HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 07. 13:16

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 10:47

Kivéve ha (mint az esetek 70%-ban) semmi baja, vagy a User nem rendeltetésszerű használattal tönkre tette. :)
Mostanában kedvenc buherfajtám, a "Ramot AMD gépbe fordítva beszerelő és gépet bekapcsoló, elfüstőltető Informatikus képzetségű egyed" ... egyre több ilyen van!  :eek: 

Egyetemen pl semmit nem mondanak arról, hogy hogy kéne beszerelni egy procit.
Tök jó, vágja a flash-t, java-t, de a procit csere közben kivasalja. :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#122 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 13:25

Csak akkor nem értem, hogy mit rejszol mindenki az atyaúristen BME infos mérnökpalántákra? Ismertem anno egy maroknyit, de csak 3 fő jellemzőben egyeztek: 1, totális SW kockafej, totális HW elmélet kockafej, nulla gyakorlati HW ismeret, 2: ordas nagy pofa arról hogy mekkora csávó is vagyok és mennyire kenem a stájszot. A 3dik a 2. folyománya, azaz a mérhetetlen s*ggfejség.

#123 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 13:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 14:25

Csak akkor nem értem, hogy mit rejszol mindenki az atyaúristen BME infos mérnökpalántákra? Ismertem anno egy maroknyit, de csak 3 fő jellemzőben egyeztek: 1, totális SW kockafej, totális HW elmélet kockafej, nulla gyakorlati HW ismeret, 2: ordas nagy pofa arról hogy mekkora csávó is vagyok és mennyire kenem a stájszot. A 3dik a 2. folyománya, azaz a mérhetetlen s*ggfejség.

Hát, a mérnöknek semmi köze nincs a számítógépszerelőhöz. Az egy másik dolog, hogy ciki, ha egy műszaki informatikus mérnök nem tud összerakni egy gépet, sőt, minimális gyakorlati érzék híján képes el is rontani az alkatrészeket, de akkor sem az lesz a dolga, hogy gépeket szereljen össze.

Nekünk elméletet tanítanak. Van néhány gyakorlat, ahol persze ragadhat az emberre valami, de ilyenekből kevés van, jól megtartott gyakorlatból meg pláne. Aki ért a hardware-hez, az vagy villanyos (nem infós) és olyan szakirányon van, vagy megtanulta máshol (KSZK-ban, autodidakta módon stb.). Kitűnő eredménnyel el tudod végezni az egyetemet úgy, hogy nem tudsz összerakni magadnak egy gépet, vagy rendesen beállítani egy oprendszert.

Abban sajnos teljesen igazad van, hogy rengeteg nagyszájú van, aki el van szállva magától. :(

#124 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 15:00

Ismét visszakanyarodtunk így az alap problémára, nem az a baj, hogy nem ért hozzá, hanem hogy ezt nem fogadja el  :o

Én ismerem az autókat, van kocsim, vezetem, még sem állok neki szétkapni Golf-omat :p Inkább elviszem szervizbe, aztán megcsinálják.

Miért jó arcoskodni, tanulófélben lévő képlékeny tudással?  :(

#125 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 15:15

most mindenki fog osztani hogy GDF így GDF úgy... nomost elkezdtem én is kifizettem az 1 éves "licence-t"..
ezután elmentem software oldalt is tanulni...

2 éve dolgozom szervizben (tudom nem sok,) de rengeted problémával találkoztam, némely szériahibákat  már szinte becsukott szemmel javítom...

mégsem kezdem el verni magam, hogy ilyen-olyan szervizes, softwares problémát igy ugy kell megoldani..

elmondom a véleménym, hogy én mit tapasztaltam és ennyi.. vagy ha valamit nem tudok, nem megy akkor segítséget kérek....
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#126 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 15:46

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 8:37

3 féle menet van mindegyikben tudtommal, és úgy 4-5 féle csavar: van ugye a rövid 3as, CD ROMba, floppyba, van a 3,5es nagy menetemelkedésű, vinyóba, van a 3,5es kereszthornyos+hatlapfejes, ún "házcsavar", és a reszli: a 3as hosszú csavar a kártyákhoz, a hosszú 3,5 nagyemelkedésű némelyik táphoz, a rövid házcsavar táphoz, stb stb stb.

No az említett "házcsavart" szoktam én a bővítő kártyák rögzítésére használni, miután annyi van belőle, mint a szemét, az oda valóbol meg semmi.

Persze a menetvágást csak üres háznál célszerű eljátszani, mert járhat fémfogáccsal, ami meg zárlatot okozhat...
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#127 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 15:49

Idézet: emphyteuta - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 20:27

:fear:  8)  :lame: :omg:

apppám, terólad szól a topik... :D kb 2 féle menet van a normál PCkben egy "ritkább" és egy "sűrűbb".... ha az egyik nem jó, megpróbálod a másik fajtával...  ;)
A 3.5 es önmetsző, süllyesztett facsavar _nem_ ajánlott a PC szervizeléséhez...

EmPhY

Nem feltétlen, mert van aki tudatosan csinálja (pl.: én), és van aki csak simán ész nélkül.

Az előbbi lehet jó is, az utóbbi eredményeit meg a topik tartalmazza.
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#128 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 23:46

Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 15:00

Inkább elviszem szervizbe

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 15:15

2 éve dolgozom szervizben

Melyikőtök az igazi?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#129 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 23:58

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 23:46

Melyikőtök az igazi?

Mindkettő. Ugyanis ő számítógép-szervizben dolgozik és a Golfot viszi szervizbe.

Nem sikerült ezt most kicsit túlbuzogni? :think:

#130 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 07:45

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 22:46

Melyikőtök az igazi?

Mindketten igaziak vagyunk  :cool:

Csak hát a név rokonság ;)

#131 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:02

Skizofréniával sosem avgy egyedül :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#132 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:40

sőt ráadásul nekem is Golfom van  :D
de ez már OFF!  :p
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#133 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 10:51

Na igen, valahogy ezekkel én is igy vagyok, ha besz*rik a hűtő, nem kezdem el kifúrni a palástot és öntöm el freonnal a házat csak mert majd én megszakértem. Nem azt mondom, hogy aki infós, az köpje-vágja mi hova megy a gépbe, elektronikát-mechanikát, csak akkor ne kezdjen el sipitozni, hogy én infos srác vagyok, nem kell elmagyarázni, aztán recsegve megy bele a tápcsati a vinyóba fejjel lefele :D

#134 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:40

EZ gyakorlati tapasztalat? :D
Milyen golf? :think: :rolleyes:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#135 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 16:46

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 11:51

Na igen, valahogy ezekkel én is igy vagyok, ha besz*rik a hűtő, nem kezdem el kifúrni a palástot és öntöm el freonnal a házat csak mert majd én megszakértem. Nem azt mondom, hogy aki infós, az köpje-vágja mi hova megy a gépbe, elektronikát-mechanikát, csak akkor ne kezdjen el sipitozni, hogy én infos srác vagyok, nem kell elmagyarázni, aztán recsegve megy bele a tápcsati a vinyóba fejjel lefele :D

Infós, informatikus. Ráz a hideg egyből, ha meghallom.  :eek: No meg, egyből föláll a szőr a hátamon (mint a macskának).  ;)

"Kis" cégemnél az inf. ovh. tavaly végezte el a GDF-t. Úgy kezdett a cégnél, hogy anyuka behozta a tornából felmentett kisfiát polgári szolgálatosnak, és mivel anyuci is az Inf. Ig.-on dolgozott, tehát kiffiam is ott nyert elhelyezést. Az Inf. Igazgató azaz a "Főatyaúristen" könytár-magyar szakos tanár végzettséggel rendelkezik. (1 db főiskolai diploma + 1 db tanfolyam.)  :box2:

Én csak egy egyszerű ÁMÍTÁSTECHNIKUS vagyok. (Műszaki egyetemi végzettséggel + közgazdász végzettséggel + 16 év informatikai/számítástechnikai gyakorlattal. 2 db egyetemi diploma.) Hál Istennek, az előbb említett bandához - akik még működőképes Windózt sem tudnak installálni - semmi közöm.

És már lassan öt éve vagyok kénytelen utánuk lapátolni a syart.
:box2:  :grrr:  :reklamacio:  :fuck2:

Szerkesztette: Zsivaagoo 2004. 12. 08. 16:47 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#136 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 09:11

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 12:40

EZ gyakorlati tapasztalat? :D
Milyen golf? :think: :rolleyes:

VW Golf II 1.8 - bár most télen kicsit sokat fogyaszt  :rolleyes:

#137 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 09:12

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 14:28

Már elnézést, egyetlen egy házhoz sem adnak összeszereleési útmutatót, mivel nem végfelhasználóknak szánják, hanem gépösszeszerelőknek. Ellenben az ÖSSZES alaplap leírása azzal indít, hogyan kell szakszerűen, távtartókkal beszerelni a házba az alaplapot.

Na azért ez így elég erős kijelentés.

Egyrészt minden (normálisabb >10 e ft) házhoz adnak "Installation Guide"-ot.

Másrészt minden a végfelhasználónak van szánva, ha levehetem a polcról, kifizethetem, és elhozhatom.

#138 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 09:19

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 15:46

Infós, informatikus. Ráz a hideg egyből, ha meghallom.  :eek: No meg, egyből föláll a szőr a hátamon (mint a macskának).  ;)

"Kis" cégemnél az inf. ovh. tavaly végezte el a GDF-t. Úgy kezdett a cégnél, hogy anyuka behozta a tornából felmentett kisfiát polgári szolgálatosnak, és mivel anyuci is az Inf. Ig.-on dolgozott, tehát kiffiam is ott nyert elhelyezést. Az Inf. Igazgató azaz a "Főatyaúristen" könytár-magyar szakos tanár végzettséggel rendelkezik. (1 db főiskolai diploma + 1 db tanfolyam.)  :box2:

Én csak egy egyszerű ÁMÍTÁSTECHNIKUS vagyok. (Műszaki egyetemi végzettséggel + közgazdász végzettséggel + 16 év informatikai/számítástechnikai gyakorlattal. 2 db egyetemi diploma.) Hál Istennek, az előbb említett bandához - akik még működőképes Windózt sem tudnak installálni - semmi közöm.

És már lassan öt éve vagyok kénytelen utánuk lapátolni a syart.
:box2:  :grrr:  :reklamacio:  :fuck2:

Én a helyedbe, ilyen szaktudással és szakmai tapasztalattal, már rég indítottam volna egy vállalkozást. Azért vannak bizonyos határok amikor, a megélhetés és a biztos jövedelem nem elég hogy megőrizzük emberi méltóságunkat  :(

Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy felesleges gürcölni ha nincs életben előrelépés. Én már eljöttem volna... Bár nem vagyok teljesen tisztában a helyzeteddel.

Mindenesetre sok sikert!

#139 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:02

Ez úgy megy, hogy amig otthon elnézik az embernek hogy lébecol, vagy nincs se kutyája, se macskája, addig lehet ugrálni hogy van még 3 hónapom hogy találjak munkahelyet. Csak ott a baj, amikor az asszonynak kell a szempillaspirál a gyerek meg telefosta az összes pelenkát, neked meg egy kóbor fémszázas se sok annyi nincs a tárcádban, és elmondod neki, hogy majd az emberi méltóságommal bogyoritsd a szempilládat és azzal töröld ki a junior seggét. Vagy otthon megmondják kerek perec, hogy vagy work, vagy repülsz. Én nem szégyellem, hogy az emberi méltóságomat aprópénzre váltom, és elsikálom akárki után a sz*rt. Az se érdekel különösebben, hogyha nem fizetnek meg rendesen, vagy lenéznek, vagy csicskadroidnak tartanak, mert ők vannal énrám szorulva és nem én őrájuk, ez nekem bőven elégtétel. Kb olyan szakma ez, mint a rendőr, ugatnak hogy buta, meg korrupt, meg kretén, de ha nem lenne, lennénk, sok ember vennék torokra a lókardot elég rendesen.

#140 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:46

Teljesen igazad van 2-more, de biztos vagyok benne, hogy lehet és hogy kell az embernek olyan munkahely ahol értékelik a szaktudását, szükség van a szakértelmére, és ahol normális körülmények között dolgozhat. Nem azért tanult évtizedekig, nem azért van két diplomája valakinek, hogy alja munkát végezzen. Tudom Magyarországon ez nem divat. Azért is mondtam, hogy ha valakibe szorul annyi kreativitás, és tetterő. Aki vállalja a kockázatot, az miért ne csinálja.

Aki meg egész életében hitelekből akar élni, versenyképtelen munkabérért akar gályázni 50 évig, az tudja mit csinál és ne sírjon. Ez az én véleményem és biztos sokan nem értenek velem eggyet.

De ez már nagyon  :offtopic:  :D

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.