Milyen golf?
Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol
Elküldve: 2004. 12. 08. 13:40
Milyen golf?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 12. 08. 16:46
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 11:51
Infós, informatikus. Ráz a hideg egyből, ha meghallom.
"Kis" cégemnél az inf. ovh. tavaly végezte el a GDF-t. Úgy kezdett a cégnél, hogy anyuka behozta a tornából felmentett kisfiát polgári szolgálatosnak, és mivel anyuci is az Inf. Ig.-on dolgozott, tehát kiffiam is ott nyert elhelyezést. Az Inf. Igazgató azaz a "Főatyaúristen" könytár-magyar szakos tanár végzettséggel rendelkezik. (1 db főiskolai diploma + 1 db tanfolyam.)
Én csak egy egyszerű ÁMÍTÁSTECHNIKUS vagyok. (Műszaki egyetemi végzettséggel + közgazdász végzettséggel + 16 év informatikai/számítástechnikai gyakorlattal. 2 db egyetemi diploma.) Hál Istennek, az előbb említett bandához - akik még működőképes Windózt sem tudnak installálni - semmi közöm.
És már lassan öt éve vagyok kénytelen utánuk lapátolni a syart.
Szerkesztette: Zsivaagoo 2004. 12. 08. 16:47 -kor
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2004. 12. 09. 09:11
Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 12:40
Milyen golf?
VW Golf II 1.8 - bár most télen kicsit sokat fogyaszt
Elküldve: 2004. 12. 09. 09:12
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 14:28
Na azért ez így elég erős kijelentés.
Egyrészt minden (normálisabb >10 e ft) házhoz adnak "Installation Guide"-ot.
Másrészt minden a végfelhasználónak van szánva, ha levehetem a polcról, kifizethetem, és elhozhatom.
Elküldve: 2004. 12. 09. 09:19
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 15:46
"Kis" cégemnél az inf. ovh. tavaly végezte el a GDF-t. Úgy kezdett a cégnél, hogy anyuka behozta a tornából felmentett kisfiát polgári szolgálatosnak, és mivel anyuci is az Inf. Ig.-on dolgozott, tehát kiffiam is ott nyert elhelyezést. Az Inf. Igazgató azaz a "Főatyaúristen" könytár-magyar szakos tanár végzettséggel rendelkezik. (1 db főiskolai diploma + 1 db tanfolyam.)
Én csak egy egyszerű ÁMÍTÁSTECHNIKUS vagyok. (Műszaki egyetemi végzettséggel + közgazdász végzettséggel + 16 év informatikai/számítástechnikai gyakorlattal. 2 db egyetemi diploma.) Hál Istennek, az előbb említett bandához - akik még működőképes Windózt sem tudnak installálni - semmi közöm.
És már lassan öt éve vagyok kénytelen utánuk lapátolni a syart.
Én a helyedbe, ilyen szaktudással és szakmai tapasztalattal, már rég indítottam volna egy vállalkozást. Azért vannak bizonyos határok amikor, a megélhetés és a biztos jövedelem nem elég hogy megőrizzük emberi méltóságunkat
Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy felesleges gürcölni ha nincs életben előrelépés. Én már eljöttem volna... Bár nem vagyok teljesen tisztában a helyzeteddel.
Mindenesetre sok sikert!
Elküldve: 2004. 12. 09. 10:02
Elküldve: 2004. 12. 09. 10:46
Aki meg egész életében hitelekből akar élni, versenyképtelen munkabérért akar gályázni 50 évig, az tudja mit csinál és ne sírjon. Ez az én véleményem és biztos sokan nem értenek velem eggyet.
De ez már nagyon
Elküldve: 2004. 12. 09. 11:16
Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:46
Aki meg egész életében hitelekből akar élni, versenyképtelen munkabérért akar gályázni 50 évig, az tudja mit csinál és ne sírjon. Ez az én véleményem és biztos sokan nem értenek velem eggyet.
...
Hogy teljes legyen a kép: te mit dolgozol?
Elküldve: 2004. 12. 09. 11:50
Amugy előbbi kijelenetésemmel nem szándékoztam megsérteni senkit. Aki esetleg magára vette attól elnézést kérek. Riszpekt
Elküldve: 2004. 12. 09. 12:06
Aki mostanság akar vállalkozni, annak azt tudom tanácsolni, márha nem valami zseni, hogy sürgősen forduljon elmeorvoshoz.
Elküldve: 2004. 12. 09. 12:23
Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:19
Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy felesleges gürcölni ha nincs életben előrelépés. Én már eljöttem volna... Bár nem vagyok teljesen tisztában a helyzeteddel.
Mindenesetre sok sikert!
'94-95-ben betársulhattam volna egy jóbarátom mellé fifti-fifti alapon, csak nem volt a családnak egy büdös vasa se, nemhogy fél milla.
Csak az a részleg - amiről írtam - az inkompetens barmaival együtt, itt a cégnél a "Szent Tehén".
Mindenki utálja őket, a hátuk mögött elküldik őket a k. a.-ba, de a "Nagyon Nagy Főnök" előtt mindörökre elvágja magát az, aki kritizálja őket. (Még a gazdasági igazgató is.)
Szóval, szívás.
Visszamennék pöstről kis "fatornyos megyémbe" de sajna nincs állás, hiába ismerik ott a nevemet több mint tíz éve.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2004. 12. 09. 12:25
Nem kell lenni se gátlástalannak, se géniusznak, és milliárdokkal se kell rendelkeni. Persze úgy sokkal egyszerűbb, de kezdőtőke kötelező természetesen.
Na de nem akarom szétoffolni a topic-ot.
Elküldve: 2004. 12. 09. 12:27
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 13:06
Aki mostanság akar vállalkozni, annak azt tudom tanácsolni, márha nem valami zseni, hogy sürgősen forduljon elmeorvoshoz.
Elküldve: 2004. 12. 11. 18:17
Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:24
-ezt nem tudtam, pedig ha belegondolok, igaza van
Mert valóban latin szó, és - helyesen - valóban "Penciumnak" kell ejteni. Az már más kérdés, hogy mióta terméknév lett belőle (vagyis az intel azzá tette
Ha valamiről nem tudsz - és nem basztatásból mondom - akkor nem biztos hogy az a megfelelő reagálás, hogy
A. Megpróbálod nem kiröhögni
B. Komoly arccal azt gondolod magadban, hogy ez hülye
Peace.
Nos,valójában az egyetemi tanár tévedett,restituált(nyelvészeti alapokon levezetett ókori)
kiejtéssel a latinban nincsen C betű,a középkori humanista kiejtés meg egy rakás...
Tehát helyesen: penTium!
2x512 DDR 400 Samsung,80 GB ATA 133 Maxtor HDD,
Inno3D GeForce 6800 GT,ASUS CD-RW
Elküldve: 2004. 12. 11. 21:13
Bocsánat, hogy nagyon visszamenőleg válaszolok, de csak most regeltem magam. Szóval: én a BMFre járok infó-snak (irhatnám, hogy infos-nak, de... szóval nem) éééés... a helyzet az, hogy nem mondhatnám. hogy el vagyok ájulva. Persze van egy csomó olyan újdonság (számtech szakközépbe jártam) , amiről még soha nem hallottam előtte, de vannak csúnya dolgok.
A tény az, hogy gyakolati órám hw tekintetében még nem volt és szerintem nem is nagyon lesz. Villamosságtant tanítanak, de gyakorlatom nem volt belőle (számolgatós gyak van, "csak" kézzelfoghatós gyak ninccs). Jövő félévben lesz állítólag, méghozzá 1! egész. Ezt én nagyon szomorúnak tartom.
Üdv
dnash
Me, Myself and I..."
Elküldve: 2004. 12. 11. 21:27
Idézet: Drunkman - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 18:17
kiejtéssel a latinban nincsen C betű,a középkori humanista kiejtés meg egy rakás...
Tehát helyesen: penTium!
Elküldve: 2004. 12. 11. 23:36
Ha jól emléxem azt tanultam régen ... jóóó régen, hogy latin szavaknál a T bizonyos esetben I elött C-nek ejtendő. Ellenben sose hallottam olyan szót, hogy PenCagrama, vagy PenCagon
Egyáltalán van olyan latin szó, hogy Pentium?
Szerkesztette: Inquisitor 2004. 12. 11. 23:36 -kor
Elküldve: 2004. 12. 11. 23:53
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 14:25
Mert a számítástechnika aztán csak HW-ből áll. A HW összerakás az ma már szinte segédmunka - egy fakitermelő is mondhatná egy ácsról hogy ez még fát sem tud vágni, mire veri...
Elküldve: 2004. 12. 12. 00:01
Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 0:36
Ha jól emléxem azt tanultam régen ... jóóó régen, hogy latin szavaknál a T bizonyos esetben I elött C-nek ejtendő. Ellenben sose hallottam olyan szót, hogy PenCagrama, vagy PenCagon
Egyáltalán van olyan latin szó, hogy Pentium?
Csurgay prforól van szó?
Elküldve: 2004. 12. 12. 00:26
Idézet: fotel - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 23:53
Ilyen alapon a kódolás is segédmunka... meg tulképp bármi...
Szerkesztette: BigBear 2004. 12. 12. 01:11 -kor

Súgó
A téma zárva.