HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1511 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 20. 12:36

Namost. Van nekem egy 800-as Duronom. tesztprocinak vettem itt a fórumon valami egészen jelképes összegért. Olyan szinten van lesarkazva, hogy gyakorlatilag nincs egy ép éle, és komplett sarok hiányzik róla. De: Még működik, tökéletesen. Ma elkövettem egy nagy baromságot és úgy tűnik, 7 élete van ennek a procinak. Általában borda nélkül még tápcsatit sem dugok a lapra kalap nélkküli procik esetében. Most viszont dugtam. POST fut, szag semmi, csak megáll 25-nél, nosza kikapcsolom, megint a VGA kontaktos. és akkor döbbenek, hogy hoppá, nincs borda. Megfogni nem lehetett, de így ment vagy 7 másodpercet. Ezt is túlélte...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1512 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 22. 13:47

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 13:36

Namost. ...

engineering sample
  :D
Business as usual. We fucked up everything.

#1513 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 16:38

Idézet: stol - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 21:43

1. 18 ezres házba mercury tápot vett
2. távtartó nélkül branolja be a lapot a vasra
3. nem tűnik fel, hogy a kártyák nem mennek be, így azokat is átalakítja
4. még a cd-rom audio kábelét is elkúrva köti be
5. ma jött pampogni, hogy szar a cucc, amit eladtunk
6. rémtörténet, hogy túlélte a lap :lol:
8. 80GB-os hdd 1 part @ tömörítve = baszodtlassú

KÉPEK:
http://darkcomp.ath....las/page_01.htm

Na én az ilyenekért szoktam felszámolni minimum 10000 Ft szerelési díjat! És a garit is megvonom a PC-től! Ha pampog a user akkor megmondom hogy ha nem tetszik lehet menni máshová de a dívolás nem Garis esemény! Mehet a sunyiba még a fogyasztóvédelemhez is! Képek a bizonyíték hogy mit csinált a géppel!
Takygyerek a világjáró......

#1514 Felhasználó inaktív   tmarkee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 23. 11:49

Milyen garanciára gondoltál?
Amit a t. vásárló saját maga rakott össze, rosszul? Arra milyen gari van?

#1515 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 19:35

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 11:36

Namost. Van nekem egy 800-as Duronom. tesztprocinak vettem itt a fórumon valami egészen jelképes összegért. Olyan szinten van lesarkazva, hogy gyakorlatilag nincs egy ép éle, és komplett sarok hiányzik róla. De: Még működik, tökéletesen. Ma elkövettem egy nagy baromságot és úgy tűnik, 7 élete van ennek a procinak. Általában borda nélkül még tápcsatit sem dugok a lapra kalap nélkküli procik esetében. Most viszont dugtam. POST fut, szag semmi, csak megáll 25-nél, nosza kikapcsolom, megint a VGA kontaktos. és akkor döbbenek, hogy hoppá, nincs borda. Megfogni nem lehetett, de így ment vagy 7 másodpercet. Ezt is túlélte...

Küld el az AMD-nek, lehet, hogy küldenek helyette egy új X2 akármit, mert ezt fogják mutogatni az intelnek.  ;)

Amúgy, amikor a nagy "jajj de forrósodik az AMD, szétég" mizéria volt, több megsütött Celeront láttam, mint AMD-t. Még szép kék lággal égő Celeroncsot is készített szeretett főnököm, venti nélkül indítva, mint te.
Asztalravissza!

#1516 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 20:03

Idézet: tmarkee - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 11:49

Milyen garanciára gondoltál?
Amit a t. vásárló saját maga rakott össze, rosszul? Arra milyen gari van?

Az alkatrészekre vonom meg a garit! Mert ugye egyik sem a rendeltetésének megfelelően volt használva!

#1517 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 05:56

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 21:03

Az alkatrészekre vonom meg a garit! Mert ugye egyik sem a rendeltetésének megfelelően volt használva!

És itt ki nem volt rendeltetésszerű? Az adott mercury táp rendelkezik az EMEIE ajánlásával, bevizsgált tápegység. Ennek a mikéntjét most hagyjuk, a táp legálisan kapható, a rajta álló paraméretereknek papíron megfelel.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1518 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 07:09

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 5:56

És itt ki nem volt rendeltetésszerű? Az adott mercury táp rendelkezik az EMEIE ajánlásával, bevizsgált tápegység. Ennek a mikéntjét most hagyjuk, a táp legálisan kapható, a rajta álló paraméretereknek papíron megfelel.

És az rendeltetészerű használat hogy távtartók nélkül rakja össze? Az rendeltetésszerű használat hogy minden kártyát fizikai behatásnak tesz ki illetve az alaplapot zárlat veszélyének teszi ki? Én ezekre gondoltam! Minden mai alaplap manualjában benne van hogyan kell őket beüzemelni! Ez amit ő csinált ez annak akárhonnan nézem nem felel meg sehogy se!

#1519 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 09:21

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 8:09

És az rendeltetészerű használat hogy távtartók nélkül rakja össze? Az rendeltetésszerű használat hogy minden kártyát fizikai behatásnak tesz ki illetve az alaplapot zárlat veszélyének teszi ki? Én ezekre gondoltam! Minden mai alaplap manualjában benne van hogyan kell őket beüzemelni! Ez amit ő csinált ez annak akárhonnan nézem nem felel meg sehogy se!

Ez jogalapot ad neked arra, hogy diszkrimáld és sokszoros szervízdíjat számolj fel neki?

#1520 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 11:23

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 9:21

Ez jogalapot ad neked arra, hogy diszkrimáld és sokszoros szervízdíjat számolj fel neki?

Ez a tarifa és kész! Tanulopénzt anno énis megfizettem! Utolag visszagondolva megfizetteték velem a többszörösét! Amugy neki sincs a divolás után semmiféle jogalapja reklamálni!

#1521 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 19:13

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 11:23

Ez a tarifa és kész! Tanulopénzt anno énis megfizettem! Utolag visszagondolva megfizetteték velem a többszörösét! Amugy neki sincs a divolás után semmiféle jogalapja reklamálni!

Értem a Te nézőpontodat is.
Meg egyébként is, minek nyúl hozzá, ha nem ért hozzá.

De: ha Te pl. letörsz valamit az autódon véletlenül (pl. az indexkart, vagy bármit), és akkor a szerelő jó drágán javítaná, mert hát kérem, azt az indexkart finomabban kellett volna kapcsolni, hogy lehet valaki ilyen béna, hogy nem ért hozzá, egy gyerek is tudja ...
Nos, ebben az esetben is azt mondanád, hogy kérem, ez volt a tanulópénz ...
Valószínűleg azt mondanád (én legalábbis azt mondanám), hogy ez a r*hadt, m*cskos, b*zi szerelő nekem miért ötszörös áron javította meg? :reklamacio:

#1522 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:25

Bárhonnan nézzük ennek a gépnek a gatyába rázásáért nem sok a tíz répa.
A gari meg evidens, hogy ugrott a deformált alkatrészekre, hiszen a kiskereskedő sem fogja tudni érvényesíteni az igényét  nagyker felé.

Erről a gépről még azt sem mondhatjuk, hogy valamennyire hozzáértő laikus rakta volna össze.
A teremtője sajnos egy idióta.

Azért krumplit ültetni csak az küldje, aki már maga is próbálta.
Semmivel sem egyszerűbb mint egy pc-t összerakni. Aki nem hiszi - próbálja ki.

#1523 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 22:18

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 19:13

Értem a Te nézőpontodat is.
Meg egyébként is, minek nyúl hozzá, ha nem ért hozzá.

De: ha Te pl. letörsz valamit az autódon véletlenül (pl. az indexkart, vagy bármit), és akkor a szerelő jó drágán javítaná, mert hát kérem, azt az indexkart finomabban kellett volna kapcsolni, hogy lehet valaki ilyen béna, hogy nem ért hozzá, egy gyerek is tudja ...
Nos, ebben az esetben is azt mondanád, hogy kérem, ez volt a tanulópénz ...
Valószínűleg azt mondanád (én legalábbis azt mondanám), hogy ez a r*hadt, m*cskos, b*zi szerelő nekem miért ötszörös áron javította meg? :reklamacio:

Ez nagyon rossz példa volt! Kamionsofför a másik szakmám! ;) Kicsit régen vezetek hogy ez velem elöforduljon! ;) De amugy mással már kegyetlenül megjártam! pl fűnyíró, Motor van abba is mondván értek én ahhoz hát amiböl helyrehozták 2-t tudtam vna venni!

#1524 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 22:26

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 20:25

A gari meg evidens, hogy ugrott a deformált alkatrészekre, hiszen a kiskereskedő sem fogja tudni érvényesíteni az igényét  nagyker felé.

Erről a gépről még azt sem mondhatjuk, hogy valamennyire hozzáértő laikus rakta volna össze.

Teljesen igazad van! Számoljunk egy kicsit! Minimum 5000 Ft az hogy szétszedem és visszalakitom a gép alkatrészeit gyári állapotra amennyire csak lehet! De ezek nagyrésze szeret könnyen törni ilyen hatás után! Akkor a házat is ujra kell a lukakat alakitani ha sikerül 2000-FTbol megussza! Ha nem uj ház az ujabb 10ezer pénz! Uj Windows telepités 3000Ft, És még akkor a csavarokat nem is számoltam hozzá!

#1525 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 14:57

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 21:25

Hmmm.

Idézet

Ez a tarifa és kész! Tanulopénzt anno énis megfizettem! Utolag visszagondolva megfizetteték velem a többszörösét!

Srácok. Ez diszkrimináció. Itt a srác azzal indokol, hogy egy ilyen hülye megérdemli, hogy jó sokba kerüljön a javítás és tenne is róla, holott ugye a gépet szét kell szedni és távtartókkal, kiegyengetve összerakni (a kiegyengetés előtti állapot dokumentálásával a későbbi félreértések megelőzése végett). Ezt diszkriminációnak hívják és jogi tényállás, és senkii sem válik egy ember hülyesége okán felhatalmazottá arra, hogy önmaga büntetésként szankcionáljon irreális javítási költséggel. És itt nem a 10k-ról van szó: Ha a gép szervizelése a cég által nyilvánosan közölt hivatalos óradíjban, egyszeri díjban eléri ezt az összeget, akkor ez természetes, de a leírt adatok, tények és a srác hozzáállása alapján nem erről van szó. És ez gusztustalan. Én az ilyen céget messze elkerülném, akkoris, ha nem én lennék a delikvens marha.

Idézet

Amugy neki sincs a divolás után semmiféle jogalapja reklamálni!

Ebben sem vagyok teljesen biztos. Az, hogy egy eszköz tönkremegy, nem bizonyítható, hogy a gányolás miatt van. Ha fizikai sérülés nincsen, akkor kutya kötelességed garanciálisan foglalkozni vele, mint ahogy a merkury táp megléte sem vonja meg a garanciát, hiába egy halom hulladék és dokumentálhatóan képes tönkretenni bármit.
A fizikailag sérült eszközökre ugrik a garancia (de azért tegyük szívünkre a kezüket, egy elhajolt lemezt ki lehet szépen egyengetni és ez a működést nem befolyásolja, a fizikai sérülés itt nem erről szól-ilyenkor szoktuk ugye feltételes garanciába átvenni, vagyis, ha a szervíz elfogadja, akkor garanciális, ha nem, akkor ez van)

Szerkesztette: didyman 2007. 08. 25. 15:04 -kor

#1526 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 15:01

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 23:26

Teljesen igazad van! Számoljunk egy kicsit! Minimum 5000 Ft az hogy szétszedem és visszalakitom a gép alkatrészeit gyári állapotra amennyire csak lehet! De ezek nagyrésze szeret könnyen törni ilyen hatás után! Akkor a házat is ujra kell a lukakat alakitani ha sikerül 2000-FTbol megussza! Ha nem uj ház az ujabb 10ezer pénz! Uj Windows telepités 3000Ft, És még akkor a csavarokat nem is számoltam hozzá!

korábban ugye nem erről beszéltél...
Azok az elhajolt lemezek meg nagy valószínűséggel nem fognak eltörni és ezt te is pontosan tudod.

#1527 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 15:27

Az összeg véleményem szerint korrekt.
A félreértések elkerülése végett a fenn kifogásolt hangnemmel én sem értek egyet.

A probléma ott kezdődik, hogy mi a nagy büdi tényállás azzal, hogy ha bevállalom a gép rendbehozatalát a tizesért, akkor utána adjak a munkámra garanciát?
Ki tudja, hogy mi sült már meg abban a vasban egészen a halála elötti pillanatokig?

Szóval én még sem vállalom.
Valaki fenn írta: Tarzan erős:
Nálam inkább mégse reklamáljon :)

#1528 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 15:39

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 16:27

Az összeg véleményem szerint korrekt.
A félreértések elkerülése végett a fenn kifogásolt hangnemmel én sem értek egyet.

A probléma ott kezdődik, hogy mi a nagy büdi tényállás azzal, hogy ha bevállalom a gép rendbehozatalát a tizesért, akkor utána adjak a munkámra garanciát?
Ki tudja, hogy mi sült már meg abban a vasban egészen a halála elötti pillanatokig?

Szóval én még sem vállalom.
Valaki fenn írta: Tarzan erős:
Nálam inkább mégse reklamáljon :)

A 10k-t felejtsd már el, nem az összegről van szó.
A garanciát is leírtam: Feltételes. Fényképpel dokumentálva, ügyféllel aláíratva, hogy az ő okozása következtében ez csak így működhet-mivel az alaplapon nincsen sérülés és a kártyák sérülése sem az elektronikát érinti.

#1529 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 19:15

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 15:39

A 10k-t felejtsd már el, nem az összegről van szó.
A garanciát is leírtam: Feltételes. Fényképpel dokumentálva, ügyféllel aláíratva, hogy az ő okozása következtében ez csak így működhet-mivel az alaplapon nincsen sérülés és a kártyák sérülése sem az elektronikát érinti.

Sajnos olyan nagykert sikerült nekem kifogni aki semmilyen fizikai sérüléssel megtisztelt eszközt nem hajlandó átvenni! (Valahol meg is értem őket) És mondjuk honnan tudod hogy az alaplapon nem keletkezett e zárlat! Ami látva a képeket nem kizárt! Ennek a zárlatnak idő kérdése hogy ahol megkezdte az égést ujabb hosszabb ideig tartó működés után ne folytassa! Láttam már ilyet! És akkor a nagyker nagyitoval megvizsgálja a lapot és visszadobja hogy áramingadozás vagy villámcsapás és máris ugrott a gari! Esetleg beküldhetem az ügyfelet a nagykerbe mint ahogy erre volt is már példa! És őt is elhajtották a cuccaival együtt! Pedig az csak egy hibás szünetmentes miatt égett le! Ezek után kiváncsi vagyok mit mondasz! (Egy rakás aláirt dokumantáciom van arrol amit egyes emberek elkövettek) a szétégett rosszul bekötött táptol kezdve a Tarzan álltal bekötött DVDírón át a földhözvert Gyárilag hibás HDD-ig! De részemröl nem folytatom a diskurzust! mert nem neked kellett már nem egyszer megvédened magad a fogyasztóvédelem elött egy két faszkalap miatt!  :grrr:

#1530 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 22:21

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 20:15

Sajnos olyan nagykert sikerült nekem kifogni aki semmilyen fizikai sérüléssel megtisztelt eszközt nem hajlandó átvenni! (Valahol meg is értem őket) És mondjuk honnan tudod hogy az alaplapon nem keletkezett e zárlat! Ami látva a képeket nem kizárt! Ennek a zárlatnak idő kérdése hogy ahol megkezdte az égést ujabb hosszabb ideig tartó működés után ne folytassa! Láttam már ilyet! És akkor a nagyker nagyitoval megvizsgálja a lapot és visszadobja hogy áramingadozás vagy villámcsapás és máris ugrott a gari! Esetleg beküldhetem az ügyfelet a nagykerbe mint ahogy erre volt is már példa! És őt is elhajtották a cuccaival együtt! Pedig az csak egy hibás szünetmentes miatt égett le! Ezek után kiváncsi vagyok mit mondasz! (Egy rakás aláirt dokumantáciom van arrol amit egyes emberek elkövettek) a szétégett rosszul bekötött táptol kezdve a Tarzan álltal bekötött DVDírón át a földhözvert Gyárilag hibás HDD-ig! De részemröl nem folytatom a diskurzust! mert nem neked kellett már nem egyszer megvédened magad a fogyasztóvédelem elött egy két faszkalap miatt!  :grrr:

A nagykerválasztás szempontjai között a béka segge alatti árakon túl nagyonis előkelő helyen van a garanciális ügyintézés mikéntje. Ennek részben az az oka, hogy a leleményes/hozzá nem értő/vis maior esetek eredményét is el kell intézni valahogy, mert hiába ritka, ezekből lehet legszarabbul kijönni, az ilyen esetek lesznek a legjobb ellenreklámok. Egy elektronikai esemény NEM bizonyítható. Egy alaplap, ami be volt rakva távtartók nélkül, nem jelent semmit. Ha utána funkcionálisan mindene működik: Túlélte. Bármi, ami ezután történik vele (meghibásodás), nem bizonyítható, hogy ettől van, tehát nem is köthető ehhez.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.