Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 15:15
Igen, tapasztalat. Más a szilikon, és más az Acrilán bázisú festhető réstömítő.
És most egy kis busongás: Sokmindent csináltam meg könyvből.
Ma is áldom az Ipari Szakkönyvtár sorozat szerkesztőit és íróit.
A cserépkályhához vettem méregdrága fényképes könyvet. Átrakni viszont csak egy nagynehezen hozzám került, az említett sorozatból való könyv alapján tudtam. Abban daradszámra megvolt, mennyi ilyen-olyan tégla, tetőcserép és hány liter hogyan elkészítendő agyaghabarcs kell a kályhámhoz, meg a munkafolyamatok részletes leírása. Még az is, hogyan szokták elrontani (mire kell nagyon vigyázni).
Ma nem látok ilyen könyveket. Tankönyv boltban is próbálkoztam elektroműszerész témakörben. Nem tudom, miből tudnak ma tanulni.
Áááhh, ilyenek ma nincsenek. Amit kapsz, az elmélet. Jön egy szaki, aki végzett x egyetemen, ahol fejébe tettek sokminden elméletet, és egy halom, szakmához nem köthető felesleget, marketing, közgáz témakörben. Leírja az okosságokat, rendszerezve, lelkiismeretesen és kiadja boldog elégedettséggel arcán könyvként. Ebben alfától omegáig van benne minden, amit elméletileg tudni kelll a témáról. A folyamatábra nem ismer emberi hibázást, meg a gyenge minőség sem input-paraméter, ahogy a pénztárca sem. A gyakorlat így továbbra is megfizetethetlen és könyvből megtanulhatatlan. Én sem írok könyvet, pedig lenne miről. Én dolgozok, nincs időm könyvet írni. ha könyvet írnék, akkor nem tudnék dolgozni. Nehéz ügy

. Én nem véletlenül kerülök minden szakmai könyvet, elborzadtam a nyers elmélettől, amit ont magából jellemzően sok kiadvány. Semmi értelme, elő sem veszem. Ha probléma van, megoldás kell, nem rizsa. Az alkotáshoz meg a problémák megoldásából álló vaskos tapasztalat-persze a rendelkezésre álló elméleti háttérrel.