HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 02. 17:08

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:07

Tehetek én arról, hogy ilyen bénák? :D  :D  :D

Egyébként ezért (is) írtam, hogy "elangolosodott". :omg: 

"Hülye angolok, angol hülyék" :Đ

#42 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 17:40

Idézet: PeC - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:08

Na, ezért kell a pioneert (pájonír, még könnyebb) ajánlani eníszí (a nekk nekem nem szimpi:)) helyett, és akkor kikerüli az ember ezt a hülye 3 betűt!  :D  ;)

Jó lesz az simán nec-nek ejtve. :) Vagy pl. "abit silurrro", "abit uguru", "elgyí", "spire", "glacialtek" stb.

#43 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 03. 07:58

Cikk: A Számítógépes vásárló (PC GURU)

"KOMOLY" boltvezető intelmei (P4,i850,845)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#44 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 03. 07:59

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:24

Mert valóban latin szó, és - helyesen - valóban "Penciumnak" kell ejteni.

Vagy görög, és akkor mégsem.....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#45 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 08:14

Na igen. Amennyire tudom mérsékelt latin és görög tudásommal, a Pentim a pentából ered, és eddig az akárhol hallotam emlegetni, az még mindig penta volt és nem penca.
Amugy, a görög jövevényszavaknál meg az a vicces, hogy az Y az elvileg Ü-nek van ejtve, gondolom az is elég komoly lehet amikor egy angol salesman megkisérli görög nyelvterületen eladni a sok Y nevű sz*rt.

#46 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 08:24

Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 15:17

Ez kb olyan, mint amikor hozzánk jött be egy egyetemi tanár a boltba és megmagyarázta, hogy az nem Intel Pentium, hanem Intel Pencium, mert hogy latinul így kell ejteni... :respect:

Emlékszem rá, hogy 1995-96 körül nekem is úgy tanították "Pencium", legalábbis így ejtette a tanár...

#47 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 08:36

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:24

Mert valóban latin szó, és - helyesen - valóban "Penciumnak" kell ejteni. Az már más kérdés, hogy mióta terméknév lett belőle (vagyis az intel azzá tette :) ), elangolosodott a kiejtése. (Rengeteg más latin szóval egyetemben, amiből a cégek terméknevet faragtak.)

Vagy görög. Ismerősöm rendszeresen morog a Nike miatt, azt szerinte Niké-nek kellene ejteni (és igaza van :))
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#48 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 08:51

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 7:58

Jó hogy belinkelted ez a régi topicot, hát tényleg ez a P*** elég durva... bár én nem vagyok pesti , nem hallottam róluk.

De tényleg vannak olyanok, akik 300.000-500.000 ft + áfát adnak egyetlen Supermicro alaplapért? És az mit tud, kávét főz? :eek:

Vagy egy egérPAD-ért 15-16.000+áfa-t? :eek: a különféle supermicro 200-300 ezer ft-os számítógépházakról nem is beszélve.

#49 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 08:59

Idézet: Kory - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 9:51

Jó hogy belinkelted ez a régi topicot, hát tényleg ez a P*** elég durva... bár én nem vagyok pesti , nem hallottam róluk.

De tényleg vannak olyanok, akik 300.000-500.000 ft + áfát adnak egyetlen Supermicro alaplapért? És az mit tud, kávét főz? :eek:

Vagy egy egérPAD-ért 15-16.000+áfa-t? :eek: a különféle supermicro 200-300 ezer ft-os számítógépházakról nem is beszélve.

Én az asszony gépébe supermicro lapot tettem ;)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#50 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 09:19

Idézet: Kory - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 8:51

2-300e forintot még Supermicróéknál sem kérnek minden házért. Ha igen, akkor pl. van benne 15 hot swap rack, az ökölszabály az, hogy egy hotswap az tíz pénz. Meg redundáns táp. Mi kell még? Kifejezetten olcsó, ha úgy nézzük...

Az alaplap meg? Az is szerver...

Ez olyan, mint amikor valaki kiméri, hogy a P4 3GHz gyorsabb mint a SunFire 15K. Igaza is lehet, amíg összevissza egy alkalmazást futtat. Próbáljon meg mondjuk ötezer processzt elindítani a pénégyén, és ha még mindig működik, akkor jelentkezhet...

#51 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:18

Én egyszer, egyik magyar árverezős weboldalon adtam el egy LG DVD-írót. Benne volt a leírásban, hogy OEM, nincs hozzá se kábel, se szoftver. Gyerek megvette. Utánvét. Kifizetés. Utána héten írt egy e-mail, hogy nem találta hozzá a kábelt, meg a szoftvert se, és kénytelen lesz feljelenteni  :eek:  :eek:

Aztán visszaírtam neki, hogy azért még se kéne, meg milyen alapon? Aztán végülis felhívott az apukája és megbeszéltem vele :D Kiderült, hogy egy CD író helyett lesz így simán volt hozzá kábel :D

De azért durva dolog, hogy egyből fel akarnak jelenteni... :omg: Nem ám előtte szól, hogy izé nem találtam hozzá kábelt, meg szoftvert, nem maradhatott ott esetleg?... Na mindegy

#52 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:19

A németek is következetesen penciumnak ejtik - reklámokban, mindenhol.

Hülyén hangzik, az tuti.

#53 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:21

Idézet: bean - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 9:19

2-300e forintot még Supermicróéknál sem kérnek minden házért. Ha igen, akkor pl. van benne 15 hot swap rack, az ökölszabály az, hogy egy hotswap az tíz pénz. Meg redundáns táp. Mi kell még? Kifejezetten olcsó, ha úgy nézzük...

Az alaplap meg? Az is szerver...

Ez olyan, mint amikor valaki kiméri, hogy a P4 3GHz gyorsabb mint a SunFire 15K. Igaza is lehet, amíg összevissza egy alkalmazást futtat. Próbáljon meg mondjuk ötezer processzt elindítani a pénégyén, és ha még mindig működik, akkor jelentkezhet...

akkor még nem. ahhoz legalább 2 dolog kell. A hálókártya meg a billentyűzet . ;)
Esélytelen :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#54 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:21

Szerintem a boltos igenis ajánlhat mást a kasztömörnek, csak kérdés hogy ezt milyen formában teszi, és hogy valóban pozitív hozzáállásról van-e szó, nem csak üzleti érdekekről..
Történt már nem egyszer, hogy venni akartam valamit, és mondták hogy inkább válasszam azt, meggyőztek róla miért jobb, mondták hogy abból valóban többet is hoznak, mert jobb, megvettem, és rájöttem hogy valóban jobban jártam miután teszteltem valahol azt a hardvert is amit eredetileg akartam megvenni.
A boltos is tudhat ezt-azt, ha mást nem, legalább azt, hogy mennyi jön vissza gariba abból a cuccból, és felesleges nonstop az okostojás "jájjjhátdeén a fórúmon, meg a weben már kikerestem hogy ázájó" mentalitit adni. Ha valaki feltétlenül ragaszkodik ahhoz amit kitalál akkor mondja hogy "óó hát köszönöm, de maradok annál amit szeretnék, tudnak ilyet prezentálni?" Erre amelyik boltos még mindig tukmálni akar valami teljesen más butaságot lehet távozni...

Engem nem akart egy bolt sem meggyőzni amikor felhívtam őket, hogy ne vegyek xl-es pio írót, még ha aránytalanul drága is, felesleges flanc a külseje, és kit érdekel hogy sokkal csendesebb.. nem akartak enájszít eladni, merthát ugye az a legjobb ár-érték arányú cucc manapság nemde?
Tudták és elfogadták hogy miért kell nekem az xl, gondolták magukban hogy hardversznob vagyok (jogosan hehe), ennyi. Tudták, hogy megveszem egyszer amit akarok, és az jó lesz, nem fogok napokat fórumozni a témáról, és holnap már cserélni, hogy mégsem ez kell...

#55 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:29

Idézet: Tangerine - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:39

Ja, csak az angolok nem tudják a C hangot (sem) kiejteni.

Háh.. Ezt meg honnan veszed.

Először is, milyen a tiszta C hang? ;)

LameX tuti belinkel egy kottarészletről képet, de én megmondom a frankót. TE SEM TUDSZ KIEJTENI EGY "C" HANGOT. Csak annak egy változatát (allofónját). Akárcsak az angolok, pl. "it's great, Ritz said"

Össze lehet hasonlítani pl. a magyar 'cica' és az angolul kiejtett 'ritz' szonogramját, szerintem nem lenne számottevő különbség, ami a c mássalhangzót illet.

ui. amíg két hang felcserélése nem okoz tartalmi különbséget, a két hang UGYANANNAK a fonémának a változata  :smoker:

ezért ha aszondom tszitsza, minden magyar anyanyelv érteni fogja, és 'cicá'-nak fogja dekódolni.

szorry az  :offtopic: -ot

#56 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:29

Jaja, a boltos nemritkán nem teljesen hülye. Amikor a sok kis prosz*rver-fórumb*zi-tomszhárver-kretén bemegy verni magát az ilyenolyan lapra, a boltos meg lehet hogy tudja hogy a múlthéten ment belőle vissza 50 a nagykerbe mert mind sánta....
Amugy, németek és a pencium: én anno qrva sok P3 reklámot láttama  Pro7-en, de mindenünn a noje intel inszájd penTijjum processzoooor volt a szöveg.

#57 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:31

Az pedig megint egy dolog, hogy jól kommunikálni tudni kell, nagyon gyakran találkozom olyannal aki vérprofi kocka informatikus, a bitek királya, de egy értelmes magyar mondatot képtelen megfogalmazni, csak remegő szájjal hadarja hogy "256bites 5nanoszekes éjzsípí duálproszessz, nah az királyosság de mégsem merthát vagyishogy"...
Az ilyennel mit tud kezdeni egy boltos, aki tudja, hogy úgyse lesz olyan kari a nagykerben egy hónapig? Vagy megmondja neki hogy "nézd, nem lesz ilyen speckó kari egy darabig" és hallgathatja tovább a beesett szemű kialvatlan vásárló hőbörgését aki logikailag képtelen összerakni a szituációt, mert csak az jár a fejében, hogy melyik pályán nem tud túljutni az aktuális játékában amíg meg nem veszi az adott hw-t, és hirtelen felindulásból szinte legyilkolja a tekintetével a boltost...
A másik lehetőség, hogy megpróbál ajánlani neki valami "hasonlót", az aki beéri némi kompromisszummal és a gyakran kedvezőbb árfekvéssel még így is jól jár!
Gyakran rájön az ember hogy feleslegesen dobott ki sokezer forintot pluszban az álomhardverre, nem is ér annyival többet, ráadásul azóta már be is amortizálódott...

Emberek vagyunk, valahol arról szól az egész hogy kommunikálunk, megosztjuk a gondolatainkat, tapasztalatainkat, egyeztetjük az érdekeket, és tudjuk hova tenni a dolgokat nemde?
Ha egy boltos csak azért ajánl i845 chipsetes lapot, mert az dől ki a raktárból, és nekünk tutira nem az kell, hát megmozdulunk, és kisétálunk a boltból...
Ha egy vásárló csak azért veri a nyálát, és megy rá arra hogy szétszedje pici darabokra a boltost, mert a szomszéd Petikével kinézték a Zinterneten hogy úúú az a frankó kártya, és más már nem is jó tutira, akkor? :D

Az életben mindig van másik lehetőség, és élni is kell vele gyakran.. Aki annyira görcsösen ragaszkodik a saját butaságához, az egy idő után ott köt ki, hogy nem száll fel olyan villamosra, amin babakocsis hölgy van, és nem bajszos a sofőr... LOL

#58 Felhasználó inaktív   Gsnake 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:32

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 14:25

Ahol én jártam régebben, ott a celeron fonetikusan volt ejtve, vagy egyszerüen csak szelcsi. Az is kemény volt. Néha még a TEAC is csak igy, fonetikusan ment. A minap viszont kioktattak minket, hogy a NEC, az úgy nem lehet mondani hogy NEKK, mert az nem helyes, hanem ENÁJSZÍ. Én meg komolyarcvágós voltam, szerintem, és csak csendben súgtam meg, hogy akkor NIC lenne, mert az E az jobb esetben is Í szerű hangként fut az angolban.

:offtopic: A BNW, meg béendabljú

#59 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:37

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 11:29

Jaja, a boltos nemritkán nem teljesen hülye. Amikor a sok kis prosz*rver-fórumb*zi-tomszhárver-kretén bemegy verni magát az ilyenolyan lapra, a boltos meg lehet hogy tudja hogy a múlthéten ment belőle vissza 50 a nagykerbe mert mind sánta....
Amugy, németek és a pencium: én anno qrva sok P3 reklámot láttama  Pro7-en, de mindenünn a noje intel inszájd penTijjum processzoooor volt a szöveg.

Erről beszélek. Éppen most írtam le. Én személy szerint röhögök-rosszul vagyok (hangulattól függ) az ilyen "fórumozok 2 hónapot egy új cd-író megvásárlása előtt" emberektől, dehát biztos sok idejük van, vagy nincs munkahelyük, vagy az életük múlik rajta, hogy 120msec helyett 100msec amíg beolvas egy lemezt... Sőt az is számít, hogy mennyire ír jól, merthát biztos előveszi azt a filmet valaki 5-10 év múlva is amit megírtál a seftes feketén terített írható dvd-re és eladtál neki, hogy vinneelarendőrautószirénázva. :D
A boltosok már belefáradnak, unják, amikor előáll valaki az annyira speciális kérésével hogy miért legyen ezmegez a hardver, közben meg végignéznek a tagon, és lerí róla, hogy az árkülönbözetből inkább vehetne magának egy új inget, mert nagy szüksége lenne rá.

(aki magára ismer jöjjön és verjen agyon bátran hehe)

#60 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 10:39

Mondjuk a héven én is csak 1 helyre ülök, ha ülnek ott akkor mergvárom a következőt :D
De amugy teljesen igazad van, velem is elég kevés helyen köcsögöltek eddig, úgy kell a boltoshoz állni, hogy valahol ő is ember, még a mistral-blúfos lánákhoz is, akik egy értelmes mondatot nem tudnak végignyögni. A blúfosban volt olyan élményem, irtam már asszem, hogy a szervizbe bevitt defektes kártyáját az ismerősömnek menet közben kikapta a parasztgyerek a tesztgépből, hogy ez tényleg nem jó.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.