HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 09. 09:19

azért az infosnak is kell felelosseget vallalnia.
ugye folyamatos rendelkezesre allas, minden menjen flottol, meg ilyenek. mert ha nem megy, az x ezer/szazezer/millios kieses (mérettől fuggően), amit nem lehet megengedni.

szoval nem csak az ugyved vallal felelosseget, hanem az infos is, ha olyat csinal.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1462 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 10:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 12:26

...Neha nagyon ugy erzem, hogy egy generacionak ki kell halnia ahhoz, hogy itt komoly valtozasok legyenek. :rolleyes:...

Tökéletesen igazad van. Sőt, lehet hogy egy generáció nemis elég.
Hálapénzről én azt vallom, hogy a doki azért kapja a fizetését, hogy tegye a dolgát. Tőlem aztán várhat hálapénzt. Ősök is amúgy olyanok, hogyha jön a doki 4-5K-t mindig odaadnak neki, azmegy szemrebbenés nélkül elfogadja. Mondjuk ha adnak vedd el ha ütnek szaladj el. De ha rajtam múlna nem kapna egyiksem egy árva kanyi hálapénzt sem. Ha meg nem végzi jól a dolgát, akkor megfingatom.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1463 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 10:17

Az infósnak, úgyanúgy megvan a felelőssége, csak más helyeken és más szempontokkal. Én még most is azt mondom, hogy a normális supportot, rendelkezésre állást, kiszállást és a saját hülyeségeit igenis fizesse meg a kedves ügyfél.
Voltam mindkét oldalon, voltam már ügyfél és megbízott is (nopersze infó témában csak megbízott :D). A tanulópénzt meg kell fizetni, kinek többet kinek kevesebbet.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1464 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 11:25

Idézet: charlie - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 10:19

ugye folyamatos rendelkezesre allas, minden menjen flottol, meg ilyenek. mert ha nem megy, az x ezer/szazezer/millios kieses (mérettől fuggően), amit nem lehet megengedni.

Azt meg is kell am fizetni. :rolleyes:

Valahogy mindig azok az ugyfelek tudtak velem a leghangosabban orditani, hogy vasarnap delutan _azonnal_ szalljak ki, mert neki mekkora veszteseg, hogy "nem megy be a konyhaba a rendeles", blabla, akik lemaradtak a torlesztoreszletek fizetesevel.
Nyomtatoba hopapirt rakni meg azert nem tudtak, mert nem volt tobb keznel, elfelejtettek venni. :omg:
Persze az archaikus papircetli+ceruza attol meg mindig mukodik, csak hat a pincerek nem szeretnek irkalni+futni.
Utana meg birnak rinyalni, hogy mi ez a 10k-s szamla az 5 perces meloert.
Ja, bennevan a kiszallas, a papir, meg az, hogy raneztem a nyomtatora, kiszedtem belole az elozo, olcsodeszar papir mocskat. :rolleyes:

Akinel meg nagy rendszer van, es tenyleg komoly fennakadasokat tud okozni egy esetleges leallas, azokkal meg ugyis atalanydijas keretszerzodesunk van fix havidijjal, 1 oran belul kiszallas kitetellel, potalkatreszek meg a helyszinen vannak.
Kifejezetten imadtam, amikor szombat hajnali 3-kor csong a telefon, menjek melegbarba, mert fomusoridoben baj van.
Lassan mar a szemem se rebben, ha szembejon egy vastagon vakolt travi, vagy fiuk simogatjak egymas terdet.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 09. 11:29 -kor

#1465 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 13:03

Idézet: charlie - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 10:19

azért az infosnak is kell felelosseget vallalnia.

szoval nem csak az ugyved vallal felelosseget, hanem az infos is, ha olyat csinal.

Az informatikust nem zárják ki a kamarából, ha hibázik. A kamarai tagság kötelező, anélkül praktizálni nem lehet.
Az informatikus ilyenkor legfeljebb veszít egy ügyfelet. Ahhoz nagyot kell hibázni, hogy nyerhető per legyen belőle. Bár hozzáteszem a vállalkozó informatikusok sajnos nagyon rosszak az ügyeik lepapírozásában, könnyű rajtuk fogást találni.  :(

#1466 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 13:35

Idézet: komi28 - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 22:34

Nem kell pontosan tudnia de ha kap egy mailcímet akkor legalább azt jegyezze meg.

Igen, én azt szoktam nekik mondani, hogy kezeljék az emailcímet (meg az URL-eket is pl) úgy, mintha telefonszámok lennének. Ott sem mindegy, hogy mit üt be...  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1467 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 14:48

bocs, de az ugyvedeket sem zarjak ki feltetlenul (sot..), ha hibazik!

eset: tarsashaz irasbeli szavazas/szmsz modositas/adasveteli (nemtom melyik pontosan, itt, most lenyegtelen). ugyved ellenjegyezte. (kulonfele egyeb problemak, amik ugyancsak nem erdekesek, birosagi ugy, kamaranal panasz, miegyebek..)

az ellenjegyzes ugye azt mondja, hogy "elottem, mint ugyved elott ez-es-ez sajatkezuleg alairta". nos az ugyved nem is allitotta, hogy elotte irtak volna ala, o utolag "ellenjegyezte" (hiszen keptelenseg korbejarni annyi lakot..) mindezzel ugye tenyszeruen is gond van, de a problema az is, hogy az ugyvedi ellenjegyzes baromi eros. csak mi ertelme, ha nem az..

a kamara mit csinalt? semmit.. szoval ne vedekezzunk ezzel! (persze nem szidom en az ugyvedeket altalanossagban, ugyanugy van kozottuk kokler, mint barmelyik masik szalmaban. csakhat igen komoly bosszusagot tud okozni egy kokler ebben a szakmaban, raadasul utolag erofolenyben is van az egyszeru emberre szemben.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1468 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 09. 15:16

Hogyan kapcsolódik mindez a topic címéhez?

#1469 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 21:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 15:16

Tippelek: lazán?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1470 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 13:25

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 19:00

Új levél, új fejlemény:

"az xyz@tonline.hu címre nem tudok küldeni!"

Na akkor most "kiszállok" (5.000+sarc) és újabb 5.000-ért beírom a hiányzó "-" jelet... Jár neki, mert megérdemli!!  :D  A hülyeségnek és a tolarenciának is vannak ugyanis határai...

Nem lett volna egyszerűbb visszaválaszolni a levélben, hogy "Ember, hiányzik a kötőjel"?
Akkor nem kellett volna kiszállnod (később írtad, hogy 2 óra volt), az ügyfél is elégedett volna, nem azt látja, hogy "Jé, egy kötőjelért elkért 10e-t?" (mégha ez neki annyi, mint egy kóla is)

Persze jó, nekem is van, aki minden apróságért b@sztat egyből, és nem is próbál utánanézni, vagy rájönni magától, vagy egyáltalán picit tenni bármit. Ebben az esetben érthető, mert akkor ez egyfajta "fék", hogy a tényleg apróságokkal ne zaklasson.

Ha erre megyünk, hogy a hülye fizessen a hülyeségéért, akkor a piaci gagyizós meg az itt-a-pirosos cigány a legjobb fej, mert ők mennyi balekot átvágnak naponta. Annyit, hogy megélnek belőle.
Persze akit egyszer lehúztak itt-a-pirossal, az másodszor nem játszik ... hiába a tanulópénzt meg kell fizetni  :think:

#1471 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 20:09

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 11:11

Tökéletesen igazad van. Sőt, lehet hogy egy generáció nemis elég.
Hálapénzről én azt vallom, hogy a doki azért kapja a fizetését, hogy tegye a dolgát. Tőlem aztán várhat hálapénzt. Ősök is amúgy olyanok, hogyha jön a doki 4-5K-t mindig odaadnak neki, azmegy szemrebbenés nélkül elfogadja. Mondjuk ha adnak vedd el ha ütnek szaladj el. De ha rajtam múlna nem kapna egyiksem egy árva kanyi hálapénzt sem. Ha meg nem végzi jól a dolgát, akkor megfingatom.

Csak az felejted el, hogy a top orvosokon kivül hazavisznek kb 100-150e-t ami nem igazan korrekt kategoria. A vizitdjból meg szart sem kapnak vissz a kórházak már bocsánat. :mad:  :omg:  :reklamacio:

#1472 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 17. 21:15

Idézet

A vizitdjból meg szart sem kapnak vissz a kórházak már bocsánat.

Bocsi, de Te hol szoktad befizetni a vizitdíjat? Az újságosnál? Egyébként valóban nem kapják vissza, de oda se adják senkinek. Az övék. Ettől függetlenül egy értelmetlen, átgondolatlan hülyeség a vizitdíj. Másképp kellene megoldani a dolgokat, nem belépőt szedni a Blaha aluljáróba kőkoptatási és világítási díj címén.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1473 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 22:34

Idézet: Xero - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 21:09

Csak az felejted el, hogy a top orvosokon kivül hazavisznek kb 100-150e-t ami nem igazan korrekt kategoria. A vizitdjból meg szart sem kapnak vissz a kórházak már bocsánat. :mad:  :omg:  :reklamacio:

Amelyik orvosnak nem tetszik az váltson állást, ilyen egyszerű. Ő azért kapja a fizetését, hogy dolgozzon, ahogy énis és ahogy mindannyian tesszük. Melózunk => pénzt kapunk. Ez ilyen egyszerű. Ha nem elég a pénz, akkor keresünk másik munkát. Ne sírjon egyik dokinak a szája sem. Látott már vki hajléktalan orvost?? Mert én még nem.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1474 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 06:33

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 23:34

Látott már vki hajléktalan orvost?? Mert én még nem.

:offtopic:

Láttál már állami alkalmazott orvost, aki másodállásban villanyt szerel, ha jut rá ideje? Mert én már igen. Orvos =/= sztársebész, sztárpszichiáter.

Idézet

Ne sírjon egyik dokinak a szája sem.

Azon elgondolkodtál már, hogy egy olyan ember, aki napi tíz-tizenhat órában, és hétvégén is emberek életét menti meg, ugyanannyit keres, mint egy utolsó anyagmozgató, aki egész nap csak raklapokat huzigál, és örül, ha a saját nevét le tudja írni helyesen?

Idézet

Melózunk => pénzt kapunk.

Csak nem mindegy, hogy mit/mennyit melózunk és ezért mennyi pénzt kapunk. Tudom, keressen másik állást, akinek nem tetszik, majd gondolj erre az ötletedre akkor, amikor mondjuk vakbélgyulladástól hemperegsz a hordágyon, és a helyi kórház utolsó sebésze aznap délelőtt igazolt át a szomszéd vállalathoz üzemorvosnak tripla fizetésért.

#1475 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 07:13

:offtopic:

Orvoskérdéshez, először és utoljára (az én részemről):

1. Ahhoz, hogy orvos legyél, megfelelő képességek, türelem, ész, iszonyat pénz (!) kell. Nem néztem utána pontosan, de csak az orvosi egyetem elvégézéshez milliós nagyságrenű pénz kell. Ezt mikor "kapják vissza"? Állami intézményekben, mi? Nézd meg a mai IQlight menedzserpalántákat (tisztelet a kivételnek természetesen), kimásznak valami nagynevű helyről, ahol nem ők végeztek, hanem apuka pénze, seggük alá tolják a kocsit/telefont meg akkora fizut, hogy elpirul alatta a papír. A (kezdő) orvos fizetése meg a béka segge alatt, már elnézést, pedig mögötte a sok év valódi (!) tanulás, gyakorlat, tudás, stb. stb.

2. Ha már orvos vagy, emberek élete múlik rajtad, avagy igen nagy felelősséged van, nem is tudom, hogy más szakmával ez előfordul-e. Ezt is meg kellene fizetni, vagy nem? És persze ő nem tévedhet, mert nyakába akasztják a pert - hogy jogos-e, azt most ne firtassuk. De ha egy anyagmozgató rossz raklapot tol el, hát istenem, rossz esetben egy kis extra pénzbe kerül a dolog. De ki szeretné a saját, vagy más ismerőse/családtagja életét veszélyeztetni?

3. Igen, a doki is pénzért dolgozik. És igen, a hálapénz nem jó megoldás. De ki fizeti neki vissza a befektetett pénzét, a tudását, a felelősségét, a lelkiismeretességét? Mondd, hogy az állam, hadd röhögjek... Valami módon muszáj változtatni, de valahog még nem sikerült megtalálni az optimális megoldást (illetve ha igen, akkor sikerült jól eltitkolni, valakinek biztos nem tetszett)...

Nem védek senkit, csak a véleménymet írtam.  :(
Várom a fejmosást. De válaszolni nem fogok.
/ :offtopic:
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#1476 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 08:53

:offtopic: részemről is az utolsó.
Amikor vki elhatározza, hogy orvos lesz, nagyon jól tudja, hogy az mivel jár. Ügyelet, túlóra nagy felelősség és nem utolsó sorban sok pénz befektetése. Azt viszont nem várhatja el, hogy adott esetben ez 1-2 éven belül megtérüljön, mert sajnos ez a helyzet. Azt ne mondja nekem senki, hogy az oktatás költségeit normálisan melózva 8-10 év alatt nem lehet "pótolni". A villanyszerelő orvos meg biztos nem azért szerelt villanyt, mert a küszöböt rágta  :think:. A menedzserpalántákról nekemis megvan a véleményem (tisztelet a kivételnek).
Az életmentésen asszem röhögnöm kell. Nálunk a városi kórházban az orvosok nagyon durván csinálják, amit tesznek. Ha nem tejelsz, akár a folyóson is megdögölhetsz, ez az igazság. Csak egy példa. Még kicsi koromban volt gond a derekammal. Kb 2-3 hónapig jártunk ide-oda a városi kórházban és mindenki a másikhoz küldött, de a pénzecskét mindegyik elvette, hogy dögölne meg. A lényeg, hogy csináltak vagy 4-5 röntgenfelvételt és nem találtak semmit.
A tőlünk 40km-re lévő megyeszékhelyre kellett mennünk a megyei kórházba, ahol egy reumatológus rögtön kiszúrta a nálunk készült röntgenen, hogy alulról az 5. gerinccsigolyám el van csúszva kb 4-6mm-t. Ha nem megyünk el a Győri megyei kórházba, akkor kb 1-2 éven belül lebénulhattam volna ha nem vigyázok vagy megerőltetem magam.
Úgyhogy nekem ne mondja senki hogy keveset keresnek, mert ezek csak a pénzre hajtanak és nem a gyógyításra.
Részemről ennyi volt, mert a végén még kapok warnt egy modtól.

Szerk: A vakbélgyulladáshoz annyit tennék hozzá, hogy a helyi kórházba még hullaként sem mennék be.
Apropó, dejó hogy eszembe jutott. Az orvosok többségének van saját, privát szakrendelése (magyarul fizetős, tb nem támogatja), amit hol csinál kéremszépen. Megmondom, a kórház által biztosított rendelőben és eszközökkel, ami neki egy fillérjébe sem kerül. És amíg egy szimpla fogtömés magánrendelésen 5.000Ft-ba kerül (de szívesen kifizetem inkább a magánrendelésen a pénzt, mint hogy dögöljek meg a tb által támogatott kezelés miatt), addig nem fogom sajnálni az orvosokat, hogy milyen keveset keresnek.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 07. 18. 09:09 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1477 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 18. 10:24

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 16:16

Az idézett post óta egyetlen ontopic hozzászólás volt. A következő offért figyelmeztetést adok.

#1478 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 10:39

Úgy látszik, én vonzom az egységsugarú usereket... :)  Telefon fél órája:
"Vidékre nem tudok e-mailt küldeni!"

(A helyes megoldást közlők közt kisorsolok egy "Top Gun Fox 2 Pro" joysticket!  ;))

Szerkesztette: Polikarpov 2007. 07. 18. 10:40 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1479 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 10:40

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 11:39

Úgy látszik, én vonzom az egységsugarú usereket... :)  Telefon fél órája:
"Vidékre nem tudok e-mailt küldeni!"

A helyes megoldást közlők közt kisorsolok egy "Top Gun Fox 2 Pro joysticket!  ;)

Fax = e-mail?

Avagy helyi céges levelezés kontra kifelé küldött e-mail?

Szerkesztette: Carmaged 2007. 07. 18. 10:40 -kor

#1480 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 10:41

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 11:40

Fax = e-mail?

Avagy helyi céges levelezés kontra kifelé küldött e-mail?

Nem nyert!  :)

De mivel Te voltál az első, és fehér ember ki nem találhatja a user logikáját, így Tied a joy!  ;)

A megoldás: Vidéki barátja mondta neki telefonon, hogy "xy a mailcímem, freemail-es". Ergo okostojás (köz)gázos megcímzi a levelet: xy@vidékremegy.frimél  (sic!)!!!!!!!! :D

Szerkesztette: Polikarpov 2007. 07. 18. 10:46 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.