HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 09. 11:16

Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:46

...
Aki meg egész életében hitelekből akar élni, versenyképtelen munkabérért akar gályázni 50 évig, az tudja mit csinál és ne sírjon. Ez az én véleményem és biztos sokan nem értenek velem eggyet.
...

Hogy teljes legyen a kép: te mit dolgozol? :think:  :D

#142 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 11:50

Jelenleg egy informatikai cégnél dolgozom, versenyképtelen jövedelemért :D De tervezem azt, hogy indítok egy saját vállalkozást.

Amugy előbbi kijelenetésemmel nem szándékoztam megsérteni senkit. Aki esetleg magára vette attól elnézést kérek. Riszpekt :)

#143 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 12:06

Vállalkozást inditani ebben az országban a jelen gazdasági helyzetben, a szükséges 2 varázshármas nélkül halott ötlet. Az egyik igy szól: légy éber, légy stréber, légy héber. A másik sokkal szimplább: legyél gátlástalan, vagy géniusz, vagy ocsmány módon megsegitve hátszéllell, illetve ezek tetszőlege variációja. A pucér seggével ellenben az ember eldöntheti, hogy cégrabszolga lesz, vagy éhendöglik. Sajnos a lakosság nagyrésze ugye nem géniusz, kisebb része nem gátlástalan, és akkor még szó sem esett a hétszélről.
Aki mostanság akar vállalkozni, annak azt tudom tanácsolni, márha nem valami zseni, hogy sürgősen forduljon elmeorvoshoz.

#144 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 12:23

Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:19

Én a helyedbe, ilyen szaktudással és szakmai tapasztalattal, már rég indítottam volna egy vállalkozást. Azért vannak bizonyos határok amikor, a megélhetés és a biztos jövedelem nem elég hogy megőrizzük emberi méltóságunkat  :(

Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy felesleges gürcölni ha nincs életben előrelépés. Én már eljöttem volna... Bár nem vagyok teljesen tisztában a helyzeteddel.

Mindenesetre sok sikert!

'94-95-ben betársulhattam volna egy jóbarátom mellé fifti-fifti alapon, csak nem volt a családnak egy büdös vasa se, nemhogy fél milla.

Csak az a részleg - amiről írtam - az inkompetens barmaival együtt, itt a cégnél a "Szent Tehén".
Mindenki utálja őket, a hátuk mögött elküldik őket a k. a.-ba, de a "Nagyon Nagy Főnök" előtt mindörökre elvágja magát az, aki kritizálja őket. (Még a gazdasági igazgató is.)

Szóval, szívás.

Visszamennék pöstről kis "fatornyos megyémbe" de sajna nincs állás, hiába ismerik ott a nevemet több mint tíz éve.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#145 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 12:25

Ez aztán a negatív hozzáállás. Én nem látom ennyire borúlátóan a dolgot :) Az első hármassal tökéletesen egyetértek, és meg is szívlelem köszönöm :) a Második szerintem már kicsit durva. Főleg, hogy ha figyelembe veszem eddigi tapasztalataimat.

Nem kell lenni se gátlástalannak, se géniusznak, és milliárdokkal se kell rendelkeni. Persze úgy sokkal egyszerűbb, de kezdőtőke kötelező természetesen.

Na de nem akarom szétoffolni a topic-ot.

#146 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 12:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 13:06

Vállalkozást inditani ebben az országban a jelen gazdasági helyzetben, a szükséges 2 varázshármas nélkül halott ötlet. Az egyik igy szól: légy éber, légy stréber, légy héber. A másik sokkal szimplább: legyél gátlástalan, vagy géniusz, vagy ocsmány módon megsegitve hátszéllell, illetve ezek tetszőlege variációja. A pucér seggével ellenben az ember eldöntheti, hogy cégrabszolga lesz, vagy éhendöglik. Sajnos a lakosság nagyrésze ugye nem géniusz, kisebb része nem gátlástalan, és akkor még szó sem esett a hétszélről.
Aki mostanság akar vállalkozni, annak azt tudom tanácsolni, márha nem valami zseni, hogy sürgősen forduljon elmeorvoshoz.

:respect:  :respect:  :respect:

:nevet2:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#147 Felhasználó inaktív   Drunkman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 11. 18:17

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:24

Vagy esetleg:

-ezt nem tudtam, pedig ha belegondolok, igaza van

:rolleyes:

Mert valóban latin szó, és - helyesen - valóban "Penciumnak" kell ejteni. Az már más kérdés, hogy mióta terméknév lett belőle (vagyis az intel azzá tette :) ), elangolosodott a kiejtése. (Rengeteg más latin szóval egyetemben, amiből a cégek terméknevet faragtak.)

Ha valamiről nem tudsz - és nem basztatásból mondom - akkor nem biztos hogy az a megfelelő reagálás, hogy
A. Megpróbálod nem kiröhögni
B. Komoly arccal azt gondolod magadban, hogy ez hülye

Peace. :respect:

Nos,valójában az egyetemi tanár tévedett,restituált(nyelvészeti alapokon levezetett ókori)
kiejtéssel a latinban nincsen C betű,a középkori humanista kiejtés meg egy rakás...
Tehát helyesen: penTium!
ASUS A7N8X-E Deluxe,AMD Athlon XP 3200+,
2x512 DDR 400 Samsung,80 GB ATA 133 Maxtor HDD,
Inno3D GeForce 6800 GT,ASUS CD-RW

#148 Felhasználó inaktív   dnash 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 21:13

Hello!

Bocsánat, hogy nagyon visszamenőleg válaszolok, de csak most regeltem magam. Szóval: én a BMFre járok infó-snak (irhatnám, hogy infos-nak, de... szóval nem) éééés... a helyzet az, hogy nem mondhatnám. hogy el vagyok ájulva. Persze van egy csomó olyan újdonság (számtech szakközépbe jártam) , amiről még soha nem hallottam előtte, de vannak csúnya dolgok.
A tény az, hogy gyakolati órám hw tekintetében még nem volt és szerintem nem is nagyon lesz. Villamosságtant tanítanak, de gyakorlatom nem volt belőle (számolgatós gyak van, "csak" kézzelfoghatós gyak ninccs). Jövő félévben lesz állítólag, méghozzá 1! egész. Ezt én nagyon szomorúnak tartom. :(

Üdv
dnash
"Do you trust what I trust?
Me, Myself and I..."

#149 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 21:27

Idézet: Drunkman - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 18:17

Nos,valójában az egyetemi tanár tévedett,restituált(nyelvészeti alapokon levezetett ókori)
kiejtéssel a latinban nincsen C betű,a középkori humanista kiejtés meg egy rakás...
Tehát helyesen: penTium!

:offtopic: Kapitális marhaság! :p :D Legfeljebb C hang nem volt, ha ugyan a nyelvészek nem tévedtek.
... a trip back in time is all I need ...

#150 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 23:36

Lehet marhaságot írók, de nem lehet a PenCium jelenség mögötti (ál)műveltség?
Ha jól emléxem azt tanultam régen ... jóóó régen, hogy latin szavaknál a T bizonyos esetben I elött C-nek ejtendő. Ellenben sose hallottam olyan szót, hogy PenCagrama, vagy PenCagon :p
Egyáltalán van olyan latin szó, hogy Pentium?  :think:

Szerkesztette: Inquisitor 2004. 12. 11. 23:36 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#151 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 23:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 14:25

Csak akkor nem értem, hogy mit rejszol mindenki az atyaúristen BME infos mérnökpalántákra? Ismertem anno egy maroknyit, de csak 3 fő jellemzőben egyeztek: 1, totális SW kockafej, totális HW elmélet kockafej, nulla gyakorlati HW ismeret, 2: ordas nagy pofa arról hogy mekkora csávó is vagyok és mennyire kenem a stájszot. A 3dik a 2. folyománya, azaz a mérhetetlen s*ggfejség.

Mert a számítástechnika aztán csak HW-ből áll. A HW összerakás az ma már szinte segédmunka - egy fakitermelő is mondhatná egy ácsról hogy ez még fát sem tud vágni, mire veri...

#152 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 00:01

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 0:36

Ha jól emléxem azt tanultam régen ... jóóó régen, hogy latin szavaknál a T bizonyos esetben I elött C-nek ejtendő. Ellenben sose hallottam olyan szót, hogy PenCagrama, vagy PenCagon :p

Csurgay prforól van szó? :)

#153 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 00:26

Idézet: fotel - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 23:53

Mert a számítástechnika aztán csak HW-ből áll. A HW összerakás az ma már szinte segédmunka - egy fakitermelő is mondhatná egy ácsról hogy ez még fát sem tud vágni, mire veri...

Ilyen alapon a kódolás is segédmunka... meg tulképp bármi...

Szerkesztette: BigBear 2004. 12. 12. 01:11 -kor

42

#154 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 12. 08:12

Fotel: De itt nem csak összerakásról van szó, hanem gykorlati problémák megoldásáról...Egy IDE-kábelt a leírás elolvasáa után 16 éves kor felett egy átlag magyar jóska is rá tud tugi a dezskára-vinyóra. Egy átlag egy vinyó egy cédé celeron 9550 kofig nem igényel speciális elrendezést, nagy hozzáértést, ellenben rájönni arra, hogy pl. a vinyót egy kontaktos tápcsati szopatja, vagy a kábelen más eszközök miatt  nagy áramok miatti feszültségesés teszi taccsra, nos ez néha évek kérdése... :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#155 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 09:30

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 0:36

Szerintem a pII333 alatti prockókra remekül illik a "Pencium" kifejezés, mer' olyan régies :D

#156 Felhasználó inaktív   Drunkman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 10:50

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 21:27

:offtopic: Kapitális marhaság! :p :D Legfeljebb C hang nem volt, ha ugyan a nyelvészek nem tévedtek.

Igazad van,C HANG nem volt!!!
Én hülye arra gondoltam,de betűt írtam helyette... :respect:
ASUS A7N8X-E Deluxe,AMD Athlon XP 3200+,
2x512 DDR 400 Samsung,80 GB ATA 133 Maxtor HDD,
Inno3D GeForce 6800 GT,ASUS CD-RW

#157 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 12:27

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 1:26

Ilyen alapon a kódolás is segédmunka... meg tulképp bármi...

A kódolás igen, de a megfelelő algoritmus kiválasztása, tesztelése mittomén az már szerintem nem egészen. Bár nem tudok programozni és nem is akarok :D

#158 Felhasználó inaktív   dnash 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:50

Amennyire én emléxem (azaz közel sem biztos, hogy így van):

Pentium szó nincs a latinban. A pentium szó onnan eredeztethető, hogy a 486 után jött volna az 586, de Ámerikában nem lehet(ett) -ezt hallottam, nem tuti- levédetni egy csupa számokból álló típust/típusnevet, de a levédés viszont nagyon kellett volna.
A latinban ugyebár 5 --> penta (pontosan nem tom) így lett az 586-ból pentium.

Más:
Hw-s képzésre igenis szükség lenne, mert:

Ülünk progórán a gépteremben, erre srác gépe lefagy. Gyomkodja a kikapcsgombot (nem tartja nyomva), de az nem kapcsol ki (vajh miért nem?). Ekkor előreszól az elötte ülő srácnak, hogy (szó szerint):
- Légyszi kapcsold már le a gép főkapcsolóját, mert úgy lefagyott, hogy nem tudok kikapcsolni!

Előtte ülő srác kicsit nézegeti a gép hátlapját, majd talál egy kapcsolót, ami mellett fel van tüntetve 2 szám egymás alatt: 230 és 110. A kapcsoló természetesen 230-as állásban volt. Srác örül, hogy megtalálta és átpattintja a cuccot 110-esbe. 1. srác (aki nem tudta kikapcsolni) meg bekapcsolja a masinát. Erre a gép pukk, kicsit füstöl + büdös is. 2. srác (aki végleg kikapcsolta):
-Ez mi volt?

Volt folytatása, ahol tetőzték az eseményt, de ez már csak hasonló...  :(
"Do you trust what I trust?
Me, Myself and I..."

#159 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 14:26

Idézet: dnash - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 13:50

...
Pentium szó nincs a latinban. A pentium szó onnan eredeztethető, hogy a 486 után jött volna az 586, de Ámerikában nem lehet(ett) -ezt hallottam, nem tuti- levédetni egy csupa számokból álló típust/típusnevet, de a levédés viszont nagyon kellett volna.
A latinban ugyebár 5 --> penta (pontosan nem tom) így lett az 586-ból pentium.
...

Most már rászántam magam, és előtúrtam a Latin-magyar kéziszótárat. :)

Mea culpa, igazad van, a szótárban nem találtam olyan szót, hogy "pentium". :(

Megkövetek mindenkit, egyúttal elnézést kérek a félrevezetésért. :)

#160 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 15:07

Én vetettem fel, úgyhogy akkor ezzel le is zárhatnánk a témát ;)

Másik téma:

Hozzánk multkor hoztak be egy villámkáros gépet, felülvizsgálatra és szakértő véleményezésre a biztosítóból. Hoztak hozzá egy USB fényképező gépet is, hogy az is a gépen keresztül lett villámkáros. Nézem a gépet, valami régi szutyok volt, nem is volt rajta USB port :D  :omg:

Felhívom a biztosítót, végén valami olyasmivel állt elő a faszi, hogy mégse a gépre volt dugva hanem egy másik notebook-ra de az nem lett villámkáros, csak a fényképező :D Na mondom PERSZE  :banana:

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.