HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   ulzana2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 27. 05:41

Idézet: Gyenes - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 15:19

Na tessék... én kérek elnézést.  :omg:

Pontosan erre céloztam: mindenki elkezdi rágni az odadobott csontot. Az a csont lehet jó húsos és rágcsálnivaló, de ha nem a megfelelő helyen rágják az emberek, úgy már nem olyan jó.

Ezt a topikot tök jó volt olvasgatni, erre jön a rengeteg off, és elb... az egészet.  :( Mindezt csak azért, mert egyvalaki nem tudja megítélni, hogy mit, hol és hogyan kell megvitatni.

Lásd én vagyok a jótündér, dobok neked is egy csontot.Tehát láma júzerek topikba mi is illik.Hm lássuk csak.Hm.PL a láma P&P Salesman júzer is ide tartozik?Na.Bemék a boltba 1-es számú boltba,kérdem"írható duplarétegű dvd van-é?".A csóka szétnéz, mint aki kandikamerát keres, majd megkérdi:"micsoda kérem?".Mondom "DVD írható, 8,5 giga, dual léjer van?".Mire ő:"ja, az speciel nincs".Kettes számú bolt."csókolom duplarétegű DVD van?".Kutat a 600 ftos tdk, sky 4,7-es lemezei között,ami a madár(ósen)boltban 399 ft, majd azt mondja"hát itt nincs, hallottam valamit róla, de még túl drága, csak megrendelésre hozunk".Hármas számú bolt."szevasz dupla rétegű irható DVD lemezt keresek...".Az eladó kicsit zavaros tekintettel:"csak ezek vannak amit itt látsz...".De én nem bántom őket.Végül is alig több mint egy éve van már duál léjeres író, és tényleg nem éri meg egy igényes felhasználónak 1500-2000 ftért egy 6 ezer ft-os premierfilm jó minőségben.Majd flveszem 4,7-es pixelesre.

#482 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 27. 06:47

A jelekből kiindulva te kerestél ilyet náluk először, ha meg senki nem keresi, akkor nem fog a bolt tartani, minek álljon a pénze olyasmibe amiből havonta egyet vissznek.
Az emberkék nagy része betömöríti 4.7-re a filmet, a minőség nem érdekli pket, meg nem vesz 2000-ért egy dvd-t inkább 600-ért kettő fele akkorát...

#483 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 06:58

Mi sem tartunk a boltban Dual layeres dvd-t mivel meg igendraga es tenyleg nem keresik olyan sokan. De rendelesre hozunk kb 1nap alatt. Sot volt mar olyan vevo akik egyszerre 10 DB -ot is vitt(persze, h csak rendels utan). Tehat nem minden bolt ilyen maradi :D

#484 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 08:14

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 6:47

Az emberkék nagy része betömöríti 4.7-re a filmet, a minőség nem érdekli pket

ezt nem kellett volna.....

#485 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 08:18

Melohelyi láma userről is lehet irni???
lenne pár storym

Addig is egy story
Kuncsaft telefonál nagy baj van, nem tud nyomtatni, jo lenne hamar megoldani, mert melot kell nyomtatni és leadnia.
Pont behavazva voltam, nem akartam kimenni, de ugye kuncsaftnak a seggét ki kell nyalni és akkor szaporodik (már a kuncsaftkör :D ).
Kocsiba bevágom magam, és sippirc kifelé (10 km-re lakik tölem)
Kimegyek mutatja hogy nem mükszik. kattint, kattint a nyomtatásra és semmi, valami hibát irt ki.
Általában oradijat kérek, igy ez volt a leghosszabb szöszmötölésem, hogy meglegyen az egy ora.

A hiba oka, hogy nem volt a nyomtató tápkábel benyomva a konnektorba, igy természetesen a nyomtató nem indult.

mindegy, 1 orát elszöszöltem vele, legalább megnéztem a gépét, hogy minden rendben, közben nyomtam különböző tudományos szöveget.

Mondjuk én voltam a láma, mert nem kérdeztem rá hogy be van e kapcsolva a nyomtató :)

Szerkesztette: Richardka 2005. 04. 27. 08:19 -kor

Már van nettem :)

#486 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 08:30

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 7:14

ezt nem kellett volna.....

Miért???

#487 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 08:53

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 9:18

mindegy, 1 orát elszöszöltem vele, legalább megnéztem a gépét, hogy minden rendben, közben nyomtam különböző tudományos szöveget.

Mondjuk én voltam a láma, mert nem kérdeztem rá hogy be van e kapcsolva a nyomtató :)

Ha ora berben vagy akkor nem oly mindegy, hogy mennyit vagy kint. Ilyen nyomtatos tortenetem nekem is van.
Meg pedig a kovetkezo: Ugyfel telefonal, h nem tudja feltelepiteni a nyomtatot. (Bar nem tolunk van a nyomtato probalunk segiteni) Megbeszeltem vele egy ido pontot es kimentenm hozza.
Ugyfel baratsagosan beterelt a gephez es mondja, h mar a masodik nyomtato hozzak el a boltbol es nem megy.
-Leultem a nyomtato es a gep elo. Majd megigazit a nyomtato kabelt es lass csodat mar ment is a telepites es a nyomtatas is. Kb kint voltam 5-10 percet es elkertem tole a kisallast es a megkezdet 1 ora penzet is.
Mivel ora berben dolgozunk vagy nem de.
/* A mosogep szerelo is 1 ora arat fizetteti ki ha csak 5 percet is tolt kint akkor miert tegyen maskep az informatikus*/

#488 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 09:43

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 9:18

Általában oradijat kérek, igy ez volt a leghosszabb szöszmötölésem, hogy meglegyen az egy ora.

A legtöbb helyen ezt a "minden megkezdett óra egész órának számít..." kitétellel oldják meg.

Szerkesztette: Polikarpov 2005. 04. 27. 09:44 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#489 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 10:05

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 9:43

A legtöbb helyen ezt a "minden megkezdett óra egész órának számít..." kitétellel oldják meg.

Igen, de ő úgy akarta írni, hogy

Idézet

Általában oradijat kérek, igy ez volt a leghosszabb szöszmötölésem, hogy meglegyen az egy ora és megkezdődjön a második

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#490 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 10:29

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:30

Miért???

tudni kell tömöríteni és nem fogod észrevenni, hogy nem dvd9-es a film
tehát a tömörítés = rossz minőség az nem igaz

#491 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 10:33

:)

Annyit megjegyzek, hogy voltam kinn egy helyen, mikor éppen egy gázszerelő szerelt valamit (nem értek hozzá, valami szelepet tisztitott), mire végzett én is végeztem :) csiptem a fenekemet

Ö elkért 6800 Ft-ot munkadijkért, a kedves ügyfél boldogan, hálálkodva kifizette én meg mondtam egy kicsitt kissebb összeget, hát nálam huzta a száját :)

Az a baj, hogy ezt nagyon nem fizetik meg, föleg ha látják milyen egyszerü megoldani. Ezért kell szöszölni a géppel. Sajnos felénk igy van. De még mindig sok a Szomszéd infós, meg a házi barkács pistike Van ilyen storym is, azt hittem lehidalok mikor láttam az ilyen pistike által összeállitott gépet

Tudok mégegy storyt :) igy hirtelen.

A társam ment ki helyszinre, olyan emberkéhez aki hogyismondjam nem éppen kedves vevőnek, sőőt inkább a roszabbik fajtának, mondható. Ugye számlásan kell, azonnal kell menni, de hamar legyen ám, meg satöbbi.
Valami Windows elbabrálás volt (már nem emlékszem, pontosan mi, régen mesélte) az egész nem lett volna több tiz perc.
És ügye jött a szokásos okoskodás, ezt ismeritek biztosan, erre a srác bepörgött, és mosolyogva, fogta és darabokra szedte a gépet, majd szépen lassan ujra épitette.
Mondjuk ahogy mesélte peches lett mert az ügyfél minden egyes szir szarra megkérdezte minek van a gépbe, kell e bele, meg mit csinál. Igy a helyszini javitás lett 4 ora, a kuncsaft kapott egy kis oktatást, a gép meg lett takaritva, majd fizetett ezért egy picit :) tudtam volna hogy ekkorát lehet akasztani akko nem paszolom át neki a melot :)

#492 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 11:22

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 9:29

tudni kell tömöríteni és nem fogod észrevenni, hogy nem dvd9-es a film
tehát a tömörítés = rossz minőség az nem igaz

Dehogynem....de ezért írtam, hogy az emberek jelentős részét nem érdekli a minőségromlás, mert az 55cm-es tv-jén nem látja a hibákat.
A tömörítés mindig minőségromlással jár, akármennyire is tudsz tömöríteni...
Azért mi itt egyoldalas dvd-ket irogatunk Amerikában meg már hdtv-ben nézik az emberek a tv-t....

#493 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 14:39

Tegnapi gyongyszem:
B*szogatom a speditorceget, hol van a csomagunk, ami mar 3 hete naluk all, valasz: teteles vamvizsgalaton.

20 perc mulva hivnak, mert a vamos keres, nem tudja eldonteni, micsoda a hardver: billentyuzetbe epitett nyomtato???

Uhh, ez fajt...

Orola a programozhato, kakaobiztos dragaszagrol lenne szo:
("Keyboard for computer" volt rairva a csomagra.)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2005. 04. 27. 15:07 -kor

#494 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:54

hu ez kemény :)

kakaobiztos bill nem semmi :)

#495 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:08

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 15:39

Tegnapi gyongyszem:
B*szogatom a speditorceget, hol van a csomagunk, ami mar 3 hete naluk all, valasz: teteles vamvizsgalaton.

20 perc mulva hivnak, mert a vamos keres, nem tudja eldonteni, micsoda a hardver: billentyuzetbe epitett nyomtato???

Uhh, ez fajt...

Orola a programozhato, kakaobiztos dragaszagrol lenne szo:
("Keyboard for computer" volt rairva a csomagra.)

Wazzze, akkor ne sírjál, a Ti cégetek nyerte azt a bizonyos Óvoda Projektet?  :p  :D  :Đ  :evil2:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#496 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:25

Sajna nem mi nyertuk.

Mai gyongyszem:
Ugyfel pampog, hogy a konyhaban a nyomtato nem nyomtatja a rendeleseket, pedig multkor meg jo volt.

Kollega kerdezi az ugyfelet, aram alatt van-e, meg be van-e kapcsolva a nyomtato.
Ugyfel: hat persze, mivel a nyomtato melletti mikrosuto tokeletesen megy.

Kollega erre megnezi a szoftverunk beallitasait, minden tokeletes, erosen csovalja a fejet, mi lehet a gond.
Atsetal a konyhaba, nyomtato elotti 3-as eloszto onmagaba van dugva, mikro meg kozvetlenul a fali konnektorba.
Az egeszben az a durva, hogy az ex-cegvezetonk most ott a gore, de fogalma sincs, hogyan mukodik az altala anno eladott informatikai rendszer...

Szerkesztette: nyunyu 2005. 04. 27. 20:38 -kor

#497 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:04

Idézet: StSanya - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 21:08

Wazzze, akkor ne sírjál, a Ti cégetek nyerte azt a bizonyos Óvoda Projektet?  :p  :D  :Đ  :evil2:

Azt egy jóval drágább, kevésbé biztonságos megoldás nyerte.
"A barátság mindennél előrébb való!" :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#498 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 10:36

Nem hiszem, hogy ennel a gyorsettermi billzetnel dragabb lenne a kakaobiztos projektes, ugyanis ennek a beszerzesi arabol kijon 30 mezei, egyszerhasznalatos.

Tenyleg, varazsolok ra QWERTY kiosztast :cool:

Szerkesztette: nyunyu 2005. 04. 28. 10:39 -kor

#499 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 11:36

Azért 1-2 itthoni HP managgernek is beverném a pojáját. ;) Nem elöszőr hallom, hogy mindenhova ajánlgatják a dualxeonos scsi winyós antik szarjaikat olyan pofátlan árakon, hogy a mac mehetne hozzájuk tanulni, és az a borzasztó, hogy általában a gyenge ponton támadnak mert mindíg a leghülyébbek sikerűl megfőzniük olyan konfigokkal melyek alkatrészárban-érték árarányba a 20%-ot súrolják. Egy celeronos integralt vga-s cuccot is ha a megfelelő emberrel állnak szemben nem átallnak 3d-re alkalmas munkaállomosnak eladni 2kilófelett áron  :(
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#500 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 11:37

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 11:36

Azért 1-2 itthoni HP managgernek is beverném a pojáját. ;) Nem elöszőr hallom, hogy mindenhova ajánlgatják a dualxeonos scsi winyós antik szarjaikat olyan pofátlan árakon, hogy a mac mehetne hozzájuk tanulni, és az a borzasztó, hogy általában a gyenge ponton támadnak mert mindíg a leghülyébbek sikerűl megfőzniük olyan konfigokkal melyek alkatrészárban-érték árarányba a 20%-ot súrolják. Egy celeronos integralt vga-s cuccot is ha a megfelelő emberrel állnak szemben nem átallnak 3d-re alkalmas munkaállomosnak eladni 2kilófelett áron  :(

ez nem lámaság hanem piacgazdaság v. mi

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.