HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:43

Idézet: bean - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 9:19

2-300e forintot még Supermicróéknál sem kérnek minden házért. Ha igen, akkor pl. van benne 15 hot swap rack, az ökölszabály az, hogy egy hotswap az tíz pénz. Meg redundáns táp. Mi kell még? Kifejezetten olcsó, ha úgy nézzük...
Az alaplap meg? Az is szerver...

Csak az benne a fura, hogy akkor ki is kéne írni a tulajdonságait, vagy valami kép vagy akármi, nem csak supermicro "xyvz" ház 200 ezer + áfa, nesze vegyétek + meg hozzá egy lapot 300 ezerért, mer az asus "szar".

Ha ennyi pénzem van x86 szerverre inkább kopogtatok valami "brand"-nél, és ott rendelem meg (pl. IBM vagy HP).

Egyékbént a honlapon a legjobb a "referenciák" rész, üres :)

#62 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:45

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 10:29

Amugy, németek és a pencium: én anno qrva sok P3 reklámot láttama  Pro7-en, de mindenünn a noje intel inszájd penTijjum processzoooor volt a szöveg.

Igazad is lehet, bár én eddig csak penciumot láttam reklámokban...meghát naponta beszélgetek német emberekkel, és ott is néha előjönnek ezek a témák.

Dehát ez nem tényleg nem jelent semmit, hisz mivel nincs rá szabály, ezért eltérően is használhatják.

#63 Felhasználó inaktív   Gsnake 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:45

Idézet: deuce - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 9:37

Erről beszélek. Éppen most írtam le. Én személy szerint röhögök-rosszul vagyok (hangulattól függ) az ilyen "fórumozok 2 hónapot egy új cd-író megvásárlása előtt" emberektől, dehát biztos sok idejük van, vagy nincs munkahelyük, vagy az életük múlik rajta, hogy 120msec helyett 100msec amíg beolvas egy lemezt... Sőt az is számít, hogy mennyire ír jól, merthát biztos előveszi azt a filmet valaki 5-10 év múlva is amit megírtál a seftes feketén terített írható dvd-re és eladtál neki, hogy vinneelarendőrautószirénázva. :D
A boltosok már belefáradnak, unják, amikor előáll valaki az annyira speciális kérésével hogy miért legyen ezmegez a hardver, közben meg végignéznek a tagon, és lerí róla, hogy az árkülönbözetből inkább vehetne magának egy új inget, mert nagy szüksége lenne rá.

(aki magára ismer jöjjön és verjen agyon bátran hehe)

A vevő mindettől függetlenül vevő, az eladó meg eladó. Lehet utólag röhögni a vevő lámaságán, de kiszolgáláskor akkor is a vevő a fontos.

Elhiszem, hogy megterhelő a sok "hülye", de aki ezt nem bírja az ne menjen eladónak.

Szerintem.

Szerk: fránya félregépelés...

Szerkesztette: Gsnake 2004. 12. 03. 10:46 -kor

#64 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:57

Ezért is jó néha, olyan embernek eladni számítástechnikai termékeket. Akik nem értenek nagyon a hardver részéhez. Szeretik kikérni a véleményed, tapasztalataid. Érvelhetsz és tényleg összerakhatsz, ajánlhatsz neki egy olyan konfigurációt vagy terméket ami megfelelhet céljainak.

Még az ügyfélnek is könnyebb dolga van garancia esetén, hiszen a viszi vissza mondhatja, hogy bazze ezt te ajánlottad. Mégis másképp áll hozzá az ember, mint egy olyan termékhez, amit egy hónapig hajkurásztál a kedves ügyfélnek aztán visszahozza, hogy neki még sem ez kell... :reklamacio:

#65 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 11:17

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 11:39

Mondjuk a héven én is csak 1 helyre ülök, ha ülnek ott akkor mergvárom a következőt :D
De amugy teljesen igazad van, velem is elég kevés helyen köcsögöltek eddig, úgy kell a boltoshoz állni, hogy valahol ő is ember, még a mistral-blúfos lánákhoz is, akik egy értelmes mondatot nem tudnak végignyögni. A blúfosban volt olyan élményem, irtam már asszem, hogy a szervizbe bevitt defektes kártyáját az ismerősömnek menet közben kikapta a parasztgyerek a tesztgépből, hogy ez tényleg nem jó.

Most indulok körbejárni személyesen 1-2 üzemegységet, mint misztrá blúfis, és megpróbálom óvatos ráhatással biztatni őket, hogy szerezzenek mondjuk a Basys-tól ilyen extra előlapos pioneer írót. Majd elválik melyik tartja magát annyira f@sz@ boltnak, hogy meg tudja ezt tenni, és már az arckifejezésem is olyan ravaszul mosolygós, hogy nem fognak elkezdeni msi írót ajánlani az tuti, de nem is leszek bunkó, kimondom nyíltan hogy az kell amit mondok, sznob vagyok most, nincs kompromisszum sajnos, ha beszerzik deal, ha nem, akkor sincs gond, megyek hozzájuk majd legközelebb.
Telefonba csak nyögdécselni tudtak a boltok hogy kapható-e ilyen a világon egyáltalán, és nagy sóhajtozásokkal vették tudomásul hogy nekem ezúttal nem jó a raktárkészletük.

Ha már előkerült a blúfis megjegyezném: ha jól tudom van némi összefonódás, és mentalitásbeli hasonlóság a pulsar nagyker és a bf között, illetve közös a tulaj is (???), nos valamelyik nap valakivel beszéltem hivatalos ügyben a pulsarral telefonon, inkább nem részletezem az úriember stílusát, ha a beszélgetés felkerülne a netre és meghallgatnátok minden harmadik számítógép júzer megállna a soroksári út elején és köpne egyet a pulsar tábla előtt, és nem venne olyan eszközt amit ők importálnának...

(hehe ezen nyilatkozatom után tutira fognak hozni nekem pio írót, de kit érdekel, van még ezer bolt!!! :D )

Szerkesztette: deuce 2004. 12. 03. 11:24 -kor

#66 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 12:45

Idézet: Gsnake - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 11:32

:offtopic: A BNW, meg béendabljú

Aaaarrrggghhh! :eek:  :eek:  :eek:

Mondd hogy nem BMW-t akartál írni!!! :omg:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#67 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 12:53

Budapesti Nemzetközi Wásár-t akart írni :Đ

#68 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 12:58

Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 12:53

Budapesti Nemzetközi Wásár-t akart írni :Đ

Budapesti Nagybani Warez.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#69 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 12:59

Bumburnyisztáni Számitgépgyártó Warehouse.

#70 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 13:29

Infantilizmus rulez, mi? :p  :cool:  :D
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

#71 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 14:03

Bambán Sz*rni WC?

#72 Felhasználó inaktív   wazzu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 04. 10:20

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 14:53

Sőt, eníszí. Hú, de hülyén hangzik.

Vagy a JVC. Sokan "dzsívíszínek" ejtik, holott helyesen ejtve "dzséjvájszí" lenne. Na ezért nem veszek soha JVC-t. :D

ON: boltban fültanúja voltam ennek:

Na itt kaptam el az eladó tekintetét, ahogy az életmentő segítségért könyörög. Aztán csak kivágta magát és a vevő sem vágta be a durcát, hanem vett egy Canon patront.

Vagy inkább khhm. Kérnék egy olyan VICTOR COMPANY OF JAPAN mittoménmit... Pontos így lenne a dolog. :-)))

#73 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 11:08

Nem nagy sztori, inkább kis tanulság, hogyan lehet a rosszat tovább fokozni.
Adott egy gép, amit még én raktam réges-régen össze, fószer vett bele új videokártyát, az MX 440 helyett 9600-at. Azóta minden indításkor csíkozóott a kép, újraindítás után megjavult. Már elsőre tápszagú volt a dolog, amikor elhozta erről meg is győzött a 12V 11.3-13.4 közötti ugrálgatása. Mondtam neki, ez így nem lesz jó, kéne új táp. Meg is beszéltem vele a szóbajöhető márkákat, FPS, Chieftec, Coolink, stb. Mivel nem egy erőgép, ezért mondtam neki, hogy ezekből a márkákból bőven megteszi egy 300W-os is. Erre ma beállít egy gyanús, "350W" feliratot tartalmazó dobozzal. Csomag kinyit, áll leesik. Egy Codegen 350-es tápegység lapul a dobozban. Kérdezgetés ON, miért is ilyet rendelt?
-Hámmer boltban azt mondták hogy ez jó...
-Nem tűnt fel hogy ugyanaz a márka? Mirt nem valami normálisat vettél?
-Hát erre rá van írva hogy 350W.

Coolink 2k-val lett volna öbb, eza  táp maga 5k volt.
Az igazi szívinfarktus akkor ért, amikor szmügyre vettem a matricát:
                                         300W                  350W                        
3.3V                                     20A                    20A
5V                                        30A                   22A :eek:
12V                                      13A                    16A
Kombinált:(3.3&5V)              165W                  135W

Hogyan szedték Codegenék össze akkor a maradék 50W-ot?
Oké, hogy ugyebár azt tudjuk hogy nem az ágankénti maximális teljesítményleadás számít, hanem az amennyit összesen egyszerre le tud adni, de ha az ágankénti ennyivel alacsonyabb, nem hinném hogy üzemszerűen summa többet tudna leadni. :(

Szerkesztette: Digitel 2004. 12. 04. 11:25 -kor

#74 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 11:32

Idézet: Digitel - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 11:08

...Meg is beszéltem vele a szóbajöhető márkákat, FPS, Chieftec, Coolink, stb. Mivel nem egy erőgép, ezért mondtam neki, hogy ezekből a márkákból bőven megteszi egy 300W-os is. Erre ma beállít egy gyanús, "350W" feliratot tartalmazó dobozzal. Csomag kinyit, áll leesik. Egy Codegen 350-es tápegység lapul a dobozban. ...

Ez színtisztán az ismerősöd baromsága.

Te megmondtad mit vegyen, ennek ellenére ő ment a feje (és az eladó szavai) után - tipikusan úgy kell neki. :omg:

#75 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 12:07

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 12:32

Ez színtisztán az ismerősöd baromsága.

Te megmondtad mit vegyen, ennek ellenére ő ment a feje (és az eladó szavai) után - tipikusan úgy kell neki. :omg:

Ezzel csak az a probléma, hogy az illető ezek után is Digitelnél fog sírni! :(
2006. III. 4.

#76 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 13:23

Idézet: deuce - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 12:17

Most indulok körbejárni személyesen 1-2 üzemegységet, mint misztrá blúfis, és megpróbálom óvatos ráhatással biztatni őket, hogy szerezzenek mondjuk a Basys-tól ilyen extra előlapos pioneer írót. Majd elválik melyik tartja magát annyira f@sz@ boltnak, hogy meg tudja ezt tenni, és már az arckifejezésem is olyan ravaszul mosolygós, hogy nem fognak elkezdeni msi írót ajánlani az tuti, de nem is leszek bunkó, kimondom nyíltan hogy az kell amit mondok, sznob vagyok most, nincs kompromisszum sajnos, ha beszerzik deal, ha nem, akkor sincs gond, megyek hozzájuk majd legközelebb.
Telefonba csak nyögdécselni tudtak a boltok hogy kapható-e ilyen a világon egyáltalán, és nagy sóhajtozásokkal vették tudomásul hogy nekem ezúttal nem jó a raktárkészletük.

Ha már előkerült a blúfis megjegyezném: ha jól tudom van némi összefonódás, és mentalitásbeli hasonlóság a pulsar nagyker és a bf között, illetve közös a tulaj is (???), nos valamelyik nap valakivel beszéltem hivatalos ügyben a pulsarral telefonon, inkább nem részletezem az úriember stílusát, ha a beszélgetés felkerülne a netre és meghallgatnátok minden harmadik számítógép júzer megállna a soroksári út elején és köpne egyet a pulsar tábla előtt, és nem venne olyan eszközt amit ők importálnának...

(hehe ezen nyilatkozatom után tutira fognak hozni nekem pio írót, de kit érdekel, van még ezer bolt!!! :D )

Chs nagykerben van, de 27e+fa az ára.
Nem hinném, hogy a kiskerek ezt "beraktároznák", majdhogynem eladhatatlan kategória.

#77 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 13:54

Idézet: Vulpes - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 12:07

Ezzel csak az a probléma, hogy az illető ezek után is Digitelnél fog sírni! :(

El kell hajtani a fenébe. Aki ilyen hülye, magára vessen. :omg:

#78 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 04. 14:08

Mai nap telefonja: Thermal Take házon hol a bekapcs gomb?
Mivel telefonos-kézrátételes-távgyógyítással SE találta meg, be fogja hozni a szervizbe  :eek:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#79 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 04. 14:13

Idézet: Gsnake - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 10:45

Elhiszem, hogy megterhelő a sok "hülye", de aki ezt nem bírja az ne menjen eladónak.

Szerintem.

N igen. Ez sokszor felvetődik, de van vele kis bibi.
Aki M.O.-n ért hozzá, és elég türelmes az ennél sokkal jobban fizető helyre megy dolgozni, vagy övé a bolt :D
Esetleg buddhista szerzetes, és napi 8 órát meditál, hogy túlélje a vevőket.

Ja és:
A hozzánemértés NEM garanciális probléma!
A hozzáértésért meg a magyar vevők 98%-a NEM szeret fizetni.
Se szoftvertelepítésért ... se szolgáltatásért ... se szervizért. Itt minden ingyen kell.
És ha valaki hülye, akkor még rajtad tölti ki a dühét. Köszi szépen.

Szerkesztette: Inquisitor 2004. 12. 04. 14:17 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#80 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 14:14

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 14:08

Mai nap telefonja: Thermal Take házon hol a bekapcs gomb?
Mivel telefonos-kézrátételes-távgyógyítással SE találta meg, be fogja hozni a szervizbe  :eek:

:pokeas2:

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.