User nem olyan régen, azaz a nem fizető kuncsaftok
Eljön egy héttel előtte egyeztetünk mi kell neki. Számla nem kell, oké megoldjuk. 120-at szánnak rá, igy nehezen kihozom, gép, nyomtató, monitor, minden.
Nem egy csucsgép, de ugye kis pénz kis foci.
Konfig összeállitva, odaadva neki, kérdezze körbe a haverokat megfelel-e.
Rá egy hétre jön, hozza a papirost, hogy tökéletes, mehet, de tegnapra kellene. foglaló elkér (ugye azért biztos ami biztos, meg most másba feküdt a pénzem) igy kaptam 100 rupit.
másnapra beszerzem ami kell, elkezdeném pakkolni, amikor rátelefonálnák, hogy kéne a progija amit szeretne futatni, naivan gondolva feldobom azt is otthon és akkor csak kivinni kell a gépet, meg ugye beüzemelni ami max 1 ora.
Első döbbenet.
Hogy képzelem én hogy csak ugy összepakkolom. Vigyem ki az alkatrészeket és előtte pakkoljam össze, mert ugye hátha szar használt alkatrészeket pakkolok bele. Mondom semmi gond oránként 1500 Ft és megbeszéltük, kábé ugy 4 ora és akkor ott is feltelepitem ami kell neki, beállitom, stb
Aztán megkaptam én azt, hogy nehogymár 4 ora legyen, elméletileg csak össze kell pakolni és gyorsan telepiteni, 1 ora alatt kész.
Itt már tudtam hogy rosz lora tettem, kellett nekem elválalni ilyen melot, de
UGYE JO ISMERŐS
Mindegy, nyeltem egyett, majd meggyöztem, és cakkra-pakkra összepakoltam, egyedül a progiját nem tettem rá, mert ugye nem volt nálam.
Második döbbenet
Kivittem a gépet, ugye mindjárt volt egy infos ismerős (érdekes ilyenkor mindig akad 1-2), aki majd ott jól leellenörizi a gépet. Mosolyogtam, nem szokásom senkit se átverni, na de hadd legyen ott.
Progiját feltettem (mondjuk a telepités nem ördöngöség), majd beszól a foszer akkor most magyarázam el hogy müködik a progi. Kezdjem el öket oktatni

Húú
Életemben most láttam elöször ilyen programot, ugyhogy mondtam neki sorry, de esetleg más aki ismeri az talán be tudja mutatni.
Ugye most nincs otthon a maradék pénz, igy este áthozza mondja ö.
Ismerős volt, igy megbiztam benne, mondom Oké semmi gond
eltelt 1 nap, 2 nap, 3 nap, senki se keress, hogy a bukszámat megtömje egy kis pénzzel

4 vagy 5. napon telefon, a foszer az

Ricsi megörül, oooh majd ma kapom a pénzt, de nem ...
Baj van a géppel, menjek ki, mert a progija amit vásárolt nem igazán mükszik ugy ahogy máshol látta.
Mondom semmi gond, kimegyek, meghess, aztán majd még van egy kis anyagi rész lerendezzük
Másnap kimentem, és egy papir fogadott, mert ugye az emberke nem ért rá

- használt a nyomtatókábel

(A HP nem szokott csomizni USB kábelt igy grátisz ajándékba kapott egyett, ingyen tölem, de ugye használt volt)
- Amikor a gépet picit magára hagyja akkor elsőtétül a kép, majd visszajön (istenem a képernyővédőt ki kell kapcsolni)
- Szar a viruskereső, mert mindig virust talál (nem kell kikapcsolni net alatt a tüzfalat, meg a viruskeresőt egyszerü. Tele volt minden szarral)
- azért vannak a hibák mert szar az alaplap, nem a legmárkásabb (hmm, mintha adtam volna neki egy ajánlatott azon rajta volt, milyen alkatrész van benne, és ugye a pénz az fix volt nem tudtam rábeszélni egy jobbra)
- Csak 1 HD-ét lát a Windows-ba, pedig 2-öt fizetett és az infos ismerős azt mondta neki hogy biztos az egyik ki lett lopva (Istenem nem én kértem Raid-et, amugy érdekes a biosba 2 van)
Na mindegy megcsináltam neki, várom a hiányzó stekszett, ami persze nincs otthon, de este áthozzák, na itt is eltelt pár nap, mire megkaptam, azt már el se mondom hogyan, az egy külön történet.
Nem nevettem ki, mert nem ért hozzá, de azért ha megrendelek valamit akkor legalább kifizettem, vagy ha nincs meg a pénz, legalább szolok, hogy bocsi csuszok, mert még nem érkezett meg a pénzem.
Mindegy,
A zárojelbe amiket irtam az a saját megjegyzésem azok nem voltak a papiron
A helyesirást nem kell nézni, biztos van benne hiba:) nem melozom számitástechnikával

csak hobby
de sajnos lehet hogy éppen ezért nem tudok szörözni, senkivel se.
jo sok lett, de még igy se teljes