/stb. házakat Deer táppal láttam ... nem Acorp, Codegen vagy vargánya táppal. ;)

#87 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 02:01

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 14:13

A hozzáértésért meg a magyar vevők 98%-a NEM szeret fizetni.
Se szoftvertelepítésért ... se szolgáltatásért ... se szervizért. Itt minden ingyen kell.
És ha valaki hülye, akkor még rajtad tölti ki a dühét. Köszi szépen.

Bezony. Ezért nem foglalkozom hardverrel.

#88 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 06:49

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 15:39

Jó kis bolt ahol ezt ajánlották  :)

volt anno Deer tápom, (300W) volt, hogy 4-5 vinyót vitt egyszerre egy Palomino és egy Gef4Ti társoságában  :)
JóSebesség

#89 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 08:56

Ha már a házaknál tartunk akkor én is találkoztam egy érdekes szituációval. Még pedig, h a z ügyfél vett egy házat megy egy alaplapot (A típus most nem lényeges) Elvitte haza összerakta a saját elképzelései alapján. Hogy ez mit is takar. Nem mást, hogy az alaplapot egyszerűen belecsavarozta a házba minden távtartó nélkül. Mi lett ennek a következménye?  Persze,hogy rövidre zárta a lapot és jött vissza reklamálni, hogy nem megy neki és cseréljük ki neki 3 napos gariba. Szerinte az aranyszínű távtartók csak fölős alkatrész nem kell vele törődni.
Szerintetek ezt ki kell cserélni 3 napos garba vagy sem?

#90 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 09:45

Idézet: pike.killer - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 7:56

Ha már a házaknál tartunk akkor én is találkoztam egy érdekes szituációval. Még pedig, h a z ügyfél vett egy házat megy egy alaplapot (A típus most nem lényeges) Elvitte haza összerakta a saját elképzelései alapján. Hogy ez mit is takar. Nem mást, hogy az alaplapot egyszerűen belecsavarozta a házba minden távtartó nélkül. Mi lett ennek a következménye?  Persze,hogy rövidre zárta a lapot és jött vissza reklamálni, hogy nem megy neki és cseréljük ki neki 3 napos gariba. Szerinte az aranyszínű távtartók csak fölős alkatrész nem kell vele törődni.

Szerintem nem kell kicserélni, mivel nem szakszerűen és szabályszerűen lett beszerelve. Ha nem ért hozzá hogyan kell berakni, akkor a kedves user ne álljon neki önmaga (de legalább kérdezze meg előtte hogy kell), vagy szereltesse be valaki hozzáértővel. Persze a faszi vitatkozni fog hogy neki honnan kellene tudnia hogy hogyan kell berakni, de ez már intelligencia kérdése, hogy ha valamit adnak tartozéknak egy lap mellé, az az esetek többségében nem véletlenül van odarakva...  :)

#91 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 10:12

Persze, hogy NEM kell kicserélni. Aztán zsinorban cserélitek 20x, ha továbbra is "ügyes" lesz?
Nekünk is jöttek már vissza fordítva beszerelt procival (letört 3 lábat, 10-et elgörbített), fordítva berakott rammal  :eek: (sikeresen megsütve alaplappal együtt), meg volt egy manus aki hasonlóan szerelta az alaplapot ... csak Ő a távtartóval csavarozta be!!!

#92 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 11:32

Nos ilyen távtartós sztorim nekem is van :)

Egy nagyobb céggel van karbantartási szerződésünk. Az ott dolgozó informatikus(!) kért meg hogy rakjunk össze neki, egy gépet sulinetben még ősszel. Három napra megjöttek a cuccok, felhívom mondom neki, hogy megjöttek a cuccok holnapra összerakom a gépet és viheti is. Erre nem kell összerakni ma elakarja vinni mert tesztelni akarja még este, meg majd Ő összerakja. Mondom pont jó annyival kevesebb gond :)

Két hétig semmi. Aztán felhív, hogy nem jó a gép(Szerintem minden láma user ezzel kezd). Én: Hogy hogy nem jó? Ő: Nem indul(Ez meg a második reakció). Én: igen és hogy nem indul, felpörögnek a ventik? Világít a PLed? Elindul a Bios?, Ő: Igen, igen, nem. Mondtam neki akkor hozza be. Már előre féltem tőle mert a sulinetes garozás elég macerás szokott lenni, általában csak a szívás van vele  :(

Behozza, már elején furcsa volt, mert a ház 5.25 takarólapja hiányoztak csak dvd író virított elől :) Itt a gép, neki most mennie kell majd holnap bejön érte. OK.

Levesz oldallap, belekukkant elsőre minden rendben. Mondom akkor kezdjük. Kicsavarozom a videókártyát, az az egy slot-os cucc volt benne. Elkezdem kihúzni, megindul az egész alaplap a videókártyával  :eek: Hoppá, mondom állj :) Ránézek a csavarokra, a láma a házventillátor csavarokkal "erősítette" oda az alaplapot a házhoz :omg: vagyis csak probálta, mert a nyákon még sikerült új mentetet vágnia, de ház acél lemeze már keményebb dió volt :D Nagy nehezen kifeszegettem a csavarokat szegény alaplapból, mondom ez tutti zárlatos lett, de a büdös életbe nem fogják visszavenni garba :) De azért egy probát megér ;) Elküldtem és simán cserélték garba, pedig tisztán látszódótt rajta, hogy valaki új mentetet vágott az alaplapba.
Megjött az alaplap, beletesz, simán indul minden. Összecsavaroz. Leragaszt. Ügyfélnek átad. Vigyorgás legközelebb ovatosan a vastag csavarokkal.

Szóval ennyi.

#93 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 05. 13:26

Pedig a Deer a magyarhonban forgalmazott JNC-k, akorpák jó részébe licenszet panelt. Pedig azok szarok.
Pedig az áganként leadott értékek számítanak. 12Vx16A=192W, ehhez jön a 3,3+5V kombinált 135W-ja és a készenléti meg a negatív tápágakból a maradék. Ez ha nem kodegen lenne, éppen kitenné a 350W-ot. Tehát nem ezért szar.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#94 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 14:02

Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 11:32

Nos ilyen távtartós sztorim nekem is van :)

Ehhez csak annyit, hogy most vettem Sulinetben házat. Táp nélkül. A házhoz volt egy kis cetli angolul, User's manualnak csúfolva. Egyetlen árva betű sincs benne arról, hogy milyen kiegészítők járnak hozzá, és azok mire valók. Megintcsak megállapítható: nem biztos, hogy hülye a k. felhasználó. Inkább tudatlan. És a :lama: gyártó pedig meghagyja tudatlannak.

Amúgy a ház tűrhető, bár a kitörős hátlapoktól rajtam is kitört a nyavalyatörés. :) Tizenakárhányezerért már lehetne hozzá tisztességes takarópaneleket adni.
... a trip back in time is all I need ...

#95 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 14:28

Már elnézést, egyetlen egy házhoz sem adnak összeszereleési útmutatót, mivel nem végfelhasználóknak szánják, hanem gépösszeszerelőknek. Ellenben az ÖSSZES alaplap leírása azzal indít, hogyan kell szakszerűen, távtartókkal beszerelni a házba az alaplapot.

#96 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 14:29

Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 11:32

Szóval ennyi.

És legalább rendesen felvilágosítottad, vagy legközelebb megint neked csinál plusz munkát?

#97 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 14:49

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:25

Ahol én jártam régebben, ott a celeron fonetikusan volt ejtve, vagy egyszerüen csak szelcsi. Az is kemény volt. Néha még a TEAC is csak igy, fonetikusan ment. A minap viszont kioktattak minket, hogy a NEC, az úgy nem lehet mondani hogy NEKK, mert az nem helyes, hanem ENÁJSZÍ. Én meg komolyarcvágós voltam, szerintem, és csak csendben súgtam meg, hogy akkor NIC lenne, mert az E az jobb esetben is Í szerű hangként fut az angolban.

Az enájszí az NIC lenne, ez eníszí.

#98 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 16:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 14:28

Már elnézést, egyetlen egy házhoz sem adnak összeszereleési útmutatót, mivel nem végfelhasználóknak szánják, hanem gépösszeszerelőknek. Ellenben az ÖSSZES alaplap leírása azzal indít, hogyan kell szakszerűen, távtartókkal beszerelni a házba az alaplapot.

Nem, sajnos nem az összes alaplapé. Konkrét rossz példa: EPoX 8RDA3 sorozat kézikönyvében pont nincs benne, vagy csak nagyon nem feltűnő módon, eldugva. Én nem akadtam rá. :)
Konkrét jó példa: a Gigabyte GA-K8VT800-as manualjában benne van, hogy távtartót kell használni, ráadásul feltűnően kiemelve.

Amúgy, ha nincs a házakhoz összeszerelési útmutató, akkor mi az a sajtcetli, amit kaptam? :confused: Az szépen le volt rajzolva benne, hogy hogyan kell az előlapot levenni, a frontside paneleket, elülső ventilátort beszerelni, tápegységet installálni, illetve a csatlakozók leírása és kiosztása is benne van. Távtartókról egy árva szó sem, illetve az sem, hogy hányféle csavar jár hozzá és mire valók. Van olyan csavar, amiről halvány dunsztom sincs, pontosan mi célt szolgál. Pedig összeraktam már néhány gépet.

Szerkesztette: Telcontar 2004. 12. 05. 16:31 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#99 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 18:37

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 14:28

ThermalTake házakhoz adnak, tapasztalat. Bár nincs rá szükségem..
JóSebesség

#100 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 00:57

Idézet: pike.killer - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 8:56

A kérdés értelmetlen, a három napos gari évekkel ezelőtt megszűnt.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.