HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 18. 10:45

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 11:41

Nem nyert!  :)

Én mindkettőt megkaptam már ismerőstől, azért ugrott be. :think: :)

Pedig nem is űzöm a hivatást.

#1482 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 10:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 11:45

Én mindkettőt megkaptam már ismerőstől, azért ugrott be. :think: :)

Pedig nem is űzöm a hivatást.

A "Fax = e-mail?" nem semmi!  :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1483 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 11:23

Na, akkor on: most voltam kinn az egyik beszállítónál egy kis doboznyi anyagért. Szállítólevél nyomtatása előtt derült ki, hogy valaki megtréfálta a logisztikus srácot, ugyanis a monitorán a kép 180 fokkal el volt forgatva :D Egy negyedórát küzdöttünk (már az egér kezelése is külön öröm volt, nem beszélve a menükben mászkálásról, ilyenek), mire vissza tudtuk forgatni. :Đ

Szerkesztette: debaj 2007. 07. 18. 11:25 -kor

#1484 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 11:43

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 11:50

A "Fax = e-mail?" nem semmi!  :D

Volt, aki faxon akart e-mailt küldeni... csak nem ment. Azt, hogy hogy próbálta, nem kérdeztem. :D

#1485 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 12:49

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 12:43

Volt, aki faxon akart e-mailt küldeni... csak nem ment. Azt, hogy hogy próbálta, nem kérdeztem. :D

Képet most nem találok, de biztos emlékszik mindenki a szabványos postai borítékra, "balázs kúkac erté el klup pont hu" címzéssel :Đ

#1486 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 16:23

Kép

#1487 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 17:35

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 17:23

Kép

nemá!...........  :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1488 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 18:49

Ma ismét megütött minket a főnyeremény.
kb 1 hónapja vitt el egy komplett gépet egy idősebb házaspár, és a férfinek mindig volt vmi gondja baja, amit telefonon elintéztünk. A lényeg a mai problémán volt. Behozza a masinát, hogy vmi nem stimmel. Mondom jó megnézzük.
Kértem, hogy mutassa be, hogy mi a problémája. És most kapaszkodjon mindenki.

Rábök kétszer az Adobe Reader ikonjára splash logó bevillan, bejön az ablak. Kérdem én, hogy mi a gond.
Erre a válasz, hogy az ott eddig nem tűnt el (gondolt ő a logóra).
Kb 10 percig kellett ecsetelnem, hogy az igenis eltűnt eddigis, ráadásul ez a normális  funkciója.
A végén kicsit már kezdtem ideges lenni, úgyhogy átadtam a főnökömnek a stafétát.

A másik sztori múlt hét vége felé volt, mikoris hozza be a multifunkciós készüléket meg a gépet, hogy nemjó a nyomtató. Azt állította, hogy csak akkor nyomtat a készülék, amikor benyom rajta egy gombot. Utólag kiderült, hogy ez a gomb a készülék bekapcsológombja volt. Mondtam is neki, hogy ha nincsen bekapcsolva, akkor nemigazán fog nyomtatni. Dehogy eddig így működött ittis volt vagy 15perc mire megértettem vele a tényállást.

Szerk.: Ilyen melegben nem bírom a stresszes helyzeteket :reklamacio:  :D

Szerkesztette: lordrolee 2007. 07. 18. 18:51 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1489 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 19:56

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 19:49

Szerk.: Ilyen melegben nem bírom a stresszes helyzeteket :reklamacio:  :D

Jahh.

Fejlesztgetünk egy rendszert, aminek a fő felhasználója a múlt héten küldött egy mailt, miszerint szar az egész, jobb lenne kidobni. Derült égből villámcsapásként ért minket, mert hetek óta semmilyen bugreport nem jött tőle. Mindegy, mondtuk, mondja-mutassa, mi a nem jó, megnézzük. Aszongya' sokszor nem fut le egy adatellenőrző rutin, csak második-ötödikre. Kérdjük, miért nem szólt korábban, a tesztek alatt. A válasz annyi volt, hogy "ezen mit mondjak??"... :omg:

#1490 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 20:04

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 19:49

A másik sztori múlt hét vége felé volt, mikoris hozza be a multifunkciós készüléket meg a gépet, hogy nemjó a nyomtató. Azt állította, hogy csak akkor nyomtat a készülék, amikor benyom rajta egy gombot. Utólag kiderült, hogy ez a gomb a készülék bekapcsológombja volt. Mondtam is neki, hogy ha nincsen bekapcsolva, akkor nemigazán fog nyomtatni. Dehogy eddig így működött ittis volt vagy 15perc mire megértettem vele a tényállást.

Az én nyomtatóm driverében például be lehet állítani, hogy ha valamit a nyomtatóra küldesz, kapcsolja be a nyomtatót, aztán a nyomtatás után kapcsolja ki. Tehát lehet, hogy ezt a beállítást kurmányolta el valaki.

#1491 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 08:09

Sztem a hp-nál nincs ilyen. Legalábbis nem láttam ilyet a nyomtató beállításainál. Bár mezei nyomtatóba biztosan belerakják ezt a funkciót, de egy multifunkciósba nem hiszem.

Carmaged: Ez a tipikus esete a néma gyereknek anyja sem érti a szavát szituációnak. Tegnapelőtt egy hölgy érdeklődött, hogy ha hoz utp kábelt meg csatlakozót rá tudjuk-e tenni a két végére az rj45-öt. Mondom persze. Kb 1 óra múlva hozza a madzagot meg a csatikat. Miután a kolléga megcsinálta, megkérdi, hogy lehet-e nálunk is kapni kábelt+csatit. Kolléga ügyesen bólogat, hogy természetesen. Erre a nőcikém majdnemhogy fel volt háborodva, hogy miért nem mondtuk neki, mert akkor megveszi itt  :omg:
Mondtuk is neki, hogy azért nem szóltunk mert nem kérdezte. Ha ilyen kéréssel áll elő vki, akkor én arra következtetek, hogy a madzag már meg van vásárolva, de sajnos nem vagyok gondolatolvasó. Pedig sztem sokan már azt is elvárják, hogy helyettük gondolkodjon az ember :reklamacio:

Szerkesztette: lordrolee 2007. 07. 19. 08:14 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1492 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 08:46

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 9:09

Carmaged: Ez a tipikus esete a néma gyereknek anyja sem érti a szavát szituációnak.

Persze. Csak ez nem vigasztal, amikor egy megrendelőt veszítünk el az alkalmazottja némasága miatt.

#1493 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 21. 14:53

Nemtom, hogy ide, vagy inkább a láma bótosok-ba kellene, ugyanis venni szerettünk volna valamit, de amit a "szakember" előadott, az nemsemmi:
Történt, hogy a munkahelyem eldöntötte: veszünk egy munkaidő nyílvántartó rendszert úgy mindenestől. Kártyákkal, kártyaolvasókkal, adatgyűjtő szerverrel mindennel. Gondok leginkább ez utóbbival volt.
Érdekes volt, hogy a több referencia helyet felvonultató cég elkért egy vasat, hogy náluk benn fel tudják telepíteni a szervert. Kaptak. Összeállt úgy-ahogy a cucc. Elkezdtük tesztelni, szinte minden napra jutott valami hiba. Hol az olvasókat nem tudta elérni a szerver, hol a kártyákat nem olvasta (pontosabban elutasította), hol az adatok lekérdezésével volt gond. Eltelt majd félév, már a veztetőségnek is kezdett elege lenni abból, hogy heti 2-3 alkalommal jártak nálunk a "szakemberek" (leginkább egy), mindig hoz egy lemezt, és csinál valamit.
Ki lett tűzve nekik egy időpont, hogy akkor alájuk teszünk egy üres (azért beállított windows volt rajta) szervert, és akkor szeretnénk látni egy telepítést. A szerződés szerint ugyanis a telepítőkészletet át kell hogy adják, itt az alkalom betanitani minket, hogy is kell csinálni. Ja: az eredeti határidő már 2* hosszabbítva lett.
Na most jön a lényeg:
Megjött az ürge úgy 4-5 cd-vel. Ezeket látszólag random módon cserélgette a gépben úgy 5 órán keresztül. Időnként megnyitott egy-egy ablakot innen-onnan (vezérlőpult, hálózat, saját programjuk) úgy 2 másodpercre és becsukta. Ezt egymás után 10-15 alkalommal. Időnként kirohant a gépteremből, odaszaladt az internetet is tudó géphez, és vad telefonálások közepette letöltött valamit. Tőlünk persze a korábbiak alapján maximálisan nem kapott semmit, még azt se árultuk el neki, hogy van pendrájvunk (ha már sokadszorra nemvolt képes hozni magával, toll a fülibe). Mi közben váltásban megreggeliztünk, megebédeltünk, intéztük a napi dolgainkat. Közbe beszállt a felügyelésbe (vagyis ültünk mellette és néztük, hogy szenved) az ov, a főovh, a főov és egy igazgatóhelyettes is.
Végül már ő is unhatta a dolgot, mert felállt, és közölte: holnap jön, és hoz valamit még.
Mi is közültük: köszönjük, nemkell, kifelé menet akár a kártyaolvasókat is leszerelheti és viheti magával.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1494 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 18:32

Júzer itt van a fülemen, net van, fel kellene tolni 1 VNC-t, hogy aztán logmeint fel tudjak tolni, megpecselni, benézni. Küldtem 1 linket, hogy katt rá, http://..../.../vnc.exe

Ezen pöcsölünk 14 perce, mert nem bírja elindítani...
Make love not Wor.

#1495 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 07:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 19:32

Júzer itt van a fülemen...

Nem inkább Lúzert akartál írni?  :p
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#1496 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 10:47

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 15:53

Nemtom, hogy ide, vagy inkább a láma bótosok-ba kellene, ugyanis venni szerettünk volna valamit, de amit a "szakember" előadott, az nemsemmi:
Történt, hogy a munkahelyem eldöntötte: veszünk egy munkaidő nyílvántartó rendszert úgy mindenestől. Kártyákkal, kártyaolvasókkal, adatgyűjtő szerverrel mindennel. Gondok leginkább ez utóbbival volt.
Érdekes volt, hogy a több referencia helyet felvonultató cég elkért egy vasat, hogy náluk benn fel tudják telepíteni a szervert. Kaptak. Összeállt úgy-ahogy a cucc. Elkezdtük tesztelni, szinte minden napra jutott valami hiba. Hol az olvasókat nem tudta elérni a szerver, hol a kártyákat nem olvasta (pontosabban elutasította), hol az adatok lekérdezésével volt gond. Eltelt majd félév, már a veztetőségnek is kezdett elege lenni abból, hogy heti 2-3 alkalommal jártak nálunk a "szakemberek" (leginkább egy), mindig hoz egy lemezt, és csinál valamit.
Ki lett tűzve nekik egy időpont, hogy akkor alájuk teszünk egy üres (azért beállított windows volt rajta) szervert, és akkor szeretnénk látni egy telepítést. A szerződés szerint ugyanis a telepítőkészletet át kell hogy adják, itt az alkalom betanitani minket, hogy is kell csinálni. Ja: az eredeti határidő már 2* hosszabbítva lett.
Na most jön a lényeg:
Megjött az ürge úgy 4-5 cd-vel. Ezeket látszólag random módon cserélgette a gépben úgy 5 órán keresztül. Időnként megnyitott egy-egy ablakot innen-onnan (vezérlőpult, hálózat, saját programjuk) úgy 2 másodpercre és becsukta. Ezt egymás után 10-15 alkalommal. Időnként kirohant a gépteremből, odaszaladt az internetet is tudó géphez, és vad telefonálások közepette letöltött valamit. Tőlünk persze a korábbiak alapján maximálisan nem kapott semmit, még azt se árultuk el neki, hogy van pendrájvunk (ha már sokadszorra nemvolt képes hozni magával, toll a fülibe). Mi közben váltásban megreggeliztünk, megebédeltünk, intéztük a napi dolgainkat. Közbe beszállt a felügyelésbe (vagyis ültünk mellette és néztük, hogy szenved) az ov, a főovh, a főov és egy igazgatóhelyettes is.
Végül már ő is unhatta a dolgot, mert felállt, és közölte: holnap jön, és hoz valamit még.
Mi is közültük: köszönjük, nemkell, kifelé menet akár a kártyaolvasókat is leszerelheti és viheti magával.

Kb mennyi idő múlva lett elege a vezetésnek ebből és tűzte ki a végső időpontot?
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1497 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 23. 15:22

Mint írtam: fél év
Azért egy 800 fős cég beléptetőrendszerére az extra kívánságokkal együtt rá lehet szánni ennyit nem?
Az utánuk következő csapat a próbaüzemmel együtt több mint 4 hónap alatt végzett.

#1498 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 10:47

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 16:22

Mint írtam: fél év
Azért egy 800 fős cég beléptetőrendszerére az extra kívánságokkal együtt rá lehet szánni ennyit nem?
Az utánuk következő csapat a próbaüzemmel együtt több mint 4 hónap alatt végzett.

sokáig bírta a főnökség akkor. nálam kb 2 hónap után elszállt volna a biztosíték :D, de rólam tudni kell, hogy piszok türelmetlen ember vagyok.
Azért ha jó az a rendszer, akkor fél év alatt simán túl kell lenni az alap problémákon.
Az utánuk jövők ugyanezt a rendszert pofozták helyre, vagy újat hoztak? Lehet, hogy az előző banda szimplán béna volt a rendszerhez :D.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1499 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 25. 08:33

Mindkét banda a sajátját hozta. Szintén mindkettő a pályázáskor beadott referencia helyet is.
Az eredeti ütemterv kb 4 hónapra szólt a telepítés kezdetétől a tesztüzem végéig. Ehhez adtak még kb 2-t, mert elég sok módosítást kértünk miis (pl hogy a dolgozó házon kívülre is el tudjon menni ebédelni, mert pl ebédszünet alapból nem volt benne).

#1500 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:49

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 9:33

Mindkét banda a sajátját hozta. Szintén mindkettő a pályázáskor beadott referencia helyet is.
Az eredeti ütemterv kb 4 hónapra szólt a telepítés kezdetétől a tesztüzem végéig. Ehhez adtak még kb 2-t, mert elég sok módosítást kértünk miis (pl hogy a dolgozó házon kívülre is el tudjon menni ebédelni, mert pl ebédszünet alapból nem volt benne).

Csak nem a S**w*ng volt az egyik? Nálunk ők vannak, elég megbízható rendszerük van és készségesek mindenben.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.